نفش سبزیجات در کنترل دیابت
تغذیه ای متعادل، سرشار از میوه و سبزیجات، قسمت عمده ای از توصیه های غذایی برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تشکیل میدهد. اما باز تحقیقات فراتر از این موارد میروند...
فقط سبزیجات، فرد را در مقابل دیابت نوع 2 محافظت میکنند
بنابر اولین مقالۀ منتشر شده از مطالعات مِتا (گروهی از محققان که تحقیقات ارزشمندشان را گردآوری میکنند و مجدداً روی نتیجه اش کار میکنند تا به نتیجه ای عملی دربارۀ یک موضوع خاص برسند)، آثار مصرف فزایندۀ میوه، سبزیجات یا هر دوی آنها ارتباط گویایی با دیابت نوع 2 ندارد. در عوض، افرادی که سبزیجاتی که برگ سبز دارند (مانند اسفناج یا چغندر) بیشتر مصرف میکنند، 14% کمتر از بقیه در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 قرار دارند.
چرا سبزیجات سبز برای مبارزه با دیابت مفیدند؟
دلایلی که به واسطۀ آنها سبزیجات سبز به مبارزه در مقابل دیابت نوع 2 کمک میکنند، چندان شناخته شده و واضح نیستند. از مدت ها پیش، دانشمندان فکر میکنند که اثر آنتی اکسیدانی سبزیجات میتواند از برخی بیماری های مزمن، از جمله، دیابت نوع 2، پیشگیری کند؛ به این ترتیب که آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد که ممکن است، شروع قبل از موعد برخی بیماری ها را به همراه داشته باشند، مبارزه میکنند. و این در حالی است که سبزیجات دارای برگ سبز، سرشار از آنتی اکسیدان هستند...
تغذیه و دیابت: توجه به برنج سفید
برای پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع 2، بنابر مقالۀ دیگری که اخیراً به چاپ رسیده است، بهتر است که توجه ویژه ای به سبزیجات سبز داشته باشید... و از برنج سفید اجتناب کنید. این مطالعات ثابت کرده اند که مصرف بیش از پنج واحد ِ 150 گرمی برنج سفید در هفته، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 17% افزایش میدهد. توجه داشته باشید که معنای این عبارت این نیست که برنج سم است... . در واقع، کم اند افرادی که بیش از یک بار در هفته برنج میخورند (در جوامع اروپایی). برای جایگزینی برنج سفید، به برنج های کامل، فکر کنید؛ این برنج خوش طعم است و طرز تهیه اش هم سخت تر از برنج سفید نیست (فقط باید زمان بیشتری برای پختش اختصاص دهید).