اي اهل ايمان، رستگاري در پايداري و دعوت يكديگر به صبر است
آیه ی شریفه
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اصْبِرُواْ وَصَابِرُواْ وَرَابِطُواْ وَاتَّقُواْ اللّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ / 200 : آل عمران
ترجمه
اي كساني كه ايمان آورده ايد، شكيبا باشيد و ديگران را به شكيبايي فرا خوانيد و در برابر دشمن پايداري كنيد و از خدا پروا كنيد شايد رستگار شويد.
شرح و تفسیر
صبر و شكيبايي و پايداري در راه حق و در مشكلات و بلايا و در مقابله با دشمنان و دربرابر گناهان آن قدر مهم است كه خداوند ده ها آيه قرآن را به بيان آن و تأكيد بر آن اختصاص داده است; در حالي كه بر هيچ يكي از فضايل انساني به اين اندازه تأكيد نشده است. صبر عصاره همه فضايل و سرمايه تحصيل سعادت و خوشبختي است. صابران محبوب خداوندند; او با آنهاست و ايشان را ياري مي كند و به مقام بلند ميرساند; حتي امامان و حجتهاي خويش را چون صابر بودند به آن مقام رساند; و خداوند صبرو پيروزي را دو برادر و يار و همراه قرار داده است; و ثواب صابران را صلوات و رحمت و هدايت از جانب خويش براي آنان مقرر فرموده است.
پيامبر اكرم(ص) فرمودند: «صبر بهترين مركب سواري است; و خداوند هيچ بنده اي را بهتر و بيشتر از صبر روزي نداده است.»
امام علي (ع) نيز فرمودند: «اَلصَّبْرُ اَلظَّفَرُ»; يعني صبر مساوي با پيروزي است.
جبرئيل (ع) درباره معناي صبر فرموده است: «در سختي و تهيدستي و بيماري، همان گونه باشي كه در آسايش و توانگري و سلامت هستي; و از بلايي كه به تو مي رسد در نزد مخلوق، زبان به شكايت نگشايي.»