رئيس جمهور خطاب به آمريكايي ها گفت شما از خليج فارس برويد بيرون تا زمينه برخورد پيش نيايد.
محمود احمدي نژاد رئيس جمهور كشورمان در گفت وگوي ويژه خبري در پاسخ به سؤالي در مورد استقبال جمهوري اسلامي ايران از رابطه با آمريكا و نوع نگاه دولت نسبت به اين موضوع گفت: موضع ما روشن است، اين روابط مشروط است، شرط آن نيز به شرايط عادلانه بستگي دارد. ما همواره طرفدار رابطه هستيم اما اين رابطه براي آمريكا مشروط است.
وي افزود: ما هميشه اهل گفت وگو هستيم و نگران نيستيم كه با آمريكا گفت وگو كنيم. ما آنقدر از مواضع ملت ايران مطمئن هستيم كه حتي گفتيم كه در سازمان ملل با رئيس جمهور آمريكا مناظره كنيم، چرا كه ما حرف هايي مي زنيم كه فكر مي كنيم حق است و اگر يك منطق برتري ارائه دهند، ما مي پذيريم.
احمدي نژاد تصريح كرد: البته تاكنون اين منطق برتر ارائه نشده است و آنها به طور اخص يك موضوعي را مطرح كردند كه در خليج فارس يك خط تلفن مستقيمي بين نيروهاي نظامي ما باشد كه برخورد پيش نيايد كه من گفتم از هر اقدامي كه مانع برخورد شود، استقبال مي كنيم اما راه اساسي آن است كه شما ناوهايتان را از خليج فارس بيرون ببريد.
وي خطاب به آمريكاييان افزود: شما نگران امنيت هستيد، پس در خليج فارس چه كار مي كنيد؟ خليج فارس كه مشكلي ندارد و خود مردم منطقه امنيت را برقرار مي كنند، چه كسي شما را به اينجا دعوت كرده است، شما برويد بيرون تا زمينه برخورد پيش نيايد، گرچه من معتقدم اين موضوع اساسا طراحي شده بود تا موضوعي انحرافي باشد، آنان مي خواستند فضا را منحرف كنند.
احمدي نژاد با اشاره به دستاوردهاي سفرش به مقر سازمان ملل خاطرنشان كرد: ملت ايران يك ملت بزرگ است كه نمي تواند نسبت به مسائل جهان بي تفاوت باشد كه اگر بخواهد بي تفاوت هم باشد، آنها نمي خواستند و بالاخره ما تحت تاثير مديريت جهاني هستيم و شان ملت ايران اقتضا مي كند كه در مديريت جهاني حضور فعال و موثر داشته باشيم.
وي اضافه كرد: ما با اين ايده كه هم مديريت جهان نقد شده و هم مديريت نوين به جاي آن مطرح شود، به سازمان ملل رفتيم، يعني بنا بر اين شد كه از ظرفيت استفاده شود كه هم سازمان ملل و ايده سازمان ملل كه ساختارهاي آنها قابل اصلاح نيست، نقد و احيا شده و هم طرحي براي اصلاح اين مديريت ارائه شود.
احمدي نژاد افزود: در سازمان ملل و اصولا در مديريت جهاني فقط دو حرف، دو جبهه و دو عامل اصلي اثرگذار وجود دارد كه يكي آمريكا و ديگري ايران است كه اين موضوع به ويژه در 4، 5 سال گذشته آشكار شد كه دو جا بيشتر قدرت مديريت ندارد كه يك جا آمريكايي ها هستند و ديگري ايران است البته آنها مسلط بودند و ما بايد مي رفتيم و سلطه آنها را خدشه دار مي كرديم و مي شكستيم و جايي براي خودمان باز مي كرديم كه بتوانيم حرف بزنيم، البته الان اهرم هاي قدرت دست آنها است اما در اين 7 سال فكر مي كنم اين اتفاق افتاد و با اين كه مباني حرف هاي ما يكي بود اما هر سال يك طراوت و ادبيات و افق هاي تازه اي داشت كه البته حرف ملت ايران بود نه حرف يك شخص.
رئيس جمهور تصريح كرد: در سازمان ملل هم دو نطق بود كه هم در سطح سازمان ملل و هم در سطح جهان مورد ارزيابي و بررسي قرار مي گرفت و از قبل اين كه اتفاق بيفتد، رسانه ها درباره آنها ميزگردهاي تخصصي داشتند و صاحبنظران بحث مي كردند كه چه اتفاقي خواهد افتاد.
نطق اوباما بسيار ضعيف بود
احمدي نژاد نطق باراك اوباما رئيس جمهور آمريكا در مجمع عمومي امسال سازمان ملل را مورد اشاره قرار داد و ضمن بسيار ضعيف خواندن آن گفت: حتي رسانه هاي خود آمريكا هم اين نطق را بسيار ضعيف خواندند. آقاي اوباما مي خواست از زمينه يك حاكم جهاني صحبت كند كه مسائل گوناگوني را به هم چسبانده بود و از هر موضوعي يك جمله اي مي گفت، اما نطق ما تشريح وضعيت جهان و ريشه يابي مسائل دنيا بود كه در واقع اين دو نطق در مقابل و ضد هم بودند كه به لطف خدا هر موضوعي كه ما عليه نظام سرمايه داري ادعا كرديم، آقاي اوباما مستندسازي كرد.
«ما گفتيم آنها ادعاي حكومت مي كنند، آقاي اوباما در سازمان ملل دستور داد. مسئله فلسطين كه همه مشتاق آن هستند و سازمان مللي كه اين قدر مدعي است، مي خواست حداقل حقي را به ملت فلسطين بدهد اما اوباما آمد ايستاد و گفت به سادگي نيست كه شما بنشينيد و مسئله حل شود بلكه بايد ما بگوييم كه چه بشود و عبارات ديگري كه دقيقاً تأييد كننده حرف ما بود، يعني اين دو نطق يكي بايد در اوج باشد و ديگري در پايين؛ يا ما بايد در اوج باشيم، يا آنها در اوج باشند، چرا كه نمي شود هر دو نطق در اوج باشند، زيرا شفاف و آشكار در مقابل هم قرار دارند.»