در ازدواج، رعايت كفويّت اصل است
آیه ی شریفه
الْخَبِيثَاتُ لِلْخَبِيثِينَ وَالْخَبِيثُونَ لِلْخَبِيثَاتِ وَالطَّيِّبَاتُ لِلطَّيِّبِينَ وَالطَّيِّبُونَ لِلطَّيِّبَاتِ / 26 : نور
ترجمه
زنانِ پليد براي مردانِ پليد و مردانِ پليد براي زنانِ پليدند;و زنانِ پاك براي مردانِ پاك و مردانِ پاك براي زنانِ پاك اند...
شرح و تفسیر
نوريان مر نوريان را طالب اند...
فلسفه و هدفِ ازدواج رسيدن به آرامش است; و عشق و آرامش و الفت و مصاحبت جز با رعايت همتايي و كفويت در انتخاب همسر به دست نميآيد.
ازدواج حادثهاي مهم و امري باارزش، بلكه تولدي دوباره براي انسان است. ازدواج يعني تشكيل زندگي مشترك و يكي شدن براي رسيدن به آرامش و حفظ نسل و تربيت انسانهايي برتر از خود; و لازمه همه اينها، چه براي دختر و چه براي پسر، دقت درانتخاب همسر است. دينداري، خوش خلقي، پاك دامني، عفت، برخورداري از ادب ازمهمترين معيارهاي انتخاب همسر است. پيامبر اكرم(ص)فرمودند:«من غلام خود، زيدبن حارثه، را به شوهري زينب، دختر جَحْش، و مقداد را به همسري ضباعه، دختر زبير، درآوردم تا بدانيد كه گراميترين شما در نزد خداوند مسلمان ترين شماست.»
رعايت كفويت را هم در ازدواج پيامبر اكرم(ص)با خديجه(ص)و هم در ازدواج آسماني حضرت زهرا(ص) با حضرت علي (ع)مشاهده مي كنيم. در حديث است كه «اگرعلي نبود، در عالم كفوي براي زهرا (ص)نبود.