سفر قریب الوقوع مقامات ترکیه به کشورهایی که انقلاب های بزرگ مردمی را پشت سر گذاشته اند خبر از خیال شوم آمریکا در نفوذ دوستانه به امور داخلی این کشورها می دهد.
صدای شیعه: رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه با مقامات بلند پایه این کشور روز دوشنبه 21 شهریور سفر سلسله وار خود به کشورهای عربی اسلامی که انقلاب های بزرگ مردمی را پشت سر گذاشته اند آغاز می کند.
از مصر به تونس تا لیبی همگی در برنامه سفر مقامات ترکیه قرار دارند و دلیل این سفرهای متوالی در تحکیم روابط ترکیه با این کشورها تازه متولد شده توجیه شده است.
اما این سئوال پیش می آید که چرا کشور تریکه پیش از هر کشور دیگری در این حرکت پیشگام شده است و قبل از همه چمدان خود را برای ورود به این کشورها بسته است؟
در اسلام گرایی دولت ترکیه و مبارزه علنی او با اسراییل هیچ شکی وجود ندارد اما آیا واقعا این سفر برخاسته از همین نیات دولت ترکیه است؟
آیا این دیدار درست بعد از تسخیر سفارت صهیونیستی به دست مردم صورت می گیرد یا از ماهها پیش طرح آن چیده شده بود؟
اردوغان نخست وزیر محبوب مردم ترکیه در نظر دارد در این سفر ارتباطات سیاسی،نظامی و اقتصادی خود را با کشورهای تونس لیبی و مصر تقویت کند اما در پس این ارتباطات خطرات بزرگی می تواند مردم کشورهای عربی اسلامی را تهدید کند.
کشور ترکیه در حالی راهی این کشورها می شود که خود را به عنوان مدل موفق اسلامی به آنها معرفی کند اما این مدل سازی نباید تنها از جنبه اسلامی مورد بررسی قرار بگیرد این کشورها باید در نظر داشته باشند که دست دیگر ترکیه در دست آمریکا است و ارتباط دوستاه و میانه روی ترکیه با آمریکا به معنای واسطه گری ترکیه میان کشورهای عربی و آمریکا است.
وقتی آمریکا تمام مرزهای کشورهای درگیر انقلاب را به روی خود بسته دید دریافت که باید راه دیگری را برای نفوذ به این کشورها بیابد.
پس در این میان نیاز به واسطه ای بود که هم قابل اعتماد باشد و هم برای کشورهای عریب قابلیت و آبرویی داشته باشد.
هم راستا شدن اعلان علنی نفرت از اسراییل از سوی تریکه با خشم مردم مصر علیه این رژیم گرچه ناراحتی آمریکا و نگرانی او را در بر داشت اما سیاستمداران آمریکایی به سرعت دریافتند که همین عکس العمل می تواند ابزار مناسبی برای جذب اعتماد مردم مصر و کشورهای عربی باشد.
برنامه هدفمند مقامات ترکیه در سفر آتی خود خبر از سیاستی تعریف شده و خطرناک برای کشورهای درگیر انقلاب می دهد.
شاید در گام نخست این ارتباط کاملا دوستانه و بی غرض باشد اما در شناسایی اهداف پشت پرده دولت های تشکیل نشده کشورهای عربی باید هوشیار باشند که این درست همان کورسوی امیدی است که آمریکا آن را می جست.
این سفر و تبعات آن را می توان از جنبه های مختلفی مورد بررسی قرار داد و گرچه تحکیم رابطه مصر کنونی با ترکیه اثر موثری در مهجور کردن اسراییل دارد اما نباید از کوچکترین تبعات آن غافل شد.
مسئله ای که از مدت ها پیش دولت ترکیه را به عنوان قهرمان منطقه منتخب کرده است مبارزات ضد صهیونیستی و نام اسلام گرایی دولت ترکیه است.
اما ادامه ارتباط با آمریکا دست اندازی است که هر تحلیگر و متفکری را در مورد ترکیه دچار تعلل و توقف می کند.
به گزارش ایراک وار، عکس العمل های حساب شده و دو جانبه ترکیه در قبال مسائل منطقه از جمله در قبال سوریه از سئوالات ابهام انگیز و شک برانگیز دولت ترکیه است.
تحلیلگران بر این باورند که مقابله اخیر ترکیه در برابر اسراییل بی شک حمایت و محبوبیت این کشور را در میان مردم کشورهای عربی اسلامی به همراه دارد امری که موجب پذیرش کورکورانه ترکیه از سوی کشورهای منطقه می شود.
هشدار اکید روابط حسنه آمریکاو ترکیه در حالی به پیشواز سفر ادوغان به کشورهای عربی اسلامی می رود که آمریکا به ظاهر گزینه سکوت و تایید انقلاب های عربی را اختیار کرده است و در باطن از بسته شدن مرزهای کشورهای ثروتمندی چون مصر و لیبی به روی خود حس شیر زخم خورده ای را دارد که فکر انتقام را در سر می پروراند.
همین که چرا ترکیه صبر نکرد تا دولت تونس،لیبی و مصر تشکیل شود و مردم تکلیف خود بعد از انقلاب ها را بدانند ابهامات بسیاری را به همراه دارد.
ترکیه بزرگ ترین کشور اسلامی عضو ناتو در زمان مداخله این نیروها در جنگ لیبی باز هم با سیاستی دوگانه حملات هوایی به مردم را جنایت بزرگی خواند و از همین رو محبوبیت خود در این کشور را پیشاپیش تضمین کرد.
در این باره چندی پیش سید محمد صادق خرازی، سفیر سابق ایران در فرانسه با تاکید بر هوشیاری آمریکایی ها در منطقه خاورمیانه و جهان اسلام در خصوص رابطه میان واشنگتن و آنکارا می گوید: شما به مناسبات ترکیه در دوران کنونی و در دوران روی کار بودن لائیک ها نگاه کنید.
مناسبات ترکیه امروزی با آمریکا بهتر و بیشتر است یا ترکیه گذشته، در حال حاضر آمریکا در میان همه کشورهای منطقه بالاترین مناسبات را با ترکیه دارد و بیشترین مناسبات همین آمریکا با ترکیه ای است که اسلام گراها آن را اداره می کنند.
وی در این راستا تاکید کرد: اگر همه دوران سیاسی ترکیه را بررسی کنیم متوجه می شویم که در دوره اردوغان همه مناسبات سیاسی ، اقتصادی امنیتی، نظامی و ... گسترش یافته است. پس چرا باید فکر کنیم که آمریکا از تغییر نظام های دیکتاتوری درمنطقه متضرر خواهد شد.آمریکا به شدت از مدل پیش آمده در خاورمیانه استقبال می کند.
آمریکا امروز وقتی مفهوم تغییر را مطرح می کند قدرت را براساس مدل هزینه و درآمد بررسی می کند. اوباما فهمیده است که شعار تغییر به معنای واقعی در همه ابعاد خود در صحنه های خارجی و داخلی تنها راه حل منازعات اجتماعی و سیاسی است.
گفتنی است، ژوزف ریکاردون ، سفیر آمریکا در آنکارا نیز اظهار داشته است که روابط امنیتی ترکیه و آمریکا فراتر از روابط واشنگتن با افراد است.
ریکاردون با تاکید بر اینکه ترکیه شریک مهم آمریکا در امر مبارزه با تروریسم و متحد مهمی در منطقه برای آمریکا و ناتو است، در ادامه مدعی شد که ترکیه در روند بهار عرب در منطقه نقش ایجاد ثبات را بازی می کند.