به گفته كارشناسان حوزه فناوري امكانات و سرويسهاي گوگل پلاس به كاربران، مرغوبتر از فيسبوك است و درواقع گوگل پلاس فراتر از يک شبكه اجتماعي است.
چندي است كه خبر راهاندازي شبكه اجتماعي گوگل به نام گوگل پلاس(+ Google) بر اندام مدير اجرايي فيس بوك لرزه انداخته است چرا كه گوگل با تمامي توان و ظرفيتهايش عزم خود را جزم كرده تا فيسبوك را از پا در آورد.
به گزارش ايتنا از خبرگزاري دانشجويان ايران، به گفته كارشناسان حوزه فناوري امكانات و سرويسهاي گوگل پلاس به كاربران، مرغوبتر از فيسبوك است و درواقع گوگل پلاس فراتر از يک شبكه اجتماعي است.
گوگل با توجه به انتقادات موجود به فيسبوك، شبكه اجتماعي خود را طراحي و تلاش كرده گوگل پلاس عاري از اين انتقادات باشد.
به نوعي ميتوان گفت، گوگل برروي اين انتقادات موجسواري كرده و توانسته است از موجوديت آنها به نفع شبكه اجتماعي خود استفاده كند.
البته فيسبوك هم بيكار ننشسته و در تكاپوست تا با ارائه سرويسهاي بيشتر و مشابه با گوگل پلاس مانع ريزش كاربران خود و مهاجرت آنها به اين شبكه اجتماعي شود.
فيسبوك طي روزهاي گذشته كارمندان خود را قرنطينه كرده بود تا سرويس چت ويدئويي را راهاندازي كنند؛ اسكايپ، بزرگترين ارائهكننده سرويس تلفن اينترنتي و مكالمه ويدويي، در اين راستا به فيسبوك كمك كرده است.
اما دليلي که گوگل اين پروژه را Google+ Project مينامد اين است که Google+ در آينده به بخش اصلي هويت گوگل تبديل ميشود و کل شرکت را تغيير شکل ميدهد. پس بهتر است بپرسيم آيا گوگل ميتواند فيس بوک را شکست دهد؟
البته فيس بوک بسيار قويتر از آن است که اين شبكه اجتماعي بتواند به راحتي آن را مغلوب کند ولي گوگل پلاس امکانات جذابي دارد که ممکن است باعث پيروزي آن شود.
در رسانهها و وبسايتهاي مختلف مزيتها و برتريهاي گوگل پلاس نسبت به فيسبوك آورده شده كه به تعدادي از آنها اشاره ميشود:
يکپارچهسازي با سرويسهاي مختلف گوگل
مهمترين برتري گوگل پلاس در يکپارچگي آن با سرويسهاي متنوع گوگل است زيرا تمام سرويسهاي گوگل از جستوجو در اسناد و ويديوها تا Picasa به شبکه اجتماعي گوگل پلاس متصل هستند.
گوگل پلاس همچنين در نوار بالاي سرويسهاي گوگل قرار دارد و کاربر را از وقايع اتفاق افتاده باخبر ميسازد تا کاربر در تمام سرويسهاي گوگل به سرعت به آنها دسترسي داشته باشد.
همچنين در سمت راست نوار مشکي هدايت کننده گوگل قرار دارد و کاربر را از پيغامها، بروزرسانيها و وقايع مطلع ميکند.
مديريت بهتر دوستان
گوگل پلاس داراي امکان بسياري دوست داشتني به نام حلقههاي دوستان(Circles) است که کاربر از طريق آن ميتواند به راحتي دوستان خود را در حلقههاي متفاوت دستهبندي کند تا محتواي مورد نظر را تنها بين افراد يک حلقه به اشتراک بگذارد.
کاربر ميتواند با دوستان خود در يک حلقه چت و يا مکالمه ويديوي داشته باشد.
در فيس بوک نيز ميتوان دوستان را در گروههاي مختلف دستهبندي کرد ولي گروهها به هيچ وجه به خوبي حلقهها نيستند.
نرمافزار كارآمد موبايل
اگر شما هم کاربر اندرويد هستيد، يعني تبلت يا تلفن هوشمند اندرويدي داريد، گوگل پلاس نرمافزار بسيار ساده و کارآمدي دارد كه با اين نرمافزار به راحتي مي توانيد از امکانات بسيار خوب اين شبکه اجتماعي در ابزار موبايل خود استفاده كنيد.
يافتن ساده محتوا براي اشتراکگذاري
Sparks يکي از امکانات گوگل پلاس است که آن را با فيسبوك متمايز ميکند؛ Spark به ديتابيس غني گوگل دسترسي دارد و از امکانات موتور جستوجوي اين شرکت براي يافتن محتوا (عکس، متن، فيلم و غيره) استفاده و محتوا را براساس موارد مورد علاقه کاربر به او پيشنهاد ميکند تا به راحتي بين دوستانش به اشتراک بگذارد.
اين قابليتي است که فيسبوك هرگز به آن دست نخواهد يافت چون فيس بوک موتور جستوجو ندارد و حتي اگر مايکروسافت بخواهد با آن همکاري کند باز هم موتور جستوجوي بينگ قابل مقايسه با گوگل نخواهد بود. با Spark کاربر نيازي ندارد براي يافتن محتواي مورد نظر خود جستوجو کند خود گوگل پلاس موارد را به کاربر پيشنهاد ميدهد.
ميتوانيد اطلاعات خود را پس بگيريد
فيسبوک به دليل نحوه نمايش اطلاعات شخصي کاربران بدنام است.
در فيس بوک بخشي از اطلاعات کاربر هميشه براي عموم قابل نمايش است و به سختي ميتوان پروفايل فيس بوک را براي هميشه حذف کرد. اما گوگل پلاس اين امکان را فراهم کرده است و کاربر ميتواند تمام اطلاعات خود را دانلود کرده و پروفايل خود را به همراه تمام اطلاعات آن حذف کند.
کاربر با چند کليک ساده کليه اطلاعات خود شامل تصاوير، ويديوها، متون، Streamها، کانتکتها و غيره را برروي کامپيوتر خود دانلود ميکند.
تگ کردن بهتر افراد به تصاوير
زماني که در گوگل پلاس در حال مشاهده تصاوير هستيد، ميتوانيد افراد را به يک تصوير تگ کنيد؛ شبيه کاري که در فيس بوک انجام ميدهيد. يک مربع کوچک برروي چهره شخص ميکشيد و سپس نام او را وارد ميکنيد. اما يک تفاوت عمده در نحوه مديريت حريم شخصي در گوگل وجود دارد.
زماني که شما شخصي را به يک تصوير تگ ميکنيد، يک پيغام نمايش داده ميشود که در آن به کاربر اعلام ميکند: «شخص تگ شده از تگ شدنش در اين تصوير مطلع خواهد شد، کاربر تگ شده ميتواند به تصاوير مرتبط با اين آلبوم دسترسي داشته و آنها را مشاهده کند.»
گوگل همچنين از امکان تشخيص چهره خودکار، دوري کرده است در حال حاضر فيس بوک بهصورت خودکار چهره افراد موجود در تصاوير آپلود شده کاربر را تشخيص داده و آنها را تگ ميکند.
گوگل نيز قدرت اعمال چنين امکاني را دارد همانطور که نرم افزار Picasa اين کار را به خوبي انجام مي دهد ولي از آن پرهيز کرده است.
امکان مکالمه ويديويي چند نفره
گوگل پلاس براي غلبه بر فيسبوک قابليتهاي بسياري در زمينه چت و مکالمه ارائه کرده است.
گوگل پلاس علاوه بر امکان چت نوشتاري، مکالمه ويديوي را نيز به کاربران ارائه ميدهد.
اشتراک گذري امنتر محتوا
در حال حاضر در فيس بوک مي توانيد براي انواع مختلف محتوا دسترسي تعيين کنيد ولي نميتوانيد براي هر محتواي به اشتراک گذاشته شده سطح دسترسي متفاوتي داشته باشيد. اما گوگل پلاس اين امکان را به کاربر ميدهد، کاربر ميتواند در زمان به اشتراکگذاري محتوا، حلقههاي دوستان خود را نيز انتخاب کند يعني ميتواند يک عکس را تنها براي دوستان يک حلقه به اشتراک بگذارد.
گوگل ناظر بهتري بر اطلاعات شخصي
يکي از مهمترين موارد در راهاندازي شبکه اجتماعي، حفظ اطلاعات شخصي کاربران است؛ فيس بوک يک شرکت جوان است که به تازگي رشد کرده و در طي چند سال اخير اشتباهات زيادي را مرتکب شده است. اما گوگل برخلاف فيس بوک يک شرکت کاملا جا افتاده و شکل يافتهيي است که همواره به حفظ حريم شخصي و محافظت از اطلاعات شخصي کاربران مشهور است و تحت هيچ شرايطي حاضر به ارائه اطلاعات شخصي کاربران به دولتها و يا تشکلهاي مختلف نشده است.
منبع: ایتنا
گرداوری و تنظیم: 1 پارس