کالبد شکافی یک دروغ نسبت داده شده به خانواده شهید تهرانی مقدمنوشتهای که در پی میآید به قلم یکی از رفقای عدالتطلب است که تریبونی برای انتشار آن پیدا نکرد و دست آخر به وبلاگ کوچک من رسید. این گزارش تحلیلی دربارهی دروغی است که در باب مخالفت خانواده شهید مقدم با حضور احمدینژاد به همراه مشایی در خانه ایشان منتشر شد و علیرغم حضور مشایی در خانه آن شهید، از این خبر و همچنین عذرخواهی و انتشار تکذیبیه در آن رسانهها خبری نشد. این مقاله ضمن نقد فضای دورغ پردازی رسانهای، جنبش دانشجویی و فعالین عدالتخواه را مورد سوال قرار میدهد که چرا در برابر نفس دروغ (حالا علیه هرکس و هر جریانی که بود) موضعگیری نمیکنند. البته مشکل ما دروغپردازی علیه مهندس مشایی و جریان موسوم به انحرافی نیست. مشکل ما ایجاد پروپاگاندای رسانهای و شایعهپردازی و خبرسازی و دروغگویی علیه هر آن کسی است که به خیال ما برای نظام خطری بالقوه است. این روند بیمار را پس از انقلاب هم گروههای چپ و هم گروههای اسلامی از چپ و راست به کار بسته اند و علیه خودشان نیز به کار رفته است. این به قول دوستم «تطهیر با نجاست» در دراز مدت بهترین روش برای سکولار کردن جمهوری اسلامی و جا افتادن نگاه ماکیاولی به سیاست (سیاست تنها حفظ قدرت) است!
پرده اول: چند روز پیش (یکشنبه 26 آذر) سایت سیاست نامه خبری منتشر کرد با این عنوان "خانواده شهید مقدم حاضر به پذیرش مشایی نشد"
در متن [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] آمده بود:
"خانواده شهید تهرانی مقدم با درخواست دفتر رئیس جمهور برای حضور مشایی به همراه دکتر احمدی نژاد در منزل این خانواده مخالفت کردند. به گزارش سیاست نامه، اخیرا از طرف دفتر ریاست جمهوری به خانواده شهید تهرانی مقدم اطلاع داده می شود که آقای رییس جمهور به همراه اسفندیار رحیم مشایی و برخی مقامات دولتی دیگر قصد دارند برای عرض تسلیت به منزل آنها بروند.
خانواده شهید مقدم در پاسخ، از درخواست رئیس جمهور استقبال اما اعلام می کنند که حاضر به پذیرش مشایی نیستند و اگر دکتر احمدی نژاد خواهان دیدار با خانواده این شهید است از آوردن مشایی صرف نظر کند.
این گزارش حاکیست که رئیس جمهور با شرط خانواده شهید مقدم مخالفت کرده و این دیدار منتفی شده است."
این خبر به سرعت و در کمتر از چند ساعت در بسیاری از سایت های خبری از جمله الف، جهان نیوز منتشر شد:
سایت الف با تیتر " واکنش احمدی نژاد به مخالفت خانواده شهید تهرانی مقدم با حضور مشایی درمنزل شهید " ([برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ])
سایت جهان نیوز با تیتر "خانواده شهید مقدم حاضر به پذیرش مشایی نشد/ واکنش احمدینژاد" ([برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ])
پرده دوم: چند روز بعد (30 آذر) خبری در پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری منتشر شد با این عنوان "دیدار رییس جمهور با خانواده سردار سرلشکر پاسدار شهید تهرانیمقدم همزمان با اربعین شهدای غدیر" در بخش هایی از متن [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] آمده بود:
"رییسجمهور به مناسبت اربعین شهادت سرلشکر پاسدار شهید حسن تهرانیمقدم با خانواده این شهید والامقام دیدار کرد.
دکتر محمود احمدینژاد با حضور در منزل سردار سرلشکر پاسدار شهیدحسن تهرانی مقدم، ضمن دلجویی از خانواده این شهید گرانقدر از خدمات بینظیر، استثنایی و ارزنده این شهید والامقام در مسیر تعالی، پیشرفت و اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تقدیر کرد.
مادر شهید سرلشکر تهرانیمقدم نیز ضمن خیرمقدم، از برگزاری مراسم گرامیداشت شهید حسن تهرانیمقدم توسط دولت و حضور رییس جمهور در منزل فرزند شهیدش قدردانی کرد.
در این دیدار مهندس رحیم مشایی رییس دفتر و مهندس ثمره هاشمی دستیار ارشد رییس جمهور نیز حضور داشتند."
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] از حضور مشایی در گزارش تصویری این پایگاه از این دیدار هم با عنوان "حضور در منزل سردار سرلشکر پاسدار شهیدحسن تهرانی مقدم" آمده بود:
حالا نگاهی به نحوه انتشار خبر دیدار 29 آذر رییس جمهور با خانواده شهید در آن سه سایت مورد اشاره می اندازیم:
سایت جهان نیوز (روز 30 آذر)،
احمدینژاد، مشایی را به منزل شهیدمقدم برد ([برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ])
عکس/گریه احمدینژاد و مشایی در منزل شهیدمقدم ([برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ])
سایت الف و سیاست نامه هم تا پایان پنج شنبه شب هنوز این خبر را منتشر نکرده است.
پرده سوم: فردای انتشار این خبر یادداشتی از برادر شهید (محمد تهرانی مقدم) در تقدیر از دیدار رییس جمهور با خانواده سردار سرلشکر پاسدار شهید تهرانیمقدم همزمان با اربعین شهدای غدیر در صفحه دوم روزنامه ایران مورخ پنج شنبه 1 دی، با عنوان "مهمان عزیز" منتشر شد. در بخش هایی از متن [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] آمده بود:
"شامگاه سهشنبه بیت شهید عزیزمان مهمان بزرگواری داشت. ریاست محترم جمهور به همراه چند تن از دولتمردان در منزل شهید حضور پیدا کردند. مدتی قبل هم حضرت آیتالله خامنهای (مدظله العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی به همین بیت تشریف فرما شده بودند. سپاس ویژه از همه مسئولان بویژه مقام عظمای ولایت و رئیس جمهور محترم.
دیدار شامگاه سهشنبه در فضایی آکنده از صفا و معنویت برگزار شد.دولت خدمتگزار دکتر احمدینژاد در طول دوران فعالیت سرلشکر شهید حاج حسن آقا همراه و همکار وی بود و به جز این حضور از فرستادن پیام و برگزاری مراسم یاد بود هم از دکتر احمدینژاد و همه خدمتگزاران تشکرمی کنم.
اینجانب به عنوان برادر شهید حسن تهرانی مقدم از رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی)، ریاست محترم جمهور و همه مسئولان لشکری و کشوری قدردانی و تشکر میکنم. یقیناً راه آن شهید و دیگر شهیدان والا مقام ادامه خواهد داشت و ملت شهید پرور ایران همیشه قدردان آن خدمتگزاران هستند."
مقاله برادر شهید در روزنامه ایران را هیچکدام از آن سه سایت منتشر نکرده اند (تا پایان پنج شنبه شب).
پرده چهارم: در عصر همین روز (1 دی) هم مصاحبه خبرگزاری مهر با محمد تهرانی مقدم(برادر شهید) به مناسبت اربعین این شهید بزرگوار با این عنوان "حضور فعال حاج حسن در 9 دی 88/ واکنش شهید مقدم به خانهنشینی احمدی نژاد " منتشر شد، در بخشی از متن[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] آمده بود:
" آیا خبری که در رسانه ها منتشر شد مبنی براینکه همسرشهید تهرانی مقدم اجازه دیدار مشایی با خانواده شهید را نداده است تایید می کنید؟
برادر شهید: این خبر صحت ندارد و نمی دانم برخی سایت ها از چه منبعی این خبر کذب را منتشر کرده اند. چرا که رئیس جمهور به منزل ما آمد و خودم وقتی این موضوع را از همسر و خانواده شهید جویا شدم گفتند که این خبر اصلا درست نیست."
اینک نگاهی به نحوه انتشار تکذیبیه این خبر (مصاحبه خبرگزاری مهر با برادر شهید) و همینطور خبر مربوط به مقاله برادر شهید در روزنامه ایران در سایت های منتشر کننده خبر اول می اندازیم:
مصاحبه خبرگزاری مهر را سایت های سیاست نامه و الف هر دو با عنوان "[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]" منتشر کرده اند: ([برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] ٬ [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ])
ولی سایت جهان نیوز تا پایان پنج شنبه شب هنوز این خبر را منتشر نکرده است.
جمع بندی:
همانطور که مشخص است در روز یکشنبه در این سایت ها براحتی اتهامی کذب به خانواده شهید زده شد (به غیر از اتهامی که به رییس جمهور زده شده است) و اخباری که در روزهای بعد کذب بودن این خبر را نشان می داد ائم از دیدار رئیس جمهور همراه با مشایی، با خانواده شهید که چهارشنبه منتشر شد و مقاله برادر شهید در روزنامه ایران پنج شنبه و بخصوص مصاحبه خبرگزاری مهر با ایشان در همان روز (که تکذیب صریح و رسمی کل این خبر بود)، در این سایت ها یا کلا انتشار نیافت یا با تیترهای بی ربط به این موضوع و بدون هیچ اشاره ای به آن منتشر شد، تا مخاطب این سایت ها در صحت آن خبر اول شک نکند و از کذب بودن آن مطلع نشود.
حال به نظر شما
اولا، چقدر این احتمال وجود دارد که کسی که روز یکشنبه آن خبر اول (اتهام کذب) را خوانده بود، در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه از اخباری که کذب بودن این خبر را نشان می داد (بخصوص مصاحبه خبرگزاری مهر با برادر شهید) مطلع شود و به عدم صحت این خبر که خانواده شهید مقدم حاضر به پذیرش مشایی نشد پی ببرد؟ آیا به نظر شما بسیاری از خوانندگان خبر اول با توجه به درج هیچگونه تکذیبیه ای در این سایت ها (به صورت صریح یا ضمنی) نسبت به صحت این خبر در چند روز گذشته مطمئن نشده اند؟ (مسئول نتیجه گیری های ناشی از این خبر کیست (اگر مایل هستید نگاهی به کامنت های خوانندگان سایت جهان نیوز زیر خبر اول بیندازید)؟ به نظر شما چند درصد افرادی که از خبر اول مطلع شده اند، مصاحبه نسبتا طولانی خبرگزاری مهر با برادر شهید را خوانده اند یا بعدا خواهند خواند و از کذب بودن این خبر مطلع می شوند؟
ثانیا، به نظر شما این رویه که اخبار غیر موثق (که در بسیاری از موارد مثل این مورد کذب هستند) براحتی توسط هر سایتی منتشر شود، رویه صحیح و منطبق با اسلام و اخلاق(و موافق با بیانات مقام معظم رهبری در مورد اخلاق رسانه ای) می باشد؟ آیا صرفا این موضوع که این خبر موجب تخریب جناح رقیبم می شود و موجب تقویت حرف جناح من و افزایش طرفدارانم، مجوزی برای اینگونه اقدامات می شود؟
ثالثا، آیا واقعاً استفاده از نام شهید و خانواده آن، برای نیل به اهداف سیاسی مجاز است که عده ای رسماً و علناً به دروغپردازی دست زده و به خانواده شهید و جناح رقیب خود تهمت بزنند و حاضر به درج تکذیبیه آن هم نباشند؟
رابعا، چرا ماهانه ده ها خبر کذب و اتهام بی اساس در سایت ها و روزنامه های جناح های مختلف سیاسی (ائم از اصلاح طلب، اصولگرا، دولت و ...) منتشر می شود ولی تکذیبیه های آن نه؟ چرا توجه مناسبی به منابع خبری در این رسانه ها صورت نمی گیرد (حتی به نظر می رسد معیار این است که این خبر به نفع جناح من است یا جناح رقیب من)؟ چرا حاضر به درج تکذیبیه های آن در رسانه های خود نیستند و به راحتی آنرا سانسور کرده یا به صورت دیگری منتشر می کنند؟ چرا بخاطر حب و بغض های سیاسی، این همه از ارزش های انقلاب و اسلام (مقام معظم رهبری، شهدا و خانواده آن هاو ...) خرج می شود{ به راست یا دروغ } (1)؟
و در آخر چرا نسبت به انتشار این گونه اخبار کذب توسط سیاسیون و جریانات رسانه ای آن ها (به صورت کلی این رویه سیاسی)، هیچ واکنشی توسط جریان دانشجویی، مذهبی و حزب اللهی، صورت نمی گیرد (یا واکنش های بسیار اندکی صورت می گیرد)؟
راستی امر به معروف و نهی از منکر در این مواقع، هیچ مصداقی ندارد؟
چرا حساسیت ما نسبت به دروغ و تهمت اینقدر کمتر از حساسیت ما نسبت به حجاب است؟
راستی ما به کجا می رویم؟
پی نوشت: به عنوان مثال همان مصاحبه خبرگزاری مهر با برادر شهید تهرانی مقدم که در متن بدان اشاره شد با این تیتر در خبرگزاری مهر و بسیاری از سایت ها منعکس شد که "[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]"، حال بد نیست نگاهی به متن سوال و جواب این برادر شهید در مورد این قضیه بیندازیم:
خبرگزاری مهر: اینکه گفته می شود شهید مقدم در ایام خانه نشینی آقای احمدی نژاد به خاطر تعلل رئیس جمهور در پذیرش حکم رهبری، از دست وی نارحت بوده و احساس نگرانی می کردند صحیح می باشد؟
برادر شهید: همانطور که عرض کردم حاج حسن نسبت به مسائل نظام وانقلاب حساس بود. حسن معتقد بود باید به چند دلیل از ولی فقیه، آیت الله خامنه ای تبعیت کنیم. یک اینکه ایشان تالی تلو امام زمان(ع) و نایب ایشان هستد. دوم اینکه آقا با سابقه 8 سال ریاست جمهوری و بیش از 20سال سابقه رهبری و مدیریت کشور، متخصص ترین، مجرب ترین و دلسوز ترین فرد نسبت به مسائل نظام و انقلاب هستند و در حال حاضر هیچ کس به جز ایشان شرایط رهبری جامعه اسلامی را ندارد به همین خاطر همه موظف به تبعیت از ایشان هستیم.
البته خود من هم در سال هایی که خدمت رهبری و در بیت ایشان حضور داشتم از نزدیک شاهد رهبری و مدیریت کشور و همچنین حالات خاص ایشان و تخصص آیت الله خامنه ای در ابعاد مختلف علمی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی ، اجتماعی ، مذهبی و قرآنی بودم. حال با تمام این سکنات و وجنات معنوی و روحانی رهبری بی انصافی است از کلام و مشی ایشان تبعیت نکنیم. در مورد این مسائلی هم که شما فرمودید خب؛ همه ولایی ها و دلسوزان نظام در برخی مواقع که مشکلاتی برای کشور پیش می اید ناراحت و نگران می شوند.
ما انسان ها معصوم نبوده و از خطا مصون نیستیم، حاج حسن نیز خوشحال بود از اینکه در یک فاصله کوتاهی این بحران به سرعت حل و دولت خدمت گزار موفق شد تا مسیر خودش را ادامه دهد. چرا که نظر حاج حسن همان نظر رهبر انقلاب بود که فرمودند: این دولت باید حمایت شود و مسئولیتش را تا آخر به سرمنزل مقصود برساند.
حاج حسن بارها می گفت: من از روحیه استکبار ستیزی و شهامت احمدی نژاد برای مقابله با قدرت های غربی، ایستادگی و پافشاری وی در موضوع هسته ای و تلاش بی وقفه رئیس جمهور برای خدمت به مردم خوشحال هستم.
خبرگزاری مهر: یعنی شهید مقدم صرفا از بخشی از اقدامات دولت و رئیس جمهور حمایت میکردند که در راستای خدمت گزاری به مردم در داخل و استکبار ستیزی در سیاست خارجی بود؟
برادر شهید: بله دقیقا همین طور است.
لینک: [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
اضافه نمودن به:
نظرات کاربران: 1 نظر (فعال: 1 ، در صف انتشار: 0، غیر قابل انتشار: 0)
مرتب سازی بر حسب ( قدیمیترین | جدیدترین | بیشترین امتیاز | | بیشترین پاسخ | کمترین پاسخ)
* نام: پنجشنبه، 8 دی 1390 - 08:49نظر: آخر مخالفین دولت چقدر دروغ می گویند؟ از خدا شرم نمی کنند؟
مردم در اسفندماه مشخص خواهندکرد که جریان دروغگرای مخالف دولت را جریان انحرافی می دانند یا جریان خدمتگزار دولت انقلابی را
تا آن روز باید در میدان باشیم و بصیرت مردم را در برابر جریان دروغگرای وابسته به کانون قدرت و ثروت افزایش دهیم.
جریانات دانشجویی هم بدانند که ائمه (که ولایت فقیه جزئی از ولایت آنان است) بارها به راستگویی و مبارزه با دروغ دستور داده اند.
پس چرا اینقدر راحت با دروغگویی «هم قبیله ای هایشان» کنار می آیند؟!