نمایش نتایج: از 1 به 1 از 1

موضوع: آمريكا در پي تلافي از ايران

  1. #1
    کاربر کهنه کار golenarges آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2011
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    13,591
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض آمريكا در پي تلافي از ايران

    تحليل‌گران هدف سناريوي جديد آمريكا را بررسي كردند
    آمريكا در پي تلافي از ايران





    اقدامات نخ نما شده غرب و در راس آن ايالات متحده آمريكا براي مخدوش وجهه ايران در عرصه بين‌المللي مدت‌هاست كه افكار عمومي را تحت تاثير قرار نمي‌دهد، اگرچه اين اقدامات در طي يك پروسه زماني داراي برد بوده است اما تكرار آن باعث شده تا افكار عمومي اين اقدامات را چندان جدي نگيرند.
    اما اكنون پس از آغاز اعتراضات در آمريكا كه قريب به يك ماه از آن مي‌گذرد و برد بين‌المللي اين اعتراضات، مقامات اين كشور مانند قبل تلاش كرده‌اند با طرح موضوعي نو اعتراضات را در كشورشان تحت الشعاع قرار دهند، در شرايطي كه اكنون دولت آمریکا که درپی اعتراضات گسترده مردمی در بیش از هزار شهر، اکنون در بدترین وضعیت خود قرار دارد، در تلاش برای گمراه کردن جهانیان از این تحرکات مردمی به جوسازی علیه ایران روی آورده و در اظهار نظری عجیب مدعی دست داشتن تهران در تلاش برای ترور سفیر عربستان در واشنگتن شد.
    اریک هولدر وزیر دادگستری آمریکا شب سه شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی که شبکه‌های الجزیره و العربیه در اقدامی هماهنگ به پخش مستقیم ادعاهای بی اساس وی علیه ایران پرداختند، مدعی شد واشنگتن تدابیری را برای بازخواست ایران به سبب برنامه ریزی برای ترور سفیر عربستان اتخاذ خواهد کرد. وی مدعی شد ما دولت ایران را مسئول برنامه‌ریزی برای ترور سفیر عربستان در آمریکا می‌دانیم.
    مضحک‌ترین بخش ادعای این مقام آمریکایی این بود: ما یک ایرانی را دستگیر کرده‌ایم که به دست داشتن ایران در تلاش برای ترور سفیر عربستان در واشنگتن اعتراف کرده است. وزیر دادگستری آمریکا ادعا کرد متهمان اماکن و مناطقی را که سفیر عربستان در آن تردد می‌کرد، زیر نظر گرفته بودند.
    او همچنین وعده داد که دولتش، کشورهای جهان را از جزئیات تحقیق درباره توطئه ترور سفیر عربستان در واشنگتن آگاه خواهد کرد.
    در اين باره سخنگوي وزارت خارجه کشورمان ادعاي کذب طراحي ترور سفير سعودي در آمريکا را عاري از هرگونه صحت دانست و قويا تکذيب کرد.به گزارش اداره كل اطلاعات مطبوعات وزارت امور خارجه، رامين مهمان پرست در واکنش به ادعاي واهي و بي اساس مقامات آمريکايي ضمن محکوم کردن هرگونه عمليات تروريستي افزود: اين گونه رفتارهاي نخ نما که مبتني بر سياست هاي خصمانه و ديرينه محور آمريکايي - صهيونيستي مي باشد نمايش مضحکي به شمار مي رود که در راستاي سناريوسازي‌هاي خاص و با اهداف تفرقه افکنانه از سوي دشمنان اسلام و منطقه تعقيب مي‌شود.
    او تصريح کرد: طراحان اين قبيل سناريوهاي ساختگي هدفي جز ايجاد اختلاف و کمک به خروج رژيم صهيونيستي از انزواي موجود ندارند.
    مهمان پرست تأکيد کرد: جمهوري اسلامي ايران نظامي مبتني بر اخلاق و ارزش‌هاي اسلامي بوده و همواره نسبت به خطر توطئه دشمنان منطقه هشدار داده است و اين قبيل سناريوسازي‌هاي تکراري در شرايطي از سوي محور آمريکايي - صهيونيستي مطرح مي‌شود که منطق و سياست‌هاي آمريکا در داخل و در سطح منطقه با يک ناکارآمدي جدي و اعتراض‌هاي گسترده داخلي و جهاني مواجه شده است.
    سخنگوي وزارت خارجه گفت که روابط جمهوري اسلامي ايران و عربستان سعودي مبتني بر احترام متقابل بوده و طرح چنين ادعاي کذبي ره به جايي نبرده و تأثيري در اذهان عمومي بر جاي نخواهد گذاشت.
    اگرچه برخي از مقامات و رسانه‌هاي آمريكايي اين سناريو را زير سوال برده و آن را ساخته و پرداخته يك ذهن معمولي خوانده‌اند و با برشمردن فاكتورهاي موجود آن را اتهامي بي اساس به ايران خوانده‌اند اما آمريكا سعي دارد با طرح چنين ادعايي اهداف متفاوتي را دنبال كند.
    يک محقق «موسسه تحقيقات خاورميانه واشنگتن» در يادداشتي که براي وبلاگ فارين‌پاليسي نوشته مي‌گويد بعد از انتشار جزييات حيرت‌آور دست داشتن ايران در توطئه ترور سفير عربستان در آمريكا، اين سوال ايجاد مي‌شود که چرا بايد ايران چنين بدنامي‌اي براي خود فراهم کند که دست کم بر سياست‌هاي آمريکا در مقابل ايران تاثير مي‌گذارد.
    سيمون هندرسون مي‌نويسد اگر چنين توطئه‌اي عملي مي‌شد صد تا صد و پنجاه نفر شامل چندين سناتور کشته مي‌شدند و فشار زيادي بر کاخ سفيد وارد مي‌شد تا واکنش نظامي در مقابل ايران نشان دهد. او به سخنان رامين مهمان‌پرست اشاره مي‌کند که اين اتهام را يک «نمايش مضحک» مي‌داند اما مي‌گويد آيا اين نشانه‌اي از سياست تهاجمي تازه جمهوري اسلامي است؟
    او مي‌نويسد: واکنش عربستان سعودي چه خواهد بود در شرايطي که هفته گذشته وزير کشور عربستان شاهزاده نايف به شيعيان اين کشور هشدار داده بود که از «کشورهاي خارجي» دستور نگيرند و منظورش دولت ايران بود. او گفته بود که عربستان در مقابل شورشيان ناراضي که ثبات ملي مملکت پادشاهي را به خطر بيندازند با مشت آهنين برخورد خواهد کرد.
    ملک عبدالله و عادل الجبير ـ سفير عربستان در واشنگتن ـ، روز اول اکتبر با مشاور عالي امنيت ملي آمريکا، تام دانيلون ديدار کردند تا در مورد «شماري از موضوعات مشترک مورد علاقه» گفت‌وگو کنند. اکنون مي‌دانيم يکي از آن‌ها چه بوده است.
    اين تحليلگر آمريكايي مي‌نويسد: موضوعي که اهالي واشنگتن را هم در کنار سياستمداران تحت تاثير قرار مي‌دهد اين است که توطئه قرار بوده در رستوراني در محله جورج تاون واشنگتن اتفاق بيفتد جايي که الجبير هفته‌اي دو بار آن جا غذا مي‌خورد. شرط مي‌بندم آن جا کافه ميلانو در جورج تاون است جايي که يکي از رستوران‌هاي مورد علاقه الجبير بود.
    خبرگزاري رويترز در اين باره گزارش داد: آمريكا، ايران را به حمايت از توطئه‌اي براي كشتن سفير عربستان در واشنگتن متهم كرد.
    مقامات آمريكايي مدعي شده‌اند كه توطئه‌اي دو مرد مرتبط با نهاد‌هاي امنيتي ايران براي ترور عادل الجبير ـ سفير عربستان در آمريكا ـ را خنثي كرده‌اند. يك نفر در اين رابطه ماه گذشته دستگير شده است در حالي كه گمان مي‌رود نفر دوم در ايران باشد. ايران اين اتهامات را تكذيب كرده است اما باراك اوباما ـ رئيس‌جمهور آمريكا ـ اين اقدام را "ناقض حقوق آمريكا و حقوق بين‌الملل" خواند و عربستان آن را "منزجر كننده" خوانده است.
    هيلاري كلينتون ـ وزير امور خارجه آمريكا ـ در گفت‌وگويي با رويترز ابراز اميدواري كرد اين مساله باعث شد كشورهايي كه در اجراي تحريم‌هاي موجود عليه ايران ترديد دارند در اين مسير قدم بردارند.
    اريك هولدر ـ دادستان كل آمريكا ـ سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و سپاه قدس را در اين زمينه متهم كرد.
    او در كنفرانس خبري مدعي شد: مقامات عالي‌رتبه اين نهاد‌هاي (ايراني) كه بخشي از دولت ايران محسوب مي‌شود مسئول اين توطئه هستند.
    در اين گزارش به افرادي با نام‌هاي غلام شكوري و منصور ارباب سيار در رابطه با اين اتهام اشاره شده است. ارباب سيار روز سه‌شنبه حضوري كوتاه در دادگاهي در منهتن داشت و در آن‌جا دستور بازداشت وي صادر و وكيلي براي او تعيين شد.
    در اسناد دادگاه ادعا مي‌شود كه شكوري در تماس تلفني با ارباب سيار گفته است كه در سريع‌ترين زمان ممكن بايد اين اقدام انجام گيرد.
    بنابر گزارش رويترز، كلينتون با متهم كردن ايران با اين توطئه مدعي شده است كه چنين مساله‌اي به انزواي تهران، تقويت اتحاد امنيتي خليج‌فارس و اجراي شديدتر تحريم‌ها عليه ايران منجر مي‌شود.
    وزير امور خارجه آمريكا گفت كه آمريكا با ديگر كشورها در تلاش است تا به صورت جمعي اين اقدام را محكوم كند.
    او در اظهاراتي كه از تلويزيون پخش شد، گفت: ما با دوستان و شركاي‌مان در سراسر جهان در خصوص اين كه چطور مي‌توانيم پيامي بسيار جدي به ايران بدهيم مبني بر اين كه اين نوع اقدامات بايد پايان يابد، مشورت خواهيم كرد.
    در اين راستا وزارت خزانه‌داري آمريكا تحريم‌هايي را عليه پنج شهروند ايراني اعلام كرد.
    در همين رابطه بنا بر گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، معاون وزير امور خارجه مكزيك گفته است كه مكزيك با مقامات آمريكايي براي خنثي كردن اين اقدام همكاري كرده است. وي گفت كه مكزيك از مقامات اداره مهاجرت مكزيك خواسته بود از ورود ارباب سيار به مكزيك در ۲۸ سپتامبر جلوگيري كنند.
    در عين حال سفارت عربستان در واشنگتن اين اقدام را "نقض منزجر كننده هنجارها، استانداردها و كنوانسيون‌هاي بين‌المللي" خواند كه با اصول انساني مطابقتي نكرد.
    بنا بر گزارش آسوشيتدپرس، در اين بيانيه هيچ اشاره‌اي به دولت ايران كه آمريكا در اين رابطه اتهامات را متوجه آن كرد، نشده است.
    اما رويتر به نقل از عبدالله الشماري يك مقام دولتي در رياض گزارش داد: پس از اين حادثه بسياري در عربستان انتظار دارند كه اقداماتي اتخاذ شود كه كم‌ترين آن خارج كردن سفير عربستان از تهران است.
    اما بنا بر گزارش خبرگزاري فرانسه، وكيل ارباب سيار روز سه‌شنبه گفت كه موكلش اعلام بي‌گناهي خواهد كرد.
    او با ذكر اين كه درخواست وثيقه نكرده است، افزود: ما از دستور موقت بازداشت رضايت داريم.با اين حال بنا بر گزارش شبكه خبري "اي‌بي‌سي"، رابرت بائر ـ تحليلگر اطلاعات جاسوسي پيشين آمريكا ـ به دولت اوباما هشدار داد كه از مقصر خواندن ايران در اين رابطه عقب‌نشيني كند. وي گفت كه به نظر نمي‌رسد اين حمله توسط ايران طراحي شده باشد و ممكن است ارزيابي‌هايي آمريكا به شكلي خطرناك اشتباه باشد. بائر تاكيد كرد كه آمريكا بايد يك كانال ديپلماتيك مستقيم با ايران برقرار كند يا با خطر جنگي كنترل نشدني روبه‌رو شود.
    اهداف متفاوتي را براي اين سناريو سازي مي‌توان متصور شد اولين هدفي كه در بين تحليل‌گران مورد بررسي قرار گرفته است سرپوش گذاشتن بر اعتراضات گسترده‌اي است كه در آمريكا در حال وقوع است، در شرايطي كه دولت و حاكميت در آمريكا قادر به خاموش كردن اعتراضات در آستانه برگزاري انتخابات رياست جمهوري ۲۰۱۲ نيستند سعي دارند با طرح يك موضوع تازه افكار عمومي را به سمت ديگري معطوف سازند، در عين حال با مشاهده تحركات موجود در خاورميانه موضوع دومي كه مورد توجه قرار مي‌گيرد وجهه و قدرت جمهوري اسلامي در خاورميانه است.
    تحليل‌گران معتقدند آمريكا سعي دارد با مخدوش كردن چهره ايران در خاورميانه و همچنين افزايش تنش‌ها در روابط ايران و عربستان اهداف خود را در خاورميانه با سرعت بيشتري رو به جلو ببرد، سياست روز در اين باره با تعدادي از تحليل‌گران مسائل سياسي و بين‌المللي به گفت‌وگو پرداخته است كه در پي مي‌آيد.

    هدف سناريو مخدوش كردن وجهه بين‌المللي ايران است
    سعدالله زارعي تحليل‌گر مسائل سياسي و بين‌المللي درباره ارتباط سناريو سازي اخير آمريكا با اعتراضاتي كه در اين كشور در حال وقوع است گفت: اهداف چندگانه‌اي مي‌تواند اين سناريو سازي داشته باشد كه يكي از آنها در واقع اين است كه آمريكايي‌ها در برابر موفقيت اجلاس بيداري اسلامي و حمايت از انتفاضه فلسطين كه در ايران برگزار شد دست به واكنشي زده‌اند كه به جاي استفاده از روش مشابه ايران يعني برگزاري يك همايش و اجلاس موثر سياسي دست به يك سناريوي دولتي براي متهم كردن ايران زده است.
    وي افزود: اين سناريو سازي تنها هدفش مخدوش كردن وجهه نرم جمهوري اسلامي بوده است در حاليكه اين سناريو بيشتر به يك بازي كودكانه شبيه است.
    زارعي با اشاره به اينكه ايران را متهم به طراحي ترور يك مقام سعودي و سفارت اسرائيل در آمريكا كرده‌اند آن هم از طريق هم داستاني با يك شبكه مافيايي در مكزيك كه اين يك بازي كودكانه است، تاكيد كرد: اگر ايران چنين اقدامي را در نظر داشته باشد نيازي نيست كه هزاران كيلومتر دورتر از خاك خود و در دوردستها چنين اقدامي را انجام بدهد و خود را به دردسر بيندازد، اين سناريو حتي در داخل آمريكا هم مورد سوال قرار گرفت.
    وي تصريح كرد: واشنگتن پست و نيويورك تايمز بلافاصله در گزارش‌هايي صراحتا اين سناريو را زير سوال بردند و حتي در FBI نيز بعضي از اشخاص موثر اعلام كردند كه اين سناريو برخواسته از يك ذهن و فيلمنامه هاليوودي است.
    تحليل‌گر مسائل سياسي و بين‌المللي درباره اينكه آيا اين سناريو را مي‌توان در راستاي افزايش تنش‌ها بين ايران و عربستان ارزيابي كرد؟ توضيح داد: به نظر من اين جريان ارتباط با برنامه حج دارد آنها از حج امسال نگرانند چرا كه در زماني برگزار مي‌شود كه يك جريان رژيم انقلابي در كشورهاي تحت سيطره آمريكا به وجود آمده است و بعضي از عناصر وابسته به آمريكا سقوط كرده و بعضي عناصر كليدي هم در معرض سقوط هستند.
    وي در پايان افزود: يك همگرايي اسلامي در حج خطر سقوط ساير ديكتاتورها را در پي دارد ويكي ازاهداف عمومي اين سناريو روابط ايران و عربستان و در پس آن شيعه و سني و در حقيقت ضايع كردن فرصت حج است.

    سناريوي آمريكا نمي‌تواند وال استريت را پوشش دهد
    دكتر مهدي مطهرنيا استاد دانشگاه و تحليل‌گر مسائل سياسي و بين‌المللي درباره اينكه آيا مي‌توان سناريوي جديد آمريكا درباره ارتباط ايران با اقدام به ترور سفير عربستان در واشنگتن را مرتبط با اتفاقات و اعتراضات در حال وقوع در آمريكا دانست؟ گفت: آنچه كه امروز در وال استريت مي‌گذرد محصول دوران نوتصويرگرايي ناشي از عمومي شدن دانايي است چرا كه بشريت امروز در گستره دستيابي به فناوريهاي ارتباطي و اطلاعاتي هر زماني انحصار آگاهي را شكسته و امروز در ايالات متحده آمريكا اين نوتطبيق گرايي چه از نظر تحرك طبقاتي و چه از نظر درخواست اصلاح گرايي در نظام ليبراليستي به چشم مي‌خورد. وي افزود: وال استريت جنبشي بر ضد الگارشي حاكم بر سرمايه داري است كه اكنون سرمايه داري را دچار طبقه‌بندي‌هاي پرشكاف كرده است.
    استاد دانشگاه با اشاره به اينكه جريان سازي‌هاي خبري من جمله اين سناريوي اخير نمي‌تواند تاثير چندان عميقي بر اين اعتراض سياسي كه ممكن است در آينده به يك جنبش مدني در صحنه سياسي آمريكا بدل شود به جاي بگذارد، تصريح كرد: آنچه كه در ارتباط با پرونده ايران و ترور احتمالي سفير عربستان مطرح مي‌شود بيشتر فراهم كردن زمينه‌هاي مديريت اعمال فشار بيشتر بر ايران در آستانه تحرك بر ضد برخي از كشورها مثل سوريه است، هدف مطرح كردن اين معاني در واقع خاورميانه و بسط و گسترش قدرت ايالات متحده آمريكا در محيط عملياتي خاورميانه بر ضد رژيم‌هايي است كه محور مقاومت را تشكيل مي‌دهند.
    وي توضيح داد: جنبش و اعتراض سياسي وال استريت از تنوع و تكثر خواسته‌ها در رنج‌اند و به مثابه يك پيك نيك سياسي مي‌تواند زمينه ساز حركت يك عده اجتماعي شود اما آنچه در ارتباط با ايران مطرح مي‌شود در عرصه سياست خارجي آمريكا از يك هدف گذاري شخصي در ترتيبات منطقه‌اي خاورميانه خبر مي‌دهد كه امروز خرج آتش موشك آن در حال تهيه شدن است.
    مطهرنيا درباره اينكه آيا اين سناريو به قصد افزايش تنش‌ها در روابط ايران و عربستان طراحي شده است؟ تاكيد كرد: ايالات متحده آمريكا بر مبناي منافع تعريف شده حياتي خود در خاورميانه با عنايت به مديريت آينده زمان در جهت تحكيم قدرت در خاورميانه بر آن است كه بازي برد – برد را در خاورميانه بين عراق و اسرائيل برنامه ريزي كند به گونه‌اي كه اسرائيل داراي برد حداكثري و عراق برد حداقلي بوده و در مجموع اكثريت مطلق پيروزي را آمريكا كسب كند. وي ادامه داد: در اين زمينه تاكيد بر ايجاد دولت مستقل فلسطين در فرآيند تاريخي مشخص و بازگشت به مرزهاي ۱۹۶۷ اوباما، ايجاد فضاي مناسب در راستاي همراهي با اعتراضات سياسي در خاورميانه، عدم دفاع مطلق از رژيم‌هاي ديكتاتور منطقه، همه در پي ايجاد سامانه معنادار است.
    تحليل‌گر مسائل سياسي و بين‌المللي در پايان خاطرنشان كرد: آمريكا داكترين دفاع از ديكتاتورها را كنار گذاشته و دكترين حمايت از دموكراسي با الگوي تركيه را در پيش گرفته و در پي ايجاد يك اجماع بين‌المللي با اين روش است.

    هدف اصلي اين سناريو همچنان مشخص نيست
    دكتر حسين علايي تحليل‌گر مسائل سياسي و بين‌المللي و استاد دانشگاه درباره ارتباط سناريو سازي آمريكا با اعتراضات موجود در اين كشور گفت: براي پاسخ به اين سوال بايد به فضاي آمريكا نگاه كرد و ديد آيا اين فضا تحت تاثير اين خبر قرار مي‌گيرد يا خير؟‌
    وي افزود‌: در ايران فضا متفاوت از آمريكاست و مشخص نيست آيا مردم آمريكا چه واكنشي نشان مي‌دهند اما آمريكا هميشه سعي كرده مردم خود را نگران وضعيت امنيت داخلي كند و سعي كند عمليات نظامي‌اش را در ساير كشورها موجه جلوه دهد.
    تحليل‌گر مسائل سياسي و بين‌المللي با تصريح بر اينكه در مورد اين خبر بايد كساني كه در داخل آمريكا هستند تاثير آن را بر روي افكار عمومي و افرادي كه مقابل وال استريت تجمع مي‌كنند بسنجند، توضيح داد: به نظر مي‌رسد اين مساله فراتر از موضوع اعتراضات در آمريكا باشد و به احتمال زياد اين سناريو از ماه‌ها قبل طراحي شده و پس از آنكه دو شهروند آمريكايي از ايران آزاد شدند اين را به مرحله اجرا درآورده است.
    وي درباره اينكه آيا اين جريان منجر به افزايش تنش‌ها ميان ايران و عربستان مي‌شود؟ تاكيد كرد: در مجموع افزايش تنش ميان ايران و عربستان به نفع آمريكا و اسرائيل است هرچه فاصله بين آنها افزايش پيدا كند مديريت آمريكا بر صحنه سياسي خاورميانه و چاه‌هاي نفت راحت تر خواهد بود گرچه عربستان از كشورهاي همسو با آمريكاست ولي طبيعتا وجود تنش بين ايران و عربستان، كار را براي آمريكا راحت‌تر خواهد كرد.
    استاد دانشگاه در پايان تصريح كرد: هدف اين سناريو الزاما روابط ايران و عربستان نيست اما ممكن است واكنش به زنداني بودن سه آمريكايي در ايران باشد و اين را به عنوان تلافي در قبال اين اقدام ايران طراحي كرده باشند البته تنش ميان ايران و عربستان يكي از نتايج آن مي‌تواند باشد و براي روشن شدن هدف اصلي زمان زيادي لازم است.
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]


    {محتواي مخفي}

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    محل سکونت
    Advertising world
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. روابط حكومت شاه با رژيم صهيونيستي
    توسط paradise در انجمن تاریخ
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 07-10-2011, 10:09
  2. پاسخ: 1
    آخرين نوشته: 19-06-2011, 16:27
  3. آمريكا از ديدگاه امام خمينى
    توسط vorojax در انجمن کتابخانه اسلامي
    پاسخ: 19
    آخرين نوشته: 12-09-2008, 17:20

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه