حضرت زينب(س)، با شجاعت، استقامت و بردباري بي نظير خود، صبر را خجالت زده کرد.
حجت الاسلام والمسلمين رفيعي در همايش "خورشيد در اسارت" که در سالن شهيد آويني اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي قم برگزار شد، با اشاره به جايگاه رفيع حضرت زينب(س) در ميان بانوان برگزيده، اظهارداشت: حضرت زينب(س) داراي بزرگترين درجات است. زيرا آن حضرت، داراي ويژگي هايي است که کمتر بانويي در تاريخ خلقت به آن رسيده است که از آن جمله مي توان به صبور بودن ايشان اشاره کرد.
وي با بيان اينکه در قرآن چهار نوع صبر به عنوان بالاترين مراتب صبر و مقام انسان ذکر شده است، گفت: نخستين مرحله، صبر بر گفته هاي ديگران عليه ماست؛ برخورد اولياالله(ع) با اين افراد بايد همواره به عنوان بهترين الگو در مقابل حوادث مشابه مورد استفاده قرار گيرد.
حجتالاسلام والمسلمين رفيعي، صبر بر مصيبت ها را از ديگر مراتب صبر عنوان کرد و افزود: خداوند در قرآن بعد از پيامبر(ص)، بر صابرين سلام و درود مخصوص فرستاده است و کساني که در برابر فرامين الهي که از درک فلسفه آن عاجز هستند، صبر مي کنند، از بندگان خاص خداوند به شمار مي روند.
وي با تأکيد بر اينکه حضرت زينب(س)، صبر را خجالت زده کردند، ابراز داشت: نبايد ايشان را تنها به الگوي زنان عالم محصور کنيم، بلکه آن حضرت الگوي تمام مردم جهان هستند! زيرا در سخت ترين شرايط ممکني که عقل آدمي از درک آن عاجز است، باز هم از ياد خدا غافل نبودند و چون خود را در محضر خداوند مي ديدند، شاکر بودند.
حجت الاسلام والمسلمين رفيعي، صبر در معاشرت را از ديگر مراتب عاليه صبر، ذکر کرد و ادامه داد: بسياري از مردم در معاشرت هاي خود صبر ندارند و متاسفانه در دام هاي مختلف گرفتار مي شوند.
وي اضافه کرد: شهيد ثاني بعد از مرگ فرزند خود، بسيار ناراحت بود، ولي لحظه اي انديشيد و براي اينکه بداند در تاريخ، چه کساني مصيبتي بزرگ تر از او داشته اند کتاب «مسکن الفواد» را نوشت و در آن به افرادي اشاره کرد که بيشترين مصيبت ها را ديده اند و بعد از آن آرام گرفت؛ زيرا متوجه شد که مصيبت هاي بسياري هست که تا وقتي انسان به آنها دچار نشده است، قدر امروز خود را نمي داند.
سخران اين همايش، حجب و حيا را از ديگر صفات عاليه حضرت زينب(س) عنوان کرد و گفت: اين بانوي بزرگ زماني که بعد از تحمل مصيبت هاي جانکاه در مجلس يزيد حاضر شد، اولين نکته اي که به زبان آوردند، شکايت از بي عدالتي يزيد در پوشش زنان خود و قرار گرفتن زنان اهل بيت(س) در معرض نامحرمان بود.
وي خاطرنشان ساخت: شجاعت، ديگر ويژگي خاص حضرت زينب(س) بود؛ زيرا شجاعت ايشان در بيان حقايق موجب شد تا حتي يزيد از کرده خود پشيمان شده و دستور دهد کاروان اسرا با نهايت احترام به مدينه بازگردند؛ مديريت بحراني که ايشان در اين سفر داشتند، در تاريخ بي همانند است.
حجت الاسلام والمسلمين رفيعي، تسليم و رضا و عبادت حضرت زينب(س) را از ديگر ويژگي هاي خاص ايشان ذکر کرد و گفت: تسلم و رضا، انسان را در جنت برين جاي خواهد داد و انسان را به بالاترين درجات در بهشت جاي خواهد داد.
حوزه نيوز