خبرگزاری فارس: به نظر میرسید اکران فیلم سینمایی «شکارچی شنبه» پس از 2 سال انتظار، پایان خوش سختیها باشد اما اتفاقاتی چون مهجوریتهای مختلف فیلم در نمایشهای جهانی و محرومیت برخی عوامل از طبیعیترین حق خود یعنی تحصیل، غرضورزیهای شبه یهودیان صهیونیالاصل را بیش از پیش آشکار میکند.
به گزارش خبرنگار سینمایی باشگاه خبری فارس «توانا»، نشست نقد و بررسی فیلم «شکارچی شنبه» در اواخر شهریور ماه مقارن با هفته دفاع مقدس در خبرگزاری فارس برگزار شد. قرار بود اکران عمومی این فیلم سینمایی در هفته دفاع مقدس آغاز شود که به دلایلی تا 20 مهرماه به تأخیر افتاد.
حالا بیش از یک هفته است که «شکارچی شنبه» در سینماهای آزاد با سرگروهی سینما آزادی بر روی پرده است، در همین راستا با توجه به اتفاقات جدیدی که پس از نمایش عمومی «شکارچی شنبه» رخ داده، به ویژه برخی اخبار منتشره و حکایتهایی که دال بر ممانعت تولید این فیلم ضد صهیونیستی در دوران اصلاحات است؛ بر آن شدیم مروری بر نشست نقد و بررسی این فیلم در خبرگزاری فارس داشته و به بازخوانی این پرونده از تولید تا اکران بپردازیم.
* قهرمانی: گفتند مراقب باشید به خاطر «شکارچی شنبه» ترور نشوید، گفتیم ما آماده شهادتیم
محمد قهرمانی در بخشی از این نشست بیان داشت: فیلمنامه این فیلم از جمله کارهایی بود که مورد اقبال مؤسسه قرار گرفت و برای تولید آن نیز زحمات زیادی در داخل و خارج از کشور کشیده شد، عوامل پشت و جلوی دوربین هم تقریباً با وسواس زیاد انتخاب شدند، البته باید از برخی از عوامل که به لحاظ پارهای از ملاحظات از جمله هدفگیری فیلمنامه تا پای قرارداد و دریافت پیش پرداخت هم آمدند و بعد پس زدند، صرف نظر کرد.
گرچه این افراد نیز نگران بودند که مبادا بابت همکاری در این فیلم برایشان اتفاقی بیفتد چون از لحاظ محتوای فیلمنامه همه پیش بینی یک اتفاقاتی را میکردیم، به طوری اخیراً دوستان پخش فیلم به ما گفتند «که مراقب باشید که ترور نشوید» و ما میگفتیم ما آماده شهادت هستیم.
* ایستادگی آقای نصیریان برای بازی در نقش سران صهیونیست ستودنی است
قهرمانی با اشاره به روحیه جهادی عوامل فیلم «شکارچی شنبه» گفت: به طور کلی آنهایی که در این فیلم در هر سمتی از کارگردان و بازیگر و بقیه عوامل نقش داشتند دارای روحیهای جهادی هستند، به ویژه آقای نصیریان که انصافاً بسیار خوب از عهده ایفای نقشی به این میزان حساسیت برآمد و همچنین پذیرش وی در خصوص مسائل فیلم بسیار ستودنی بود و زمانی که به وی شرح دادیم که ممکن است مشکلاتی برای شما پیش بیاید، در پاسخ به ما گفت: من عمر خود را کردهام و از این مشکلات واهمه زیادی ندارم.
وی در ادامه درباره موسیقی فیلم گفت: ما برای برای تقویت فیلم نیز ما اقداماتی را انجام دادیم و موسیقی خوبی را آقای بهزاد عبدی ساختند و من فکر میکنم اگر این موسیقی در دوره بیستو هشتم جشنواره فجر ساخته میشد، بدون شک جزو برترینها بود.
* جشنواره هندوستان هم، با دیدن یک نسخه از فیلم ارتباطش را با ما قطع کرد!
به گزارش فارس، وی در پاسخ به این سؤال که با وجود ریشهدوانی صهیونیست در هالیوود در سطح جهانی آیا عوامل بازدارنده در اکران و نمایش بینالمللی این فیلم را تجربه کردهاید یا خیر؟ بیان داشت: ما این فیلم را برای تمامی فستیوالها و جشنوارههای خارجی از طریق ایمیل و سایتهای مخصوص فرستادیم و فقط جشنواره هندوستان آن هم برای یکبار به ایمیلهای ما پاسخ داد ،البته مسئولان این جشنواره نیز زمانی که یک نسخه از فیلم را برایشان فرستادیم، ارتباطشان را با ما قطع کردند؛ گرچه احتمال لابیگری صهیونیستها در این قطع ارتباط را بسیار پررنگ است، چون برای نمایش فیلم در کشورهایی مانند ایتالیا و آلمان و در جشنواره کن اقدامات بسیاری انجام داده بودیم اما هیچ از آنها حتی جواب ایمیلهای ما را ندادند.
* تفکر «شکارچی شنبه» ضدصهیونیست است، نه ضد یهود
قهرمانی تأکید کرد: با تمام این تفاسیر به نظر میرسد فیلم «شکارچی شنبه» جای خوبی را نشانه گرفته است، هدفگذاریاش از خاستگاه نظام جمهوری اسلامی است و دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی و امام راحل (ره)است، بنابراین باید سعی کنیم این فیلم، علاوه بر داخل، در خارج از مرزها نیز به خوبی دیده شود.
وی در بخش دیگری از این نشست درباره تفکیک تفکر ضد یهود و ضد صهیونیست بودن در این فیلم تصریح کرد: شاید کشورهای عربی به خاطر عدم توجه به لایههای زیرین فیلم، این تفکیک را تشخیص ندهند اما باید بگویم نگاه شخص کارگردان و همینطور هدف مؤسسه، معرفی تفکر متعصبین دین یهود بوده است؛ همان طور که در دین اسلام نیز شاخههای جعلی و انحرافی وجود دارد و ما متعصبینی چون القاعده و طالبان داریم، هدف فیلم معرفی طالبیسم یهود است که هماکنون بر دنیا سیطره دارد.
* «شکارچی شنبه» ترکشی بود که حکومتها خطرش را در حد بمباران میدانستند
قهرمانی ادامه داد: استراتژی در دفاع وجود دارد که میگوید بهترین دفاع حمله است؛ به نظرم باید به «شکارچی شنبه» از موضع آفندی نگاه کرد و من این فیلم را آنچنان دفاعی نمیدانم؛ بلکه «شکارچی شنبه» اثری کاملاً آفندی است، به خاطر همین است که ما هر کجا این فیلم را ارائه دادیم به نوعی مانند یک ترکش به حکومتها بود؛ آنها حس میکردند که اگر «شکارچی شنبه» بخواهد آنجا پخش شود به مثابه بمباران خواهد بود.
* سینماگران از ورود تفکر اسلامی به سینما غافل هستند
قهرمانی افزود: به نظر میرسد باید در طول سال 100 نسخه از این دست فیلمها ساخته شود اما هنرمندان ما از دو مطلب غفلت کردهاند؛ نخست اینکه عملیات آفندی را خوب اجرا نکردهاند و دوم اینکه تفکر اسلامی را در حوزه سینما وارد نکردهاند؛ همه میدانیم ایرانیها خوب فکر میکنند اما دیر عمل میکنند که این تأخیر باید رفع شود!
* این روزها حوزه فرهنگ به جای نگاه اندیشهای، دچار نگاه کلیشهای است
وی بیان داشت: البته این آفت فقط در حوزه سینما نیست و تمامی حوزههای فرهنگ و هنر هم همینطور است به طور مثال چرا ما نباید چند سرود قابل اعتنا در خصوص انرژی اتمی داشته باشیم؟ درحالی که سالها قبل هالیوود «جنگ ستارگان» راه انداخت و بعد در دنیا همگان این جنگ را به چشم محقق شده دیدند.
وی در پایان سخنانش، به لزوم مدیریت سرمایهگذاری در بخش فرهنگ تأکید کرد و گفت: متأسفانه رسانههای موجود در کشور هنوز به این باور نرسیدهاند که «شکارچی شنبه» از منظر خواستگاه جمهوری اسلامی ایران است و این روزها به جای نگاه اندیشهای، نگاهی گیشهای در حوزه فرهنگ حکمفرماست.
*شیخطادی: صهیونیست سالهاست که پیام فساد و نابودی را به اروپا صادر میکند
در بخش دیگری از این نشست، «پرویز شیخطادی» در پاسخ به این سؤال که آیا داستان این فیلم روایت کودکانهای است که قرار است در لابه لای آن ماهیت صهیونیستی آشکار شود، گفت: همه افراد، دوران کودکی دارند. به عنوان مثال باید دید هیتلر در دامن کدام پدر و مادر پرورش یافته است؟ و من در طول تحقیقاتم متوجه شدم بستر فرهنگی کودکانه و تربیتی رژیم یهود یک بستر کاملاً فعال در زمینه تربیت کودک استوار است به گونهای که از زمان تولد یک نوزاد روی وی کار میشود تا مباحث شریعت را بیاموزد و این بچه احساس میکند استثنایی است و به من ثابت شد زمانی که قوم یهود در شریعتش به این میزان جدی است که بچههایش استثنایی میشوند، البته افق دید غلط است اما تاکتیک و روشی محکم و استوار دارند.
وی ادامه داد: به آنها اجازه دروغگویی و فساد داده نمیشود و عارضهای جز شریعت از کنترل آنها خارج شده آن هم در مواجه جامعه داخلی خود با بیرون اما قوانینی به اروپا صادر میکنند که «بروید در بین آنها فساد کنید تا نسل کم شود» و این قوانین کار یهود است که سالهاست اجرا میشود، البته روی کودکان جهان نیز کار میشود که برده کودکان یهود شوند و این اصل تربیتی در رژیم صهیونیستی بسیار مهم است و ستون بقای رژیم است و کودک زمانی است که وارد این روند میشود ماهیتی دیگر دارد و زمانی که از این ورطه خارج میشود خروجی دیگر.
کارکردان فیلم «شکارچی شنبه» در واکنش به نظر برخی از منتقدها که معتقدند ضد صهیونیست بودن در این فیلم تبدیل به ضد یهود بودن شده است، تصریح کرد: ما تعریف غلطی از صهیونیست داریم و اصرار داریم که صهیونیست را از ایدئولوژیک و مذهبش جدا کنیم، در حالی که صهیونیست خود واژه اعتقادی است و آنها به شدت فریاد میزنند که سرزمین ما را از ما گرفتند و ما آمدهایم آن را پس بگیریم، آنها تعارف ندارند.
* «شکارچی شنبه» تنها با نگاه قرآنی ساخته شده است و بس
شیخطادی اظهار داشت: من این فیلم را بر اساس قرآن ساختم نه تورات و تلمود، و بارها و به دفعات در قرآن نسبت به قوم بنیاسرائیل هشدار داده شده و مسلمانان و اسرائیلیها را در کنار هم مثال زده است و در جایی از قرآن آمده است که به علمای یهودی میگوید «شما تا ابد در آتش هستید و تا ابد ظلم می کنید» توجه داشته باشید که نمیگوید تا وقتی زنده هستید، میگوید تا ابد، چرا که آنها چیزی را تحریف کردند که تربیتساز آینده است و آینده باید این بار کثیف را به دوش کشد.
این کارگردان بیان داشت: این فیلم، نباید فرامتنی دیده شود، در ابتدای فیلم بچهای وارد می شود و میگوید «آسمان اینجا نیز آبی است» و با همین دیالوگ تکلیفنژاد پرستی مشخص میشود. چرا که مادر میگوید «این را به پدربزرگت بگو، او فکر میکند، آسمان اینجا رنگ دیگری است» من نمیخواستم در اول کار زود شخصیت رو شود اما به خاطر این که این کارها برای اولین بار است که ساخته میشود.
* خاخام «شکارچی شنبه» یک مشرک است نه یهودی
این کارگردان در ادامه نشست با خبرنگار باشگاه خبری فارس «توانا» افزود: باید مراعات اطلاعات غلط گذشته را هم میکردیم و در فیلم به جایی میرسد که میگوید من و خدا، پس این «خاخام» یهودی نیست و میگوید این مطالب را کهنه میکنم و این دستورات من است و تحریف را دارد در دین یهود به عینه نشان میدهد؛ این آدم کتاب خودش را می نویسد و به تورات و تلمود نیز متعهد نیست؛ در پایان فیلم همه را در درون آب میاندازد و میگوید همهاش سنگین بود، با همه این تفاسیر در چند جای دیگر فیلم باید فریاد میزدم که این «خاخام» یهودی نیست و اعتقادی به دین ندارد، به نظر بیشتر از این از حالت استاندارد خارج میشد و دچار شعارزدگی میشد.
شیخطادی در پاسخ به این سوال که آیا حاضرید نسخههای بعدی این سه گانه را نیز بسازید، گفت: ما باید به این نگاه برسیم که آیا ما باید یک لشکر مدافع یا یک لشکر نیمه مدافع برای مرزهای فرهنگیامان وجود داشته باشد، چرا که مرز فرهنگی کشور مرزبان و لشکر ثابت نیاز دارد در تهاجم مدام دشمن دفاع تعطیلی ندارد اما به نظر میرسد هنوز به این باور دست پیدا نکردهایم.
* ما اسلامی فکر میکنیم اما آمریکایی عمل میکنیم
این کارگردان خاطرنشان کرد: عارضه فرهنگی شبیه آمار خودکشی و طلاق نیست که آشکار باشد بیتفاوتی و بیانگیزگی یک ملت از فقر خطرناکتر است؛ به دلیل این که ممکن است ثروت به یک کشور بازگردد اما در کشوری که تصمیمگیری قبیلهای در آن ترویج شود آن ملت اتوماتیکوار خود را نابود میکند، در حقیقت کپسولی و قبیلهای فکر کردن یک سیاست و فکر در حال اجرا از جانب دشمن است و گستردگی بسیار زیاد شبکههای خارجی فارسی زبان گواه این مدعا است.
وی اظهار داشت: تصمیمگیرندههای کشور در روند تدریجی کپسولی و قبیلهای شدن، بومی عمل میکنند؛ رسانهملی، بنیاد فارابی، وزارت ارشاد همه ارگانهای فرهنگی هر یک به صورت بومی قبیلهای عمل میکنند.
شیخ طادی گفت: این فیلم اگر دو سال پیش این توپ خود را از توپخانه شلیک میکرد و شاید تأثیری متفاوت از امروز داشت.
شیخطادی در پایان سخنانش تأکید کرد: ما اسلامی حرف میزنیم و اسلامی فکر میکنیم اما کاملاً سرمایهداری و آمریکایی عمل کنیم.
* گبرلو: جریان فکری انقلاب، نیاز سینمای امروز ایران است
«محمود گبرلو» در قسمتی از این نشست درخصوص فیلم «شکارچی شنبه» بیان داشت: «شکارچی شنبه» از چند نظر حائز اهمیت است و دلیل عمده گفتوگو در مورد این فیلم از 3 زاویه است؛ نخست این که فیلم دارای ساختار حرفهای و عوامل حرفهای است؛ از طرفی کارگردنی این اثر را شخصی چون شیخطادی برعهده دارد که ما تاکنون در هفت اثر سینمایی وی عقبگردی ندیده و موفقیتهای این کارگردان را شاهد بودهایم.
وی اظهار داشت: زمانی که فیلمی چون «شکارچی شنبه» توسط کارگردانی با این سبقه کاری ساخته میشود، باید با دقت دیده شود، شخص شیخطادی به عنوان کارگردان، صاحب سبک و روش خاصی است و نکتهای که مبانی سینمای جمهوری اسلامی از آن غفلت کرده، جریان فکری انقلاب اسلامی است که در «شکارچی شنبه» لحاظ شده است.
این منتقد سیما اظهار داشت: جریان فکری انقلاب، جریانی است که نیاز است در سینما به آن پرداخته شود و متأسفانه در سالهای گذشته از آن غفلت شده است و زمانی که این فیلم در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد، برای عدهای تعجبآور بود و برای برخی نیز خوشایند و مطلوب.
* «شکارچی شنبه» مسائل فکری، اعتقادی و سیاسی را به مخاطب منتقل میکند
گبرلو تأکید کرد: سالهاست که در مورد صهیونیستها در حال صحبت هستیم اما در زمینه سینما ما خروجی را نمیبینیم که باورپذیر و تأثیرگذرباشد، اما هم اکنون میتوانیم بگوئیم «شکارچی شنبه» فیلمی است که نظر تکنیک قابل بحث و گفتوگو چراکه دارای ساختار قوی است و کارگردانی درستی در آن لحاظ شده است و شخصیت پردازیها نیز با ظرافت و دقت انجام شده است.
وی ادامه داد: «شکارچی شنبه» فیلمی ضد صهیونیستی در ادامه دیگر فیلمهای شیخطادی است که بستری را برای بیان مباحث تربیتی انتخاب کرده است، به طوری که وقتی تماشاگر این فیلم را میبیند در درون تحلیل سینمایی مسائل فکری، اعتقادی و سیاسی به وی منتقل میشود.
* نگاه نژادپرستانه «شکارچی شنبه» هشدار دهنده است
این منتقد بیان داشت: در حقیقت این فیلم، فیلمی کودکانه است که با ظرافت ساخته شده و تماشاگر در مسیر زندگی انسانی از کودکی تا بلوغ میتواند چگونه رشد تفکری وی را مشاهده کند و به ما تذکر میدهد که این نسلی در اختیار ماست به کدام سمت میتواند جهت یابد.
وی افزود: حال تصور کنید این نسل در اختیار یک یهودی یا «خاخام» است که نگاه نژادپرستانه دارد و به نوعی فیلم، هشدار میدهد مراقب نسل جدید باشید و این یک لایه شیرین سینمایی را داراست و بستر کودکانه در محور تربیت و حرف و اعتقادات خود را بیان میکنند و بحث صهیونیست خیلی سینمایی در لایه دوم فیلم، مطرح میشود.
* نمیتوان شیخطادی را به ساختن فیلمی خشن متهم کرد
گبرلو در خصوص خشونت ظاهری فیلم بیان داشت: «شکارچی شنبه» در ظاهر فیلم خشنی است اما درون داستان فیلم هم خشونت موج میزند وشخصیتهای فیلم خشن هستند و لازمه به تصویر کشیدن آنها همین میزان از خشونت است که در فیلم میبینیم، بنابراین نمیتوان شیخطادی را به ساختن فیلمی خشن متهم کرد بلکه به نظر بنده این فیلم باید به همین گونه ساخته میشد تا بتواند بستر مناسبی برای ریشهیابی چگونگی رشد نسل آیند در محیطی نژادپرستانه را بیان کند.
این منتقد سینما در پایان سخنان خود گفت: جای تعجب دارد که پس از گذشت 33 سال از انقلاب و تأکید بر باطل بودن صهیونیست در تمام این سالها، زمانی که فیلمی چون «شکارچی شنبه» با محوریت ضد صهیونیست ساخته میشود، شرایط اکران 2 سال به طول انجامد.
* ساکوسیان: پاسخ سؤالاتم را دادند، بعد مقابل دوربین «شکارچی شنبه» قرار گرفتم
آرینه ساکوسیان بازیگر نقش «ژاکلین» در قسمتی از این نشست در خصوص ارتباطش با فیلم و کارگردان با خشنودی از حضور در این جمع بیان داشت: این کار در مقام بازیگر، نخستین تجربه همکاری من با آقای شیخطادی بود، در واقع من برای نخستین بار نقش اصلی در یک کار سینمایی را برعهده گرفتم و تا قبل از این در تئاتر مشغول بودم.
این بازیگر ادامه داد: آقای شیخطادی در همین کار شناختم و در مورد وی قبلاً اطلاعاتی نداشتم، اما باید بگویم اگر فیلمنامههای آقای شیخطادی را بخوانید، متوجه میشوید که این فرد به چه میزان محقق و ریزبین است؛ شاید شخصیتها و داستان به نظر ساده باشد اما مطالب بسیار عمیق و فکر شده نوشته شده است، در ضمن معتقدم «شکارچی شنبه» بر روابط درست انسانی اصرار دارد و به همین ایفای نقش در این کار را قبول کردم.
ساکوسیان در ادامه خاطر نشان کرد: من تا پیش از این تجربه دوربین را نداشتم و دنیایی از سؤال در مورد فیلمنامه در ذهنم بود که تقریباً از یک ماه قبل از کار، هر روز در دفتر آقای شیخطادی بودم و مدام سؤال میکردم تا در مورد همه چیز مجاب شدم.
* «ژاکلین»؛ قربانی بردهداری نوین است
این بازیگر تئاتر و سینما بیان داشت: من نقش زنی به اسم «ژاکلین» را برعهده داشتم که زنی مسیحی از محلهای در اروپا بود؛ شخصیت «ژاکلین» برای من بسیار آشنا و جالب بود چرا که قبل از آن در گروهی فعالیت میکردم که بردهداران نوین و قربانیان نجات یافته از این بردهداری در این گروه میآمدند و با آنها فعالیتهای هنری انجام میدادیم و حالا باید نقش یکی از همین قربانیها را بازی میکردم.
وی ادامه داد: تا اینجای ماجرا، قسمت داخلی شخصیت من بود در قسمت خارجی این شخصیت، رابطه زن با بچه و قسمتی از داستان را بسیار پسندیدم، ما یک بچه را در حرکت روانی، به خشونتطلبی نژادپرست تبدیل کردیم.
ساکوسیان در ادامه بیان داشت: کار با آقای شیخطادی هم سخت و هم آسان است چرا که برای کسانی که تنها دوست دارند نقشی را صرفاً ایفا کنند و بروند خیلی سخت است، اما وی کارگردانی است که از هیچ چیز جزئی نیز نمیگذرد و این بسیار لذتبخش بود.
* خشونت «شکارچی شنبه» لازم و خوشایند است
بازیگر نقش «ژاکلین» در ادامه خاطر نشان کرد: من در عالم هنر مانند یک کودک چند ساله هستم بنابراین به عنوان یک ببینده ریزبین نسل انقلاب میخواهم بگویم که ما دارای فرهنگی غنی و چند هزار ساله هستیم، اما سینما و سینماگر ما اسیر روزمرگی شدهاند و تمامی اهالی هنر سینما در این این گردباد گرفتارند.
وی اظهار داشت: با شرایط موجود، باید تلاش شود فرهنگ اصیل ما به دنیا یادآوری شود و به نظر بنده «شکارچی شنبه» خشونت ملزم و خوشایندی را داراست؛ آقای شیخطادی با «شکارچی شنبه» سیلی برای هشیاری به جامعه میزند که یادمان باشد ما نیاز به یک راهنما داریم و نباید در هر لحظه تنها دشمن را تکذیب کرد بلکه باید از دشمن بیاموزیم که چگونه از حریم خود دفاع کنیم.
* ارجمند: «شکارچی شنبه» شکست اسرائیل را در مصر پیشبینی کرده بود
امیریل ارجمند بازیگر فیلم سینمایی «شکارچی شنبه»، در نشست نقد و بررسی فیلم در فارس بیان داشت: بنده از قبل، تجربه کار با شیخطادی را داشتم، برای این کار هم از ابتدای نوشتن فیلمنامه کم و بیش حضور داشتم، در حقیقت از ابتدای کار، وارد فضای عجیب و غریبی شدیم.
وی افزود: تحقیق در مورد صهیونیستها و یهودیها بسیار غریب است. این آدمها، انسانهای غریبی هستند به طوری که وقتی وارد اجتماع آنها میشوید، باید مراقب باشید در آنها حل نشوید.
ارجمند با اظهار خشنودی از همکاری و نقش آفرینی در کنار تمام بازیگران به ویژه علینصیریان و آرینه ساکوسیان گفت: این فیلم از بعد انسانیت بسیار مهم است چرا که پس از طی مراحلی یک انسان احساس خدا بودن میکند.
این بازیگر در ادامه بیان داشت: در بخشی از تلمود اشاره شده است که «اگر دیدید آدمی سرش بالا است و محکم راه میرود با اراده است و نگاهش به افق مستقیم است و به کسی نگاه نمیکند و خیلی محکم قدمهاش را برمیدارد، شک نکنید که یک یهودی است» این حرفها را از همان ابتدا به بچههایشان تلقین میکنند و این مادر نیز در فیلم وجود دارد، به طوری که کودک قصه ما به جنون کشیده میرسد.
وی در ادامه در مورد نقش خود در «شکارچی شنبه» گفت: چالشی در ارتباط با نقش داشتم، من نقش یک آدم مصری با جثه بزرگ را بازی میکردم که به خاطر این که اعتماد به نفسش را گرفته بودند، نمیتوانست هیچ کاری انجام دهد.
این بازیگر ادامه داد: اتفاقی که در این خصوص، رخ داد جالب است. ما حضور عرب مصری را در «شکارچی شنبه» دو سال پیش نشان دادیم، همه ضعفها و عدم اعتماد به نفس آن مصری و بعد در هفتههای گذشته بعد از 2 سال دیدیم مردم مصر هوشمندانه کتاب سفارت مصر در اسرائیل را بستند و این نشاندهنده این است که همواره هنرمند باید جلوتر از زمان خودش باشد و این چیزی است که به ندرت در فرهنگ و هنر ما اتفاق میافتد اما ما در «شکارچی شنبه» این اتفاق را دیدیم.
ارجمند اضافه کرد: شیخطادی را کاملاً میفهمم؛ وی فرد باهوشی است و با وجود سختی در موج تولید این فیلم توانست از عهده این مهم به خوبی برآید، اما با وجود این دولتمردان فرهنگی و کسانی که شورای عالی سینما راه میاندازند، هیچ یک از فیلم حمایت نکردند.
* «شکارچی شنبه» قرار بود به برلین برود، اما نرفت!
ارجمند خاطر نشان کرد: در زمان اکران فیلم در جشنواره فیلم فجر، مسئول روابط بینالملل به ما گفت: این فیلم را به عنوان نماینده به «برلین» میفرستم اما باید یک نفر پشت فیلم باشد؛ و هیچکس از فیلم حمایت نکرد.
وی در پایان صحبتهای خود با اشاره به مضمون ضدصهیونیستی فیلم گفت: خشونت فیلم در بسیاری از قسمتها تعدیل شده است، حتی در شبکه BCC زمانی نشان میداد که فرماندهی یهودی از خاطرات کودکیاش میگفت که پدربزرگش وی را مجبور میکرده تا به کودکان مسلمان تیراندازی کند؛ در ضمن حس بسیار خطرناک شبیه خدا شدن در فیلم کاملاً منعکس شده و من بعد از این فیلم توانستم به عمق نگاه بیشتری در مواجه با قضایا دست پیدا کنم.
* سلطانی: «شکارچی شنبه» با انصراف 4 مدیر فیلمبرداری و بازیگر نقش اصلی، کلید خورد
مصطفی سلطانی در خصوص مراحل تولید فیلم «شکارچی شنبه» بیان داشت: به طور کلی مراحل تولید فیلم بسیار سخت بود، از بهمن ماه سال 87 که آقای شیخطادی صحبت نوشتن فیلمنامه را مطرح کردند 3 نسخه از فیلمنامه نوشته شد و بعد آن مسائل انتخابات سال 88 کار را به تأخیر انداخت.
وی در ادامه بیان داشت: سرانجام متن آماده شد، بازیگران و عوامل انتخاب شدند، اما جالب است بگویم در مراحل کار ما 4 فیلمبردار عوض کردیم در حقیقت آنها تا وارد فضای فیلم میشدند، اعلام انصراف میکردند و میرفتند.
سلطانی ادامه داد: این ترس از ورود به این فضا به گونهای بود که نقش اول فیلم، شب قبل از کلید خوردن فیلم که قرار بود به سمت محل فیلمبرداری برویم به بهانه کمردرد از آمدن سرباز زد و ما با وجود اینکه تقبل پیش پرداخت، آقای شیخطادی خودش پشت میز گریم نشست و حاضر شد نقش اصلی را ایفا کنند.
مجری طرح «شکارچی شنبه» اظهار داشت: سرانجام لطف خدا بار دیگر شامل حال ما شد و آقای نصیریان که مشغول ایفای یک نقش دیگر بود، کارشان به پایان رسید و اجرای درخشان این هنرمند در نقش «خاخام» فوقالعاده بود، به ویژه که آقای نصیریان در تمام مراحل با شرایط ما کنار آمدند و به نظرم بیانصافی بود که در جشنواره حتی به عنوان کاندیدای بازیگری انتخاب نشدند.
سلطانی در خصوص طراحی صحنه این فیلم هم گفت: زحمت دوستان طراح صحنه مضاعف بود و با وجود این که ما تنها 20 درصد را در لبنان و مابقی را در ایران فیلمبرداری کردیم اما تلاش کردیم حتی یک نخ سیگار هم آنطوری باشد که در اسرائیل وجود دارد، دکورسازی و آماده کردن کاخ ملکه (مادرشاه) نیز باعث شد 60 تا 70 درصد اصلاح برآورد داشته باشی.
وی تصریح کرد: دولتمردان ما بر خلاف آن چه میگویند به هیچ وجه حمایتی از این اثر نکردند.
* «شکارچی شنبه» به یهودیان راستین تقدیم شده است
وی در بخش دیگری از این نشست، درباره اینکه برخی منتقدان معتقدند این فیلم ضد یهود است، گفت: در تیتراژ ابتدای فیلم، ما فیلم را به تمامی یهودیان راستین تقدیم کردهایم، درضمن در فیلم یهودی وجود دارد که مدام دعا میکند و میگوید "خدایا ما را از این افراد که باید و نباید در دین یهود قرار میدهند جدا کن".
سلطانی در پایان گفت: جالب است بدانید در سال 88 که این فیلم در جشنواره فیلم فجر اکران شد در یکی از شبکههای صهیونیستی عکس آقایان شیخ طادی و قهرمانی را نشان دادند و گفتند این افراد ضد یهود هستند.
به گزارش «توانا»، تهیه کننده فیلم سینمایی «شکارچی شنبه» پس از اکران نمایش فیلم «شکارچی شنبه» در تازهترین اظهارات خود به فارس گفت: باید دید در این فیلم چه اتفاقی رخ داده است که یک بازیگر، تنها به سبب نقشآفرینی در این اثر از بورسیه تحصیلی خود در یکی از کشورهای غربی محروم و ویزای وی برای ورود به کشور مذکور صادر نمیشود.
وی افزود: نکته جالبتر اینکه جشنوارههای خارجی چون فستیوال «کن» حتی به ما اجازه توزیع و انتشار بروشور و کاتولوگ فیلم را ندادهاند و جشنواره فیلم بغداد نیز تنها به ما اجازه حضور در بخش جنبی را داد که به طبع نپذیرفتیم.
این اظهارات جدید قهرمانی در حالی مطرح است که در تیتراژ ابتدایی این فیلم، آمده است که «شکارچی شنبه» به یهودیان راستین جهان تقدیم شده است»، حال عکسالعمل شبهیهودیان صهیونی الاصل که محرومیتها را چون موجی روانه عوامل سازنده آن کردهاند، بسیار قابل تأملبرانگیز است.
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]