رييس جمهوري با بيان اين كه بيش از 23 هزار مگاوات به ظرفيت توليد برق كشور در چهار تا پنج سال گذشته افزوده شد، گفت: كاركنان وزارتخانه هاي صنعت، معدن و تجارت و نيرو ثابت كردند كه آرزوها و اهداف دست نيافتني در دسترس ملت ايران است.
به گزارش خبرنگار اعزامي ايرنا، 'محمود احمدي نژاد' اين سخنان را امروز (دوشنبه) در مراسم افتتاح همزمان چهار طرح بزرگ و ملي در محل ايستگاه راه آهن مياندوآب بيان كرد، محلي كه امروز براي نخستين بار سوت قطار در استان آذربايجان غربي در آن طنين افكند و روياي مردم استان براي سفر با قطار را به واقعيت تبديل كرد.
راه آهن مراغه - مياندوآب به طول 48 كيلومتر، فاز نخست از پروژه در حال اجراي راه آهن مراغه - اروميه محسوب مي شود.
رييس جمهوري در اين مراسم همچنين از طريق ويديو كنفرانس سومين واحد توليد واكسن تب برفكي در دنيا به ميزباني شهر مهاباد، فازهاي 5 و 6 نيروگاه سيكل تركيبي اروميه و كارخانه سيمان آذرآبادگان خوي به عنوان سه طرح بزرگ ملي و صنعتي را افتتاح كرد.
رييس جمهوري در سخنان خود در اين مراسم ضمن تقدير از تلاش متخصصان ايراني و مديران و كاركنان دست اندركار افتتاح اين طرح ها به افتتاح دو فاز جديد نيروگاه سيكل تركيبي اروميه از طريق ويديو كنفرانس اشاره كرد و گفت: اكنون ظرفيت توليد برق در كشور به 62.7 هزار مگاوات در سال رسيده است كه رقمي افتخارآميز است.
احمدي نژاد، خاموشي هاي با برنامه ريزي درسال گذشته را يادآور شد و افزود: خوشبختانه ظرفيت كنوني توليد برق در كشور به حدي است كه اگر قدري مردم همراهي كنند؛ كه همراهي ميكنند، ايران به صادركننده اول برق در منطقه تبديل ميشود.
رييس جمهوري خاطرنشان كرد: با ظرفيت هاي ايجاد شده، بخش صنعت كه همواره متقاضي دريافت برق است ديگر در نوبت هاي طولاني و تحت فشار قرار نميگيرد و با تامين برق مورد نياز اين صنايع، فرصت براي سرمايه گذاري صنعتي و توليدي بيشتر ايجاد ميشود.
احمدي نژاد اظهار داشت: با افتتاح دو فاز جديد نيروگاه سيكل تركيبي اروميه، استان آذربايجان غربي هفدهمين استان كشور است كه نه تنها نياز 720 مگاواتي خود به برق را توليد ميكند، بلكه اين امكان را دارد كه 632 مگاوات برق نيز به كشورهاي همسايه صادر كند كه مشتري اين ميزان برق صادراتي وجود دارد.
** صادرات هفت ميليون تن سيمان در سال گذشته
وي در ادامه با بيان اين كه با افتتاح كارخانه سيمان آذرآبادگان خوي، يك ميليون تن به ظرفيت توليد سيمان كشور افزوده شد، گفت: در سال 84 ظرفيت توليد سيمان در كشور 32 ميليون تن بود كه امروز اين رقم از مرز 72 ميليون تن عبور كرد.
رييس دولت دهم همچنين گفت: سال گذشته هفت ميليون تن سيمان از كشور به خارج صادر شد كه امسال نيز علاوه بر تامين نيازهاي داخلي، مقدار بيشتري سيمان صادر مي شود.
احمدي نژاد از سيمان به عنوان ماده اساسي براي ساختن كشور ياد كرد و گفت: در سال هاي 84، 85 و تاحدودي 86 شاهد بحران سيمان در كشور بوديم و براي حركت مردم در عرصه سازندگي يا سيمان نبود يا آنها در نوبت بودند يا از طريق واسطهها بسيار گرانتر سيمان مورد نياز خود را خريداري مي كردند.
رييس جمهوري از دست اندركاران ساخت كارخانه سيمان آذرآبادگان خوي به ويژه بخش مردمي كه با كمك بانك ها در راستاي افتتاح كارخانه گام برداشته اند تشكر و تقدير كرد.
احمدي نژاد افزود: هم اكنون توسعه كارخانه سيمان اروميه در حال اجرا است و انشاء الله استان آذربايجان غربي به صادركننده اصلي سيمان تبديل مي شود.
** خبر خوش رييسجمهوري براي مردم اروميه
احمدي نژاد در بخش ديگري از سخنان خود درباره افتتاح فاز نخست راه آهن مراغه به اروميه از مسير جنوب درياچه اروميه نيز گفت: مسير 48 كيلومتري اين خط آهن، از مراغه به مياندوآب امروز افتتاح شد و 133 كيلومتر باقيمانده از اين مسير نيز در حال احداث است.
وي، توضيحات علي نيكزاد وزير راه و شهرسازي در ابتداي اين مراسم را يادآور شد و گفت: با برنامه ريزي هاي انجام شده، دهه فجر سال آينده قطاري كه از تهران و مشهد به مقصد اروميه حركت ميكند از مياندوآب عبور مي كند و در خدمت مردم اروميه قرار مي گيرد.
رييس جمهوري از راه و ارتباطات و دسترسي سريع و آسان به جاده ها و خطوط حمل و نقل به عنوان پايه اصلي پيشرفت استان ها ياد كرد و گفت: در ميان سيستمهاي حمل و نقل، راه آهن به واسطه جابجايي كالا در حجم زياد و هزينه پايين براي مراكز توليدي بسيار ارزشمند است و مي توان گفت كه با ورود راهآهن به هر منطقهاي، توليد، آباداني و سرمايهگذاري بيشتري انجام ميشود.
** پيشنهاد احمدي نژاد براي توسعه كشاورزي و احياي درياچه اروميه
احمدي نژاد در ادامه اقدامات دولت در راستاي جمع آوري آب هاي سطحي در قالب احداث چند سد بزرگ و ايجاد شبكههاي انتقال و توزيع آب در استان آذربايجان غربي را برشمرد و تغيير شيوه آبياري را نياز فوري بخش كشاورزي اين استان دانست.
وي با بيان اين كه استان آذربايجان غربي از نظر آب و درياچه هيچ كم ندارد، گفت: با اين حال، در مسير عبور آب، كانون هاي مصرف متعدد ايجاد شده است كه لازم است اين منابع در جهت توليد به كارگرفته شود.
رييسجمهوري با ابراز نارضايتي از بازدهي پايين مصرف آب در بخش كشاورزي اظهارداشت: با تغيير سيستم هاي آبياري به آبياري تحت فشار، بازدهي سه برابر ميشود و اين بدان معناست كه دو سوم آب مصرفي كنوني ذخيره ميشود و نيز اگر از شيوههاي گلخانه اي براي توليد محصولات استفاده شود، بازدهي آب 10 برابر ميشود و اين امر حاكي از آن است كه 9 دهم ميزان كنوني مصرف هدر ميرود.
رييس قوه مجريه، گزارش مديران استان آذربايجان غربي در زمينه تغيير شيوه آبياري در 30 هزار هكتار از مزارع استان را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: بايد در اين بخش سرعت حركت را زيادتر كنيم.
احمدي نژاد خاطرنشان كرد: دولت تسهيلات ارزان قيمت همچون قرض الحسنه و به صورت نامحدود به كشاورزان آذربايجان غربي اختصاص خواهد داد تا شيوه آبياري را به تحت فشار تغيير دهند.
وي گفت: اگر سالانه 70 تا 80 هزار هكتار مزارع استان تحت آبياري تحت فشار قرار گيرد طي چهار تا پنج سال به نقطه اي خواهيم رسيد كه آب استان در راستاي توسعه كشاورزي و نيز احياي درياچه زيباي اروميه به عنوان منشا حيات استان ذخيره خواهد شد.
** امكان تبديل ايران به به صادركننده اصلي گوشت در منطقه
احمدي نژاد به واحد توليد واكسن تب برفكي در مهاباد اشاره كرد و گفت: ساخت اين واكسن از كارهاي بسيار مهم و ارزشمندي است كه با عامل بيماري مهلك تب برفكي در ميان دامها مقابله ميكند.
وي افزود: با ساخت اين واكسن ميزان توليد دام و رشد جمعيتي دام ها همچنان افزايش خواهد يافت.
رييس جمهوري، آذربايجان غربي را از جمله مراكز اصلي دامپروري و توليد محصولات دامي كشور خواند و گفت: ميتوانيم صادركننده اصلي گوشت و محصولات دامي در منطقه و برخي مناطق دنيا باشيم .
رييس قوه مجريه در ادامه به روند پيشرفت در استان آذربايجانغربي اشاره كرد و گفت: افتتاح چند طرح مهم در اين استان نشان داد كه روند پرشتاب در مسير پيشرفت به خوبي در حال ادامه يافتن است.
احمدي نژاد با بيان اين كه پروژه هاي مختلف در اين استان در حال اجرا است، اظهار اميدواري كرد كه با پشتيباني دولت و حركت و تكاپوي مردم اين استان شاهد به بهره برداري رسيدن پروژه هاي مختلف در سراسر آذربايجان غربي باشند.
** ساختن ايران بزرگترين عبادت است
رييس جمهوري در بخش ديگري از سخنان خود، ساختن ايران را بزرگترين عبادت خواند و گفت: اكنون ايران در كانون توجه عالم است به طوري كه تنها نقطه اميد باقي مانده براي ملتها، ملت ايران است و امروز خطوط مقاومت شياطين و جبهه استكبار در هم شكسته است.
احمدي نژاد افزود: اكنون يك نقطه اميد براي ملتهاي دنيا اين است كه انديشه و فرهنگ سعادتمندي جايگزين وضع فعلي دنيا شود و اين از سوي ملت ايران امكانپذير است.
رييس قوه مجريه تصريح كرد: هر انديشه اي به منظور ماندگاري نيازمند ارايه يك نمونه عيني و عملي است و در واقع بايد نشان دهد كه پيشرفت، سعادت و عزت و آزادگي را براي ملتها فراهم مي كند.
رييس جمهوري افزود: اين فرهنگ همچنين بايد به گونهاي خود را نشان دهد كه در عرصه هاي علمي، فني بتواند قله هاي پيشرفت را فتح كند.
احمدي نژاد با بيان اين كه انقلاب، مكتب و انديشه ملت ما هم توان و شايستگي دارد كه ايران را بسازند و هم الگوي متعالي در برابر پيشرفت قرار دهند، افزود: ميتوانيم در همه عرصهها در جهان بهترين شويم.
رييس جمهوري تصريح كرد:دشمنان نميخواهند اين اراده در عمل از سوي ملت ايران خود را نشان دهد و از اين رو مخالف پيشرفتهاي ما هستند؛ ظاهر آنها چيزي است اما در باطن نگران اثبات توانايي ملت ايران و ايجاد جامعه متعالي مبتني بر انديشه توحيدي و عدالت محور هستند.
** عيب است در گوشه و كنار شاهد بداخلاقي ها و بي تقوايي ها باشيم
احمدي نژاد در ادامه با تاكيد بر اين كه ملتي كه پرچم توحيد برافراشته بايد به همه قلههاي پيشرفت دست يابد، خاطرنشان كرد: عيب است كه در سرزمين ايران شاهد فقر و عقب افتادگي، تبعيض و فاصله طبقاتي و همچنين در گوشه و كنار شاهد بداخلاقيها و بي تقوايي ها باشيم.
وي تصريح كرد: بايد ايران در هر زمينه ها از جمله اقتصاد، عمران و آبادي و همچنين اخلاق الگو باشد.
رييس جمهوري اظهارداشت: هر كس در هر نقطه ايران است اگر عشقي به عدالت، آزادگي دارد ـ كه همه دارند ـ بايد همت كنند تا ايران را هر جا كه ميتوانند بسازند.
وي اظهار داشت: اگر كسي به دنبال مقام و پست باشد، بداند كه عناوين، كسي را به خدا نرسانده است در واقع خدمتگزاري و نوكري مردم انسان و عزت حقيقي يك فرد را بالا ميبرد.
احمدي نژاد با بيان اين كه امروز فرصت خدمت و ساختن براي همه مهيا است يادآور شد: هر كسي در كشور دلسوز ملت، انقلاب و آرمانهاي الهي است فكر و ذكر و قلبش براي ساختن ايران باشد.
** دستيابي به بالاترين دستاوردها و پيشرفتها در پنج سال اخير
رييس قوه مجريه در ادامه با اشاره به دستاوردها و تحولات علمي، فناوري، اقتصادي كشور در پنج سال اخير گفت: در سختترين شرايط بالاترين دستاوردها در پنج سال اخير حاصل شده است؛ آن هم در حالي كه دشمنان تلاش ميكنند با ابزار تحريم اقتصادي و فشار سياسي مانع پيشرفت ملت ايران شوند.
وي با اشاره به ارقام و آمارهايي درباره ميزان توليد خودرو، فولاد و سيمان در سال هاي اخير اظهار داشت: اين ارقام در حالي حاكي از رشد بسيار زياد است كه تحريمها و فشارهايي عليه كشورمان صورت گرفته است.
احمدي نژاد گفت: در ابتداي سال 84 ميزان توليد خودرو در كشور 6 ميليون خودرو بود كه اكنون از مرز 13 ميليون عبور كرده است ضمن آن كه يك ميليون از رده خارج و خودروهاي ديگر ساخت داخل جايگزين آن شده است.
رييس جمهوري همچنين يادآور شد: در سال گذشته ميزان توليد انواع خودرو كه در كشور شماره گذاري شد از مرز يك ميليون و 650 هزار خودرو گذشت در حالي كه يك ميليون و 600 هزار آن ساخت داخل است.
وي اعلام كرد: ميزان توليد خودرو در سال گذشته با 17 درصد رشد همراه بود.
احمدي نژاد با اشاره به اين آمار و ارقام و اخباري كه به دروغ در خصوص وضعيت اقتصادي كشور و مردم منتشر ميشود گفت: توليد فولاد در سال 83، 9 ميليون تن بود كه اكنون از 19 ميليون تن گذشته است.
** هر كس برخلاف پيشرفت و منافع ملت ايران حركت كند در خدمت شياطين و دشمنان ملت است
رييس قوه مجريه در بخش ديگري از سخنان خود با تاكيد بر اين كه اگر همه ملت ايران با هم باشيم در آن صورت دست خدا هم بالاي سر ما خواهد بود، تصريح كرد: كشور ما مشكلي ندارد؛ امروز اگر 75 ميليون جمعيت ايراني كه انسانهاي مومن، پاك، با اخلاق و معتقد به آرمانهاي الهي هستند دست به دست هم دهند در آن صورت خواهيم توانست همه معادلات جهاني را به نفع توحيد و عدالت اصلاح كنيم.
احمدي نژاد در عين حال تصريح كرد: هر كس دوست ايران است در اين جهت حركت كند در غير اين صورت چه بداند و نداند در خدمت شياطين و دشمنان ملت ايران است.