کارشناس مبارزه با بیماریهای واگیر و هماهنگ کننده سل معاونت بهداشتی مرکز بهداشت هرمزگان گفت: شایعترین علامت ابتلا به بیماری سل ریوی سرفه پایدار به مدت سه هفته یا بیشتر است.
به گزارش فارس مسعود دادرس طی جلسهای با مسئولان مراکز بهداشت استان با اشاره به علامت شایع سل اظهار داشت: شایعترین علامت ابتلا به بیماری سل ریوی سرفه پایدار به مدت سه هفته یا بیشتر است که معمولا همراه خلط و گاهی خلط خونی است و ممکن است علایمی از جمله تنگی نفس و درد قفسه سینه را نیز به دنبال داشته باشد.
وی علایم عمومی و مشترک در بیماری سل را تب، کاهش اشتها، کاهش وزن، بیحالی، تعریق شبانه، خستگی زودرس و ضعف عمومی اعلام کرد.
کارشناس مبارزه با بیماریهای واگیر مرکز بهداشت هرمزگان با اشاره به علایم سل خارج ریوی خاطرنشان کرد: علایم سل خارج ریوی بستگی به عضو مبتلا دارد مثلا درد قفسه سینه و تنگی نفس در سل پلور، بزرگ شدن و احیانا خروج چرک از گرههای لنفاوی سلی، درد و تورم در سل مفصلی و تغییر شکل در سل استخوانها (مانند زاویهدار شدن ستون فقرات و اختلال حرکتی در اندامها)، سردرد، تب و سفتی گردن در مننژیت سلی، اختلال ادراری و پیدایش خون در ادرار در سل دستگاه ادراری و نازایی در سل اعضای تناسلی.
دادرس همچنین در ارتباط با بیمار یابی غیر فعال بیان کرد: بیمار یابی سل اصولا غیر فعال است، بدین معنی که از میان بیمارانی که به مراکز بهداشتی درمانی و سایر مراکز درمانی دولتی و غیر دولتی مراجعه میکنند موارد مشکوک شناسایی و مورد بررسی قرار میگیرند، البته باید یادآوری کرد که اساس برنامه بیماریابی مبتنی بر یافتن بیماران مبتلا به سل ریوی خلط مثبت است.
وی در زمینه بیماریابی فعال نیز ادامه داد: بیماریابی فعال اصولا برای افراد در معرض تماس با بیماران مبتلا به سل ریوی خلط مثبت در منزل یا در محل کار (به ویژه کودکان) انجام میشود.