راسخون: تندیس علامه محمدتقی جعفری، ملقب به فیلسوف شرق در منطقه حجتی تبریز با حضور اقشار مختلف مردم این شهر رونمایی شد.
به گزارش راسخون، به نقل از خبرگزاری رسا، این تندیس فاخر به سفارش شهرداری تبریز و با دستان هنرمند استاد احد حسینی ساخته و در میدان حجتی خیابان آذربایجان نصب شده است.
علیرضا نوین، شهردار تبریز در مراسم رونمایی از این تندیس با اشاره به صبغه دینی شهر تبریز اظهار داشت: تبریز همواره در طول تاریخ مهد پرورش علما، علامه ها و مفاخر دینی بزرگواری بوده که در جهان اسلام جریان ساز و تاثیرگذار بوده اند.
نوین با اشاره به آثار مرحوم علامه جعفری گفت: شرح و تفسیر مثنوی مولانا، ترجمه و تفسیر نهج البلاغه نشان از اوج بینش و بلاغت آن استاد عرفان و فلسفه است.
گفتنی است، علامه محمدتقی جعفری، مرداد ماه سال 1304 هجری شمسی در شهر تبریز دیده به جهان گشود و در 15سالگی، تبریز را به قصد اقامت در تهران ترک و در مدرسه مروی تحصیل علوم حوزوی را آغاز کرد.
وی پس از مهاجرت به شهر مفدس قم ضمن تحصیل در مدرسه دارالشفای قم ملبس به لباس روحانیت شد و دروس خارج را آغاز کرد و سپس برای ادامه تحصیلات، راهی نجف شد و 23 ساله به درجه اجتهاد نایل شد.
علامه جعفری پس از یازده سال اقامت در نجف و شرکت در حوزههای درسی آن دیار به سال 1336 به ایران مراجعت نمود.
ترجمه و تفسیر نهجالبلاغه در 27 جلد، تفسیر و نقد و تحلیل مثنوی در 15 جلد، ترجمه کامل نهجالبلاغه، امام حسین علیه السلام شهید فرهنگ پیشرو انسانیت، حقوق جهانی بشر از دیدگاه اسلام و غرب (فارسی و انگلیسی)، نقد نظریات دیوید هیوم در چهار موضوع فلسفی، بررسی و نقد برگزیده افکار راسل ، زیبایی و هنر از دیدگاه اسلام، موسیقی از دیدگاه فلسفی و روانی، فلسفه دین، تحقیقی در فلسفه علم ، فلسفه و هدف زندگی، مولوی و جهانبینیها و شناخت انسان در تصعید حیات تکاملی از جمله ده ها اثر جاودان این علامه می باشد.
گفتنی است، علامه جعفری در 25 آبان ماه سال 1377 چشم از جهان فروبست و در جوار مرقد امام هشتم به خاک سپرده شد.