افزایش حملات سایبری به بازیهای آنلاین
خندهای که کمکم محو میشود
گروه هکری LulzSec نام حملات سایبری خود را «فتح بزرگ» میگذارد اما شیفتگان بازیهای آنلاین؛ خشمگین از این حملات نامهای دیگری را برای این اقدام انتخاب کردهاند (نامهایی که قطعا نمیتوان آن را در اینجا منتشر کرد) در این میان؛ شاید درماندهترین ضلع این ناامنی سایبری؛ صاحبان شرکتهای سازنده بازیهای آنلاین باشند که صبح خود را با یک کابوس شروع میکنند و هر لحظه منتظرند در معرض حملات ویرانگر گروه LulzSec قرار گیرند.
بازی اکشن «لیگ قهرمانان» آخرین بازی رایانهای بود که هدف گروه LulzSec قرار گرفته است. این گروه بار دیگر با وجود تدابیر امنیتی مختلفی که سر راهش قرار داشت؛ با موفقیت حمله خود را به سرانجام رساند. LulzSec در آخرین پست خود در تویتر مدعی شد که چند حمله کلیدی را با موفقیت عملی کرده است. اولین حمله به وبسایت نشریه معروف جهان بازیهای رایانهای؛ Escapist و دومی وبسایت و سرور بازی معروف EVE Online؛ Minecraft و آخری وبسایت بازی "لیگ قهرمانان".
مراجعه به این وبسایتها نیز نشان میدهد که بله این ادعا درست است. جالب اینکه این گروه در یک نمایش قدرت یک روز از هفته قبل را کاملا اختصاص به انتشار اخبار حملات خود در تویتر کرد و با زبانی گزنده که بیشتر رنگ و بوی رجزخوانی داشت از اهداف بعدی که مشخصا نامی از آنها به میان نیاورد، سخن به میان آورد.
این وبسایتها آخرین سری از وبسایتهای مرتبط با بازیهای آنلاین بودند که هدف حملات این گروه قرار گرفتند. نام LulzSec برگرفته از واژه lulz است که یک واژه اینترنتی به معنای خندیدن است. شاید از همینرو بود که این گروه در یکی از بیانیههای خود هدف از این حملات را صرفا نوعی تفریح و وقتگذرانی عنوان کرده بودند. در میان فهرست وبسایتهای بازی که هدف حملات این گروه قرار گرفتهاند نامهایی مثل سازنده معروفی مثل Bethesda Softworks – سازنده بازیهایی مثل Brink و مجموعه Elder Scrolls مشاهده میشوند. در این حملات اطلاعات شخصی حدود 200 هزار کاربر به سرقت رفت. اما این گروه مدعی شد از آنجاکه اعضای آن شیفته محصولات این سازنده هستند هرگز این اطلاعات را در جایی منتشر نخواهند کرد.
گروه LulzSec حدود یک ماه قبل تقریبا هیچ نام و نشانی نداشت و فقط بعد از حملاتی بزرگ و سرقت اطلاعات کاربران بازیهای آنلاین شرکت سونی و Bethesda Softworks و سپس حمله به چند وبسایت دولتی دیگر بود که رسما برای خود نامی دست و پا کرد. این گروه برخلاف گروه هکرهای موسوم به "ناشناس" دارای هیچ گرایش سیاسی خاصی نیست و مروری بر فهرست اهداف آن نیز نشان میدهد که در واقع استراتژی خاصی را نیز دنبال نمیکند و شاید همین مساله آن را بیش از پیش خطرناک میکند.
هرچند گروه ناشناس دست به حملات به مراتب پیچیدهتر از حملات گروه LulzSec زده است اما با توجه به اینکه اعضای این گروه اهداف خاصی را دنبال میکنند تحمل آنها برای وب سایتها که در مرزبندیهای سیاسی این گروه نمیگنجند بسیار قابل تحملتر است. نام گروه LulzSec برگرفته از واژه Lulz یک واژه محاورهای به معنای خنده است و این گروه در بیانیهای که اخیرا منتشر کرد و حکم مرامنامه را داشت صریحا اعلام کرد که هدفش از این حملات صرفا خنده و تفریح است. شاید نداشتن هیچ مرام و استراتژی مشخص است که این گروه را به یک گروه مخوف برای سازندگان بازیهای آنلاین تبدیل کرده است.
هنوز معلوم نیست چرا LulzSec اقدام به حمله به بازیهای این شرکت معروف مثل EVE Online؛ اتحادیه قهرمانان و بهخصوص Micecraft کرده است. این بازی آخر در مقایسه با محصولات دیگر یک بازی بسیار کوچک و فرعی محسوب میشود و جایی در فهرست بازیهای معروف جهانی ندارد. اما چه کسی گفته است که هر کاری که هکرها میکنند باید یک منطق مشخصی داشته باشد؟
یکی از نظرات رایج درباره این حملات این است که EVE Online شاید برای این هدف حمله قرار گرفته که چند هفته قبل در خبرها اعلام شد که شرکت سازنده آن سرگرم راهاندازی یک بازی آنلاین با مشابهت اسمی EVE مختص پلی استیشن سونی است و همه میدانند که هکرها چه حس بدی نسبت به سونی دارند و شاید در این میان Minecraft قربانی شده است زیرا چند هفته قبل اعلام شد که این بازی به زودی در Xbox360 ارایه خواهد شد.
در مورد Escapist شاید بتوان اظهارات این نشریه یا خوانندگانش را درباره هکرها عامل اصلی این حمله دانست. در پستی که این گروه در تویتر خود قرار داده؛ اعلام شده است که بحثهای مطروحه در این نشریه حاوی اظهارات منفی درباره هکرها بود و همین مساله باعث جلب توجه هکرهای این گروه شد. در یکی از نظرات منتشره در این نشریه درباره این گروه آمده است: «باید اعضای این گروه را مجازات و محاکمه کرد. آنها باید به چندین سال حبس محکوم شوند».
انتشار چندین نظر مشابه دیگر در وبسایت این نشریه کافی بود تا این وبسایت هدف حمله این گروه قرار گیرد. آیا این بدان معنا است که گروه مذکور مخالف آزادی بیان است؟ آیا اگر کسی حرفی را مطرح کرد که به مذاق آنها خوش نیامد، آنها این حق را برای خود محفوظ میدانند که به او حمله کنند؟
در این میان برخی معتقدند پستهای گهگاه این گروه در شبکههای اجتماعی حاکی از آن است که برخلاف تصور اولیه اعضای این گروه هدف بعدی خود را صرفا بر حسب برداشتهای شخصی خود از عملکرد یا نظرات سازندگان و وبسایتهای مختلف انتخاب میکنند. مثلا چندین ساعت بعد از حمله به Escapist این گروه در شبکههای اجتماعی به دوستان خود فراخوان داد تا از طریق تلفن درخواست خود را برای اینکه هدف بعدی کدام وبسایت باشد؛ اعلام کنند. کمی بعد از این فراخوان بود که حملات آخر به وبسایتهای بازی صورت گرفت. LulzSec بارها از طر یق تویتر اعلام کرد که از طریق دوستان خود در تویتر تصمیم میگیرند که هدف بعدی کدام وبسایت باشد. این گروه چند هفته قبل بعد از حمله به یک وبسایت بازی در تویتر خود نوشت: ما این حمله را انجام دادیم زیرا آنها نتوانستند مانع ما شوند.
شکی نیست که LulzSec چند هفته قبل روزهای پرکاری را پشت سر گذاشته است. این گروه حتی مدعی شد که به وبسایتهای PBS ؛ Sony Pictures ؛ Nintendo و دیگران حمله کرده است. این گروه نه فقط وبسایت بازیها بلکه وبسایت سنای آمریکا و یک وبسایت پورنو را نیز هدف قرار داده است.
اگر حملات به شرکتهای بزرگ و ظاهرا رسمی اهمیتی برای شرکتهای بازی نداشت حالا با افزایش موج حملات به شرکتهای کوچکتر قطعا زنگ خطر را برای آنها به صدا درآورده است.
اکنون سوالی که مطرح است این است که آیا این گروه خنده و تفریح را فقط برای اعضای خود میخواهد یا واقعا میخواهد با این حملات پشت شرکتهای بزرگ را به زمین بمالد و باعث انبساط خاطر کاربرانی شوند که به نوعی از محصولات این شرکتها محروم هستند. پاسخ این گروه هر چیزی که باشد یک مساله مشخص است و آن اینکه با افزایش غیرمنطقی دایره اهداف این گروه، هر روز از تعداد کسانیکه از حملات این گروه خنده بر لبانشان نقش میبندد، کمتر میشود.
asreertebat.com