22 رهنمود امام خامنه اي(مدظله) در باب اصلي - فرعي كردن مسائل طي دو دهه اخير وقتي كه اوضاع پيچيده و مبهم مي شود ، و بزرگان متعددي به تشخيص دلسوزانه خود مسائلي را برجسته و پراهميت نشان مي دهند ، اين نگاه ملكوتي و تيزبين ولي فقيه است كه با نشان دادن راه صحيح ، جامعه را به صراط مستقيم هدايت مي كند و اصل وجود يا پرداختن و نپرداختن به جريانهاي انحرافي را در هر زماني ، بنا بر ضرورتها و شرايط كلي تشخيص مي دهد. بيانات روشنگر و راهگشاي امام خامنه اي(مدظه) در باب اصلي - فرعي كردن مسائل كه طي دو دهه اخير بطور مكرر ايراد شده است ، نشان از اهميت بالاي اين موضوع دارد كه مي طلبد روشنفكران و فعالان سياسي - اجتماعي و مذهبي توجه كافي را نسبت به اين دغدغه معظم له داشته باشند.
</STRONG></SPAN>
نگاهي به بيانات ولي امر مسلمين طي دو دهه گذشته در باب اصلي - فرعي كردن مسائل ، نكات مهم و راهبردي متعددي را بدست مي دهد ، اينكه معظم له طي 20 سال گذشته بطور مكرر توجه به اين مسئله مهم را گوشزد كرده و نسبت به عدم رعايت اين اصل تعيين كننده در رسانه ها و روزنامه ها ابراز نارضايتي نموده و هشدار داده اند ، نشان از جايگاه برحسته و ميزان اهميت اين مسئله در ديدگاه معظم له دارد.
معظم له ضمن اينكه تشخيص صحيح مسائل اصلي و فرعي از هم را از درسهاي امام حسين(ع) به شيعيان دانسته و عدم تفكيك آنها را از نقاط آسيب پذير در زندگي مسلمين در دورانهاي مختلف ذكر مي فرمايند ، اعتقاد دارد كه در برخي مواقع ، مسائل فرعي بايد فداي مسائل اصلي شوند و رعايت اين اولويتها از واجبات بوده و عدم رعايت آن ، غفلت و موجب ضربه و خسارت است ، معظم له فاجعه كنوني در فلسطين را نتيجه مشغول شدن جهان اسلام به مسائل فرعي مي دانند و در حالي كه از عملكرد رسانه ها در اين باب ناراضي هستند اما اعتقاد دارند كه مردم ، با بصيرت خود در تشخيص مسائل اصلي و فرعي درست عمل مي كنند ، معظم له جايگزين شدن مسائل فرعي را موجب هدررفت انرژي و خلل در همت و انگيزها ها برشمرده و آن را مانع ادامه حركت و عامل ضربه ضردن به حركت عظيم اقتصادي در سال جهاد اقتصادي مي دانند.
براي درك بهتر ديدگاه ولي امر مسلمين در اين باب مهم ، نگاهي دقيق تر داريم به بيانات معظم له در اين زمينه :
1- تشخيص مسائل اصلي از فرعي از درسهاي امام حسين(ع) به شيعيان است
يكى از اين درسها، اين نكته مهم است كه حسين بن على عليهالصّلاةوالسّلام، در يك فصل بسيار حسّاس تاريخ اسلام، وظيفه اصلى را از وظايف گوناگون و داراى مراتب مختلف اهميت، تشخيص داد و اين وظيفه را به انجام رساند.
در ديدار علما و روحانيان (71/5/7)
2- انسان در تشخيص مسائل اصلي و فرعي ممكن است دچار توهم و اشتباه شود
او(امام حسين(ع)) در شناخت چيزى كه آن روز دنياى اسلام به آن احتياج داشت، دچار توهّم و اشتباه نشد.
در ديدار علما و روحانيان (71/5/7)
3-اختلاط مسائل اصلي و فرعي يكي از نقاط آسيب پذير در زندگي مسلمين در دورانهاي گوناگون است
در حالى كه اين(پرداختن به مسائل فرعي) ، يكى از نقاط آسيبپذير در زندگى مسلمين، در دورانهاى مختلف است؛ يعنى اينكه، آحاد ملت و راهنمايان آنها و برجستگان دنياى اسلام، در برههاى از زمان، وظيفه اصلى را اشتباه كنند. ندانند چه چيز اصلىاست و بايد به آن پرداخت.
ديدار علما و روحانيان (71/5/7)
4- برخي مواقع مسائل فرعي را بايد فداي مسائل اصلي كرد.
بايد كارهاى ديگر(فرعي) را - اگر لازم شد - فداى آن(اصلي) كرد؛ و چه چيز فرعى و درجه دوم است و هر حركت و كارى را به قدر خودِ آن بايد اهميّت داد و برايش تلاش كرد.
ديدار علما و روحانيان (71/5/7)
5- رعايت اولويتها(اصلي و فرعي كردن مسائل) از واجبات است
دومين نقطهاي که در آن رعايت اولويّتها لازم است، مسائل کلي جامعه است...
ديدار رئيس جمهور و هيأت وزيران به مناسبت آغاز هفته دولت (78/6/2)
6- مسائل فرعي گاهي تحميل دشمنان است كه آن را مسئه اي اصلي مي كنند
ببينيد؛ گاهي يک مسأله، مسأله اصلي ماست؛ اما بر ما يک مسأله فرعي را تحميل ميکنند که مسأله عمدهي ما ميشود؛ کمااينکه الان ملاحظه کنيد مسأله قتلها ، مسأله عمده کشور شد. آيا واقعاً مسأله عمده کشور، اين چند فقره قتلي است که اتّفاق افتاد؟!
ديدار رئيس جمهور و هيأت وزيران به مناسبت آغاز هفته دولت (78/6/2)
7- اگر مسائل فرعي ، اصلي شوند ، كارها پيش نمي رود و به موفقيت نمي رسد
اينگونه نميشود کار را با موفّقيت ادامه داد و پيش برد. واقعاً نگاه کنيد ببينيد امروز مسأله اصلي کشور چيست. من گمان نميکنم اگر کسي نگاه عادّي به زندگي مردم بکند، ترديدي به وجود بيايد که مسأله اصلي کدام است. چرا خودمان را به مسائل درجه دو و مسائل فرعي مشغول کنيم؟!
ديدار رئيس جمهور و هيأت وزيران به مناسبت آغاز هفته دولت (78/6/2
8- اصلي كردن مسائل فرعي ، يك غفلت بزرگ است كه گاه علتش خيانت است و گاه غفلت
امروز پرداختن به کارهايي که به جنبههاي عملي زندگي مردم ارتباطي ندارد، يک کار مسرفانه است. اينکه بعضيها فضاي کشور را آنقدر سياسي کنند که مسائل اصلي کشور تحتالشّعاع قرار گيرد، يک غفلت بزرگ است. البته گروه معدودي اين غفلت را عمداً انجام ميدهند؛ آنها خيانت ميکنند؛ يک عده هم غفلت ميکنند.
ديدار گروه كثيرى از كارگران و معلّمان به مناسبت روز كارگر و هفته معلّم (81/2/11)
9- همه موظف به پيگيري مسائل اصلي هستند ، ايجاد مسائل فرعي مصلحت نيست
هر روز مسأله سياسي جديدي را در کشور ايجاد کردن - به مجلس شوراي اسلامي نگاه ميکنيم، يک طور؛ به مجموعههاي گوناگون ديگر نگاه ميکنيم، يک طور - و ذهنها و فکرها را از کاري که بايد براي مردم انجام گيرد، منصرف کردن، هيچ مصلحت نيست. همه بايد ذهنهاي خود را به کارهايي که براي پيشرفت و حلّ مشکلات کشور لازم است - مسائل معيشتي مردم، مسائل اقتصادي مردم، مسأله اشتغال - منعطف کنند. دستگاهها بايد به هم کمک کنند و اين کارها را انجام دهند. کار صورت ميگيرد، اما بايد شتاب بيشتري پيدا کند و همهجانبه شود.
ديدار گروه كثيرى از كارگران و معلّمان به مناسبت روز كارگر و هفته معلّم (81/2/11)
10- ما بايد از پرداختن به امور فرعي خودداري كنيم
البته من و شما بايد مراقب خودمان باشيم و نلغزيم؛ مواظب باشيم جاذبههاى دنيا ما را فريب ندهد و حيله و جنگ روانى دشمن در ما اثر نگذارد. ما بايد وحدت خود را روزبهروز مستحكمتر كنيم و از پرداختن به امور فرعى خوددارى نماييم. امروز مسأله اصلى، حفظ هويّتِ جمهورى اسلامى و هويّتِ اسلامى اين كشور است.
ديدار مسؤولان و كارگزاران نظام در سالروز عيد سعيد مبعث (82/2/7)
11- اصلي كردن مسائل فرعي عدم رضايت و نهيب آقا را بدنبال دارد
اینکه من گاهى نهیب مىزنم فلان مسألهى فرعى و جنجالى یا دعواى سیاسى را وارد میدان مناقشات عمومى نکنید.
ديدار اساتيد و دانشجويان دانشگاههاى استان زنجان (22/7/82 )
12- اصلي كردن مسائل فرعي ممكن است كار دشمنان باشد و به وحدت و حركت به سمت هدفها ضربه مي زند
خيلى بايد مراقب باشيم كه دشمنان پيشرفت كشور نتوانند ذهن و حواس ما را به نقاط فرعى و درجهى دوم منعطف كنند، تا همه با وحدت كامل بتوانيم به سمت اين هدفها حركت كنيم.
ديدار مردم مريوان(26/2/88)
13- نارضايتي آقا از جو رسانه اي كشور در اصلي فرعي كردن مسائل و برخورد هاي غيرمنصفانه در اين زمينه
خيلى از روزنامههاى ما متأسفانه در انعكاس حقائق ضعيفند و در اصلى فرعى كردن مسائل، غيرمنصفانه عمل ميكنند. در همين مسائل اخير، مسائل را بايد اصلى فرعى كرد؛ مسئلهى اصلى چيست؛ يك سلسله مسائل فرعى هم پيرامون اوست؛ نه اينكه آن مسائل فرعى كماهميت است، اما مسئلهى اصلى اهميتش بيشترش از آنهاست.
ديدار جمعى از نخبگان علمى كشور (6/8/88)
14- در مسائل اصلي هيچ اهمالي نبايد كرد اما در مسائل فرعي ، خطا قابل جبران است
روى مسئلهى اصلى نظام و نقشهى نظام و كليت نظام هيچ اهمالى را نبايد روا بداريم. مسائل درجهى دوئى وجود دارد كه البته اينها را ميتوان حل كرد..... اينها چيزهائى است كه قابل اصلاح است. ممكن است در آنجا يك كسى خطائى هم بكند؛ خطا قابل جبران است. اينها مسائل اصلى نيست؛
ديدار اعضاى مجلس خبرگان رهبرى (6/12/88)
15- قضيه ي فلسطين نتيجه مشغول شدن جهان اسلام به مسائل فرعي است
البته سعى ميكنند دنياى اسلام را مشغول كنند. امروز همين قضاياى فلسطين در سايهى مشغول شدن دنياى اسلام به مسائل فرعى دارد اتفاق مىافتد.
دیدار مسئولان و شخصیتهای علمی سیاسی(17/1/89)
16 – توجه به مسائل فرعي ، غفلت از مسائل اصلي را به دنبال خواهد داشت
اسلامزدائى از آثار اسلامى، يكى از آن كارهاى بسيار خطرناكى است كه دارد جلوى چشم مسلمانهاى عالم اتفاق مىافتد. از بس همه مشغولند، سرگرم چيزهاى فرعى و جزئى هستند، نميفهمند در دنياى اسلام چه دارد ميگذرد. توطئه عليه دنياى اسلام اين است.. ..
دیدار مسئولان و شخصیتهای علمی سیاسی(17/1/89)
17 – مسائل را بايد اصلي – فرعي كرد و به مسائل اصلي پرداخت
... به هر حال ما خودمان درس بگيريم. ما مسائلمان را تقسيم كنيم به مسائل اصلى و غير اصلى؛ به اصلىها بپردازيم. مسائل اصلى در كشور ما زياد است؛ بخشىاش مربوط به مسئولين است، بخشىاش مربوط به فرهنگسازان است.....
دیدار مسئولان و شخصیتهای علمی سیاسی(17/1/89)
18- توجه به مسائل فرعي اشكالي ندارد ولي بايد دقت كرد مسائل فرعي جاي مسائل اصلي را نگيرد
یكى از دوستان گفتند ما از دست چپ و راست رئيس جمهور دلمان خون است. خوب، حالا دل شما خون - كه خدا نكند خون باشد - اما به شما عرض بكنم؛ اينها جزو مسائل تعيين كننده و اصلى نيست. ممكن است ايراد و اشكال وارد باشد - من در اين مورد هيچ قضاوتى نميخواهم بكنم - ممكن است كسى به يك شخصى يا به يك كارى ايراد داشته باشد؛ منتها بايد توجه كنيم كه مسائل را اصلى - فرعى كنيم. مسائل درجهى دوم جاى مسائل اصلى را در انگيزههاى ما، در همت ما، در صرف انرژىاى كه ميشود، نگيرد. من عرضم فقط اين است؛ والّا من نه اعتراض ميكنم به اينكه شما چرا از زيد يا عمرو خوشتان مىآيد يا بدتان مىآيد؛ نه، ممكن است خوشتان بيايد، ممكن است بدتان بيايد - ايرادى ندارد - و نه اعتراض ميكنم كه چرا آن ايراد را يك وقت به شكلى كه يك مفسدهاى نداشته باشد، بر زبان آورديد؛ آن هم به نظرم اشكالى ندارد. فقط توجه كنيد كه اين جاى مسائل اصلى را نگيرد. مسائل اصلى ما چيزهاى ديگرى است
ديدار با دانشجويان در یازدهمین روز ماه رمضان (31/5/89)
19- پرداختن به مسائل حاشيه اي ممكن باعث بازماندن از حركت مي شود
يك شرط ديگر اين است كه كشور به مسائل حاشيهاى مبتلا نشود. ببينيد، در بسيارى از اوقات يك مسئلهى اصلى در كشور وجود دارد كه همه بايد همت كنند و به سراغ اين مسئلهى اصلى بروند؛ بايد مسئلهى كانونى كشور اين باشد؛ اما ناگهان مىبينيم از يك گوشهاى يك صدائى بلند ميشود، يك مسئلهى حاشيهاى درست ميكنند، ذهنها متوجه آن ميشود. اين مثل اين ميماند كه در يك مسافرت مهمى، كاروانى، قطارى دارد حركت ميكند، هدفش رسيدن به يك نقطهى خاص است؛ ناگهان ذهنها را مشغول كنند به يك چيز حاشيهاى در بيابان، از راه باز بمانند.
حرم مطهر رضوی در آغاز سال 90 (1/1/90)
20- مردم ما هوشمندند و مي توانند مسائل فرعى و حاشيهاى را از مسائل اصلى جدا كنند
مسائل حاشيهاى نبايد به ميان بيايد. مردم ما خوشبختانه قدرت تحليل دارند، هوشمندند، هوشيارند؛ ميتوانند مسائل فرعى و حاشيهاى را از مسائل اصلى جدا كنند. توجه شود مسائل حاشيهاى كانون توجه افكار عمومى قرار نگيرد.
حرم مطهر رضوی در آغاز سال 90 (1/1/90)
21- توجه به مسائل فرعي موجب هدررفت انرژي ها و خلل در همت و انگيزه است
بايد توجه كنيم كه مسائل را اصلى - فرعى كنيم. مسائل درجهى دوم جاى مسائل اصلى را در انگيزههاى ما، در همت ما، در صرف انرژىاى كه ميشود، نگيرد.
ديدار دانشجويان در یازدهمین روزماه رمضان(31/5/89)
22- پرداختن به مسائل فرعي مانع حركت عظيم اقتصادي است
خب، اگر ما بخواهيم اين حركت عظيم اقتصادى در كشور در سال 90 انجام بگيرد، يك الزاماتى هم دارد. اين الزامات را هم من فهرست وار عرض بكنم. اولاً روحيهى جهادى لازم است........
يك شرط ديگر اين است كه كشور به مسائل حاشيهاى مبتلا نشود.
حرم مطهر رضوی در آغاز سال 90 (1/1/90)
----------------------------------------------------------------------------------------------------
بيانات امام خامنه اي (مد ظله) در ديدار علما و روحانيان 7/5/71
يكى از اين درسها، اين نكته مهم است كه حسين بن على عليهالصّلاةوالسّلام، در يك فصل بسيار حسّاس تاريخ اسلام، وظيفه اصلى را از وظايف گوناگون و داراى مراتب مختلف اهميت، تشخيص داد و اين وظيفه را به انجام رساند. او در شناخت چيزى كه آن روز دنياى اسلام به آن احتياج داشت، دچار توهّم و اشتباه نشد. در حالى كه اين، يكى از نقاط آسيبپذير در زندگى مسلمين، در دورانهاى مختلف است؛ يعنى اينكه، آحاد ملت و راهنمايان آنها و برجستگان دنياى اسلام، در برههاى از زمان، وظيفه اصلى را اشتباه كنند. ندانند چه چيز اصلىاست و بايد به آن پرداخت و بايد كارهاى ديگر را - اگر لازم شد - فداى آن كرد؛ و چه چيز فرعى و درجه دوم است و هر حركت و كارى را به قدر خودِ آن بايد اهميّت داد و برايش تلاش كرد.
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
بيانات امام خامنه اي (مد ظله)در ديدار رئيس جمهور و هيأت وزيران به مناسبت آغاز هفته دولت 2/6/78
دومين نقطهاي که در آن رعايت اولويّتها لازم است، مسائل کلي جامعه است. ببينيد؛ گاهي يک مسأله، مسأله اصلي ماست؛ اما بر ما يک مسأله فرعي را تحميل ميکنند که مسأله عمدهي ما ميشود؛ کمااينکه الان ملاحظه کنيد، مسأله قتلها ، مسأله عمده کشور شد. آيا واقعاً مسأله عمده کشور، اين چند فقره قتلي است که اتّفاق افتاد؟! ما وزارت اطّلاعاتي داريم، دستگاههاي ديگري داريم؛ مسؤولاني داريم؛ اينها مينشينند حل ميکنند. آيا واقعاً مسأله اصلي کشور اين است؟! ما اين همه مشکلات داريم، اين همه مسائل و معضلات مردم وجود دارد؛ همه اينها کنار رفت و در برههاي از زمان، اغلب بحثها، يا اغلب همّتها مسأله قتلها شد! اينگونه نميشود کار را با موفّقيت ادامه داد و پيش برد. واقعاً نگاه کنيد ببينيد امروز مسأله اصلي کشور چيست. من گمان نميکنم اگر کسي نگاه عادّي به زندگي مردم بکند، ترديدي به وجود بيايد که مسأله اصلي کدام است. چرا خودمان را به مسائل درجه دو و مسائل فرعي مشغول کنيم؟! ممکن است در فهرست مسائل مردم، مسائل مهمّي وجود داشته باشد - مثلاً ده رقم نوشته شده باشد - اما مهمترين را بايد پيدا کرد. در اينجا بايد اولويّتها را مشاهده کنيد؛ که من همينجا به نقطه چهارم ميروم.
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
بيانات امام خامنه اي (مد ظله) در ديدار گروه كثيرى از كارگران و معلّمان به مناسبت روز كارگر و هفته معلّم 11/2/81
امروز پرداختن به کارهايي که به جنبههاي عملي زندگي مردم ارتباطي ندارد، يک کار مسرفانه است. اينکه بعضيها فضاي کشور را آنقدر سياسي کنند که مسائل اصلي کشور تحتالشّعاع قرار گيرد، يک غفلت بزرگ است. البته گروه معدودي اين غفلت را عمداً انجام ميدهند؛ آنها خيانت ميکنند؛ يک عده هم غفلت ميکنند. هر روز مسأله سياسي جديدي را در کشور ايجاد کردن - به مجلس شوراي اسلامي نگاه ميکنيم، يک طور؛ به مجموعههاي گوناگون ديگر نگاه ميکنيم، يک طور - و ذهنها و فکرها را از کاري که بايد براي مردم انجام گيرد، منصرف کردن، هيچ مصلحت نيست. همه بايد ذهنهاي خود را به کارهايي که براي پيشرفت و حلّ مشکلات کشور لازم است - مسائل معيشتي مردم، مسائل اقتصادي مردم، مسأله اشتغال - منعطف کنند. دستگاهها بايد به هم کمک کنند و اين کارها را انجام دهند. کار صورت ميگيرد، اما بايد شتاب بيشتري پيدا کند و همهجانبه شود.
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
بيانات امام خامنه اي (مد ظله)در ديدار مسؤولان و كارگزاران نظام در سالروز عيد سعيد مبعث 2/7/82
البته من و شما بايد مراقب خودمان باشيم و نلغزيم؛ مواظب باشيم جاذبههاى دنيا ما را فريب ندهد و حيله و جنگ روانى دشمن در ما اثر نگذارد. ما بايد وحدت خود را روزبهروز مستحكمتر كنيم و از پرداختن به امور فرعى خوددارى نماييم. امروز مسأله اصلى، حفظ هويّتِ جمهورى اسلامى و هويّتِ اسلامى اين كشور است. چشمهاى دنياى اسلام و امّت اسلام نگران اين است. شمإ؛ممّّ توانستهايد يك الگو در دنيا نشان دهيد؛ دشمن مىخواهد اين الگو را در هم بشكند. مقصود، شكست ايران نيست؛ بلكه شكست دنياى اسلام است.
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
**بيانات امام خامنه اي (مد ظله)در ديدار اساتيد و دانشجويان دانشگاههاى استان زنجان 22/7/82
من معتقدم تلاش براى عدالت اجتماعى و پر کردن شکاف طبقاتى، بزرگترین مسؤولیت ماست. خوشبختانه در این جلسه جمعى از مسؤولان استان هم حضور دارند که خواهش مىکنم روى این مسائل فکر کنند. امروز مهمترین مسألهى ما این است که بتوانیم شکاف طبقاتى بین فقیر و غنى را پر کنیم. بزرگترین خدمت به جوانان این است که بتوانیم استعدادهاى آنها را بارور کنیم؛ امکانات تحصیلى برایشان فراهم نماییم و بعد به فکر شغل و کار براى آنها باشیم. اینکه من گاهى نهیب مىزنم فلان مسألهى فرعى و جنجالى یا دعواى سیاسى را وارد میدان مناقشات عمومى نکنید، بهخاطر همین است، والا اینکه دو جناح و حزب در صد مسأله با هم اختلاف داشته باشند و به سر و کلهى هم بزنند، به هیچ جاى کشور صدمهاى نمىزند. انتظار بنده از مجلس، دولت و مسؤولان در همهى ردهها این است: به معناى واقعى کلمه، مسائل اساسى کشور را بشناسید.
بيانات امام خامنه اي (مد ظله)در ديدار اعضاى مجلس خبرگان رهبرى17/6/84
نكتهى آخر، وظيفهى سنگين در باب خدمترسانى است؛ كه اين وظيفه عمدتاً متوجه به مسؤولان دولتى است. خدمترسانى به مردم كار اصلى ماست و بيشترين كسانى كه خدمت بايد متوجه آنها شود، طبقهى محروم و مظلوم و مستضعف جامعهاند كه محتاج خدمتند. ما بايد اين خدمت را به آنها برسانيم و خدمترسانى را تسهيل كنيم. اين، خود يك قدم بزرگ در راه ايجاد عدالت اجتماعى است. امروز ديگر كوتاهىها و تكاسلها و وقت مفيد ادارى را به يك ساعت يا كمتر يا اندكى بيشتر رساندن، قابل تحمل نيست؛ اينها بايد درست شود. البته مجاهدت و تلاش لازم است. همه بايد انشاءاللَّه كمك كنند تا مسؤولان بتوانند وظايف خود را انجام دهند.
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
بيانات امام خامنه اي (مد ظله) در ديدار مردم مريوان 26/2/88
امروز بحمداللَّه جمهورى اسلامى اين فرصت را پيدا كرده است كه بر روى طرحهاى بلندمدت براى رفع كمبودها و نقيصهها و تخريبهاى دورانهاى گذشته برنامهريزى كند. چشمانداز بيست ساله يك سند بسيار معتبر و مهم است كه مسئولان كشور - چه در قوهى مجريه، چه در قوهى مقننه - و در بخشهاى مختلف موظف شدهاند گام به گام اين سند چشمانداز را تعقيب كنند و به آن اهداف نزديك شوند. مردم هوشمند و جوانان بااستعداد در هر نقطهى كشور مسئوليت بزرگى در اين زمينه بر دوش دارند. من به شما مردم عزيز و بخصوص به جوانان عرض ميكنم كه ساختن كشور، پيش بردن كشور يك وظيفهى مشترك است؛ مشترك بين مسئولان و مردم؛ مردم هم داراى مسئوليتند. خيلى بايد مراقب باشيم كه دشمنان پيشرفت كشور نتوانند ذهن و حواس ما را به نقاط فرعى و درجهى دوم منعطف كنند، تا همه با وحدت كامل بتوانيم به سمت اين هدفها حركت كنيم.
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
بيانات امام خامنه اي (مد ظله) در ديدار جمعى از نخبگان علمى كشور 6/8/88
حالا يكى از ايرادهائى كه ما معمولاً داريم به بعضىها اين است كه آنچه را كه بيگانه بگويد، اين را تلقى به قبول ميكنند؛ آنچه را كه خودى بگويد، تلقى با ترديد ميكنند! چرا؟ خوب، اين تلقى، تلقى ناسالمى است؛ اين تلقى درستى نيست، تلقى ناسالمى است. اين را بايد اصلاح كرد. البته شما جوانهاى خوب انشاءاللَّه بيائيد وارد عرصههاى گوناگون بشويد، عرصههاى تبليغاتى كشور را بگيريد. مطبوعات ما هم همينجور است. بنده روزها معمولاً حدود شانزده هفده تا روزنامه را نگاه ميكنم؛ نه اينكه حالا همهى صفحات لائى و اينها را نگاه كنم؛ لكن تيترها، اگر سرمقالهى قابل توجهى داشته باشند، معمولاً نگاه ميكنم. خيلى از روزنامههاى ما متأسفانه در انعكاس حقائق ضعيفند و در اصلى فرعى كردن مسائل، غيرمنصفانه عمل ميكنند. در همين مسائل اخير، مسائل را بايد اصلى فرعى كرد؛ مسئلهى اصلى چيست؛ يك سلسله مسائل فرعى هم پيرامون اوست؛ نه اينكه آن مسائل فرعى كماهميت است، اما مسئلهى اصلى اهميتش بيشترش از آنهاست. مسئلهى اصلى در اين قضاياى اخير، اصل انتخابات بود؛ زير سؤال بردن اصل انتخابات بزرگترين جرمى بود كه انجام گرفت. چرا شما نسبت به اين جرم چشمتان را ميبنديد؟
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
بیانات امام خامنه اي (مد ظله) در ديدار اعضاى مجلس خبرگان رهبرى 6/12/88
روى مسئلهى اصلى نظام و نقشهى نظام و كليت نظام هيچ اهمالى را نبايد روا بداريم. مسائل درجهى دوئى وجود دارد كه البته اينها را ميتوان حل كرد. حالا من ديدم مثلاً اين روزها طرحى كه در مجمع تشخيص است، مورد توجه است. البته معلوم است؛ اين طرح وقتى كه در مجمع تشخيص مطرح بشود، بالاخره نظر مجمع، نظر مشورتى است؛ اين پيش ما خواهد آمد و آن چيزى را كه معتقَد ماست، اعمال ميكنيم و به عنوان سياست كلى گفته ميشود. شكى نيست كه شوراى نگهبان وظائفى قانونى دارد. به اين وظائف مصرّح در قانون اساسى - كه نظارت بر انتخابات و تشخيص صلاحيتها و اين چيزهاست - بايد تعرض نشود. اين چيزها را ميشود اصلاح كرد. يعنى اين قضيه را نبايد مسئلهى مورد بحث و مورد دعوا و نزاع قرار داد؛ اينها چيزهائى است كه قابل اصلاح است. ممكن است در آنجا يك كسى خطائى هم بكند؛ خطا قابل جبران است. اينها مسائل اصلى نيست؛ مسئلهى اصلى همين مسائلى است كه در طول اين هشت نُه ماهِ بعد از انتخابات، محل اختلاف بوده است بين مجموعهى نظام اسلامى و مجموعهى كفر و استكبار، كه اينجا كسانى حرفهاى آنها را تكرار كردند.
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
بیانات امام خامنه اي (مد ظله) در دیدار مسئولان و شخصیتهای علمی سیاسی 17/1/89
البته سعى ميكنند دنياى اسلام را مشغول كنند. امروز همين قضاياى فلسطين در سايهى مشغول شدن دنياى اسلام به مسائل فرعى دارد اتفاق مىافتد. واقعاً امروز در فلسطين فاجعهآفرينى است، در غزه فاجعهآفرينى است، در كرانهى باخترى هم فاجعهآفرينى است. قضاياى حرم ابراهيمى را نبايد دستكم گرفت؛ اينها خيلى مهم است. به خاطر اقامهى نماز، مسلمانها را از پايگاهشان و خانهشان بيرون كنند و راه ندهند! اسلامزدائى از آثار اسلامى، يكى از آن كارهاى بسيار خطرناكى است كه دارد جلوى چشم مسلمانهاى عالم اتفاق مىافتد. از بس همه مشغولند، سرگرم چيزهاى فرعى و جزئى هستند، نميفهمند در دنياى اسلام چه دارد ميگذرد. توطئه عليه دنياى اسلام اين است.. ..
... به هر حال ما خودمان درس بگيريم. ما مسائلمان را تقسيم كنيم به مسائل اصلى و غير اصلى؛ به اصلىها بپردازيم. مسائل اصلى در كشور ما زياد است؛ بخشىاش مربوط به مسئولين است، بخشىاش مربوط به فرهنگسازان است، بخشىاش مربوط به مؤسسات عظيم و وسيعى است كه خوشبختانه در كشور وجود دارد؛ هركدام وظيفهاى دارند، كارى دارند. به هدايت اين مردم و به هدايت نظام و پيشبرد نظام بينديشيم و بپردازيم.
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
بيانات امام خامنه اي (مد ظله) در ديدار دانشجويان در یازدهمین روزماه رمضان 31/5/89
یكى از دوستان گفتند ما از دست چپ و راست رئيس جمهور دلمان خون است. خوب، حالا دل شما خون - كه خدا نكند خون باشد - اما به شما عرض بكنم؛ اينها جزو مسائل تعيين كننده و اصلى نيست. ممكن است ايراد و اشكال وارد باشد - من در اين مورد هيچ قضاوتى نميخواهم بكنم - ممكن است كسى به يك شخصى يا به يك كارى ايراد داشته باشد؛ منتها بايد توجه كنيم كه مسائل را اصلى - فرعى كنيم. مسائل درجهى دوم جاى مسائل اصلى را در انگيزههاى ما، در همت ما، در صرف انرژىاى كه ميشود، نگيرد. من عرضم فقط اين است؛ والّا من نه اعتراض ميكنم به اينكه شما چرا از زيد يا عمرو خوشتان مىآيد يا بدتان مىآيد؛ نه، ممكن است خوشتان بيايد، ممكن است بدتان بيايد - ايرادى ندارد - و نه اعتراض ميكنم كه چرا آن ايراد را يك وقت به شكلى كه يك مفسدهاى نداشته باشد، بر زبان آورديد؛ آن هم به نظرم اشكالى ندارد. فقط توجه كنيد كه اين جاى مسائل اصلى را نگيرد. مسائل اصلى ما چيزهاى ديگرى است.
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
بیانات امام خامنه اي (مد ظله) در حرم مطهر رضوی در آغاز سال 90 ( 1/1/90)
يك شرط ديگر اين است كه كشور به مسائل حاشيهاى مبتلا نشود. ببينيد، در بسيارى از اوقات يك مسئلهى اصلى در كشور وجود دارد كه همه بايد همت كنند و به سراغ اين مسئلهى اصلى بروند؛ بايد مسئلهى كانونى كشور اين باشد؛ اما ناگهان مىبينيم از يك گوشهاى يك صدائى بلند ميشود، يك مسئلهى حاشيهاى درست ميكنند، ذهنها متوجه آن ميشود. اين مثل اين ميماند كه در يك مسافرت مهمى، كاروانى، قطارى دارد حركت ميكند، هدفش رسيدن به يك نقطهى خاص است؛ ناگهان ذهنها را مشغول كنند به يك چيز حاشيهاى در بيابان، از راه باز بمانند، احياناً امكان ادامهى حركت هم از آنها گرفته شود. مسائل حاشيهاى نبايد به ميان بيايد. مردم ما خوشبختانه قدرت تحليل دارند، هوشمندند، هوشيارند؛ ميتوانند مسائل فرعى و حاشيهاى را از مسائل اصلى جدا كنند. توجه شود مسائل حاشيهاى كانون توجه افكار عمومى قرار نگيرد.
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ].