نمایش نتایج: از 1 به 2 از 2

موضوع: ترس شیطان از صدقه دادن

  1. #1
    حرفه ای ali20 آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2008
    محل سکونت
    لطفا پارک نفرمایید.!!!!
    نوشته ها
    432
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض ترس شیطان از صدقه دادن

    [size=medium]اگر چه شيطان با دادن صدقه مخالفت مى كند و از كسانى كه مى خواهند از مال خود به نيازمندان ببخشند جلوگيرى مى نمايد، اما وقتى كه از ويژگى هاى صدقه دادن از او مى پرسند، حقيقت و منافع صدقه را بيان مى كند.

    در يك ديدار، حضرت رسول صلى الله عليه و آله وسلم چند سؤ ال از او كردند، او همه را جواب داد. يكى از سؤ ال ها اين بود كه حضرت فرمود:
    اى ملعون ! صدقه دادن امت من نزد تو چگونه است و منافع صدقه چيست ؟ شيطان در جواب حضرت عرض كرد: يا رسول الله صلى الله عليه و آله وسلم ! در صدقه دادن امت تو شش خصلت و منفعت است .

    اول اين كه ، با صدقه و بخشش كردن ، نه تنها مال انسان كم نمى شود، بلكه هر روز بر دارايى صدقه دهنده افزوده مى شود.(349)

    دوم اين كه ، به واسطه صدقه دادن ، عمر طرف زياد و مرگ هاى ناگهانى و حوادث ناگوار از او برطرف مى گردد.(350) - حديثى در اين باره وارد شده كه صدقه دادن هفتاد نوع بلا را برطرف مى كند.(351)

    سوم ، با صدقه دادن توانگرى پيدا مى شود و فقر و نادارى از بين مى رود.(352)

    چهارم ، صدقه به صاحبان و صدقه دهندگان خود تندرستى مى دهد، از دردها و رنج هاى گوناگون نجات مى يابند
    .
    پنجم ، كفه اعمال صدقه دهندگان در روز قيامت سنگين مى شود و به خوبى و بدون ترس از پل صراط مى گذرند
    .
    ششم ، صدقه در روز قيامت ديوارى مى شود بين آتش جهنم و بخشش ‍ كنندگان ، به طورى كه آتش جهنم نمى
    تواند به آنان اذيت رساند.(353)

    نيز آن حضرت در اين باره فرمودند: صدقه دادن پشت و كمر شيطان را مى شكند.(354) درباره گفته هاى شيطان روايات زيادى در كتاب هاى حديث موجود است مى توان از آنها استفاده كرد.
    هم چنين آن حضرت فرمود: درباره وصى و جانشين من اميرالمؤمنين عليه السلام چه مى گويى ؟ آيا تا حال بر او دست يافته اى ؟ عرض كرد: من هرگز بر آن حضرت دست نيافته ام و نخواهم يافت . فقط راضيم كه او مرا به حال خود واگذارد و اذيتم نكند؛ تاب ديدار آن حضرت را ندارم ، چون او را ببينم مانند پنبه اى كه در آتش افتد و بسوزد، مى سوزم .
    [/size]

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    محل سکونت
    Advertising world
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

  3. #2
    حرفه ای ali20 آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2008
    محل سکونت
    لطفا پارک نفرمایید.!!!!
    نوشته ها
    432
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    صدقه و انفاق
    صدق به معني راستي و راستگوئي و صدقه آن چيزي است به منظور يافتن ثواب آخرت مي‌بخشند. صدقه دادن و انفاق به معناي بخشيدن مال و مانند آن در راه خير و به قصد نزديكي به خداوند است.
    در اهميت صدقه همين بس كه رسول اكرم (ص) فرمود:


    بر عهده هر مسلماني است كه در هر روز صدقه دهد، سؤال كردند چه كسي توان اين كار را دارد؟ آن حضرت جواب دادند: اگر در مسير راه آن چه موجب اذيت رهگذر باشد برطرف سازي صدقه است، چنان كه نشان دادن راه به رهگذر، عيادت مريض، امر به معروف و نهي از منكر، و جواب دادن سلام همه صدقه مي‌باشند.[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]






    چنان که قرآن کریم می­فرماید صدقه باید تنها برای ضای خداوند منان وبدون هیچ منّتی به مستحق عطا شود و الا برای آن ثوابی مترتب نخواهد بود:

    «يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ لَا تُبْطِلُواْ صَدَقَتِكُم بِالْمَنِ‏ّ وَالْأَذَى‏ كَالَّذِى يُنفِقُ مَالَهُ‏و رِئَآءَ النَّاسِ وَلَا يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْأَخِرِ فَمَثَلُهُ‏ كَمَثَلِ صَفْوَانٍ عَلَيْهِ تُرَابٌ فَأَصَابَهُ‏ وَابِلٌ فَتَرَكَهُ‏ صَلْدًا لَّا يَقْدِرُونَ عَلَى‏ شَىْ‏ءٍ مِّمَّا كَسَبُواْ وَاللَّهُ لَا يَهْدِى الْقَوْمَ الْكَفِرِينَ» [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    آثار صدقه
    الف: دفع شرور
    امام صادق (ع) مي‌فرمايد:
    «من تصدّق بصدقةٍ اذا اصبح دفع الله عزّوجل عنه نحس ذلك اليوم»
    «هر كس در صبح صدقه‌اي دهد خداي عزّوجل شر و نحوست آن روز را از وي دفع نمايد»[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ].
    ب: درمان مرض
    پيغمبر اكرم (ص) فرموده­اند:
    «داووا مرضاكم بالصدقة»
    «بيماران خود را با دادن صدقه درمان كنيد»[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    و نيز فرموده‌اند:
    «صدقه قضاء حتمي را از ميان مي‌برد.»[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]


    داستانی از صدقه...
    صاحب بن عباد -وزير مؤيد الدوله ديلمي که­تا زمان فخرالدوله وزارت داشت - كه اهل فضل و سخاوت بود هر كس در عصرهاي ماه رمضان نزد او وارد مي‌شد ممكن نبود قبل از افطار بيرون رود چنان که گاهي هزار نفر هنگام افطار بر سر سفره‌اش بودند، صدقه و انفاق او در ماه رمضان با يازده ماه ديگر سال برابري مي‌كرد. آورده‌اند چون در زمان كودكي براي درس به مسجد مي‌رفت هر صبح مادرش يك دينار و يك درهم به او مي‌داد و سفارش مي‌كرد كه به هر فقيري رسید، تصدّق كند، اين كار براي صاحب بن عباد عادتي شد كه هرگز ترك نكرد، وچون به وزارت رسيد از ترس آن كه این کار را فراموش كند به غلامش دستور مي‌داد هر شب يك دينار و يك درهم زير بالش وي بگذارد.

    اتفاقاً شبي خادم دستور او را فراموش كرد، چون صاحب از خواب برخاست بعد از اداي فريضه دست برد تا پول را بردارد، متوجه شد كه خادم غفلت كرده است،پس به او دستور داد همه اثاث اتاق را – كه همه از ديبا و پارچه‌هاي گران قيمت بود – به جبران فراموشي به اولين فقيري كه ببيند بدهد؛ خادم آنها را از منزل بيرون برد لحظاتي بعد با سيدي نابينائي كه همسرش دست او را گرفته بود روبرو شد و گفت: اين اثاث را مي‌پذیری؟ سيد فقير از شنيدن آن سخن بي‌هوش شد. او را نزد صاحب بن عباد آوردند؛ صاحب پرسيد: براي چه بي‌هوش شدي؟ سيد گفت: مردي آبرومندم و مدتي است تهيدست شده‌ام، دختري دارم كه او را شوهر داده‌ام، اينك دو سال است از خوراك و لباس خود ذخيره مي‌كنم تا براي او جهيزيه تهيه كنم. ديشب همسرم مي‌گفت بايد براي دختر لحاف و بالش تهيه كني، هر چه خواستم او را منصرف كنم، قبول نكرد ناچار گفتم فردا دست مرا بگير و از خانه بيرون ببر تا از بين شما بيرون بروم. از اين سخنان اشك‌هاي صاحب بر دامنش ريخت و گفت: اجازه بده تا من تمام جهيزیه دخترت را فراهم كنم.او هم چنین برای شوهر دختر نیز شغلی داد.
    مورخين نقل كرده‌اند امام صادق (ع) شب هنگام انباني را پر از نان و گوشت و ذرت بردوش خود مي‌گرفتند و به خانه فقراي مدينه رفته و برايشان قسمت مي‌كردند آن چنان كه كسي آن حضرت را نمي‌شناخت، چون حضرت از دنيا رحلت فرمود ديگر كسي به در خانه فقرا نيامد فهميدند كه آن شخص حضرت صادق بوده است.

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] . علامه مجلسی، بحارالانوار، بیروت، دار صادر، ج ج 72، ص 50.

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] بقره/246

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]. من لايحضره الفقيه، ج 2، ص 269.

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] .مدينة البلاغه، ج 2، ص 499.

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] . علامه مجلسی، بحارالانوار، بیروت، دار صادر، ج 93، ص 137.
    ویرایش توسط ali20 : 06-07-2010 در ساعت 00:09

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه