مراسم اختتامیه دومین مسابقات طراحی هواپیماهای بدون سرنشین عصر روز شنبه در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
مراسم اختتامیه دومین مسابقات طراحی هواپیماهای بدون سرنشین عصر روز شنبه در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
با تلاش فناوران ايراني
هواپيماي بدون سرنشين الكتريكي دست پرتاب طراحي و ساخته شد
محققان هسته هوافضاي دكتر حسابي دانشگاه آزاد اسلامي واحد خمينيشهر موفق به طراحي و ساخت هواپيماي بدون سرنشين الكتريكي دست پرتاب به نام «چشم عقاب» شدند.
مهندس عليرضا مرادي، سرپرست تيم سازنده اين هواپيما كه در دومين مسابقه طراحي و ساخت هواپيماي بدون سرنشين موفق به كسب رتبه نخست شد در گفتوگو با خبرنگار «فناوري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: اين هواپيما از انواع هواپيماهاي سبك، الكتريكي و دست پرتاب است كه با مجهز بودن به سيستم خلبان خودكار قابليت انجام ماموريتهاي محوله را دارد.
وي افزود: اين هواپيما مجهز به موتورالكتريكي 500 واتي و داراي طول بال 2.5 متر و وزن 3 كيلو و 500 گرم بوده كه ميتواند با يك بار شارژ باتري به مدت 30 دقيقه با سرعت عملياتي 30 تا 60 كيلومتر و ارتفاع حدود يك كيلومترموقعيت مورد نظر خود را رصد كند، همچنين از آنجا كه به سيستم خلبان خودكار مجهز است ميتواند به صورت خودكار نقاط واهداف تعيين شده در برنامه خود را كاوش كرده و ضمن گزارش كامل آنها دوباره به نقطه مبداء خود باز گردد.
مرادي با بيان اينكه يكي از ويژگيهاي اين هواپيما، نصب دقيق دوربين براي رصد موقعيتهاي تحت نظر هواپيماست، تصريح كرد: اين دوربين توانايي رصد كامل موقعيت و منطقه جغرافيايي مورد كاوش هواپيما را در اختيار خلبان (كاربر) قرار داده و همچنين گزارش كامل پارامترهاي تعريف شده مانند، سرعت،ارتفاع، ميزان گردش به طرفين، موقعيت دقيق جغرافيايي و ... هواپيما و اهداف تعيين شده از ديگر ويژگيهاي هواپيماي بدون سرنشين «EAGLE EYE» (چشم عقاب) است.
وي در پايان با بيان اينكه تاكنون 10 هواپيماي بدون سرنشين با ويژگيهاي خاص و منحصر به فرد توسط هسته فضايي دكتر حسابي دانشگاه آزاد اسلامي واحد خميني شهر طراحي و ساخته شده است در خصوص شركت در دومين مسابقه طراحي و ساخت هواپيماي بدون سرنشين به ايسنا گفت: «چشم عقاب» در اين مسابقه توانست با رصد يك موقعيت جغرافيايي 3 كيلومتر در 3 كيلومتر، گزارش پنج هدف از 10 هدف تعيين شده در مسابقه، گزارش پارامترهايي مانند موقعيت دقيق جغرافيايي – اهداف جانمايي شده و ... با بيشترين امتياز (8 امتياز) در صدر تيمهاي شركت كننده قرار گيرد.
گفتني است، عليرضا مرادي (سرپرست) و پويا طبيدي، اميد جمشيدي، حسين جمشيدي و نويد خزدوز از اعضاي تيم دكتر حسابي هستند كه تاكنون موفق به كسب رتبههايي در مسابقات داخلي و خارجي مانند كسب رتبه چهارم مسابقات جهاني MAV آلمان در سال 2010 و كسب رتبه سوم در مسابقات جهاني MAV هلند در سال 2011 شدهاند.
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)