باسلام خدمت دوستان عزيز نورآسماني
باتوجه به تعداد تقريبا زياد حكايتها خواهشمند است در صورتي كه حكايت اخلاقي و تربيتي داشتيد اضافه كنيد و از گذاشتن نظرات و تشكر بصورت پست خودداري فرمائيد و فقط از گزينه تشكر (در صورت تمايل) استفاده نمائيد.
اميدوارم كه اين سلسله حكايات مورد توجه و استفاده قرارگيرد.
مقدمه
تربيت فرزند، مقوله اى سهل و ممتنع است . سهل است چون اگر به روال طبيعى و تحت تاءثير فطرت سالم انجام گيرد، نه مشكل خاصى دارد و نه كمبودى . ممتنع است زيرا با توسعه زندگى شهرنشينى ، ارتباطات ، تكنولوژى ، كاناليزه شدن بسيارى از مجارى تربيتى ، آموزشى ، اقتصادى ، سياسى و... هزاران معضل و موضوع تازه در مسير تربيت كودكان و نوجوانان و جوانان حادث شده است و بسيارى از خانواده ها به كانون هاى بحران اخلاقى و تربيتى و عاطفى تبديل گشته اند.
ديگر بى سواد بودن والدين توجيه پذير نيست . آنها هرگز نمى توانند مشكلات اخلاقى و عاطفى فرزندانشان را تجزيه و تحليل كنند و راهى براى اصلاح بيابند. اينك پدر و مادر با مقوله هاى تربيتى و روان شناسى كودك و نوجوان و جوان آشنا باشند. در صورت امكان بايد با مشاوران صاحب نظر گفتگو كنند و چگونگى ارتباط با فرزندان را زير نظر آنها تنظيم نمايند.
حداقل كارى كه هر پدر و مادرى بايد انجام دهد آن است كه مسائل ساده و سهل الوصول و كلى را درباره تربيت و برخورد با فرزندان خويش فرا گيرد و خود را از فراگيرى و اعمال آنها بى نياز نداند.
شيوه پيامبر اسلام صلّى اللّه عليه و آله و ائمه اطهار عليه السلام در تربيت و ارتباط با مردم ، به ويژه با كودكان ، باين امور سهل الوصول را كلى و در عين حال مطابق با فطرت و عقل سليم را به ما مى آموزد. به عقيده ما آنها به خاطر وصل بودن به منبع وحى و داشتن گوهر عصمت ، از خطا و لغزش در امان هستند و لذا شيوه اى را كه در تربيت كودكان توصيه مى كنند سالم ترين و دست يافتنى ترين روش هاست .
در اين مجموعه كه محور آن ، شيوه ارتباط والدين با كودكان است روايات و حكايات برگزيده اى از پيامبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله و ائمه اطهار عليه السلام و سالكان راه ايشان و نكته هايى از دوران كودكى بزرگان و... جمع آورى شده است كه تا حدى طريقه مواجهه و هماهنگى با دنياى كودكان را تصوير مى كند. اميد است كه مفيد واقع شود.