رییس اداره پیشگیری از سرطان معاونت بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی گفت: میزان بروز سرطان در كشور146 نفر در 100 هزار نفر است.
به گزارش ایرنا ، ' رشید رمضانی ' روز سه شنبه در همایش تخصصی زمین شناسی پزشكی و سرطان در سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی كشور افزود: همچنین میانگین نسبت جنسیتی بروز سرطان 128 است یعنی به ازای هر 128 مرد 100 زن به سرطان مبتلا می شود.
وی با بیان اینكه در اكثر كشورهای دنیا بروز سرطان روبه افزایش است اظهار داشت: برخی كشورها مانند امریكا ، كانادا و استرالیا توانستند سرطان را تا حد بسیار زیادی كنترل كنند.
وی گفت :یك سوم سرطان ها قابل درمان هستندو در ایران نیز ایران اقدامات خوبی در زمینه كنترل و درمان سرطان انجام شده است .
وی یادآور شد: مساله صنعتی شدن و آلودگی های زیست محیطی دست به دست هم داده و موجب افزایش بروز سرطان شده اند.
رمضانی افزود: سرطان ریه ، مثانه ، پروستات ، روده بزرگ ، لنفوم و كبد سرطان های رایج در مردان است و سرطان سینه ، دامنه رحم ، روده بزرگ ، تخمدان و معده نیز سرطان های رایج در زنان است.
به گفته وی سرطان سینه در ایران و جهان رتبه اول را دارد و در 10 سال گذشته همچنان تكرار شده است.
همایش تخصصی زمین شناسی پزشكی و سرطان امروز در سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی برگزار شد .
رییس مركز سلامت محیط و كار معاونت بهداشت وزارت بهداشت درمان و اموزش پزشكی گفت: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی 30 درصد سرطان ها با كنترل عوامل موثر در ایجاد آن قابل كنترل هستند.
به گزارش ایرنا ، ' كاظم ندافی ' روز سه شنبه در همایش تخصصی زمین شناسی پزشكی و سرطان در سازمان زمین شناسی واكتشافات معدنی كشور افزود: كنترل عوامل محیطی كه باعث ایجاد سرطان می شوند ، استراتژی كشورهاست و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی نیز برنامه های متعدد و متنوعی را در این زمینه در دست اجرا دارد.
وی اظهار داشت: كنترل و كاهش مصرف مواد دخانی ، كنترل آلودگی های شیمیایی آب آشامیدنی ، كنترل عوامل زیان آور شغلی ، كنترل آلودگی هوای شهری ، كنترل آلودگی پرتوهای یونیزان و اشعه ماوراء بنفش ، كنترل آلودگی هوا در فضای بسته ناشی از سوخت جامد ، كنترل مواد غذایی آلوده به مواد شیمیایی از جمله برنامه های وزارت بهداشت است كه در حال اجرا هستند.
ندافی با بیان اینكه عوامل محیطی از جمله آلودگی هوا ، پرتوهای ماوراء بنفش و گاز رادان در بروز سرطان نقش دارند گفت: آزبست ، بنزن ، آرسنیك ، كادمیوم ، اتیلن دی اكساید، بنزوالفاپیرن ، سیلیس و حتی پرتوهایی كه برای برنزه كردن استفاده می شوند نیز از عوامل بروز انواع سرطان هستند.
به گفته وی حدود 80 درصد پرتو گیریهای انسان در جهان از پرتوهای طبیعی است.
وی تاكید كرد: استراتژی كه با هدف كنترل عوامل محیطی در كشور دنبال می شود ، در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی دارای برنامه های متنوعی در راستای پیشگیری و كنترل است.
ندافی به وجود ذرات معلق در هوا اشاره كرد و گفت: ایران ، عربستان ، كشورهای همسایه و برخی كشورهای آسیای شرقی دارای پتانسیل بالای ذرات معلق در هوا هستند ، ایران هم چون در معرض توفان ها و پدیده های گرد و غبار قرار دارد از آسیب پذیری بیشتری برخوردار است كه دراین زمینه اقداماتی از سوی محیط زیست صورت گرفته اما باید با جدیت بیشتری دنبال شود.
یک متخصص تغذیه گفت: غذاهای سرخشده و روغنهایی که به مدت طولانی حرارت دیده، حاوی مواد سرطانزاست و مصرف بیشتر غذاهای آبپز و بخارپز میتواند از بروز سرطان پیشگیری کند.
سیدضیاءالدین مظهری در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت: فعالیت بدنی زیاد و عدم مصرف منابع حاوی رادیکالهای آزاد از سرطانها پیشگیری میکنند. وی گفت: رادیکالهای آزاد ترکیبات پیچیدهای هستند که به بافتها و سلولهای بدن حمله میکنند و با تغییراتی که در سلول ایجاد میکند، میتواند سرطان را به وجود آورد.
این متخصص تغذیه بیان داشت: غذای سرخشده یا روغنهایی که به مدت طولانی حرارت دیده، از منابع حاوی مواد سرطانزا است و مصرف بیشتر غذاهای آبپز و بخارپز میتواند از سرطان پیشگیری کند.
مظهری ادامه داد: کاهش مصرف گوشت قرمز و استفاده بیشتر از آبزیان میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و از بروز سرطانها نیز پیشگیری میکند.
وی اضافه کرد: میزان و کیفیت 35 تا 40 درصد از سرطانها با نوع تغذیه ارتباط مستقیم دارد و تغذیه سالم از بروز سرطان پیشگیری میکند.
یک متخصص تغذیه گفت: چاقی، آب و هوای آلوده و غذاها میتوانند موجب بروز سرطان شوند، به همین دلیل در مصرف غذا باید به تنوع، کیفیت و تعادل آن توجه کرد و بهبود شیوه زندگی میتواند از بروز سرطان پیشگیری کند.
مرتضی صفوی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت: از حدود 800 مرگی که روزانه اتفاق میافتد 300 مورد آن ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی و 110 مورد از آنها ناشی از سرطان است؛ تاکنون 200 نوع سرطان شناخته شده است که از بین آنها سرطان ریه ارتباط تنگاتنگی با سیگار کشیدن دارد. وی گفت: بدترین سرطان در مردان سرطان ریه و در زنان سرطان سینه است و بهترین راه برای پیشگیری از سرطانها، تغذیه صحیح است، مصرف منابع حاوی آنتیاکسیدان میتواند از بروز سرطان پیشگیری کند.
این متخصص تغذیه بیان داشت: آنتیاکسیدانها عبارت از ویتامین C، ویتامین E، ویتامین A و پیشساز ویتامین A است؛ ویتامین Cدر مرکبات و سبزیهای سبز تیره، گوجهفرنگی و سیبزمینی به وفور یافت میشود البته اگر از این سبزیها در پخت غذا استفاده میشود باید آب غذا نیز مصرف شود چرا که بیشتر ویتامین C وارد آب غذا میشود.
صفوی عنوان داشت: ویتامین E در داخل جوانه گندم، کاهو و روغن مایع یافت میشود همچنین در کشورهای دیگر از این 3 آنتیاکسیدان مکملهایی تهیه شده است که به عنوان قرص طول عمر شناخته میشود.
وی اضافه کرد: بهبود شیوه زندگی میتواند از بروز سرطان پیشگیری کند همچنین چاقی، آب و هوای آلوده و غذاها میتواند موجب بروز سرطان شود و در مصرف غذا به تنوع، کیفیت و تعادل نیز باید توجه شود.