نمایش نتایج: از 1 به 1 از 1

موضوع: گزینه بستن تنگه هرمز روی میز ایران

  1. #1
    همکار بازنشسته javadkhan آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    نوشته ها
    3,688
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض گزینه بستن تنگه هرمز روی میز ایران

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]


    قطع صادرات نفت ايران بازار نفت را دچار معضل خواهد کرد و حتی در شرايط ناگوارتر ايران توانايی بستن تنگه هرمز به روی نفتکش‌ها را دارد. احتمال هرگونه شوک نفتی از طريق قطع صادرات نفت، «فاجعه اقتصادی» ايجاد خواهد کرد. اگر تنگه هرمز بسته شود، اقتصاد جهانی سقوط خواهد کرد.


    سرویس بین الملل تعامل نیوز- رسانه های خبری جهان با توجه به افزایش تهدیدات رژیم صهیونیستی و غرب علیه ایران این سخنرانی روز گذشته مقام معظم رهبری را به صورت گسترده انعکاس دادند، این رسانه ها بخشی از بیانات معظم له را در تیتر اخبار خود قرار دادند که ایشان اظهار داشتند توطئه چینان برای تجاوز به جمهوری اسلامی ایران، باید خود را آماده دریافت سیلی‌های محکم و مشت های پولادین ارتش، سپاه و بسیج و در یک کلام، ملت بزرگ ایران کنند.
    پیش از این،
    سردار محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران اعلام کرده است که در صورت تهدید جمهوری اسلامی، ایران برای بستن تنگه هرمز آمادگی دارد.
    تنگه هرمز آبراهی است که دريای عمان را به خليج فارس پيوند می دهد. نام هرمز بنا بر منابع تاريخی در قديم «هورموغ» بوده که در گويش بومی لارستانی به معنای نخل است.
    تنگه هرمز يکی از مهم‌ترين تنگه‌های جهان مي‌باشد و قوسآن رو به شمال و به‌طرف درون فلات ايران قرار دارد و در نتيجه بيشترين خط ساحلی آندر راستای کرانه‌های ايران قرار گرفته ‌است.
    ژرفای تنگه هرمز به دليل شيب تند کف آن از قسمت شمال به جنوب متغير است، به طوریکه نزديکی جزيره لارک، در حدود ۳۶ متر و در ساحل جنوبی نزديک شبه جزيره مسندم ۱۸۰متر است.
    يکى از 5 منطقه استراتژيک جهان، غرب آسيا يا همان خاورميانه است و در حال حاضريکى از سه منطقه استراتژيک جهان حوزه خليج فارس مى‌باشد که بايد به نقش گذرگاهىتنگه هرمز توجه خاص کرد چرا که به آن اهميت خاص بخشيده است.
    اهميت اقتصادي
    در حال حاضر از 15 ميليون بشکه روزانه نفت صادراتی کشورهای حوزه خليج فارسحدود 14 ميليون بشکه آن از تنگه هرمز و مابقی از طريق يک خط لوله در عربستان بهدريای سرخ می رسد. البته هر روز نيز ده‌ها نفتکش غول‌پيکر از اين تنگه عبور میکنند. همچنين علاوه بر نفت، فرآورده‌های نفتی و کالاهای بسياری نيز از اين تنگهعبور می کنند.
    در عين حال، جزاير قشم و هرمز در اين تنگه قرار دارند و به‌خاطر عبور نفتکش‌هااز خاورميانه در اين مسير، از اهميت راهبردی و اقتصادی بسياری در جهان برخورداراست.
    اهميت تنگه هرمز در منطقه به نحوی است که حتی وزارت انرژی آمريکا نيز تنگه هرمز را «مهم‌ترين نقطه عبور نفت در جهان»می داند. البته شايد به همين دلیلاست که مقامات ارشد انرژی آمريکا در يکی از جلسه‌های کنگره اين کشور مطرح کرده اند که تا سال2020ميلادی آمريکا بايد 63 درصد انرژی خود را از خليج فارس تامين کند.
    همچنین بسياری از کارشناسان بين المللی در جهان به اهميتاستراتژيک تنگه هرمز و رابطه مستقيم آن با قيمت نفت تاکيد کرده‌اند.
    پ از این دو اقتصاددان برجسته آمريکايی با حضور در ميزگرد شبکه ای.بی.سی هشدار دادند که در صورت اعمال تحريم‌های اقتصادی عليه ايران و حمله نظامی آمريکا، ايران مي‌تواند با بستن تنگه هرمز اقتصاد دنيا را دچار رکورد سازد.

    استفان لانگ يکی از اين اقتصاددانان هشدار داده که احتمال هرگونه شوک نفتی از طريق قطع صادرات نفت، «فاجعه اقتصادی» ايجاد خواهد کرد. ديويد ويس اقتصاددان ارشد موسسه استاندارد پورز نيز از بروز شوک نفتی در صورت تشديد تنش‌ها خبر داده است.
    وی گفت: با وجود اينکه وابستگی کشورهای غربی به نفت نسبت به شوک نفتی دهه 1970 کاهش يافته است، اما اين بدان معنا نيست که نفت نمي‌تواند موجب رکود اقتصادی جهان شود.
    ويس درباره تنش مربوط به برنامه هسته‌ای ايران نيز گفته است: اگر ايران نفت خود را از بازار جهانی کنار بکشد و تنگه هرمز را به روی نفت‌کش‌ها ببندد، بازار با 20 ميليون بشکه کمبود نفت مواجه خواهد شد که به رسيدن بهای نفت به 250 دلار منجر خواهد شد.
    وی به نقش انکارناپذير امنيت خاورميانه در قيمت نفت اشاره کرده و گفته است: آنچه مورد تاسف غربي‌ها است اين است که هر گونه تنش در خاورميانه تاثيری مستقيم بر قيمت نفت مي‌گذارد.
    لانگ نيز تصريح کرده است که بالاتر رفتن بهای نفت بيش از همه به اقتصاد آمريکا آسيب خواهد زد و تاجران نفتی هم‌اکنون معتقدند که تشديد تنش ميان ايران و‌ آمريکا بهای نفت را به هر بشکه 125 دلار خواهد رساند، اما اعلان جنگ و بستن تنگه هرمز بهای نفت را دو برابر رقم فوق خواهد کرد.
    اين در حالی است «پاتريک کلاوسونيک» کارشناس آمريکايی مسائل ايران طی نشست «گزينه‌های آمريکا در ايران» در کميته نيروهای مسلح مجلس نمايندگان اين کشور در اوايل سال جاری درباره احتمال بستن تنگه هرمز توسط تهران گفت: اگر تنگه هرمز بسته شود، اقتصاد جهانی سقوط خواهد کرد.
    در اين ميان، موسسه تحقيقاتی Associated Content مطرح کرده که افزايش قيمت نفت يک شوک بيرونی برای اقتصاد آمريکا محسوب مي‌شود و با توجه به وابستگی آمريکا به نفت، موجب افزايش هزينه توليد، رشد هزينه شرکت‌ها و کارخانجات توليدی آمريکايی و نهايتا افزايش تورم در اين کشور مي‌شود.
    براساس گزارش اين موسسه، بروز اولين شوک نفتی در دهه 1970 موجب بروز رکود اقتصادی در کشورهای توسعه‌يافته شد که ناگوارترين شرايط اقتصادی آنها پس از جنگ جهانی دوم محسوب مي‌شود.
    بروز يک شوک نفتی جديد، عواقب وخيم‌تری خواهد داشت چرا که اکنون هزينه توليد نسبت به بازده توليد، بسيار بيشتر از دهه 1970 است. اگر اين شوک نفتی و افزايش قيمت‌ها برای يک دوره طولانی مدت ادامه پيدا کند، آنگاه شوک خارجی وارده به اقتصاد آمريکا موجب کاهش دائمی در توليد ناخالص داخلی آن خواهد شد.
    اين موسسه هشدار مي‌دهد کهقطع صادرات نفت ايران بازار نفت را دچار معضل خواهد کرد و حتی در شرايط ناگوارتر ايران توانايی بستن تنگه هرمز به روی نفتکش‌ها را دارد. حدود 17 ميليون بشکه در روز يعنی يک پنجم کل مصرف نفت جهان از تنگه هرمز که مابين ايران و عمان قرار دارد مي‌گذرد.
    در این میان، یک اقتصاددان ارشد رژیم صهیونیستی نیز گفت که هزینه های حمله به ایران از جمله نفت 250 دلاری و خسارت های آن بر تجارت جهانی به اندازه ای است که جهان در سایه بحران اقتصادی کنونی نمی تواند آن را تحمل کند.
    عامیر کاهانویچ در "کلال فاینانس" یکی از شرکت های بزرگ سرمایه گذاری رژیم صهیونیستی گفت که بالا رفتن شدید قیمت های نفت و هزینه های جنگ و خسارت های زیادی که به تجارت جهانی وارد می شود، بسیار زیاد خواهد بود و قدرتهای جهانی نمی توانند هیچ اقدام جدی در این زمینه انجام دهند.
    برهمين اساس، بايد گفت، بزرگترين ضربه در بسته شدن تنگه هرمز به کشورهای واردکننده نفت و حتی صادر کنندگان آن وارد خواهد شد. در اين شرايط، اقتصاد جهانی و به خصوص اقتصاد آمريکا نيز متضرر مي‌شود.
    زندگی مثل یه جاده است من و تو مسافراشیم
    قدر امروز رو بدونیم ممکنه فردا نباشیم

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. پاسخ رییس جمهور به بسیاری از شبهات در مصاحبه زنده با شبكه سی.ان.ان
    توسط محب المهدي (عج) در انجمن اخبار سیاست داخلی ایران
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 23-10-2011, 14:29
  2. احمدی‌نژاد: مطمئنم هیچ اتهامی علیه دولت به اثبات نمی‌رسد‌
    توسط محب المهدي (عج) در انجمن اخبار سیاست داخلی ایران
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 23-10-2011, 08:37
  3. تنگه هرمز همچنان اهرم فشار ایران بر غرب
    توسط golenarges در انجمن اخبار سیاست داخلی ایران
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: 04-10-2011, 18:11
  4. چرا ایران پس از اسلام ملاک بالیدن باشد؟
    توسط javadkhan در انجمن اخبار سیاست داخلی ایران
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 24-09-2011, 21:07

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه