صفحه 1 از 23 1234567891011 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از 1 به 10 از 224

موضوع: ویژه نامه عید سعید غدیر خم

  1. #1
    مدیرکل انجمنهای نور آسمان vorojax آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jun 2008
    محل سکونت
    همشهری حضرت عشق
    نوشته ها
    7,305
    تشکر
    6
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض عید غدیر مبارک باد


    ویژه نامه عید سعید غدیر خم





    الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي...




    سلام دوستان عزیز :rose:
    پیشاپیش عیدتان مبارک :rose::rose::rose:
    التماس دعا :rose::rose:

    اشاره: شايد برخي گمان کنند که عيد غدير تنها اختصاص به شيعيان دارد و در کلمات پيامبر اکرم، صلي الله عليه وآله، اشاره اي به لزوم بزرگداشت آن نشده است. اما بايد گفت که عيد غدير نيز چون عيد فطر و قربان از اعياد اسلامي، بلکه از بزرگترين اعياد است، و نخستين کسي هم که اين روز را به عنوان عيد اسلامي معرفي کرد، خود پيامبر اسلام، صلي الله عليه وآله، بود. آنچه در پي خواهد آمد تحقيقي است در زمينه سابقه تاريخي عيد غدير که اميدواريم مورد استفاده خوانندگان عزيز واقع شود.
    پيامبر اکرم پس از آنکه علي بن ابيطالب را در روز غدير به جانشيني خود تعيين کرد، در همان روز اين عيد را اعلام نمود و مراسم آن را بپا داشت، و در خيمه اش نشست و با کمال خوشحالي و سرور از تبريک گويندگان استقبال کرد و به آنها مي فرمود:
    به من تبريک بگوييد... به من تبريک بگوييد، زيرا خداوند مرا به نبوت و اهل بيتم را به امامت اختصاص داده است. (1)
    ما در تاريخ پيامبر، شاديهاي او روزي را نمي يابيم که پيامبر گفته باشد: به من تبريک بگوييد، حتي روز ازدواجش و روز هجرتش از مکه به مدينه و رهايي از چنگال مشرکان، و روز فتح مکه و پيروزي مسلمانان نفرمود به من تبريک بگوييد، ولي روز غدير مکرر مي فرمود: به من تبريک بگوييد، چرا؟ به خاطر آنکه پيامبر عظمت اين روز را بخوبي درک مي کرد و از شرافت اين خاطره و برتري داشتن اين عيد بر ساير اعياد آگاه بود.
    بر همين اساس پيامبر فرمود:
    روز عيد غدير خم بهترين اعياد امت من است، و آن روزي است که خداوند تعالي به من فرمان داده با منصوب کردن علي بن ابيطالب به عنوان رهبري که امتم پس از من به وسيله او هدايت يابند; آن روز را ياد کنيم. آن روزي است که خدا دين را در آن روز کامل و نعمت را تمام گردانيد و اسلام را به عنوان يک دين براي مردم پسنديد. (2)
    پيامبر در اين حديث، اولا: روز غدير را يک عيد اسلامي جاويد در رديف ساير اعياد اسلامي اعلام کرده; ثانيا: عيد غدير را مطلقا برتر از اعياد اسلامي شمرده است.
    پس از رحلت پيامبر، خود اميرالمؤمنين نيز روز غدير را به عنوان يک عيد اسلامي تلقي کرد (3) و در سالي که روز غدير با جمعه مصادف بود خطبه اي ايراد نمود و در ضمن آن فرمود:
    خداوند بزرگ در اين روز بزرگ در اين روز براي شما گروه مؤمنان دو عيد بزرگ که قوام هريک به ديگري است جمع کرده تا احسانش را نزد شما کامل گرداند و شما را بر راه هدايت آگاه و مطلع کند... از اين رو جمعه را مرکز تجمع براي پاکسازي گذشته ها قرار داده است... بنابراين هيچ توحيدي را جز بر اساس اعتراف به رسالت پيامبر نمي پذيرد، و هيچ آييني را جز توام با ولايت کسي که به ولايت او فرمان داده قبول نمي کند، و اسباب اطاعت او جز با تمسک به ريسمان او و ريسمان اهل ولايت او منظم نمي گردد، لذا در روز غدير آنچه را که بيانگر اراده اش در مورد برگزيدگانش بود بر پيامبرش نازل فرمود، و او را به تبليغ آن و ترک همنشيني با منحرفان و منافقان و بي اعتنايي به آنان مامور ساخت و ضامن نگهداري او از شر آنان شد.
    آنگاه حضرت امير، عليه السلام، مردم را به اجراي مراسم عيد دعوت نمود و فرمود:
    خدا شما را رحمت کند، پس از پايان يافتن اجتماعتان، به سوي توسعه بر زن و فرزند، و نيکي با برادران و شکر نعمتهاي الهي بازگرديد، و همه با هم مجتمع باشيد تا خدا يگانگي شما را حفظ کند و با يکديگر نيکي کنيد تا خدا الفت و دوستي و صداقت شما را نگهدارد، و به يکديگر هديه دهيد (4) همانگونه که خدا پاداش شما را در اين روز، چند برابر اعياد گذشته يا اعياد آينده - جز در موارد مثل آن - قرار داده است. نيکي در اين روز (يعني: روز عيد غدير) ثروت را زياد و عمر را افزون مي کند، و مهرباني به يکديگر باعث رحمت و عطوفت خداوند است. با سعي و کوشش خويش و در حد توانايي خود، از آنچه خدا به شما بخشيده، براي برادران و زن و فرزندانتان آماده کنيد و شادي را در ميان خود آشکار سازيد و با گشاده رويي با يکديگر برخورد کنيد. (5)
    بعد از علي، عليه السلام، امام حسن و امام حسين، عليهماالسلام، نيز روز غدير را زنده نگاه مي داشتند و هر سال، آن روز را به عنوان عيد تلقي مي کردند و با کمال مسرت و شادي، براي قبول تهنيت و تبريک شاد باش جلوس مي نمودند، و به وسيله نماز و روزه و دعا به خدا تقرب مي جستند، و در نيکويي و احسان و اطعام تاکيد مي نمودند، تا تشکر نعمت خدا را در چنين روزي که اميرالمؤمنين، عليه السلام، به خلافت و امامت منصوب شده به جاي آورده باشند. آنها در اين روز صله رحم مي کردند، و خانواده خويش را در وسعت ارزاق قرار مي دادند و به ملاقات برادران مي رفتند و شيعيان خود را نيز به تمام اين کارها دعوت مي نمودند. (6)

    اکنون به روايات زير توجه کنيد:

    1. ابوالحسن ليثي مي گويد: امام جعفر صادق، عليه السلام، به بعضي از دوستان و شيعيانش که در حضور او بودند فرمود: آيا مي دانيد روزي که خدا اسلام را در آن روز براي ما و شيعيانمان عيد غدير قرار داده چه روزي است؟
    عرض کردند: خدا و رسول و فرزند پيامبر داناترند، آيا روز عيد فطر است؟
    امام فرمود: نه!
    گفتند: آيا روز عيد قربان است؟ امام فرمود: نه! البته اين دو روز، بزرگ و با شرافت هستند اما روز منار دين بزرگتر است، و آن روز هيجدهم ذي الحجه است که پيامبر خدا، صلي الله عليه وآله، هنگامي که از حجة الوداع بازگشت و به غدير خم رسيد...».

    2. فرات بن احنف مي گويد:
    از امام جعفر صادق، عليه السلام، پرسيدم: فدايت شوم، آيا مسلمانان عيدي بالاتر از عيد فطر و عيد قربان و روز جمعه و روز عرفه دارند؟
    امام فرمود: آري! بالاترين و بزرگترين و شريف ترين اعياد روزي است که خدا دين را در آن روز کامل گردانيد، و اين آيه را بر پيامبرش محمد، صلي الله عليه وآله، نازل فرمود: اليوم اکملت لکم دينکم و اتممت عليکم نعمتي و رضيت لکم الاسلام دينا.
    سؤال کردم: آن چه روزي است؟
    فرمود: انبياي بني اسراييل وقتي وصيت و امامت را به نفر بعد از خودشان واگذار مي کردند، آن روز را عيد قرار مي دادند، و اين روز هم روزي است که پيامبر، صلي الله عليه، علي، عليه السلام، را رهبر مردم قرار داد، و در آن روز چيزهايي نازل شد، و دين کمال يافت و نعمت بر مؤمنان تمام گرديد.
    عرض کردم: در اين روز چه کاري شايسته است انجام دهيم؟
    امام، عليه السلام، فرمود: اين روز، روز عبادت و نماز و روز شکر و سپاس خدا، و مسرت به خاطر ولايت ما بر شما از جانب خداست، من دوست دارم اين روز را روزه بگيريد. (7)

    3. عبدالرحمن بن سالم از پدرش نقل مي کند که گفت:
    از امام صادق، عليه السلام، پرسيدم: آيا مسلمانان غير از روز جمعه و عيد قربان و عيد فطر، عيد ديگري دارند؟
    فرمود: آري عيدي بزرگتر!
    گفتم: فدايت شوم، کدام عيد است؟
    فرمود: روزي که پيامبر خدا اميرالمؤمنين را به خلافت نصب کرد و فرمود: هر کس که من مولاي او هستم علي مولاي او است.
    پرسيدم: آن روز چه روزي است؟
    فرمود: به روز چه کار داري؟ (8) سال هميشه در گردش است ولي آن روز، روز هجدهم ذي الحجه است.
    عرض کردم: چه کاري سزاوار است در آن روز انجام دهيم؟
    فرمود: خدا را ياد کنيد و به روزه و عبادت بپردازيد و محمد و آل محمد، صلي الله عليه وآله، را ياد نماييد، زيرا پيامبر خدا به اميرالمؤمنين، عليه السلام، وصيت کرد که مسلمانان اين روز را عيد بگيرند و انبيا چنين مي کردند; به اوصيا خود همين سفارش را مي نمودند و آن روز را عيد مي گرفتند. (9)
    بر اساس همين روايات است که مي بيند شيعيان از زمان ائمه اطهار تا کنون در تمام کشورها هر سال روز غدير را عيد مي گيرند، و به وسيله نماز، تلاوت قرآن و خواندن دعاهاي ماثور به خدا تقرب مي جويند، و خدا را بر کامل ساختن دين و تمام نمودن نعمت به وسيله امامت علي، عليه السلام، سپاسگزاري مي کنند، و به ملاقات يکديگر مي روند، و با چهره اي گشاده با نيکي و احسان و مسرور ساختن خويشاوندان و همسايگان به خدا تقرب مي يابند، و اگر يکي ازآنها برادر ديني خود را در اين روز ملاقات کند، با او مصافحه مي کند و مي گويد: الحمد لله الذي جعلنا من المتمسکين بولاية اميرالمؤمنين و الائمة الطاهرين (10)
    و هر سال دراين عيد سعيد، شيعيان به سوي مرقد پيشواي بزرگ، اميرالمؤمنين، عليه السلام، در نجف اشرف روانه مي شوند، و جمعيتي که نزد قبر مقدس آن حضرت براي زيارت اجتماع مي کنند از نيم ميليون کمتر نيست، که از هر ناحيه اي به آنجا وارد مي شوند (11) تا عمق محبت و دوستي،و استحکام اعتقاد به پيشواي راستينشان اميرالمؤمنين، عليه السلام، را نسبت به خويش تاکيد کنند، و شرافت حضور نزد مقام مبارک وي را براي خود ثبت نمايند. آنها پراکنده نمي شوند تا ضريح مقدس را در بر گرفته و پيشواي خود را زيارت کنند، و بر او سلام داده، و چنانکه گويي آن حضرت در برابر آنها حاضر است به او تهنيت گويند (12) و زيارتي خوانند که از بعضي از ائمه اطهار وارد شده است که ضمن آن به موقعيتهاي ارزنده و سوابق عظيم حضرت در اسلام و جهاد و تلاش وي در تاسيس ارکان دين، و خدمت به پيامبر در روز غدير به عنوان خليفه پيامبر، گواهي داده مي شود. (13)
    آري! اين است برنامه شيعيان در هر سال، و پيوسته گويندگانشان در هر زمان و مکاني حديث غدير را به طور مسند يا مرسل و بصورت اجمال يا تفصيل بيان مي کنند.
    بررسي در مساله غدير، ما را به اين نتيجه مي رساند که تنها شيعيان، روز غدير را به عنوان عيد تلقي نکرده اند - هرچند شيعيان بيشتر از ديگران به آن اهميت مي دهند - لکن مسلمانان غير شيعه نيز آن را عيد مي گرفته اند.
    علامه اميني در کتاب الغدير (ج1، ص267) مي نويسد بيروني - که يکي از اهل تسنن است - روز غدير را از روزهايي دانسته که: اهل اسلام آن را يکي از اعياد شمرده اند (14)
    ابن طلحه شافعي در کتاب مطالب السئول (ص 53) هنگاميکه از عيد غدير سخن مي گويد چنين تصريح مي کند: اميرالمؤمنين روز غدير خم را در ضمن اشعارش ياد کرده است و از آنجا که پيامبر اکرم، صلي الله عليه وآله، در روز غدير اين مقام بلند را از ميان همه مردم به علي، عليه السلام، داد، اين روز به صورت يک عيد بزرگ در آمد.
    آنگاه شافعي در صفحه 56 اضافه مي کند که: لفظ «مولي » هر معنايي را در بر داشته باشد، از سوي پيامبر براي علي قرار داده شده، و اين خود مقامي والا و منزلتي عظيم است که پيامبر آن را به علي، عليه السلام، اختصاص داده است بدين جهت اين روز، روز عيد و روز سرور دوستان او است.
    علامه اميني مي گويد: اين بيان شافعي دلالت دارد بر اينکه تمامي مسلمين اين روز را عيد مي گيرند چه مسلماناني که حضرت علي را خليفه بلافصل پيامبر مي دانند و چه مسلماني که او را خليفه چهارم به شمار مي آورند، و خلاصه بايد گفت، امت اسلامي در شرق و غرب، همگي در اين عيد با يکديگر توافق دارند مخصوصا با توجه به اينکه مصريان و اهل مغرب و عراق در قرون گذشته به اين روز توجه داشته و آن را روز نماز و دعا و خطبه و سرودن اشعار مي دانسته اند.

    _______________
    پي نوشتها:
    1. ر. ک: ابو سعيد نيشابوري، شرف المصطفي.
    2. براي توضيح بيشتر ر. ک: الاميني، عبدالحسين، الغدير، ج 1، ص 283.
    3. روزي که قدرت به دست آن حضرت آمد.
    4. و در حديث شريف از حضرت رضا، عليه السلام، روايت شده است که فرمود: «يک درهم را در اين روز به برادران مؤمن بدهي برابر است با هزار درهم که در اوقات ديگر بدهي » و در حديث ديگر وارد شده است: «که برابر است با صد هزار درهم در غير اين روز.»
    5. الاميني، عبدالحسين، همان، ج 3، ص 284;الطوسي، محمد بن الحسن، مصباح المجتهد، ص 524.
    6. الموسوي العاملي، السيد عبدالحسين شريف الدين، المراجعات، ص 197.
    7. الاميني، عبدالحسين، همان، ج 1، ص 285.
    8. گويا که راوي پرسيد: در کدام روز از روزهاي هفته است؟
    9. الکليني، محمد بن يعقوب، الکافي، ج 1، ص 204; الاميني، عبدالحسين، همان، ج 1، ص 285.
    10. نص مذکور، در حديث شريف وارد شده است.
    11. و در حديث شريف از حضرت امام رضا، عليه السلام، روايت شده که فرمود: «هر کجا که باشي سعي کن که روز غدير نزد قبر حضرت اميرالمؤمنين، عليه السلام، حاضر شوي.
    12. روشن است که امام مرده و زنده ندارد، و هميشه زنده است و آيه: ولا تحسبن الذين قتلوا في سبيل الله امواتا بل احياء ... و آيات ديگر بر اين معني دلالت دارند.
    13. اگر فرصت تنگ نبود نمونه اي از جملات اين زيارت را براي شما نقل مي کردم تا از لابلاي آن لذت ايمان و شيريني ولايت و سعادت روح و حرارت شوق را بچشد. زيارت مزبور در کتب ادعيه و زيارات نقل شده است.
    14. بيروني، ابوريحان،الاثار الباقية، ص 334.

    منبع: مجله موعود، ش13

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    محل سکونت
    Advertising world
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

  3. #2
    حق آب و گل داره کاظم سبزواری آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2008
    نوشته ها
    1,040
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض RE: عید غدیر مبارک باد

    سلام
    خوبین دوستان
    عید بزرگ غدیر خم را به شما تبریک میگم امروز هم که جمعه است و عید است پس 2 تا :rose::rose: خدمت شما

    انشالله که بتوانیم پیرو خوبی برای حضرت باشیم

    یا علی
    :rose:

  4. #3
    کاربر فعال
    تاریخ عضویت
    Aug 2008
    نوشته ها
    293
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض RE: عید غدیر مبارک باد

    سلام دوستان
    عیدتان مبارک
    :rose:

  5. #4
    حق آب و گل داره کاظم سبزواری آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2008
    نوشته ها
    1,040
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض RE: عید غدیر مبارک باد

    سلام
    منم دوباره تبریک میگم

    سادات عیدی بدید چرا فرار می کنید :khande::khande:

    بدو من عیدی میخوام (گریه گریه))

  6. #5
    مدیرکل انجمنهای نور آسمان vorojax آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jun 2008
    محل سکونت
    همشهری حضرت عشق
    نوشته ها
    7,305
    تشکر
    6
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض RE: عید غدیر مبارک باد

    سادات عیدی پیش کششون تبریک هم نگفتن تو اینجا! چه برسی به عیدی!

  7. #6
    کاربر جدید rayhaneh آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Dec 2008
    محل سکونت
    یه جایی تو همین کره خاکی
    نوشته ها
    31
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض RE: عید غدیر مبارک باد

    سلام
    منم به همه اعضای سایت عید غدیر رو تبریک میگم
    به امید اینکه همه از پیروان امام علی (ع) باشیم
    :rose:

  8. #7
    حرفه ای ERMIYA آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2009
    محل سکونت
    قــــــم
    نوشته ها
    695
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض RE: عید غدیر مبارک باد

    سلام

    دیر شده ولی عیدتون مبارک!(به راستی خسته نباشم!):rose:

    سادات عیدی بدید
    روایت اینه که در این روز همه به همدیگه عیدی بدن، و مختص سیدا نیست! هر کی بده ثواب داره!

  9. #8
    مدیر بازنشسته monji_2008 آواتار ها
    تاریخ عضویت
    May 2010
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    1,827
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    Wink عيد غدير خم

    :normal::normal::normal:
    :32:عيد امامت و ولايت بر عاشقان ومحبات اهل بيت(ع) مبارک:32:
    :47:




    در اين روز در سال دهم هجرت واقعه غدير در بازگشت از حجه الوداع به وقوع پيوست ، و طى سه روز كه كاروان صد و بيست هزار نفرى حجاج در غدير خم توقف داشتند پيامبر (صلى الله عليه و آله ) در بلندترين خطبه خود على بن ابى طالب و يازده امام (عليهم السلام ) بعد از او را به عنوان امامان مردم تا روز قيامت معرفى كردند و از همه آن جمعيت بيعت گرفتند.

    عيد بزرگ آل محمد (عليهم السلام )
    اين روز بزرگترين عيد آل محمد (عليهم السلام ) به شمار مى آيد، چرا كه واقعه اى مهم و عظيم بعد از زحمات انبياء و اوصياء و اولياء است ، و طى آن به دستور الهى اعلان عمومى به وصايت بلافصل امير المؤ منين على بن ابى طالب (عليه السلام ) شده است (1).
    اين روز عيد مبارك آسمانى است .
    روزى است كه خداوند متعال حضرت ابراهيم (عليه السلام ) را از آتش ‍ نجات داد(2).
    روزى است كه توبه حضرت آدم (عليه السلام ) قبول شد(3).
    روزى است كه خداوند متعال حضرت موسى (عليه السلام ) را بر ساحران غلبه داد(4).
    روزى است كه حضرت موسى (عليه السلام ) در حضور امت خود يوشع بن نون را وصى خود گردانيد(5).
    روزى است كه حضرت عيسى (عليه السلام ) شمعون الصفا را جانشين خود گردانيد(6).
    روزى كه حضرت سليمان (عليه السلام ) رعيت خود را بر جانشينى آصف بن برخيا گواه گرفت (7).
    روز عقد اخوت بستن پيامبر (صلى الله عليه و آله ) بين اصحابش ‍ است (8).
    در اين روز پيامبر جانشينان خود را معين مى نمودند، و زيارت امير المؤ منين (عليه السلام ) در اين روز وارد شده است (9).

    شركت كنندگان در مراسم غدير
    ماجراى غدير چنين بود كه در روز شنبه ، چهار يا پنج روز مانده به آخر ذى القعده سال 10 ه‍، پيامبر (صلى الله عليه و آله ) غسل نمودند و همراه با 120 هزار نفر از مسلمانان ، از مدينه خارج شدند(10).
    در اين سفر حضرت عليا مخدره صديقه طاهره فاطمه زهرا (عليها السلام )، ام هانى خواهر امير المؤ منين (عليه السلام )، فاطمه بنت حمزه ، ام سلمه و ساير همسران پيامبر (صلى الله عليه و آله ) از جمله عايشه و حفصه حضور داشتند(11). امير المؤ منين (عليه السلام ) هم از يمن با عده اى وارد مكه شدند.

    دستور الهى براى مراسم غدير
    بعد از انجام اعمال حج دستور الهى رسيد كه علم و ودايع انبياء را به امير المؤ منين (عليه السلام ) تحويل دهند و امر ولايت آن حضرت را به مردم تبليغ نمايند.
    پيامبر (صلى الله عليه و آله ) بسيار گريست ، به طورى كه محاسن مباركش از اشك تر شد. حضرت از خداوند خواستند كه ايشان را از شر منافقين فرمايد(12). در منى پيامبر (صلى الله عليه و آله ) دو بار خطبه ايراد فرمودند، و اشاره كلى به ولايت امير المؤ منين (عليه السلام ) فرمودند در مسجد خيف جبرئيل نازل شد كه خداوند مى فرمايد: ((ولايت على (عليه السلام ) را به مردم برسان ولى وعده محافظت از شر دشمنان را براى آن حضرت نياورد. در كراع الغميم ، بار ديگر جبرئيل نازل شد و اين آيه را آورد كه فلعلك تارك بعض ما يوحى اليك و ضائق به صدرك : ((شايد تو ترك كنى بعضى از امورى را كه به تو وحى مى شود و سينه تو به خاطر آن گرفته باشد(13))).
    باز اين بار هم امر ولايت مورد تاءكيد قرار گرفت ، ولى آيه اى دال بر محافظت آن حضرت از شر دشمنان نيامد. پيامبر (صلى الله عليه و آله ) مطالب منافقين را به جبرئيل فرمود و كوچ كردند.
    اوايل روز 18 ذى الحجه به غدير هم رسيدند و بار ديگر جبرئيل نازل شد و آيه 67 سوره مائده را آورد كه شامل تبليغ ولايت مولى الموالى امير المؤ منين (عليه السلام ) و در امان بودن آن حضرت از شر منافقين بود: يا ايها الرسول بلغ ما انزل اليك من ربك و ان لم تفعل فما بلغت رسالته و الله يعصمك من الناس ان الله لايهدى القوم الكافرين : ((اى پيامبر تبليغ كن به مردم آن امرى را كه درباره على (عليه السلام ) از جانب خدا بر تو فرستاده شد و اگر اين كار را انجام ندهى رسالت الهى را تبليغ نكرده اى ، و خدا تو را از شر مردم حفظ مى نمايد. خداوند كافران را هدايت نمى كند)).

    پيامبر (صلى الله عليه و آله ) بر فراز منبر غدير
    هنگامى ظهر، پيامبر (صلى الله عليه و آله ) بعد از نماز جماعت ، بالاى منبرى كه زير دو درخت كهنسال بود و توسط سلمان و ابوذر و مقداد و عمار ساخته شده بود رفتند و امير المؤ منين (عليه السلام ) را بر فراز منبر يك پله پايين تر قرار دادند، در حالى كه عده اى از منافقين مقابل منبر بودند.
    بعد از بيان كلمات درربار خويش در توحيد و صفات كمال حق تعالى و بيان قسمت عمده اى از احكام حلال و حرام دين خدا، گذشته عرب و زندگى و عقايد آنان و زحماتى كه آن حضرت كشيده اند را بيان داشتند. سپس ‍ فرمودند: بين قرآن و اهل بيت (عليهم السلام ) اتصال ناگسستنى است و از يكديگر جدا نمى شوند تا روز قيامت كنار حوض كوثر بر من وارد شوند.
    سپس قسمتى از فضايل و مناقب امير المؤ منين (عليه السلام ) را بيان فرمودند، و درباره امامت و ولايت آن حضرت و اولادشان تا حضرت مهدى (عليه السلام ) چند بار تاءكيد كردند. آنگاه فرمودند: بر من وحى شده است : بسم الله الرحمن الرحيم يا ايها الرسول بلغ ما انزل اليك من ربك ….
    سپس فرمودند:اى مردم ، من در تبليغ آنچه خدا بر من نازل كرده كوتاهى نكرده و من سبب نزول اين آيه را بيان مى كنم . جبرئيل دوباره بر من نازل شده و از جانب خداوند متعال به من امر كرد كه در اين مكان به هر سفيد و سياهى از هر قبيله اى اعلام كنم كه على بن ابى طالب وصى و جانشين و امام بعد از من است . او بعد از خدا و رسولش ولى و صاحب شما و اولى بر همه شما از خود شماست . در اين باره خداوند بر من آيه اى نازل نموده است : انما وليكم الله و رسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلوه و يؤ تون الزكاه و هم راكعون (14).
    سپس فرمودند: من از جبرئيل خواستم كه از خداوند بخواهد مرا از تبليغ اين امر معذور بدارد، چون به كمى مؤ منين و زيادى منافقين و استهزاء كنندگان به اسلام آگاهم . آنگاه فرمودند: معاشر الناس هو الامام المبين ، روى بر مگردانيد از ولايت او. فهو الذى يهدى الى الحق و يعمل به . اوست كه هدايت به حق مى كند و عمل به آن مى نمايد. او را فضيلت دهيد كه خدا او را فضيلت داده و او را قبول كنيد كه خداوند او را منصوب نموده است .اى مردم ، او امام از طرف خداست . منكر ولايت او آمرزيده نخواهد شد و توبه اش قبول نمى شود. بعد از من افضل از همه زنان و مردان على است . ملعون و مورد غضب الهى است كسى كه قول مرا رد كند و موافق آن نباشد. بدانيد جبرئيل خبر داد كه خداوند متعال مى فرمايد: هر كس با على دشمنى كند و او را دوست نداشت باشد لعنت و غضب من بر او باد.
    بعد فرمودند: خداوندا، تو شاهد باش . من رسالتم را ادا كردم . من رساندنم آنچه فرموده بودى . من بر همگان واضح نمودم . آگاه باشيد، غير از برادرم على بن ابى طالب (عليه السلام ) ديگرى امير المؤ منين نيست . امارت مؤ منين بعد از من براى احدى جز على بن ابى طالب (عليه السلام ) حلال نيست .

    معرفى على بن ابى طالب (عليه السلام )
    در اينجا بازوى على (عليه السلام ) را گرفتند و در همين حال على (عليه السلام ) دستان مباركش را به طرف آن حضرت بلند كرد. پيامبر (صلى الله عليه و آله ) آن حضرت را بالا برد به حدى كه پاهاى مبارك حضرت تا سر زانوهاى پيامبر (صلى الله عليه و آله ) رسيد. سپس فرمود: الست اولى بكم من انفسكم ؟ همه گفتند: ((الهى بلى )). فرمودند: هذا عل اخى و وصيى ، من كنت مولاه فهذا على مولاه و هو على بن ابى طالب . هركس ‍ كه من مولى و صاحب اختيار اوست . مكان و منزلت او مثل مكان و منزلت من نزد شماست . بار الها، دوست بدار هر كس او را دوست بدارد، و دشمن بدار هر كس او را دشمن بدارد، و كلماتى ديگر براى تاءكيد فرمان الهى و اقرار مردم بيان نمودند. سپس فرمودند: خبر غدير را حاضرين به غايبين و پدران به فرزندان به فرزندان تا روز قيامت برسانند.

    بيعت لسانى و عملى
    همين كه آن حضرت از منبر پايين آمدند، مردم با صداى بلند با زبان و دست بيعت كردند و پيامبر (صلى الله عليه و آله ) مى فرمود: هنثونى هنثونى (15) به من تبريك بگوييد.
    بعد دستور دادند تا چادرى جداگانه براى امير المؤ منين (عليه السلام ) زدند و فرمود: همه بروند و به آن حضرت سلام كنند و بگويند: السلام عليك يا امير المؤ منين . عمر آمد و سلام كرد و گفت : بخ بخ يابن ابى طالب ، اءصبحت مولاى و مولى كل مؤ من و مؤ منه (16).
    ابوبكر نيز در اين تهنيت با عمر شريك بود(17). بيعت سه روز طول كشيد و در اين سه روز نماز ظهر و عصر را با هم مى خواندند. بعد از نماز بيعت تا غروب ادامه داشت ، و نماز مغرب و عشاء را نيز با هم مى خواندند.

    بيعت زنان
    براى بيعت زنان ، ظرف آبى زير پرده اى قرار دادند، به طورى كه نصف ظرف در طرفى و نصف ديگر آن در طرف ديگر پرده قرار داشت . يك طرف امير المؤ منين (عليه السلام ) دست مبارك خود را داخل ظرف آب قرار داده بودند، و طرف ديگر زنها دست خود را مى گذاشتند و ضمن تبريك مى گفتند: ((السلام عليك يا امير المؤ منين )). حضور حضرت صديقه طاهره (عليها السلام ) زينت بخش مراسم بود.
    از سوى ديگر بيعت عايشه اين سابقه او را در اذهان ثبت كرد تا روزى كه جنگ جمل را بر پاكرد، و در مقابل صاحب غدير صف آرايى نمود و با خوارى و ذلت از لشكر ولايت شكست خورد(18).
    بعد از اعلام ولايت در غدير، جبرئيل نازل شد و اين آيه را آورد: اليوم اكملت لكم دينكم و اتممت عليكم نعمتى و رضيت لكم الاسلام دينا(19): ((امروز براى شما دينتان را كامل نمودم و نعمتم را بر شما تمام نمودم و اسلام را بعنوان دين شما راضى شدم )).

    پی نوشت ها :
    1-توضيح المقاصد: ص 31. العدد القويه : ص 166. مصباح كفعمى : ج 2 ص 601. مناقب ابن شهر آشوب : ج 3 ص 37. مصباح المتهجد: ص 754. بحار الانوار: ج 35 ص 150، ج 95 ص 189. فيض ‍ العلام : ص 122.
    2- مسار الشيعه : ص 22. فيض العلام : ص 125. زاد المعاد: ص 269. تقويم المحسنين : ص 14.
    3- مسار الشيعه : ص 22. فيض العلام : ص 125.
    4- مسار الشيعه : ص 22. فيض العلام : ص 125.
    5- مسار الشيعه : ص 22. فيض العلام : ص 125.
    6- مسار الشيعه : ص 22. فيض العلام : ص 125.
    7- مسار الشيعه : ص 22. فيض العلام : ص 125.
    8- مصباح كفعمى : ج 2 ص 125. تقويم المحسنين : ص 14. تقويم الائمه (عليهم السلام ): ص 14.
    9- بحار الانوار: ج 97 ص 384.
    10- كافى : ج 4 ص 248. طبقات ابن سعد: ج 3 ص 235. ارشاد السارى : ج 6 ص 429.
    11- مناقب ابن شهر آشوب : ج 3 ص 25. طبقات ابن سعد: ج 3 ص 235. ارشاد السارى : ج 6 ص 429.
    12- بحار الانوار: ج 37 ص 127.
    13- سوره هود: آيه 12.
    14- سوره مائده : آيه 55.
    15- الغدير: ج 2 ص 276.
    16- بحار الانوار: ج 38 ص 344. ملحقات الحق : ج 6 ص 468 469. الغدير: ج 1، اين مطلب را از 60 منبع اهل سنت نقل كرده است .
    17- فيض العلام : ص 123، به نقل از دارقطنى و عاصمى .
    18- بحار الانوار: ج 21 ص 38. عوالم : ج 15/3 ص 309.
    19- سوره مائده : آيه 3.
    ***********************************
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    کلیپ هایی در پاسخ شبکه ماهواره ای وهابیت

    **********************************




    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]


    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]


    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]


    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    وهابيت!؟

  10. #9
    مدیرکل انجمنهای نور آسمان vorojax آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jun 2008
    محل سکونت
    همشهری حضرت عشق
    نوشته ها
    7,305
    تشکر
    6
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    سلام بر تمامی بزرگواران نورآسمان
    بنده نیز این عید بزرگ را به تمامی مسلمین جهان اللخصوص شیعیان ایران و اللخصوص تر کاربران گرامی سایت نورآسمان تبریک عرض می نمایم.
    التماس دعا
    یا علی
    اللهم عجل لولیک الفرج


    لــــطــف الــــهـی بکند کار خویش
    مـژده رحـــــمــــــت برساند سروش




  11. #10
    کاربر جدید saleh1 آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Oct 2010
    محل سکونت
    بندر دلوار
    نوشته ها
    41
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض ويژه نامه عيد سعيد غديرخم

    ************************************************** *****





    ويژه نامه عيد سعيد غديرخم




    «عيد بر عاشقان مبارک باد »
    « عاشقان عيدتان مبارک باد »
    همنوا با رسول الله (ص)،
    روز عيد غدير با نوای
    «علی ولی الله»



    خورشيد شكفته در غدير است علي

    باران بهار در كوير است علي
    برمسند عاشقي شهي بي همتاست
    بر ملك محمدي امير است علي

    الحمدلله الذی جعل کمال دينه وتمام نعمته بولايه مولا

    اميرالمومنين علی بن ابی طالب عليهم السلام



    دشت غوغا بود، غوغا بود، غوغا در غدير
    موج مى‏زد سيل مردم، مثل دريا در غدير

    تشنگيها بود و توفان بود و شن بود و غبار

    محشرى از هر چه با خود داشت صحرا، در غدير

    كاروان آرام و بى تشويش لنگر مى‏گرفت

    تا بگيرد كاروان سالارشان جا در غدير

    گردها خوابيد كم كم، كاروان خاموش شد

    تا پيمبر خود چه خواهد گفت آيا در غدير!

    تا افق انبوه مردان صحارى بود و دشت

    و سكوتى، تا كند آن مرد لب وا در غدير

    مرد اما با نگاهى گرم در چشمان شوق

    جستجو مى‏كرد محبوبش على را در غدير

    پس به مردان عرب فرمود: «بعد از من على است

    هر كه من مولاى اويم اوست مولا در غدير»

    گردها خوابيده بود و كاروان خاموش بود

    خوانده مى‏شد انتهاى قصه ما در غدير

    در شكوه كاروان آن روز با آهنگ زنگ

    بى گمان بارى رقم مى‏خورد فردا در غدير

    اى فراموشان باطل! سر به پايين افكنيد!

    چون پيمبر دست حق را برد بالا در غدير

    حيف! اما كاروان منزل به منزل مى‏گذشت




    كسى كه بت شكند بر فراز دوش نبى
    براى حفظ خلافت زهر كسى اولاست‏

    گواه من به خلافت همان وجود على است
    كه آفتاب به تأييد آفتاب گو است

    به ديدگان خدابين مرتضى سوگند!
    كسى كه غير على ديد، ديده‏اش اعماست

    ثواب نيست، ثوابى كه بى ولاى على است
    نماز نيست، نمازى كه بى على برپاست‏

    به صد هزار زبان، روح مصطفى گويد:
    كه‏اى تمامى امت على امام شماست!

    من و جدا شدن از مرتضى! خدا نكند!
    كه هر كه گشت جدا از على، جدا ز خداست‏

    مگر نگفت نبى: با هم اند حق و على
    اگر على نبود در ميانه، حق تنهاست‏

    تمام قرآن در حمدو، حمد «بسم الله»
    تمام بسمله در «با»، على چو نقطه باست‏

    الا كسى كه تو را از على جدا كردند!
    پناهگاه تو در آفتاب حشر كجاست ؟

    مرا به روز قيامت به خلد كارى نيست
    بهشت من همه در صورت على پيداست

    على ولى خدا بود پيش از آنكه خداى
    به حرف «كن» همه كائنات را آراست‏

    خدا براى على خلق كرد عالم را
    چنان كه خلقت او را براى خود مى‏خواست

    تمام عالم ايجاد بى وجود على
    بسان كشتى بى ناخداى، در درياست

    اگر قصيده «ميثم» بود صد و ده بيت
    كه در عدد، صد و ده نام آن ولى خداست‏

    فضايلى است على را كه گفتن هر يك
    نيازمند هزاران قصيده غر است‏

    بركه خورشيد محمد جواد غفورزاده «شفق»



    این عید برشما کاربران محترم نور آسمان مبارک باد .;)


    لطفا نظر در مورد مطلب یادتون نره.

    اگر خواستید به من سر بزنید حتما به من یه سر بزنید saleh1
    انشاالله هر جا هستید سالم وسلامت باشید.
    التماس دعا



صفحه 1 از 23 1234567891011 ... آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. اهل سنّت و واقعه غدیر
    توسط monji_2008 در انجمن اعتقادي
    پاسخ: 3
    آخرين نوشته: 24-10-2013, 01:37
  2. غدیر خم در مُسند أحمد بن حنبل
    توسط monji_2008 در انجمن اعتقادي
    پاسخ: 2
    آخرين نوشته: 30-03-2012, 01:28
  3. نامه سرگشاده سرپرست موسسه ایران خطاب به آیت الله مکارم شیرازی
    توسط mahdy2021 در انجمن اخبار سیاست داخلی ایران
    پاسخ: 12
    آخرين نوشته: 20-08-2011, 20:20
  4. پاسخ: 20
    آخرين نوشته: 06-02-2011, 21:50
  5. چهل حدیث غدیر
    توسط monji_2008 در انجمن علوم حدیث
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 21-11-2010, 16:18

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه