واکنش عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به درخواست غرامت لندن
اگر خیانتهای بریتانیا محاسبه شود کشور انگلیس را باید به ما بدهند
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت که اگر خیانتهای بریتانیا در حق کشور ما محاسبه شود باید همه کشور انگلیس را به ما بدهد.
سید حسین نقوی حسینی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، به مصوبه اخیر نمایندگان مجلس برای کاهش رابطه با انگلیس اشاره کرد و اظهار داشت: در پی رفتارهای خصومتآمیز و مداخله جویانه دولت انگلیس نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفتند که انگلستان را متوجه رفتار خصمانه خود کنند.
** کاهش رابطه با انگلیس مورد حمایت مردم قرار گرفت
وی افزود: رفتار انگلیس خلاف عرف بینالملل است و در عرف دیپلماتیک هم نمیگنجد و به همین جهت بود که طرح قانونی کاهش رابطه با انگلستان را نمایندگان مورد بررسی قرار دادند و در نهایت هم دیدیم که این طرح با رای قاطع نمایندگان به تصویب رسید.
نقوی حسینی ادامه داد: بر اساس این مصوبه دولت موظف شد سطح روابط ایران و انگلیس را به سطح کاردار تنزل دهد.
این نماینده مجلس اظهار داشت: بعد از این مصوبه مجلس، عکسالعملهایی از سوی برخی کشورها از جمله انگلستان نشان داده شد و در داخل هم دیدیم که این مصوبه مورد حمایت جدی آحاد مردم قرار گرفت به طوری که مردم به صورت خودجوش علیه رفتارهای خصمانه انگلیس دست به تحصن و تجمع در مقابل سفارت انگلستان زدند.
**اقدامات انگلیس برای مقابله با مصوبه مجلس به ضرر آنها است
نقوی حسینی گفت: ما شاهد بودیم که انگلیس در جریان وقایع اخیر سعی کرد که دولتهای اروپایی را با خود همراه کند تا از این طریق با مصوبه مجلس برخورد کند و البته انگلیسیها اقدامات بسیار نسنجیده و شتابزدهای را در مقابل این مصوبه انجام دادند که قطعا به ضرر آنها خواهد بود و در درازمدت شرمگینی و تاسف را برای آنها به همراه خواهد داشت.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: انگلیسیها انتظار داشتند که در جریان حوادث اخیر سایر کشورهای اروپایی با آنها همراه شوند و ایران را ترک کنند اما این اتفاق نیفتاد و به همین دلیل انگلیس مجبور شد که اعلام کند فعالیتهایش را در سفارتخانه ادامه خواهد داد.
**کاهش رابطه با بریتانیا اقدامی انقلابی و در راستای خواست ملت بود
نقویحسینی به درخواست غرامت انگلیسیها از جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و اظهار داشت: درخواستی که انگلیسیها داشتند در جای خود قابل بررسی است ولی در کل باید گفت که مصوبه مجلس برای کاهش سطح روابط با دولت بریتانیا مصوبهای کاملا انقلابی و در راستای خواسته ملت بود.
وی کاهش رابطه با انگلیس را امری لازم برای مقابله با رفتار خصمانه انگلیسیها قلمداد کرد و ادامه داد: ملت ایران طی 150 سال اخیر از دولت انگلیس جز خیانت، دخالت، توطئه علیه کشورمان چیزی ندیدهاند و به همین جهت این سابقه در ذهن ملت ایران نقش بسته است.
**انگلیس در تمام توطئهها علیه ایران نقش دارد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: هر توطئهای که علیه ملت و کشور ما صورت میپذیرد حتما انگلیسیها در آن دست دارند و این مسئله به عنوان یک باور در ذهن ملت ما نقش بسته است و علت این قضیه هم دخالتها، خیانتها و توطئههای دولت بریتانیا است که طی سالها در حق ملت ما روا داشتهاند.
نقویحسینی گفت: از ماجرای نهضت تنباکو و بعد از آن داستان نهضت مشروطه و پس از آن نیز روی کار آوردن رضاخان میرپنج که طی آن آیرون سایرس شخصا این فرد را از پادگان آبیک قزوین به تهران آورد و به وی کمک کرد تا با کودتا روی کار بیاید و همچنین در داستان 28 مرداد و ملی شدن صنعت نفت که انگلیس با آمریکا کنسرسیوم تشکیل داد و نفت ایران را 40 به 40 بین خودشان تقسیم کردند دست انگلیس در قضایا بود و در کل باید گفت که ملت ایران تا امروز سابقه دخالت و خیانت طولانی را از انگلیسیها مشاهده کرده است.
**در ایام فتنه سفارت انگلیس روزهای تعطیل هم باز بود و از فتنهگران حمایت میکرد
وی در بخش دیگری از این گفتوگو به دخالتهای انگلیس در امور داخلی کشورمان در سالهای بعد از انقلاب اشاره کرد و اظهار داشت: در سالهای بعد از پیروزی انقلاب هم ملت ایران شاهد دخالتها و توطئههای انگلیس علیه کشور و ملت بودند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: اگر بخواهیم ماجرای گروهکها و بعد از آن جنگ تحمیلی و مسئله تحریمها و تهدیدها و فشارها و در آخر هم فتنه 88 را بررسی کنیم، میبینیم که دست انگلستان در تمام این مسائل در کار بوده است؛به طوری که سفارت انگلیس حتی در روزهای تعطیل هم در ایام فتنه 88 باز بود و از فتنهگران حمایت میکرد.
**فتنهگران با سفارت انگلیس مراوده داشتند
نقوی حسینی با بیان اینکه فتنهگران با سفارت انگلیس مراوده داشتند، افزود: کارمندان سفارت انگلیس در مسئله فتنه نقش مستقیم ایفا میکردند که این مسائل نشان میدهد انگلیس فقط به دنبال توطئه و خیانت و دخالت در امور داخلی کشورمان است.
"بر این اساس دولت انگلیس باید متنبه شود و خود را اصلاح کند و در غیر این صورت باید منتظر عواقب سختتر از این باشند."
**اگر خیانتهای بریتانیا در حق کشور ما محاسبه شود انگلیس باید همه کشورش را به ما بدهد
وی در ادامه این گفتوگو حمله به سفارت ایران در لندن در تاریخ 10 اردیبهشت 1359 را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: سفارتخانه ما در لندن مورد تهاجم قرار گرفت. در حالی که مسئولیت تامین امنیت سفارت به عهده دولت انگلیس بود و در جریان این حمله سفارت ما تخریب و خسارت زیادی به آن وارد شد و حتی دو دیپلمات ما در این حادثه به شهادت رسیدند.
"دولت انگلستان چه اقدامی در قبال این مسئله انجام داد و چه غرامتی به جمهوری اسلامی پرداخت کرد که امروز ادعای خسارت دارد."
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: اگر مجموعه خسارتها، خیانتها و دخالتهایی که انگلیس در حق کشور ما کرده محاسبه شود دولت انگلیس باید همه کشورش را به ما بدهد تا بتواند این دخالتها را جبران کند؛ نمیدانم چه طور دولت بریتانیا به خود اجازه میدهد که از ما درخواست غرامت کند؛ به اعتقاد من درخواست غرامت از جمهوری اسلامی به مشی و مرام روباه پیر برمیگردد.
** اروپا تحت تاثیر تحریکات انگلستان قرار نگیرد
نقوی حسینی به حمایت اتحادیه اروپا از انگلیس در وقایع اخیر اشاره کرد و گفت: کشورهای اروپایی عاقلتر از این هستند که منافع خودشان و کشورشان را در این شرایط بحران اقتصادی فدای منافع انگلستان کنند؛ ما دیدیم که هر چه انگلستان اصرار کرد تا سایر کشورها هم خاک ایران را ترک کنند، اما کسی این کار را انجام نداد و تنها چند کشور در این رابطه تهدید کردند ولی عملا کسی وارد این موضوع نشد.
وی افزود: به اعتقاد من کشورهای اروپایی باید منافع خودشان را دنبال کنند و تحت تاثیر تحریکات انگلستان هم قرار نگیرند.
**شکار پهپاد آمریکایی نشان از توانمندی تکنولوژیکی ایران دارد
نماینده مردم ورامین در مجلس در بخش دیگری از این گفتوگوی مشروح به شکار پهپاد جاسوسی آمریکا توسط نیروهای مسلح کشورمان اشاره کرد و اظهار داشت: این دستاورد یک موفقیت بزرگ برای نیروی هوایی سپاه و ارتش بود که توانستند یک هواپیمای بدون سرنشین جاسوسی آمریکا را با تمام تجهیزات الکترونیکی به غنیمت بگیرند.
وی ادامه داد: آمریکاییها هیچ وقت تصور هم نمیکردند که جمهوری اسلامی ایران صاحب تکنولوژی برتر از آنها باشد و بتواند این هواپیما را سالم به زمین بنشاند که جا دارد این پیروزی بزرگ را به نیروهای مسلح کشور تبریک بگوییم.
نقوی حسینی تاکید کرد: شکار پهپاد آمریکایی نشان میدهد که توانمندی جمهوری اسلامی ایران امروز از لحاظ علمی و تکنولوژیکی آنقدر پیشرفته است که بتواند به هر شکلی از حریم هوایی و زمینی کشورش به بهترین شکل دفاع کند.
**دو دلیل نگرانی آمریکاییها از شکار پهپاد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: آمریکاییها از دو جهت در مورد پهپاد نگرانی دارند؛ اول اینکه طرح این موضوع در مجامع جهانی باعث شکسته شدن و خرد شدن آمریکا که فکر میکند تکنولوژی برتر را در اختیار دارد میشود و از سوی دیگر نیز اطلاعاتی که در این هواپیما وجود دارد قطعا دست رفتار جاسوسانه آمریکا را در کشور ما رو میکند و این مسئله باعث افشاگری علیه آمریکا میشود و به این دو دلیل است که آمریکاییها به شدت وحشتزده و نگران هستند.
نقوی حسینی ضمن محکوم کردن نقض حریم هوایی کشورمان توسط یک هواپیمای جاسوسی آمریکا اظهار داشت: وزارت خارجه سفیر سوئیس که حافظ منافع آمریکا در ایران است را احضار کرده و تذکرات لازم را به وی داده است ولی به هر حال این اقدام آمریکا تجاوز آشکار به حریم هوایی ما از طرف یک دولت خارجی محسوب میشود و به نوعی این مسئله اعلام خصومت است؛ بر این اساس ایران میتواند از طریق مجامع بینالمللی علیه آمریکا اقامه دعوی کند.
**لزوم برخورد حقوقی و سیاسی وزارت خارجه در موضوع تجاوز به حریم هوایی ایران
وی ادامه داد: ما انتظار داریم که وزارت امور خارجه با تجاوز آشکار یک کشور خارجی در حریم ما هم برخورد حقوقی و هم برخورد سیاسی کند تا هیچ کشوری به خود اجازه ندهد که به حریم هوایی کشورمان تجاوز داشته باشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: محکوم نکردن تجاوز به حریم هوایی ایران توسط کشورهای اروپایی نشات گرفته از سیاست دوگانه آنها است و ما بارها و بارها این سیاست دوگانه را از سوی اروپاییها مشاهده کردیم.
وی افزود: هر جا که منافع اروپاییها تامین شود، آنها وارد عمل میشوند و هر جایی که یک مسئله در جهت منافع آنان نباشد، وارد قضیه نمیشوند؛ به طور مثال در قضیه بیداری اسلامی میبینیم که مردم روزانه در بحرین کشته میشوند و یا در یمن عبدالله صالح دست به کشتار مردم میزند و در عربستان هیچ نوعی از حقوق بشر رعایت نمیشود به طوری که حتی زنان حق رانندگی هم ندارند؛ ولی شورای امنیت و اتحادیه اروپا نه تنها هیچ عکسالعملی نشان نمیدهد بلکه از دیکتاتورها هم حمایت میکند.
"اما در سوریه همه طرفدار دموکراسی هستند و از حقوق بشر دم میزنند و میخواهند اصلاحات سیاسی را دنبال کنند و به همین دلیل به بشار اسد حمله میکنند که این مسئله نشاندهنده سیاست دوگانه اروپا است."
گفتوگو از مقداد ذکیزاده