یاری امیرالمومنین (علیه السلام) به علامه امینی برای نوشتن «الغدیر»
حجت الاسلام شیخ آصفی از حجت الاسلام شیخ محمد نوری که در کتابخانه نجف اشرف ملازم علامه امینی بود، نقل میکند: علامه امینی میفرمود که در یک شب جمعه زائر حرم حضرت امیر المؤمنین g بودم و مشغول زیارت و دعا بودم و از خدا میخواستم به خاطر حضرت امیر gکتاب «درر السمطین» که در آن زمان کمیاب بود و در تکمیل مباحث کتاب الغدیر نیاز داشتم، را برایم مهیا کند.
در این زمان، یک عرب روستایی برای زیارت حضرت مشرف شد و از ایشان میخواست که حاجت او را برآورده کند و گاوش را که مریض بود شفا دهد.
یک هفته گذشت و من کتاب را پیدا نکردم، اما وقتی دوباره برای زیارت مشرف شدم. از حُسن اتفاق در وقتی که مشغول زیارت بودم، دیدم همان مرد روستایی به حرم مشرف شد و از حضرت تشکر میکرد که حاجت او را برآورده کرده است.
وقتی من کلام آن مرد را شنیدم محزون شدم؛ چون دیدم امام، حاجت او را برآورده کرده بود، ولی حاجت مرا برآورده نکرده است.
خطاب به حضرت گفتم: جواب این مرد روستایی را دادی و حاجتش را برآورده کردی! و من که مدتی است متوسل میشوم به خدا و شما را شفیع قرار میدهم که آن کتاب را برای من مهیا کنید، آن کتاب مهیا نشده؛ آیا من کتاب را برای خودم میخواهم؟ یا به خاطر کتاب شما الغدیر؟
گریه کردم و از حرم بیرون آمدم. آن شب از ناراحتی چیزی نخوردم و خوابیدم. در عالم خواب دیدم مشرف به خدمت حضرت امیر شدهام و حضرت به من فرمود: «آن مرد ضعیف الایمان بود و نمیتوانست صبر کند». از خواب بیدار شدم و صبح سرسفره بودم که در زده شد. در را باز کردم، دیدم همسایهای که شغلش بنایی بود داخل شد و سلام کرد و گفت: من خانه جدیدی خریدهام که بزرگتر از این خانه است و بیشتر اساس خانه را به آنجا نقل دادهام. این کتاب را در گوشه خانه پیدا کردم. خانمم گفت: این کتاب به درد شما نمیخورد و شما آن را نمیخوانی، آن را به همسایهمان شیخ عبدالحسین امینی هدیه کن؛ شاید او استفاده کند.
من کتاب را گرفتم و غبارش را پاک کردم، دیدم همان کتاب خطی «درر السمطین» است که دنبالش بودم
در این هنگام بر این نعمت، سجده شکر کردم.
__________________________
1.مهدی، لطفی، علامه امینی جرعه نوش الغدیر، ص،۷۵
از: [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
بدون ولایت امیرالمؤمنین (علیه السلام) دین کسی کامل نیست
دین هیچ کس بدون امامت امام علی g کامل نیست؛ از این رو خداوند در قرآن فرمود: «الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ= امروز (روزعید غریر) دین شما را کامل کردم. خداوند به پیامبر اکرم a فرمود: اگر ولایت و امامت علیg را معرفی نکنی، رسالتت را انجام ندادی. یعنی خداوند حتی رسالت پیامبر a را با امامت علی g می پذیرد.
وقتی گفته می شود در عید غدیر؛ غسل کنید، زیارت امین الله بخوانید، روزه بگیرید و... هیچ یک از این ها حقیقت غدیر نیست، اما بزرگترین دارایی ما امیرالمومنین است و در حرکت به سمت ابدیت، تکیه گاه مان فقط امیرالمومنین g است. چون هیچ کس جز امیرالمومنین g نمی تواند به ما کمک کند. ما به امیرالمومنین g احتیاج داریم؛ از قوس صعود و مسیر دنیا تا بی نهایت.
غدیر آنقدر مهم بود که خداوند تبارک و تعالی یک روزش را معادل کل زحمت ۲۳ ساله پیغمبر قرار داد. به پیغمبر می گوید: ۲۳سال زحماتی که کشیدی اگر جانشینی علی gرا اعلام نکنی، همه زحماتت به هدر رفته است. «وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ» اگر در روز غدیر اعلام نکنی «فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ= رساaلت الهی را به جا نیاورده ای». چون بدون علی g هیچ چیز کامل نیست، حتی دین اسلام، بدون او دین نیست. خداوند این دین را بدون امیرالمومنین g قبول ندارد. برای همین هم وقتی امیرالمومنین g منصوب می شود، آیه « الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ= امروز دین را برای شما تکمیل کردم». «وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي= و نعمتم را بر شما تمام کردم. «وَرَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِينًا= و امروز تازه من راضی شدم که اسلام برای شما دین باشد». این را باید ادراک کرد.
این جاست که باید گفت: بی همگان به سر شود/ بی تو به سر نمی شود
بدون امیرالمومنین امکان ندارد کسی بتواند حرکت صحیح انسانی داشته باشد. امکان ندارد در ابدیت موفق شود. برای همین در روایت نقل است: همه عبادات متکی به نماز هستند. نماز ستون دین است؛ اما خود نماز متکی به ولایت است. یعنی اگر کسی ولایت نداشته باشد، نمازش هم که ستون است به درد نمی خورد. این ادراک ها باید در ما صورت بگیرد و ما پیوند عمیق با حقیقت قضیه، یعنی خود امیرالمومنین gو ولایت و جایگاه آن برقرار کنیم تا بتوانیم با امیرالمومنین gسرمست باشیم. همان طور که مأمور هستیم با خداوند سرمست باشیم.
انسان فطرت گرا چون خودش را یک موجود ممتد از طبیعت تا بی نهایت می بیند. می داند «نظام فطری آن طرف» چه چیزهایی احتیاج دارد. لذا شهود می کند که غیر از امیرالمومنین gبرای فطرتی که به سمت بی نهایت در حرکت است، به درد بخور نیست. یعنی حیات و قوت روح اوست، برای همین ولایت و محبت امیرالمومنین g خیلی سرمست کننده است و از این که امیرالمومنین g را دارد و می تواند با او پیوند و ارتباط برقرار کند، خیلی سرمست می شود.
عشق عاشق را به بیماری می کشاند، بیمار زرد روی است و خواب و خور ندارد و از درد می نالد و می گرید.
سلامت دنیا بیماری است و بیماری اش شفا و سلامت، چراکه بنیان دنیا در عادات است و سلامت حقیقی، هرچه هست در ترک عادات است و عتق از ملکات ...
(التماس دعا)
عشق عاشق را به بیماری می کشاند، بیمار زرد روی است و خواب و خور ندارد و از درد می نالد و می گرید.
سلامت دنیا بیماری است و بیماری اش شفا و سلامت، چراکه بنیان دنیا در عادات است و سلامت حقیقی، هرچه هست در ترک عادات است و عتق از ملکات ...
(التماس دعا)
عشق عاشق را به بیماری می کشاند، بیمار زرد روی است و خواب و خور ندارد و از درد می نالد و می گرید.
سلامت دنیا بیماری است و بیماری اش شفا و سلامت، چراکه بنیان دنیا در عادات است و سلامت حقیقی، هرچه هست در ترک عادات است و عتق از ملکات ...
(التماس دعا)
عشق عاشق را به بیماری می کشاند، بیمار زرد روی است و خواب و خور ندارد و از درد می نالد و می گرید.
سلامت دنیا بیماری است و بیماری اش شفا و سلامت، چراکه بنیان دنیا در عادات است و سلامت حقیقی، هرچه هست در ترک عادات است و عتق از ملکات ...
(التماس دعا)
خاطرۀ حجت الاسلام پناهیان از پاسخ غمانگیز استاد مصری دربارۀ غدیر+فیلم
- 03:33 دقیقه | دریافت با کیفیت ([برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] | [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] | [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ])
- دریافت صوت کلیپ [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ][برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ][برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
کد کلیپ جهت استفاده در سایت ها و وبلاگها
<iframe src="http://www.aparat.com/video/video/embed/videohash/OVEaN/vt/frame" allowFullScreen="true" webkitallowfullscreen="true" mozallowfullscreen="true" height="320" width="569" ></iframe> بخشهایی از متن کلیپ
در طول سال در کدام شب، طعام دادن و خرج دادن و نذری دادن ثوابش از تمام شبهای سال بیشتر است؟ شب قدر؟ شب عاشورا؟ شب 28 صفر؟ ایام عید غدیر غذا دادن ثوابش بیشترین ثواب است.
امیرالمومنین(ع) فرمود: اگر در عید غدیر یک وعده عذا بدهی، انگار به یک میلیون پیامبر غذا دادهاید. اگر به بیش از یک نفر طعام بدهید، ببینید چقدر ثواب دارد؟! آنوقت خیلیها وقتهای دیگر غذا میدهند، شب عید غدیر غذا نمیدهند.
آن وقت بنده یک سال حج بودم داشتیم با استاد دانشگاه مصر صحبت میکردیم. گفت شما از چه مذهبی هستی؟ گفتم مذهب جعفری. گفت شما قرآن را تحریف کرده اید؟ گفتم: نه به خدا، قرآنمان با شما فرقی نمیکند. 4 تا سوال دیگر هم کرد، گفتم: نه اینها هم همهاش مانند شماست. گفت: پس شما چه فرقی با ما دارید؟ گفتم «تَعرِف غدیر؟» غدیر را میشناسی ؟ گفت : نه، گفتم از شیعه چی میشناسی؟ گفت: عاشورا. گفتم: غدیر به گوشتان نخورده؟ گفت: نه. خاک بر سر ما. گفتم عاشورا را از کجا می شناسی؟ گفت: شیعیان شلوغ میکنند. غدیر چی؟ شیعیان ....
خدایا من شب عید غدیر به 10 نفر، 20 نفر، .... غذا میدهم.
آنوقت عید غدیر چند روز است ؟ نوروز چند روز است؟ خب عید غدیر چند روز است؟ عاشورا که یک روز است، 28 صفر یک روز است، عید فطر هم یک روز است که البته اخیراً تعطیلاتش شده دو روز، ولی عید غدیر 3 روز است. رسول خدا(ص) فرمود: من سه روز مینشینم اینجا، همه بیایند بیعت کنند...
نیت کنید... هرکسی بین خودش و خدایش با صدای بلند بگوید خدایا من به عشق روی امیرالمومنین چند نفر را شام میدهم؟ بگو ...
غذا بدهید، حالا مسجد هم نیاوردید، یک شله زرد بین همسایهها پخش کنید. اگر گفتند چرا ؟ بگویید هیچی برای غدیر است. به عشق روی امیرالمومنین(ع). اِ مگر به عشق امیرالمومنین(ع) هم غذا میدهند؟ بله، غذا میدهند. خدا انشالله همه ما را موفق بدارد برای اینکه عید غدیر غذا بدهیم...
کلیپ تصویری | فضایل عجیب غدیر
شاد شدن به شادی اهلبیت(ع) دشوارتر است تا غمگین شدن در عزای اهلبیت(ع). اساساً در شاد بودن به شادی اهلبیت(ع) ثواب بیشتری هست تا در غمگین شدن به مظلومیت اهلبیت(ع)، چون...
- 06:44 دقیقه | دریافت با کیفیت ([برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] | [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] | [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ])
- دریافت صوت کلیپ [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ][برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ][برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
متن کلیپ:
اساساً در شاد بودن به شادی اهلبیت(ع) ثواب بیشتری هست تا در غمگین شدن به مظلومیت اهلبیت(ع)؛ چون رنج اهلبیت(ع) دیده میشود و اگر کسی عقلش به دیدهاش باشد مظلومیت اهلبیت(ع) را لمس میکند، متأثر میشود و تأثر خودش را نشان میدهد اما نمیتواند فرح و سرور جایگاهی مثل عید غدیر را ببیند. شاد شدن به شادی اهلبیت(ع) دشوارتر است تا غمگین شدن در عزای اهلبیت(ع).
در روایت میفرماید: مؤمنین در عید غدیر مورد عفو و بخشش و مغفرت و رحمت قرار میگیرند، بیش از ماه مبارک رمضان و شب عید فطر-شب عید فطری که هر کسی در ماه رمضان بخشیده نشده باشد در شب عید فطر بخشیده میشود-و بیش از تمام طول سال.(فَإِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ لِکُلِّ مُؤْمِنٍ وَ مُؤْمِنَةٍ وَ مُسْلِمٍ وَ مُسْلِمَةٍ ذُنُوبَ سِتِّینَ سَنَةً وَ یُعْتِقُ مِنَ النَّارِ ضِعْفَ مَا أَعْتَقَ فِی شَهْرِ رَمَضَانَ وَ لَیْلَةِ الْقَدْرِ وَ لَیْلَةِ الْفِطْرِ؛ تهذیبالاحکام/6/24)
میفرماید: کسی که عید غدیر را گرامی بدارد تا وقتی گناه کبیرهای انجام نداده اگر از دنیا برود «مات شهیدا!»(فَمَنْ تَزَیَّنَ لِیَوْمِ الْغَدِیرِ غَفَرَ اللَّهُ لَهُ کُلَّ خَطِیئَةٍ عَمِلَهَا صَغِیرَةً أَوْ کَبِیرَةً وَ بَعَثَ اللَّهُ إِلَیْهِ مَلَائِکَةً یَکْتُبُونَ لَهُ الْحَسَنَاتِ وَ یَرْفَعُونَ لَهُ الدَّرَجَاتِ إِلَى قَابِلِ مِثْلِ ذَلِکَ الْیَوْمِ فَإِنْ مَات مَاتَ شَهِیداً وَ إِنْ عَاشَ عَاشَ سَعِیدا؛ اقبالالاعمال/1/464) در عید غدیر شما هر کاری از ثواب انجام میدهید، ثواب هشتاد ماه عبادت را به شما میدهند! در روز عید غدیر هر بِرّی، هر قدمی برای برادران دینی برداشته شود «لا تُعدّ و لا تُحصی» است.
امام صادق(ع) در روایتی میفرماید: اطعام به مؤمنین مانند اطعام همۀ انبیاء و صدیقین است! (وَ مَنْ أَطْعَمَ مُؤْمِناً کَانَ کَمَنْ أَطْعَمَ جَمِیعَ الْأَنْبِیَاءِ وَ الصِّدِّیقِین؛ اقبالالاعمال/1/465)
خود امیرالمؤمنین علی(ع) در یک عید غدیری که در روز جمعهای بود، سخنرانی کردند و بعد مؤمنین را جمع کردند به خانۀ امام حسن مجتبی(ع) بردند، هم مؤمنین را اطعام کردند و هم به آنها هدیه دادند. (ثُمَّ أَخَذَ ص فِی خُطْبَتِهِ الْجُمُعَةِ وَ جَعَلَ صَلَاتَهُ جُمُعَةً صَلَاةَ عِیدٍ وَ انْصَرَفَ بِوُلْدِهِ وَ شِیعَتِهِ إِلَى مَنْزِلِ أَبِی مُحَمَّدٍ الْحَسَنِ بْنِ عَلِیٍّ ع بِمَا أَعَدَّ لَهُ مِنْ طَعَامِهِ وَ انْصَرَفَ غَنِیُّهُمْ وَ فَقِیرُهُمْ بِرِفْدِهِ إِلَى عِیَالِه؛ اقبالالاعمال/1/464) امام رضا(ع) سنتشان این بود که عید غدیر هر کسی به خانۀ ایشان میآمد او را برای شام، نگه میداشت و وقتی میخواست برود، به او هدایای متنوعی-از انگشتر تا پارچه تا هدایای مختلف-میداد تا برای بچههایش ببرد.
امیرالمؤمنین علی(ع) در سخنرانی خود، به مؤمنین سفارش میکرد که وقتی از اینجا رفتید، بروید به خانوادههایتان رسیدگی کنید-مثلاً-بروید بهترین غذا را برای خانوادۀ خودتان تهیه کنید. (عُودُوا رَحِمَکُمُ اللَّهُ بَعْدَ انْقِضَاءِ مَجْمَعِکُمْ بِالتَّوْسِعَةِ عَلَى عِیَالِکُمْ؛ اقبالالاعمال/1/463)
عید غدیر را خیلی عجیب گرامی میداشتند. امام صادق(ع) میفرماید: غدیر در آسمانها شناختهشدهتر و مشهورتر از زمین است (قَالَ إِنَّ یَوْمَ الْغَدِیرِ فِی السَّمَاءِ أَشْهَرُ مِنْهُ فِی الْأَرْضِ؛ تهذیب الاحکام/6/25) فرشتهها گناه نمیکنند، کجا تضمین میشود گناه نکنند؟ عید غدیر در قصری که در آسمان بالا برای جشن غدیر تعبیه شده است. آنها غدیر را بهتر میشناسند تا ما! آنها میدانند هستیشان به عید غدیر بسته است.
هر یک درهمی که شما در راه خدا صدقه بدهی، انفاق کنی یا صله بدهی-در روزهای عادی-دهبرابر حساب میشود، اما روز عید غدیر اگر این کار را انجام دهی، دویست هزار برابر برایتان حساب میشود! (فَالدِّرْهَمُ فِیهِ بِمِائَتَیْ أَلْفِ دِرْهَمٍ وَ الْمَزِیدُ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَل؛ اقبالالاعمال/1/463)
میفرماید: «أَیْنَ مَا کُنْتَ فَاحْضُرْ یَوْمَ الْغَدِیرِ عِنْدَ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ ع»(تهذیبالاحکام/6/24) هر کجا بودی یک کاری کن عید غدیر نجف اشرف در حرم امیرالمؤمنین(ع) باشی.
در روز عید غدیر خدا چهکار میکند؟ «فَإِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ لِکُلِّ مُؤْمِنٍ وَ مُؤْمِنَةٍ وَ مُسْلِمٍ وَ مُسْلِمَةٍ ذُنُوبَ سِتِّینَ سَنَةً» خدا گناه شصت سال را میبخشد «وَ یُعْتِقُ مِنَ النَّارِ ضِعْفَ مَا أَعْتَقَ فِی شَهْرِ رَمَضَانَ وَ لَیْلَةِ الْقَدْرِ وَ لَیْلَةِ الْفِطْرِ»(تهذیبالاحکام/6/24) و خدا در روز عید غدیر دوبرابر شب قدر، دو برابر شب عید فطر، دوبرابر ماه مبارک رمضان، از آتش جهنم نجات میدهد.
در این روز دستور داده شده که مؤمنین با هم مصافحه کنند، دست بدهند، روبوسی کنند. در آخر این روایت دوتا کلمه است که میفرماید: «وَ اللَّهِ لَوْ عَرَفَ النَّاسُ فَضْلَ هَذَا الْیَوْمِ بِحَقِیقَتِهِ لَصَافَحَتْهُمُ الْمَلَائِکَةُ فِی کُلِّ یَوْمٍ عَشْرَ مَرَّات»(تهذیبالاحکام/6/24) اگر مردم فضل این روز را به حقیقتش درک کنند، ملائکه-نه فقط در روز عید غدیر بلکه- در طول سال هر روز ده مرتبه با آنها مصافحه میکنند!
دست علیبنابیطالب(ع) را بالا گرفت و فرمود: «مَنْ کُنْتُ مَوْلاهُ، فَهذا عَلِىٌّ مَوْلاهُ» بعد آمد نشست. حالا مردم حتی برای یک دقیقه ایستادن در آنجا زیر آفتاب هم داشتند چانه میزدند! اما پیامبر اکرم(ص) فرمود: همه بیایید یکییکی با علیبنابیطالب(ع) دست بدهید و بیعت کنید. گفتند: «آقا جمعیت زیاد است؛ سه روز طول میکشد تا این جمعیت بخواهد یکییکی دست بدهد!» حضرت فرمود: ما مینشینیم تا همه بیایند و دست بدهند، میخواهم ببینم.
گفتند: «خانمها چی؟ خانمها که نمیتوانند دست بدهند.» حضرت فرمود: یک ظرف آب بیاورید علی(ع) دست به آن ظرف آب میزند، خانمها هم دستشان را بزنند.
دیگر چهطور باید به ما بگویند که «مهم است»؟!
در حال حاضر 21 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 21 مهمان ها)