دانشمندان موفق شده اند شیوه خروج سلولهای سرطانی از میان تومورها را کشف کنند، پدیده ای که می تواند منجر به ایجاد داروهایی شود که از توانایی جلوگیری از انتشار سرطان برخوردارند.
به گزارش خبرگزاری مهر، محققان انگلیسی موفق به کشف پروتئینی به نام jak شده اند که می تواند به سلولهای سرطانی کمک کند تا نیروی مورد نیاز برای حرکت کردن را به دست آورند، به گفته محققان سلولها با کمک این پروتئین حرکاتی ماهیچه ای ایجاد می کنند تا مسیر خود را در سرتاسر بدن باز کنند، درست مانند افرادی که در مناطق پر جمعیت با استفاده از آرنجهای خود راه را باز می کند.
این یافته می تواند شیوه های جدیدی برای متوقف کردن انتشار سرطان در سرتاسر بدن را در اختیار دانشمندان قرار دهد. در صورتی که سرطان در بدن گسترده شود، درمان آن دشوارتر می شود زیرا تومورهای ثانویه از شدت عمل بیشتری برخوردار بوده و مخرب تر هستند. در حدود 90 درصد از مرگهای ناشی از سرطان به دلیل گسترده شدن بیماری در بدن رخ می دهند.
محققان مرکز مطالعات سرطان که در حال مطالعه بر روی آنزیمهای عامل حرکت سلولها در سرطان پوست هستند، می گویند سلولهای سرطانی برای حرکت دو شیوه دارند. آنها می توانند با فشار و زور مسیر خود را از میان تومور باز کنند و یا تومور خود به تنهایی می تواند مسیرهایی را برای فرار سلولها به وجود آورد، که هر دو این شیوه ها تحت کنترل آنزیمهای مشابهی انجام می گیرند.
بر اساس گزارش بی بی سی، پروتئین jak که در هر دو راه از عوامل اصلی حرکت سلولها به شمار می رود پدیده ای جدیدی نیست و ارتباط آن با سرطان پوست از گذشته آشکار شده است، از این رو بعضی از داروهای ضد سرطانی این پروتئین را هدف قرار می دهند. اما اکنون محققان دریافته اند استفاده از داروهایی که بر روی jak تاثیر می گذارد می تواند از گسترده شدن سرطان نیز جلوگیری کند.