مصطفی عبدل الجلیل، رئیس شورای ملی انتقالی لیبی به هموطنانش اطمینان داد قوانین لیبی جدید بر اساس شریعت تدوین خواهد شد.
به نقل از خبرگزاری ها در طرابلس، سخنان رئیس شورای انتقالی انقلابیون لیبی بلافاصله بعد از آن اعلام شد که اردوغان با سفر به مصر از رهبران جدید این کشور خواست مصر جدید را بر اساس اصول لائیک اداره کنند.
در روزهای اخیر درباره انتخاب اصول جدید حکومت در مصر و لیبی میان گروه های مختلف انقلابیون بحث های بسیار جدی در گرفته است. دوگروه افراطی یکی طرفدار لائیسم و دیگری گرایش طالبانی دارند. اما گرایش اغلب مردم در این دو کشور، اداره جامعه و تدوین قوانین بر اساس شریعت اسلام است.
مصطفی عبدل الجلیل در میدان شهدای طرابلس به انبوه مردمی که برای شنیدن اولین سخنرانی عمومی وی در این شهر پس از سقوط قذافی جمع شده بودند گفت: شریعتی که ما بر اساس آن لیبی جدید را خواهیم ساخت، خواست ملت و تفسیر رسمی از اسلام است.
وی تاکید کرد: این کشور نه نظامی لیبرال به سبک غربی پیدا خواهد کرد و نه حکومتی افراطگرا در آن مستقر خواهد شد. بلکه نظام آینده لیبی یک دولت میانهرو اسلامی بر اساس شریعت خواهد بود.
وی از ترساندن مردم لیبی از قوانین شرعی انتقاد و تاکید کرد: خواست مردم لیبی، اداره کشور بر اساس شریعت است و ما به دنبال ایجاد یک دولت مبتنی بر قانون هستیم و احکام اسلامی، منبع اصلی قانون خواهد بود.
عبدالجليل خاطر نشان کرد، ما به دنبال حکومت قانون و کاميابي هستيم و شريعت منبع اصلي قوانين خواهد بود؛ اين امر بسياري از مسائل و شرايط را ميطلبد.
رئيس شوراي ملي انتقالي ليبي با بيان اينکه عقايد افراطي، جايي در ليبي جديد ندارد، از مردم اين کشور خواست که به دنبال يک نظام دموکراتيک و غيرنظامي باشند.
وي گفت: ما قبل از هر چيز همبستگي و نبود تبعيض، زدودن نفرت و حسادت از روح خود نیاز داریم. بدون تهمت و افترا. مسائل را به طور شخصي حل نکنيد. سرکوب نباشد. دوستان ليبيايي، من اميدوارم انقلاب با هيچ يک از اين مسائل دچار تزلزل نشود.
مصطفی محمد عبدالجلیل متولد 1952 (1330 شمسی) در شهر البیضا و فارغ التحصیل شریعت و حقوق از دانشکده زبان عربی و مطالعات اسلامی بنغازی است.
دو روز پس از این سخنان رئیس شورای ملی انتقالی لیبی، رئیس جمهور فرانسه و نخست وزیر انگلستان به طرابلس رفتند و از رهبران جدید لیبی خواستند لیبی جدید را بر اساس اصول بین المللی بنا کنند. انگلیس و فرانسه در کنار ایتالیا و اسپانیا بزرگترین متحدان تجاری لیبی محسوب می شوند. سارکوزی هنگام به ورود به لیبی تاکید کرد برای کمک به انقلابیون علیه قذافی هیچ محاسبه اقتصادی درکار نبوده است.