نمایش نتایج: از 1 به 5 از 5

موضوع: روزانه حدود 105 نفر در ایران به علت سرطان جان خود را از دست می دهند

  1. #1
    مدیر ارشد انجمنهای نورآسمان محب المهدي (عج) آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2009
    نوشته ها
    20,737
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    Thumbs down روزانه حدود 105 نفر در ایران به علت سرطان جان خود را از دست می دهند

    سرطان در ایران سومین علت مرگ و میر را تشكیل می دهد .سالیانه حدود 80 هزار مورد جدید سرطان در ایران گزارش می شود و روزانه حدود 101 تا 105 نفر به علت سرطان جان خود را از دست می دهند .




    میزان بروز سرطان در ایران 100 مورد در هر 100 هزار نفر است .حدود 25 در هر 100 هزار نفر از زنان كشور مبتلا به سرطان سینه هستندو بعد از سرطان پوست شایع ترین نوع سرطان در زنان سرطان سینه است .

    در كتاب ثبت سرطان در سال 1386 از كل سرطان هایی كه به ثبت رسیده است 55 درصد آقایان و 45 درصد خانمها در ایران به سرطان مبتلا شده اند.سرطان های پوست، سینه ، معده ،كولون و ركتوم ، مثانه ، دستگاه خون ساز ،پروستات ،مری ، غدد لفناوی و ریه به ترتیب 10 نوع سرطانی است كه شیوع بیشتری داشته است .
    گرچه سرطان های دیگری به ویژه سرطان رحم و تخمدان ها ، سرطان های بافت نرم و استخوانی نیز كمتر گزارش شده است اما باز هم قابل توجه است .
    در ایران از میان سرطان‌های دستگاه گوارش، سرطان معده از همه شایع‌تر است؛ به‌طوری كه 50 درصد از سرطان‌های شایع كشور مربوط به دستگاه گوارش است. مردان 3 برابر زنان در معرض ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارش هستند.
    در سال حدود 80 هزار مورد جدید سرطان در كشور پیدا می شود كه توزیع آنها بر حسب تنوع بیماری در مناطق مختلف ایران متفاوت است . با در نظر گرفتن بقاء زندگی در بیماران مبتلا به طور متوسط حدود400 هزار بیمار مبتلا به سرطان در كشور با این بیماری دست و پنجه نرم می كنند .
    رییس انجمن سرطان ایران در باره بیماری سرطان می گوید :پیش بینی می شود تا حدود 10 سال آینده سرطان ها در بالاترین بخش نمودار آمار مرگ و میر در كشورهای توسعه یافته در جهان قرار گیرد.
    دكتر عبداالله فضل علیزاده افزود : بیماری سرطان یكی از معضلات جامعه بشری است كه تهدید سلامت انسان محسوب می شود كه متاسفانه در مورد بیماری سرطان اطلاع رسانی كافی در اختیار جوامع بشری قرار نگرفته و یا ناقص و غیر علمی بوده است .
    وی با اشاره به اینكه سرطان یك بیماری قابل پیشگیری و قابل علاج است خاطرنشان كرد : افزایش روز افزون آمار مبتلا به سرطان و مرگ و میر ناشی از این زنگ خطری برای برنامه ریزان نظام سلامت در تمام كشورهاست و ضرروی به نظر می رسد با پژوهش و بررسی های آخرین روش های تشخیصی و درمانی بیماری ارایه شود.
    فضل علیزاده اضافه كرد : وزارت بهداشت آمریكا با استناد به آخرین آمار ارایه شده از طرف انستیتو سرطان امریكا ، بالاترین آمار مرگ و میر سال 2020 میلادی را مربوط به سرطان اعلام كرده و این در حالی است كه اقدامات دولت آمریكا برای كنترل روند روبه گسترده سرطان ها از سوی متخصصان و مراجع بهداشتی آن كشور مثبت ارزیابی شده است .
    وی افزود: یكی از مسایلی كه از اهمیت زیادی برخوردار بوده و تاكنون هم آن چنان مورد توجه قرار نگرفته ، ایجاد یك پایگاه اطلاعاتی برای گرد آوری اطلاعات مربوط به سرطان در كشور است .
    رییس انجمن سرطان ایران اظهار داشت : وجود چنین پایگاه هایی در كشور موجب می شود بخش پژوهش ، محققان و گروه های پزشكی با در دست داشتن آمار از انواع سرطان در ایران برنامه ریزی دقیق و مناسبی را ارایه نمایند .
    وی افزود: عمده مشكلات مسئولین نظام سلامت ، تغییر چهره بیماری در كشور است كه از مسایل چالش برانگیز محسوب می شود . افزایش بیماریهای غیر واگیر دار ، پیر شدن جمعیت ، تغییرات اپیدمیولوژیكی ، گرانی تكنولوژی و دارو ، تنوع فناوری ها و امكانات تشخیصی گران همه از مشكلات نظام سلامت به شمار می رود .
    فضل علیزاده به نقاط ضعف در كنترل سرطان در كشور اشاره كرد و گفت : فقدان اطلاع رسانی در زمینه سرطان ، روش های پیشگیری ، شیوع ، عدم برنامه ریزی در تغییر فاكتورهای خطر ساز ، فقدان آمارهای مراكز سرطان ، فقدان برنامه ریزی در جذب تربیت متخصصان سرطان و فقدان برنامه درمانی از جمله موارد نقاظ ضعف در كنترل سرطان است .
    به گفته وی سرطان پرهزینه ترین بیماری جهان است .هزینه های بیماری سرطان از بودجه های اختصاص داده شده به آن در بیشتر كشورها فراتر رفته است .
    دكتر محمد رضا میر رییس بخش جراحی سرطان بیمارستان امام خمینی در این باره می گوید: سرطان سومین علت مرگ و میر در كشورهای آسیایی و ایران است .شیوع سرطان در كشورهای مختلف متفاوت افزایش یافته و اگر یك نوع سرطان رو به كاهش است نوع دیگری از این بیماری رو به افزایش است .
    وی ادامه داد: به طور كلی میزان بروز سرطان رو به افزایش بوده و پیش بینی می شود در سال 2020 حدود 17 تا 18 میلیون نفر در جهان به سرطان مبتلا شوند و این افزایش بیشتر در كشورهای كمتر توسعه یافته خواهد بود .
    میر با اشاره به اینكه 30 درصد از سرطان ها قابل پیشگیری است خاطرنشان كرد : سیگار و مصرف نكردن مشروبات الكلی در پیشگیری از سرطان های حنجره ، دهان و مری بسیار مهم است .
    به گفته وی ، افزایش طول عمر ،ریشه كن شدن برخی از بیماری ها عفونی و درمان بیماران قلبی ، كاهش تصادفات ، شیوع عوامل خطر را ' كم تحركی ،صنعتی شدن كشورها ،تغییر روش زندگی و مصرف برخی از غذاها پر انرژی ،افزودن بیش از حد استاندارد مواد نگه دارنده به غذاها و آلودگی محیط زیست موجب افزایش شیوع سرطان است .
    میر ادامه داد:ابتلا به سرطان سینه در خانم ها 45 تا 55 سالگی دیده می شود كه شیوع سنی نسبت به كشورهای آمریكا و اروپا كمتر است و این باید مورد تحقیق و پژوهش قرار گیرد .
    وی اظهار داشت : تشخیص زودرس این نوع سرطان آسان تر از سرطان و غربالگری آن ساده تر است و در مراحل اولیه برای اكثر بیماران درمان قطعی وجود دارد و خوشبختانه در كشور ما نیز در دهه اخیر موارد بیشتری در مراحل اولیه تشخیص داده شده اند كه این امر نشان دهنده آگاهی مردم از این بیماری است .
    میر، به كنترل سرطان در كشور اشاره كرد و گفت : سازمان بهداشت جهانی این كنترل را شامل چهار محور اصلی جلوگیری از پیدایش سرطان ،تشخیص زودرس ،درمان مناسب و درمان های تسكینی است كه ثبت سرطان در كشور نقش بسیار مهمی را در رسیدن به اهداف فوق دارد .
    به گفته وی ،سرطان از بیماری هایی است كه ریشه در ساختار اجتماعی ، فرهنگی ، اقتصادی جامعه و رفتارهای اجتماعی تصمیم های سیاست گذاران و سیاستمداران ، رفتارهای فردی و عملكرد های آنها دارد .

    *سرطان در جهان*
    سازمان بهداشت جهانی پیش بینی كرد بود كه سرطان بزودی از بیماریهای قلبی پیشی خواهد گرفت و تبدیل به مهمترین عامل مرگ و میر در جهان خواهد شد.
    آمارها نشان می دهند كه در سال 2008 حدود 706 میلیون نفر در جهان قربانی انواع سرطان شدند و هر سال حدود 1204 میلیون مورد جدید این بیماری تشخیص داده می شود.
    سال های عمر از دست رفته به دلیل مرگ و میر ناشی از سرطان به 650 هزار سال می رسد و رتبه چهارم را در بیماری ها در كل كشور های جهان داراست.
    انجمن سرطان آمریكا این بیماری را پرهزینه ترین بیماری مرگبار جهان اعلام كرد كه هزینه های اقتصادی و مرگ و میر ناشی از سرطان بیش از بیماری ایدز ،آنفولانزا و دیگر بیماری های عفونی است .هزینه گزاف برای این بیماری سالانه شش هزار میلیارد دلار است.
    پژوهشگران انجمن سرطان آمریكا اعلام كردند كه بیماری سرطان در سال 2008حدود 895 میلیارد دلار برای اقتصاد آمریكا هزینه در بر داشته است كه این رقم معادل 1.5 درصد تولید ناخالص داخلی سراسر جهان است .
    بر اساس گزارش انجمن سرطان آمریكا سرطان ریه و نارسایی های جسمی ناشی از سرطان های مشابه 180 میلیارد دلار هرینه در بر داشته اند .هزینه های مراقبت های بهداشتی به طور چشمگیری بیش از چند دهه افزایش یافته است .
    هزینه های مرتبط با درمان سرطان باید هر دو هزینه های درمان بلكه هزینه مدیریت از پیشرفت بیماری یا عود و همچنین هزینه های مربوط به سمیت درمان در نظر ارزش اقتصادی هزینه های غیر دارویی مانند زمان مورد نیاز برای از مراقبت و یا غیر مستقیم و از جیب هزینه و یا از دست دادن بهره وری كار ، به ندرت در نظر گرفته است .
    تاثیر سرطان و درمان سرطان در هزینه مراقبت های بهداشتی به طور فزاینده مورد توجه همگان است از جمله اختلالاتی كه به شدت بر سلامت و در نتیجه كیفیت زندگی افراد تاثیر می گذارد بیماری های مزمن نظیر سرطان است .
    تشخیص سرطان ، تجربه ای بسیار ناخوشایند و غیر قابل باور برای هر فرد است . سرطان بر وضعیت اقتصادی ، اجتماعی ، زندگی خانوادگی بیمار از جنبه های روحی ، روانی ، و عملكرد جنسی تاثیر دارد .
    مطالعات انجام شده در بیماران مبتلا به سرطان نشان می دهد كه شدت علایم و فشارهای روحی بر كیفیت زندگی تاثیر دارد .
    هزینه های مراقبت های بهداشتی به طور چشمگیری بیش از چند دهه افزایش یافته است .
    هزینه های مرتبط با درمان سرطان باید هر دو هزینه های درمان بلكه هزینه مدیریت از پیشرفت بیماری یا عود و همچنین هزینه های مربوط به سمیت درمان در نظر ارزش اقتصادی هزینه های غیر دارویی مانند زمان مورد نیاز برای از مراقبت و یا غیر مستقیم و از جیب هزینه و یا از دست دادن بهره وری كار ، به ندرت در نظر گرفته است .
    بار اقتصادی حاصل از سرطان (هزینه اقتصادی ) در ارتباط با هزینه های آموزشی و پژوهش ، هزینه های پیشگیرانه سرطان ، هزینه های غربالگری و خدمات درمان ، هزینه های در ارتباط با زمان و تلاش صرف شده توسط بیماران و خانواده آنها تحت درمان سرطان و هزینه های اقتصادی مرتبط با از دست رفته بهره وری به دلیل به سرطان های مربوط به ناتوانایی و مرگ زود رس فوق العاده بالاست است .
    بیماری سرطان استقلال و توانایی فرد را برای شركت موثر در خانواده و اجتماع تهدید می كند و او را به سوی احساس فقدان شایستگی و عدم اطمینان از خود سوق می دهد در نهایت كیفیت زندگی بیماران سرطانی تازه تشخیص داده شده در ابعاد جسمی ، اجتماعی - اقتصادی و روانی در جامعه ما بسیار نا مطلوب است .
    هزینه های اقتصادی سرطان ها از جمله سرطان ریه بسیار سنگین است . هرگونه مداخله ی درمانی و مدیریتی كه بتواند شروع تظاهرات سرطان ها و پیشرفت عوارض آن را به تاخیر اندزد و یا طول مدت درمان را كاهش دهد ، سهم فراوانی در كاهش آلام بیماران ، بهبود كیفیت زندگی آنها و كاهش هزینه های تحمیلی و در نهایت اقتصاد خانواده فرد مبتلا به سرطان خواهد داشت .
    ویرایش توسط محب المهدي (عج) : 08-04-2013 در ساعت 09:50

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

  3. #2
    مدیر ارشد انجمنهای نورآسمان محب المهدي (عج) آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2009
    نوشته ها
    20,737
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    رییس اداره پیشگیری از سرطان معاونت بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی گفت: میزان بروز سرطان در كشور146 نفر در 100 هزار نفر است.




    به گزارش ایرنا ، ' رشید رمضانی ' روز سه شنبه در همایش تخصصی زمین شناسی پزشكی و سرطان در سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی كشور افزود: همچنین میانگین نسبت جنسیتی بروز سرطان 128 است یعنی به ازای هر 128 مرد 100 زن به سرطان مبتلا می شود.


    وی با بیان اینكه در اكثر كشورهای دنیا بروز سرطان روبه افزایش است اظهار داشت: برخی كشورها مانند امریكا ، كانادا و استرالیا توانستند سرطان را تا حد بسیار زیادی كنترل كنند.
    وی گفت :یك سوم سرطان ها قابل درمان هستندو در ایران نیز ایران اقدامات خوبی در زمینه كنترل و درمان سرطان انجام شده است .
    وی یادآور شد: مساله صنعتی شدن و آلودگی های زیست محیطی دست به دست هم داده و موجب افزایش بروز سرطان شده اند.
    رمضانی افزود: سرطان ریه ، مثانه ، پروستات ، روده بزرگ ، لنفوم و كبد سرطان های رایج در مردان است و سرطان سینه ، دامنه رحم ، روده بزرگ ، تخمدان و معده نیز سرطان های رایج در زنان است.
    به گفته وی سرطان سینه در ایران و جهان رتبه اول را دارد و در 10 سال گذشته همچنان تكرار شده است.
    همایش تخصصی زمین شناسی پزشكی و سرطان امروز در سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی برگزار شد .


    رییس مركز سلامت محیط و كار معاونت بهداشت وزارت بهداشت درمان و اموزش پزشكی گفت: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی 30 درصد سرطان ها با كنترل عوامل موثر در ایجاد آن قابل كنترل هستند.




    به گزارش ایرنا ، ' كاظم ندافی ' روز سه شنبه در همایش تخصصی زمین شناسی پزشكی و سرطان در سازمان زمین شناسی واكتشافات معدنی كشور افزود: كنترل عوامل محیطی كه باعث ایجاد سرطان می شوند ، استراتژی كشورهاست و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی نیز برنامه های متعدد و متنوعی را در این زمینه در دست اجرا دارد.


    وی اظهار داشت: كنترل و كاهش مصرف مواد دخانی ، كنترل آلودگی های شیمیایی آب آشامیدنی ، كنترل عوامل زیان آور شغلی ، كنترل آلودگی هوای شهری ، كنترل آلودگی پرتوهای یونیزان و اشعه ماوراء بنفش ، كنترل آلودگی هوا در فضای بسته ناشی از سوخت جامد ، كنترل مواد غذایی آلوده به مواد شیمیایی از جمله برنامه های وزارت بهداشت است كه در حال اجرا هستند.
    ندافی با بیان اینكه عوامل محیطی از جمله آلودگی هوا ، پرتوهای ماوراء بنفش و گاز رادان در بروز سرطان نقش دارند گفت: آزبست ، بنزن ، آرسنیك ، كادمیوم ، اتیلن دی اكساید، بنزوالفاپیرن ، سیلیس و حتی پرتوهایی كه برای برنزه كردن استفاده می شوند نیز از عوامل بروز انواع سرطان هستند.
    به گفته وی حدود 80 درصد پرتو گیریهای انسان در جهان از پرتوهای طبیعی است.
    وی تاكید كرد: استراتژی كه با هدف كنترل عوامل محیطی در كشور دنبال می شود ، در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی دارای برنامه های متنوعی در راستای پیشگیری و كنترل است.
    ندافی به وجود ذرات معلق در هوا اشاره كرد و گفت: ایران ، عربستان ، كشورهای همسایه و برخی كشورهای آسیای شرقی دارای پتانسیل بالای ذرات معلق در هوا هستند ، ایران هم چون در معرض توفان ها و پدیده های گرد و غبار قرار دارد از آسیب پذیری بیشتری برخوردار است كه دراین زمینه اقداماتی از سوی محیط زیست صورت گرفته اما باید با جدیت بیشتری دنبال شود.

    یک متخصص تغذیه گفت: غذاهای سرخ‌شده و روغن‌هایی که به مدت طولانی حرارت دیده‌، حاوی مواد سرطان‌زاست و مصرف بیشتر غذاهای آب‌پز و بخارپز می‌تواند از بروز سرطان پیشگیری کند.


    سیدضیاءالدین مظهری در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت:‌ فعالیت بدنی زیاد و عدم مصرف منابع حاوی رادیکال‌های آزاد از سرطان‌ها پیشگیری می‌کنند. وی گفت:‌ رادیکال‌های آزاد ترکیبات پیچیده‌ای هستند که به بافت‌ها و سلول‌های بدن حمله می‌کنند و با تغییراتی که در سلول ایجاد می‌کند، می‌تواند سرطان را به وجود آورد.
    این متخصص تغذیه بیان داشت: غذای سرخ‌شده یا روغن‌هایی که به مدت طولانی حرارت دیده‌، از منابع حاوی مواد سرطان‌زا است و مصرف بیشتر غذاهای آب‌پز و بخارپز می‌تواند از سرطان پیشگیری کند.
    مظهری ادامه داد: کاهش مصرف گوشت قرمز و استفاده بیشتر از آبزیان می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و از بروز سرطان‌ها نیز پیشگیری می‌کند.
    وی اضافه کرد: میزان و کیفیت 35 تا 40 درصد از سرطان‌ها با نوع تغذیه ارتباط مستقیم دارد و تغذیه سالم از بروز سرطان پیشگیری می‌کند.

    یک متخصص تغذیه گفت: چاقی، آب و هوای آلوده و غذاها می‌توانند موجب بروز سرطان شوند، به همین دلیل در مصرف غذا باید به تنوع، کیفیت و تعادل آن توجه کرد و بهبود شیوه زندگی می‌تواند از بروز سرطان پیشگیری کند.


    مرتضی صفوی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت: از حدود 800 مرگی که روزانه اتفاق می‌افتد 300 مورد آن ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی و 110 مورد از آنها ناشی از سرطان است؛ تاکنون 200 نوع سرطان شناخته شده است که از بین آنها سرطان ریه ارتباط تنگاتنگی با سیگار کشیدن دارد. وی گفت: بدترین سرطان در مردان سرطان ریه و در زنان سرطان سینه است و بهترین راه برای پیشگیری از سرطان‌ها، تغذیه صحیح است، مصرف منابع حاوی آنتی‌اکسیدان می‌تواند از بروز سرطان پیشگیری کند.
    این متخصص تغذیه بیان داشت: آنتی‌اکسیدان‌ها عبارت از ویتامین C، ویتامین E، ویتامین A و پیش‌ساز ویتامین A است؛ ویتامین Cدر مرکبات و سبزی‌های سبز تیره، گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی به وفور یافت می‌شود البته اگر از این سبزی‌ها در پخت غذا استفاده می‌شود باید آب غذا نیز مصرف شود چرا که بیشتر ویتامین C وارد آب غذا می‌شود.
    صفوی عنوان داشت: ویتامین E در داخل جوانه گندم، کاهو و روغن مایع یافت می‌شود همچنین در کشورهای دیگر از این 3 آنتی‌اکسیدان‌ مکمل‌هایی تهیه شده است که به عنوان قرص طول عمر شناخته می‌شود.
    وی اضافه کرد: بهبود شیوه زندگی می‌تواند از بروز سرطان پیشگیری کند همچنین چاقی، آب و هوای آلوده و غذاها می‌تواند موجب بروز سرطان شود و در مصرف غذا به تنوع، کیفیت و تعادل نیز باید توجه شود.
    ویرایش توسط محب المهدي (عج) : 24-04-2013 در ساعت 11:25

  4. #3
    مدیر ارشد انجمنهای نورآسمان محب المهدي (عج) آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2009
    نوشته ها
    20,737
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    Thumbs down سرطان

    سرطان بیماری‌ای است که در آن [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] بدن در یک [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] به طور غیر عادی تقسیم و تکثیر می‌شوند و بافت‌های سالم را نابود می‌کنند. سلول‌های سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلول‌ها جدا می‌افتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] یا عوامل بیرونی هم‌چون [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] و مواد سرطانزا موثر باشد.[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]، [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] و [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]، یک تعادل وجود دارد.
    سرطان شامل همه انواع [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] بدخیم می‌شود[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] که در پزشکی آنها را بیشتر با نام [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] می‌شناسند.
    احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد ولی احتمال بروز سرطان با افزایش سن زیاد می‌شود[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] سرطان باعث ۱۳٪ [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] است[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] بر طبق گزارش [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] ۷٫۶ میلیون نفر بر اثر سرطان و در سال ۲۰۰۷ مرده‌اند [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] سرطان تنها ویژه انسان نیست و همه [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] و [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] پرسلولی نیز ممکن است به سرطان دچار شوند.
    سرنوشت سلول‌ها کاملاً کنترل شده‌است و براساس نیازهای بدن می‌باشد. در جنین میزان تکثیر سلول‌ها بیشتر از [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] است اما در جاندار بالغ میزان مرگ سلولی و [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] به تعادل می‌رسد. سرنوشت سلول در هر زمان، به طور کاملاً دقیق، بوسیله [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]، پیام‌های محیطی و برخی پروتئین‌ها و پیامبرهای سلولی، کنترل می‌شود. جهش‌هایی که منجر به تغییر هر یک از فاکتورهای موثر در سرنوشت سلول، می‌شوند باعث بهم خوردن نظم دقیقی که در تنظیم رشد و تکثیر و تمایز سلول هاوجود دارد می‌شود و می‌تواند منجر به بروز سرطان شود. سلول‌های سرطانی کنترل خود را بر [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] از دست داده و به طور مداوم و بدون توجه به پیام‌های سلولی و فاکتورهای رشد، به تکثیر ادامه می‌دهند. در سلول‌های سرطانی بیان پروتئین‌های سلولی تغییر کرده و برخی از آنها که نباید بیان شوند بیان شده و یا بیان برخی دیگر از ژن‌ها متوقف می‌شوند. به طور کلی فاکتورهایی که نقص در آنها منجر به از دست رفتن کنترل رشد و تکثیر سلول‌ها و بروز سرطان می‌شوند به دو دسته تقسیم می‌شوند: انکوپروتئین‌ها و پروتئین‌های سرکوبگر تومور.
    در سال ۲۰۰۰ ده میلیون مورد جدید سرطان و شش میلیون مورد مرگ وابسته به سرطان در دنیا به ثبت رسید. در [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] هر سال در حدود یک و نیم میلیون نفر برای نخستین بار متوجه می‌شوند که به نوعی سرطان مبتلا شده‌اند. بر اساس آمار سرطان باعث مرگ ۵۵۶۰۰۰ نفر در سال ۲۰۰۳ شد که برابر مرگ روزانه ۱۵۰۰ نفر می‌باشد و فقط مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی دارای شیوعی بیش از آن است[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]. شایع‌ترین تومورها در مردان سرطان‌های پروستات، ریه و روده بزرگ می‌باشند و در زنان پستان، ریه و روده بزرگ هستند. سرطان‌های ریه، پستان، پروستات و روده بزرگ علت بیش از ۵۰ درصد سرطان‌های تشخیص داده شده و نیز مرگ ناشی از سرطان را در آمریکا را شامل می‌شوند[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]. در طول ۵۰ سال گذشته میزان کلی مرگ وابسته سن ناشی از سرطان به طور قابل توجهی در مردان افزایش یافته در حالی که این نسبت در زنان کمی کاهش یافته است. این افزایش در مردان بیشتر به علت سرطان ریه می‌باشد ولی بهبود این نسبت را در زنان را می‌توان به کاهش واضح میزان مرگ و میر ناشی از سرطان‌های رحم، معده، کبد و از همه مهمتر سرطان گردن رحم در زنان مرتبط دانست[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ].
    تفاوت‌های بارزی در میزان وقوع و مرگ و میر ناشی از انواع سرطان در سرتاسر دنیا وجود دارد. برای مثال میزان مرگ ناشی از سرطان معده در ژاپن ۷ تا ۸ برابر آمریکا است درمقابل میزان مرگ و میر ناشی از [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] در آمریکا کمی بیش از ۲ برابر ژاپن است. مرگ و میر ناشی از [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] که بسشتر به علت [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] می‌باشد در [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] ۶ برابر شایع تر [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] است که مهمترین علت آن تفاوت در معرض نور خورشید قرار گرفتن (یا نقص لایه ازن) می‌باشد.


    عوامل محیطی در همه جا وجود دارند: آنها در محیط اطراف ما، در مکان کار، در غذا و ... یافت می‌شوند.از عوامل محیطی که در ایجاد سلول‌های سرطانی نقش دارند می‌توان [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]، [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]، [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]، [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]، برخی [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] و نیز رشد و تکثیر [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] را نام برد که زیر مفصل تر بحث می‌شود:
    • آلودگی: نقش آلودگی در ایجاد سرطان هنوز مشخص نیست، با این وجود گمان می‌رود که [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] احتمال [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] سلول‌ها را افزایش داده و می‌توانند موجب گسترش سرطان در بدن شوند. [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]، [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] و [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] مثال‌های از آلودگی‌های صنعتی هستند.
    • دخانیات: مصرف دخانیات در ایجاد سرطان در [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] نقش اساسی دارد. ۹۰٪ [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] ابتلا به [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] به دلیل کشیدن [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] رخ می‌دهد. سیگار کشیدن مهمترین عامل محیطی منفرد در وقوع مرگ زودرس در آمریگا می‌باشد[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ].

    • مواد غذایی: مصرف الکل در ابتلا به سرطان‌های [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] (به غیر از لب[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]، [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] و به دلیل ایجاد [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] احتمال بروز [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] را بالا می‌برد.

    • پرتوها: برخی از پرتوها همچون پرتوهای فرابنفش خورشید موجب سرطان‌هایی چون [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] می‌شوند.

    • عفونت‌های باکتریایی و یا ویروسی: برخی سرطان‌ها همچون [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] به علت عفونت‌های ویروسی ([برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]) بروز می‌کنند.[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]. میزان خطر [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] به سن اولین مقاربت و تعداد شریک‌های جنسی وابسته‌است.از دیگر ویروس‌ها می‌توان به [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] که در ایجاد شکل آفریقایی [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]، لنفوم سلول بی در افراد با ایمنی سرکوب شده، [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] و [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] نقش دارد. ویروس [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] و ویروس [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] که در ایجاد سرطان کبد نقش دارند. از باکتری‌ها نیز می‌توان به [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] اشاره کرد که با [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] و [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] درارتباط است.
    وجود سابقه سرطان بین اعضای نزدیک خانواده احتمال دچار شدن به سرطان را افزایش می‌دهد. وجود جهش در برخی ژن‌ها (که به آنها [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] و [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] می‌گویند، باعث بروز سرطان می‌شود.
    در [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] سرطان از [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] استفاده می‌شود. نمونه‌ای از این روش برای جلوگیری از ساخته شدن [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] برای خارج نشدن داروهای ضدّسرطان از [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] می‌باشد.
    نارسایی مکانیسم ایمنی طبیعی بدن عاملی مستعد کننده در ایجاد سرطان ریه شناخته شده‌است.
    افزایش سن احتمال دچار شدن به برخی سرطانها را به شدت افزایش می‌دهد. اغلب سرطان‌ها در سنین حدود ۵۵ سال یا بیشتر از آن رخ می‌دهند. سرطان علت اصلی مرگ در میان زنان ۴۰ تا ۷۹ سال و مردان ۶۰ تا ۷۶ سال است. سرطان کودکان کمتر از ۱۵ سال را نیز دچار می‌کند. سرطان علت بیش از ۱۰ درصد موارد مرگ و میر در این گروه سنی در آمریکا می‌باشد. [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] (نوعی سرطان خون) و سرطان‌های دستگاه عصبی مرکزی حدود ۶۰ درصد مرگ و میرها را در این سن باعث می‌شوند
    برخی از روشهای کلی مانند عدم استعمال دخانیات، مصرف غذای سالم، پرهیز از عوامل [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] (برخی مواد شیمیایی صنعتی مانند آزبست، اشعه یونیزان مانند کار در رادیولوژی، نور آفتاب و ...) در پیشگیری از سرطان موثرند.
    سرطان اصطلاحی برای اطلاق به گروهی از بیماری‌ها است که در آن سلول‌های غیرطبیعی بدون کنترل تقسیم می‌شوند و می‌توانند به سایر بافت‌ها تهاجم کنند.

    سلول‌های سرطانی همچنین می‌توانند از طریق خون و دستگاه لنفاوی به سایر نقاط بدن گسترش پیدا کنند.
    سرطان یک بیماری منفرد نیست، بلکه بسیاری از بیماری‌ها را شامل می‌شود. بیش از 100 نوع متفاوت سرطان وجود دارد. رده‌های اصلی سرطان‌ها بر حسب نوع سلولی اینها هستند:
    کارسینوم:
    این نوع سرطان در پوست یا در بافت‌هایی آغاز می‌شود که سطوح اندام‌های داخلی را می‌پوشانند.
    سارکوم:
    سرطانی است که در استخوان، غضروف، چربی، عضله، عروق خونی، یا سایر بافت‌های همبند یا پشتیبان آغاز می‌شود.
    لوسمی:
    سرطانی که در بافت‌های خون‌ساز مانند مغز استخوان شروع می‌شود و باعث شمار زیادی از سلول‌های خونی غیرطبیعی تولید شوند و به خون وارد شوند.
    لنفوم و میلوم:
    سرطانی که در سلول‌های دستگاه ایمنی آغاز می‌شود.
    سرطان‌های دستگاه عصبی مرکزی:
    سرطان‌هایی که در بافت‌های مغز و طناب نخاعی آغاز می‌شود.
    منشاء سرطان
    همه سرطان‌ها در سلول‌ها، واحد پایه‌ای بدن آغاز می‌شوند.
    بدن از انواع بسیاری از سلول‌ها ساخته شده است. این سلول‌‌ها به شیوه‌ای کنترل‌شده رشد می‌کنند و تقسیم می‌شوند تا سلول‌های بیشتری تولید کنند که برای سالم نگهداشتن بدن لازم است.
    هنگامی که این سلول‌ها پیر یا آسیب‌دیده می‌شوند، می‌میرند و با سلول‌های جدید جایگزین می‌شوند.
    اما گاهی این فرآیند منظم به هم می‌خورد. ماده ژنتیکی یا DNA سلول ممکن است آسیب ببیند یا تغییر کند و در آن جهش‌های رخ دهد که بر رشد و تقسیم طبیعی سلول اثر بگذارد.
    هنگامی که این واقعه رخ می‌‌دهد، این سلول‌ها هنگامی که بایست بمیرند، نمی‌میرند، و سلول‌های جدیدی تشکیل می‌شوند که بدن به آنها نیازی ندارد. این سلول‌های اضافی ممکن است توده‌ای بافت را تشکیل دهند که تومور نامیده می‌شود.
    همه تومورها سرطانی نیستند؛ تومورها ممکن است خوش‌خیم یا بدخیم باشند.
    توموهای خوش‌خیم سرطانی نیستند. آنها را در اغلب موارد می‌توان برداشت، بدون اینکه عودکردنی در کار باشد. سلول‌ها در تومورهای خوش‌خیم به سایر نقاط بدن منتشر نمی‌شوند.
    تومورهای بدخیم سرطانی هستند. سلول‌های این تومورها می‌توانند به بافت‌های مجاور تهاجم کنند و به سایر بخش‌های بدن گسترش یابند. این گسترش سرطان از یک بخش بدن به بخش دیگر "متاستاز" نامیده می‌شود.
    اغلب سرطان‌‌ها بر حسب اندام یا نوع سلولی که از آن منشأ می‌گیرند نامگذاری می‌‌شوند. برای مثال سرطانی که از معده آغاز می‌شود،سرطان معده نامیده می‌شود.
    برخی ازسرطان‌ها تومور تشکیل نمی‌دهند، مثل لوسمی که سرطان مغز استخوان و خون است.

  5. #4
    مدیر ارشد انجمنهای نورآسمان محب المهدي (عج) آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2009
    نوشته ها
    20,737
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    رئیس انجمن متخصصان داخلی کشور با بیان اینکه سالانه 30 هزار نفر بر اثر سرطان جان خود را از دست می‌دهند، گفت: از جمله علائم ابتلا به سرطان می‌توان به تغییر رنگ پوست و خونریزی از خال اشاره کرد.


    ایرج خسرونیا، رئیس جامعه متخصصان داخلی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت: آمارهای منتشر شده نشان می‌دهد که سرطان پوست و سینه در ایران و کشورهای در حال توسعه از شیوع بالایی برخوردار است و عوارض ناشی از آن بیشتر گزارش داده می‌شود. وی گفت:‌ سرطان‌های سینه و پوست را می‌توان در همان مراحل اولیه تشخیص و درمان کرد، بیماران مبتلا به سرطان پوست و سینه ابتدا شروع به خوددرمانی کرده و بعد از مدت‌ها با شروع عوارض به پزشک مراجعه می‌کنند که این عوارض ایجاد متاستاز و انتشار آن به سایر قسمت‌های بدن است.
    رئیس جامعه متخصصان داخلی کشور ادامه داد: شیوع سرطان پوست در مردان ایرانی حدود 14،5 درصد و سرطان سینه در زنان حدود 24،56 درصد می‌دهد که می‌تواند مرگ و میر زیادی را به همراه داشته باشد.
    خسرونیا اضافه کرد: سرطان دستگاه گوارش نیز از این امر مستثنی نیست و بسیاری از بیماران مبتلا به پولیپ و سرطان روده ممکن است بعد از چند ماه دچار درد شکم و دفع خون باشند که بیمار و اطرافیان شروع به درمان خودسرانه کرده و آن را به بواسیر نسبت می‌دهند و خیلی دیر به پزشک مراجعه می‌کنند.
    وی افزود: بعضی بیماران نیز به دلیل مشکلات اقتصادی و خجالت، از انجام آزمایش‌ها و بررسی‌های لازم خودداری می‌کنند که با توجه به تعداد نفرات مبتلا به سرطان و مرگ 30 هزار نفر از هموطنان در سال باید به این موضوع توجه داشت.
    رئیس جامعه متخصصان داخلی تصریح کرد: تغییر رنگ پوست، خونریزی از خال، دردناک شدن سینه‌ها و ترشح چرک یا شیر می‌تواند از علائم سرطان باشد که معاینه دوره‌ای حداقل سالی دو بار می‌تواند به تشخیص زودهنگام بیماری کمک کند.

    سازمان ملل متحد پیش بینی کرد که تعداد مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان تا سال 2030 میلادی 45 درصد افزایش یابد.



    به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری یونایتدپرس، گریگوری هارتل، سخنگوی سازمان بهداشت جهانی به مناسبت روز جهانی سرطان گفت: در سال 2008 میلادی 7 میلیون و 600 هزار نفر بر اثر سرطان جان باختند که این بیماری را در چارچوب بالاترین بیماریهایی قرار می‌دهد که در سطح جهان مرگ و میر داشته است.
    وی افزود: سرطان ریه، معده، کبد و روده بزرگ از بیشترین بیماریهایی است که سالانه مرگ و میر دارد.
    هارتل تصریح کرد: پیش بینی می‌شود که تعداد مرگ و میر ناشی از بیماری سرطان در سطح جهان بین سالهای 2008 تا 2030 میلادی 45 درصد افزایش یابد.
    سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد: امکان جلوگیری از 30 درصد مرگ و میر مرتبط با سرطان از طریق تغییر شیوه زندگی و تکیه بر روش بهداشتی بهتری وجود دارد.
    سازمان بهداشت جهانی افزود: مصرف دخانیات از مهمترین عوامل خطرناکی است که باعث ابتلا به سرطان می‌شود زیرا عامل 22 درصد مرگ و میر ناشی از این بیماری در سطح جهان و 71 درصد مرگ و میر مرتبط با سرطان ریه است.

    رئیس انستیتو کانسر گفت: سالانه حدود ۱۸۵ هزار مراجعه سرپایی داریم و حدود ۹ هزار نفر در این بخش بستری می‌شوند.


    به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، علی کاظمیان در مراسم افتتاح پروژه‌های بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: سرطان جزو 3 عامل اصلی مرگ و میر است و با توجه به هرم سنی که در حال پیر شدن است به نظر می‌رسد میزان سرطان به طور فزاینده‌ای با افزایش روبه‌رو خواهد شد.
    وی خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۲۸ موافقتنامه‌ای برای درمان بیماران سرطانی به امضا رسید و در سال ۱۳۳۴ در ضلع شرقی بیمارستان هزار تختخوابی (مجمع بیمارستانی امام خمینی(ره)) آغاز به کار کرد و در سال ۱۳۴۹ انستیتو کانسر راه‌اندازی شد.
    کاظمیان با اشاره به اینکه تمام کارهای تحقیقاتی و تشخیص درمان سرطان در این مرکز انجام می‌شود، ادامه داد: این بیمارستان در حال حاضر ۲۲۵ تخت ثابت دارد که ضریب اشغال تخت‌های آن بالای ۸۰ درصد است و می‌توان گفت ماندگاری هر بیمار حدود ۶ روز است.
    رئیس انستیتوکانسر گفت: در حال حاضر سالانه حدود ۱۸۵ هزار مراجعه سرپایی داریم. حدود ۹ هزار نفر در این بخش بستری می‌شوند و در سال حدود ۹۰۰ عمل جراحی بزرگ و وسیع را انجام می‌دهیم.

    تحقیقات جدید در آمریکا نشان می دهد که 35 درصد موارد ابتلا به بیماریهای سرطانی با نوع تغذیه افراد در ارتباط است.


    به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری خاورمیانه، محققان با افزایش وحشتناک تعداد مبتلایان به سرطان در جهان در تلاش برای یافتن علل واقعی این امر هستند.
    موسسه ملی سرطان آمریکا در تحقیقات خود دریافته است که 35 درصد بیماریهای سرطانی با تغذیه در ارتباط است.
    در این تحقیقات آمده است: باید گفت که 50 درصد سرطان سینه در زنان در ارتباط با خوردن چربی ها و غذاهای دارای الیاف کم است.
    براساس این تحقیقات، اگر به تغذیه نامناسب عادتهای دیگر زندگی نظیر سیگار کشیدن و ورزش نکردن را بیفزایم خطر ابتلا به سرطان بیشتر شده و چه بسا تا 85 درصد می رسد.
    محققان می گویند که عادتهای زندگی و غذا نقش زیادی در میانگین ابتلا به سرطان ایفا می کند و ضعف سیستم ایمنی بدن نیز از عللی است که بر میانگین ابتلا به سرطان می افزاید.
    به گفته این محققان، سیستم ایمنی نه تنها نقش بسیار مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری ایفا می کند بلکه به موفقیت درمان و بهبودی سریع تر نیز کمک می کند.
    این محققان تاکید می کنند: انتخاب غذای مناسب می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بهبودی را تسهیل بخشد و نتایج مثبتی را به همراه داشته باشد.
    ویرایش توسط محب المهدي (عج) : 24-04-2013 در ساعت 10:51

  6. #5
    مدیر ارشد انجمنهای نورآسمان محب المهدي (عج) آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2009
    نوشته ها
    20,737
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    Thumbs down رشد ۱۸۱ درصدی سرطان در منطقه/ خطر جدی است!

    رئیس مرکز تحقیقات سرطان می‌گوید: با رشد ۱۸۱ درصدی سرطان در منطقه رو به رو هستیم. مرگ سرطان در ایران طی ۱۰ سال آینده بیشترین رشد را خواهد داشت، افزایش مصرف فست فود، نبود روغن استاندارد و افزایش استعمال دخانیات از مهمترین عوامل است. اما مسئولان مسئله را جدی نگرفته‌اند.


    به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، بسیاری از مردم کشورمان با افزایش سن که یکی از مولفه‌های مهم ابتلای سرطان به حساب می‌آید در معرض خطر این بیماری خاموش که سالانه جان بسیاری از هموطنانمان را می‌گیرد قرار دارند. در این زمینه و به مناسبت هفته سرطان در گفت‌وگویی تفصیلی خبرنگار فارس با محمد اسماعیل اکبری، رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بررسی ابعاد بیشتر و چالش‌های پیش روی مسئله سرطان در کشور پرداختیم.
    فارس: آقای دکتر وضعیت کنونی سرطان در ایران به چه صورت است

    اکبری: سال‌ها بود که شاید مردم کشورهای منطقه می‌بایست از ویروس‌ها و میکروب‌ها و قارچ‌ها نگران باشند و بیماری‌های اساسی که آنها را در معرض خطر قرار می‌داد، بیماری‌های واگیر بود.
    اما الان در طول حدود دهه گذشته بیماری‌های واگیر جای خود را به بیماری‌های غیرواگیر داده است. بیماریهای غیر واگیر معمولاً بیماری‌های مزمنی هستند که زمان می‌برد تا انسان به آنها مبتلا شود.
    این بیماری‌ها مانند بیماری‌های قلب و عروق، دیابت، فشار خون و سرطان‌ها بیماری‌هایی هستند که اگر ما برنامه‌ریزی و اقدامات مناسبی انجام دهیم می‌توانیم از بروز این بیماری‌ها پیشگیری کنیم.
    سرطان؛ مسئله امروز و آینده کشور
    یکی از این بیماری‌های خیلی حساس سرطان است. سرطان‌ها به چند دلیل مسئله آینده و امروز کشورمان و همین طور کشورهای دیگر همجوارمان به حساب می‌آیند.
    فارس: دلیل اصلی افزایش شیوع سرطان در ایران چیست؟
    اکبری: مهمترین دلیلش آن است که متوسط سن ما ایرانیان در حال افزایش و بالا رفتن است. روزگاری امید به زندگی در کشور ما ۵۶ سال بود یعنی قبل از پیروزی انقلاب و این سن میانگین ۵۶ سال اصلاً سن سرطان نبود که افراد بخواهند نگران شوند.
    الان سن امید به زندگی در کشورمان به ۷۳ سال برای دو جنس و ۷۴ و اندی رای جنس زن بالا رفته است و تعداد افراد بالای ۶۰ سال ما به ۸.۶ درصد جمعیت رسیده است و احتمال می‌دهیم تا سال ۱۴۰۴ این رقم به حدود ۱۰ درصد افزایش یابد.
    افزایش سرطان در سال‌های آینده ایران
    یعنی جامعه ما کاملاً جزء جوامع مسن دنیا به حساب می‌آید. معنی این حرف این است که سرطان به طبع باید در این جامعه مسن بیشتر شود. خوب این یک فاکتور که ۷۰ درصد علت افزایش سرطان است قابل پیشگیری نیست.
    30 درصد ابتلا به سرطان به دلیل دخانیات
    30 درصد دیگر که علت افزایش تعداد موارد سرطان است مواجهه با عامل است. عوامل خطر مسائلی مانند دخانیات، استعمال دخانیات در سنین مختلف و تغییراتی که دخانیات در شکل‌های مختلف ایجاد می‌کند شامل می‌شود.
    مسئله چربی‌های حیوانی، چربی‌های حیوانی تازه یا مانده، مصرف روغن‌های که با اسید چرب ترانس بالا و همین طور عدم فعالیت فیزیکی مناسب یا چاقی و افزایش وزن و اتفاق‌های دیگر به طور تخصصی و حتی مصرف غیر معمول هورمون‌ها در برخی موارد در ایجاد سرطان‌ها دخالت دارند.
    آب و هوای آلوده عوامل خطر در ابتلا به سرطان
    فلزات سنگین هم که در آب‌های آلوده ممکن است وجود داشته باشد یا باقیمانده فلزات سنگین در هوای آلوده و همچنین کودها و مواد شیمیایی که می‌تواند در سبزیجات باقی بماند، تمام این موارد عوامل خطر را بیشتر می‌کند که باعث افزایش سرطان می‌شود.
    ایران صاحب بیشترین رشد مرگ سرطان در منطقه

    فارس: وضعیت ایران در سرطان بر حسب آمارهای بهداشت جهانی چگونه است؟
    اکبری: تعداد سرطان‌ها در کشورمان در هر سال به سرعت در حال افزایش است و جالب است که خدمتتان عرض کنم در مطالعه‌ای که سازمان بهداشت جهانی انجام داد در منطقه شرق مدیترانه که ما جزء آن کشورها به حساب می‌آئیم، بیشترین رقم رشد مرگ ناشی از سرطان‌ها را داریم.
    در بین این کشورها ایران بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است به دلیل آنکه هم رشد سنی کشور ما بالاتر از دیگر کشورها است و هم توان مواجهه شدن با این عوامل خطر را دارند. یعنی پول دارند که بروند سیگار بخرند، ورزش نکنند و به استراحت‌های بی‌خودی و رفتارهایی که منجر به بیماری‌های غیر واگیر می‌شود، بپرداند.
    سالانه 85 هزار مورد جدید ابتلا به سرطان

    فارس: وضعیت سرطان‌ها به تفکیک در کشور به چه صورت است؟
    اکبری: بر اثر این اتفاق‌ها سرطان در کشورمان در سال قریب به ۸۵ هزار مورد جدید سرطان داریم و این رقم، رقم فوق‌العاده بالایی است که به یکی از معضلات بزرگ تبدیل شده است.
    گرفتاری ما عدد سرطان‌ها نیست بلکه مرحله است که در آن قرار داریم. بیشترین سرطانی که مردان ایرانی را مبتلا می‌کند و کشنده‌ترین سرطان برای مردان و زنان ایرانی هم به حساب می‌آید، سرطان معده است.
    5 سال نهایت عمر مبتلایان به سرطان معده
    متأسفأنه در زمینه سرطان معده در مرحله تشخیص در کشورمان تنها ۱۲.۸ درصد از این بیماران قادر هستند فقط ۵ سال با این سرطان زندگی کنند.
    یعنی وقتی این سرطان کشف می‌شود دیگر هیچ کاری برای بیمار نمی‌شود کرد. نه جراحی توان درمان را دارد و نه این داروهای جدید تحت عنوان شیمی درمانی که معمولاً هم بسیار کم اثر یا بی‌اثر هستند می‌توانند اقدامی کنند لذا، یک مسئله مهم غیر از مسئله افزایش تعداد شیوع سرطان کشف سرطان‌ها در مرحله قابل علاج و درمان بودن آن است.
    همین طور سرطان مری نیز معمولاً در مرحله‌ای کشف می‌شود که امکان درمان جدی برای بیمار وجود ندارد. این وضعیت در سرطان پانکراس نیز هست.
    وضعیت سرطان‌های روده بزرگ و تیروئید بد نیست
    در سرطان‌های کلون یا روده‌‌های بزرگ وضع نسبتاً بهتری داریم، در سرطان پستان وضعیت نسبتاً مناسب است و در سرطان تیروئید نیز وضعیت بهتری داریم و این مسائل از نظر زمانی کشف است.
    فارس: شما در گذشته مسئولیت اجرایی در وزارت بهداشت داشتید پیشنهاد و توصیه تان به مسئولان کنونی وزارت بهداشت چیست؟
    اکبری: خوب این مسئله را عرض کردم تا معلوم شود که تبیین این وضعیت به ما می‌گوید چه کاری باید در این زمینه انجام دهیم، دو کار اساسی وظیفه حاکمیت است که باید انجام دهد و واقعاً عرض می‌کنم این مصیبتی است من از سال ۷۵ این اعلام خطر را کرده‌ام و دارم همین طوری ادامه می‌دهم.
    مصیبت فقدان توجه به پیشگیری سرطان
    تمام پیش بینی‌‌های ما هم به‌شدت به وقوع پیوسته است و اگر قدمی برای پیشگیری برنداریم، یعنی اگر قدمی برای پیشگیری سرطان‌ها و سایر بیماری‌های غیر واگیر برنداریم تمام ثروتمان را بعداً هم خرج درمان این موارد کنیم قادر نخواهیم بود به طور کامل درمان کنیم. اصلاً امکان ندارد چنین چیزی را درمان کرد. این در حالی است که امکان پیشگیری برای این موارد وجود دارد.
    در این زمینه غیر از سرطان معده که شایع‌ترین سرطان در مردان ایرانی است و کشنده‌ترین سرطان در مردان و زنان ایرانی به حساب می‌آید سرطان سینه نیز شایع‌ترین سرطان در بین زنان ایرانی است.
    این سرطان برخلاف سایر کشورها عامل اصلی مرگ زنان کشورمان از نظر سرطان و پنجمین دلیل مرگ در بین آنان است. البته منظور من در بحث سرطان است ولی در مجموع هنوز هم سرطان‌های مختلفی از جمله مری بیشتر زنان ایرانی را می‌کشد، تا سرطان سینه که از همه شایع‌تر است.
    نکته دوم این است که درمان سرطان سینه در کشور بهتر استاندارد شده است و مردم آگاهانه‌تر به پزشک مراجعه می‌کنند در نتیجه در مرحله بالینی پائین‌تری این سرطان کشف می‌شود.
    وظیفه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان مسئول سلامت مردم این نیست که همه کارها را خودش بتواند انجام دهد زیرا وزارت بهداشت سردمداری سلامت را باید برعهده داشته باشد ولی عوامل خطر دست بخش‌های دیگر توسعه است.
    افزایش 4 درصدی استعمال دخانیات در کشور
    فارس: یکی از عوامل مهم ابتلا به سرطان، سیگار است در این مورد چه مسائلی باید در کشور لحاظ شود؟
    اکبری: ما میزان استعمال دخانیاتمان در کشور از 7 سال گذشته از قریب ۱۱ درصد جامعه بالغ به یک چیزی حدود ۱۵ درصد جامعه بالغ رسیده‌ایم.
    این رشد ۴ درصدی یک تعداد زیادش در خانم‌ها بوده است و این تعداد زیاد در خانم‌ها گرفتاری بیشتری دارد زیرا همیشه عوارض سیگار برای خانم‌ها غیر از خودشان برای دیگران نیز هست و به‌خصوص برای کودکانشان، یعنی کودکانی که نشسته‌اند در اتاق و مادر سیگار می‌کشد. ضررهایش معادل کودکی است که خودش سیگار می‌کشد و خانم‌ها از این بابت ضررشان بیشتر است ضمن اینکه باردار می‌شوند و گرفتاری‌های دیگری نیز دارند.
    این اتفاق متأسفانه در کشورمان رخ داده است و تابلوی استعمال دخانیاتی در کشور در حال شکل گرفتن است که معادل تابلوی مشابه کشورهای غربی در حدود ۵۰ تا ۶۰ سال گذشته بود.
    در آن زمان به همین نسبت میزان استعمال دخانیات در آن کشورها بالا رفت. درست مشابه تابلوی ما و به همان نسبت هم سرطان‌ها افزایش پیدا کرد، واقعاً ظلم است و خدا از ما راضی نخواهد بود اگر ما این تجربه دنیا را داریم و پیشگیری نکنیم.
    پول سازی برای کشور از راه سیگار یک دروغ بزرگ است
    هر قدمی که حاکمیت در این زمینه بردارد برای اینکه مصرف دخانیات را در کشور آزاد یا آسانتر کند یا تسهیل کند به بهانه‌ای که من پول برای مملکت می‌سازم این یک دروغ بزرگ اقتصادی و یک گناه از نظر سلامت است. به خاطر اینکه آشکارا به سلامت مردم لطمه می‌زند.
    تسهیل کردن دسترسی مردم به استعمال دخانیات اعم از قلیان، سیگار، پیپ یا هر شکل دیگر کار خلاف خیلی بزرگ است.
    من اخیراً شنیدم که کشور کره دستگاه سیگارسازی خودش را به دلیل قرارداد کنوانسیون ژنو که ما نیز از بنیانگذاران آن هستیم برای محدود کردن مصرف دخانیات به فروش رساند و حال اینها ارزانتر خریده‌اند و آورده‌اند ایران که با آن بیشتر سیگار تولید کنند.
    جلوگیری از قاچاق سیگار بهانه است
    این بهانه‌ای است که می‌گویند ما این دستگاه را می‌آوریم تا جلوی قاچاق را بگیریم چرا این حرف را می‌زنند که ما به بهانه آن تولید را بالا ببریم.
    بحث دیگر قانون کنترل جامع کنترل دخانیات است که در کشورمان توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است و تکلیف را کاملاً روشن کرده است چرا این قانون اجرا نمی‌شود این قانون که این همه مجلس پیشقراولی کرد و به سند قوانین بین‌المللی که تازه جمهوری اسلامی از بنیانگذاران آن بود و به تصویب رساند در کشور اجرا نمی‌شود.
    در این قانون یکسری شرایط و حرف‌هایی است که حالا برخی از آنها رعایت و برخی دیگر رعایت نشده است مثلاً شما حق ندارید کاری کنید که سیگار زودتر از ۲۰ دقیقه به دست کسی برسانید که می‌خواهد سیگار بخرد یعنی باید فضاهای فروش سیگار محدود باشد.
    سیگار باید گران باشد
    اکسی که سیگار می‌فروشد نباید سنش کمتر از ۱۳ سال باشد خریدار نیز نباید سنش کمتر از ۱۸ سال باشد. قیمت سیگار باید طوری باشد که یک سیگاری در طول ماه معادل یک سوم درآمدش را ناچار باشد در این زمینه هزینه کند نه این قدر ارزان که شما هر پولی در جیب‌تان باشد بتوانید سیگار بخرید.
    تنوع سیگار باید آن قدر محدود باشد که سلیقه‌ها را جواب ندهد نه مثل کشور ما که انواع سلیقه‌های مختلف در بازار سیگار پوشش بدهیم. بسیاری از دکه‌های روزنامه‌فروشی که دکه‌های فرهنگی هستند. بچه‌ آدم باید برود آنجا روزنامه، مجله یا گل بخرد ولی حالا تبدیل شده‌ به سیگار فروشی.
    یک زمانی در برابر این دکه‌ها شهرداری و نیروی انتظامی همتی کرد ولی با سر و صدایی که به راه انداختند دو مرتبه نتوانستند جلوی آنها را بگیرند.
    کبریت مجانی پس از فروش سیگار
    خوب این فراوانی دود سیگار و قابل دسترس بودن برای عام مردم و ارزان بودن را چرا اصلاً کسی از این پسر و دختر سؤال نمی‌کند که این سیگار را برای چه کسی می‌خواهی بخری و گاهی حتی یک نخ سیگار هم شما بخواهید بخرید یک کبریت مجانی نیز برایت روشن می‌کنند.
    کم کاری در برنامه‌های استعمال دخانیات گناه است
    این روش در هیچ جای کشورهای متمدن دنیا وجود ندارد این واقعاً یک روش مخرب است برای تخریب جامعه که به هر حال گناه است، به هر حال ما یک حرف انقلابی زده‌ایم و داریم می‌زنیم و پایش ایستاده‌ایم ولی با این حرکت‌ها نمی‌شود زیرا این موارد باعث ضعف جامعه اصلی اسلامی است.
    ظلم به مردم
    باید مسئولان آگاه باشند که اگر این رفتارها بر مبنای سلامت مردم طراحی نشود وجداناً به این مردم ظلم می‌کنند.
    فارس: آقای دکتر رژیم غذایی نادرست نیز از دیگر عوامل خطرزای ابتلا به سرطان است در این مورد بیشتر راهنمایی بفرمایید
    اکبری: در مبحث رژیم غذایی باید به روغن‌های مصرفی خودمان در کشور اشاره کنم توفیقاتی بوده است و مقداری روغن سرخ‌ کردنی درست شد که در مقابل حرارت بالای ۶۰ درصد می‌تواند تحمل کند و یک مقداری اسیدهای ترانس و اسیدهای اشباع شده آن نیز پایین آمده است.
    روغن استاندارد نداریم
    با این حال از من گلایه می‌کنند که چرا این حرف را می‌زنی برای اینکه هنوز روغن استانداردی که ما جرئت کنیم با عدد و رقم به زن و فرزندمان بگویم که مصرف کنند وجود ندارد و یک عزم حاکمیتی را می‌طلبد.
    یعنی باید همه همت کنند و آن مقامات مسئول اعلام کنند که ما وام می‌دهیم به این شرکت‌های تولیدکننده روغن تا بروند دستگاه‌های خود را درست کنند و مواد اولیه را از جای مناسبی تهیه کنند تا اسید چرب ترانس به صفر برسد البته اگر می‌خواهیم میزان سرطان را پایین بیاوریم.
    تبلیغات صدا و سیما برای غذاهای پرچرب
    اکبری می‌گوید: همین برنامه‌های صدا و سیما را که در هفته‌ کنونی بیمار بودم مشاهده کردم هر چه برای آموزش آشپزی دارند غذاهای پرچرب است. این ظلم است معلوم است هرچیزی را چرب و شور کنند خوشمزه‌تر می‌شود. این واقعاً نشان می‌دهد که ما بلد نیستیم آشپزی کنیم.
    چطور دیگر کشورهای دنیا غذایی خوشمزه به افراد می‌دهد بدون اینکه چرب یا شور باشد، استفاده از رسانه ملی باید در حدی باشد تا برای مردم الگوسازی شود که این غذای چرب چیز خوبی نیست.
    فست فودها غذای مانده‌ هستند
    نکته بعدی غذاهای مانده است. غذاهای مانده همین غذاهایی است که اسمش را گذاشته‌اند فست فود. این غذاها واقعاً مانده هستند غذای تازه نیستند قبلاً این غذا را درست می‌کنند و به عنوان پیتزا، سوئیس و کالباس از چند ماه قبل این مواد را درست می‌شود و همان چربی حیوانی مانده است.
    خوردن پیتزا فقط یکبار در سال
    من نمی‌گویم کسی پیتزا نخورد ولی پیتزا را باید در سال یک‌بار خورده شود یا دو بار یا در نهایت ۵ بار و اگر کسی بخواهد هفته‌ای یک بار پیتزا بخورد باید بداند که مواد درون این چربی‌های حیوانی مانده به حدی است که حتماً برای فرد گرفتاری ایجاد می‌کند از جمله سرطان.
    10 سال آینده عوارض فست فودها نمایان می‌شود
    حال اگر کودکان ما این مواد را مصرف کنند و از سن ۵ سالگی هر دو هفته یکبار پیتزا مصرف کنند محاسبه کنید در سن ۴۰ سالگی به چه وضعیتی خواهند افتاد، الان جامعه ما هنوز عوارض ناشی از فست فودها را بروز نداده و این در ۱۰ سال آینده خود را نشان می‌دهد که چه اتفاقی بدی خواهد افتاد البته اگر مهارش نکنیم.
    گسترش غذای ایرانی
    اگر غذاهای ایرانی را تشویق نکنیم و یک متدولوژی اجتماعی طراحی نکنیم وضعیت مناسبی پیش رو نخواهیم داشت و باید در این زمینه زنان خانه‌دار ما توان این را داشته باشند که غذاهای ایرانی برای به خانواده‌های خود تهیه کنند.
    دولت برای گسترش غذا ایرانی سوبسید دهد
    دولت باید برای این کار حتی سوبسید دهد که غذاهای تازه ایرانی تهیه شود، حال در این زمینه هم متدولوژی‌های وجود دارد مثلاً ژاپنی‌ها یا دیگر کشورها در این زمینه چه کارهایی انجام داده‌اند.
    مسئولان مشکل سرطان را جدی نگرفته‌اند

    فارس: اقدامات کنونی در زمینه مقابله با بیماری سرطان را چگونه ارزیابی می‌کنید
    اکبری: سرطان معضل امروز و آینده کشور ما است چندین گرفتاری دارد. یکی اینکه به اعتقاد بنده هنوز مسئولان رده‌بالای مملکت اهمیت این مسئولیت را قبول نکردند یعنی درک نمی‌کنند این یعنی برای این مسئله جای اینکه نگران باشند که چه اتفاقی در پس سرطان برای کشور رخ می‌دهد نیستند.
    هیچ قدمی برای کاهش سرطان برداشته نشده است
    چرا تعداد سرطان‌ها در حال افزایش است و چطور می‌شود در سال‌های آینده این تعداد را کاهش داد این حرف‌ها را هنوز به نظرم مسئولان مملکت قبول نکرده‌اند و هیچ قدمی ندیده‌ام که برای پیشگیری از بروز سرطان برداشته شود.
    لازم به ذکر است که ما هر قدمی برای پیشگیری در حوزه سرطان برمی‌داریم همان قدم برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروق، دیابت و فشار خون مؤثر خواهد بود چون بیماری‌های غیرواگیر بسیار مشترکات دارند و عامل خطر به حساب می‌آیند.
    آگاهی مردم در زمینه بالا نرفته است
    مسئله بعدی اینکه آگاهی‌های مردم اصلاً‌ در قالب یک بسیج آموزشی یا در یک قالب رفتاری که خود مردم را مشارکت دهیم اعلام نشده است مثلاً نگفته‌ایم که چه خطری و چه اتفاقاتی در این زمینه در حال رخ دادن است.
    ابتلا به سرطان در تمام خانواده‌ها
    در حال حاضر مردم می‌آیند و می‌گویند که ما قبلاً سرطان نمی‌دیدیم ولی الان در هر فامیلی یک یا دو سرطانی داریم یعنی احساسش را کرده‌اند و این احساس بهترین زمانی است که به مردم اطلاعات علمی را منتقل کنیم.
    10 سرطان مردان ایرانی
    فارس: سرطان‌های شایع در بین مردان و زنان ایرانی به چه صورت است
    اکبری: من چند عدد و رقم هم به شما عرض کنم تا شاید در این زمینه کمک کند، ۱۰ سرطان شایع که مردان ایرانی به آن گرفتار هستند از جمله سرطان معده که بسیار شایع است در مردان و در مرحله بعد سرطان مثانه، سرطان پروستات، سرطان روده بزرگ، سرطان دستگاه خون، سرطان ریه، سرطان مری، سرطان مغز و سرطان غدد لنفاوی را شامل می‌شود.
    سرطان‌های شایع زنان ایرانی
    سرطان‌های شایع در خانم‌ها کمی فرق دارد. سرطان سینه شایع‌ترین سرطان در خانم‌ها است سرطان روده بزرگ بعدی است و در مراحل بعد سرطان معده، سرطان مری، سرطان خون، سرطان تیروئید، سرطان تخمدان، سرطان رحم و در نهایت سرطان مغز را شامل می‌شود.
    اغلب سرطان‌های پوست کشنده نیست
    من سرطان پوست را از این سرطان‌ها حذف کرده‌ام به دلیل اینکه شاید سرطان پوست شایع است اما کشنده نیست. بنابراین در محاسبات ما خیلی به حساب نمی‌آورید.
    البته یک نوع سرطان پوست داریم به عنوان ملانوما که خیلی هم کشنده است که همین خال‌هایی است که مهاجم می‌شوند. بقیه سرطان‌های پوستی در حد خیلی زیادی اگر به موقع تشخیص داده شوند قابل علاج است ولی این به معنای آن نیست که پیشگیری و تشخیص ندهیم و قدمی برنداریم.
    آسانترین سرطان قابل پیشگیری؛ سرطان پوست
    سرطان پوست خیلی آسانتر از دیگر سرطان‌ها قابل پیشگیری است. به هر حال وضعیت این سرطان‌ها در کشور و میزان بقای آنان مهم است.
    بنده عرض کردم که پیدایش سرطان‌ها و افزایش روزانه آن یک گرفتاری است و تعداد و مرحله بالینی کشف آن گرفتاری دیگری است.
    5 سال حداکثر عمر مبتلایان سرطان معده
    هنوز سرطان معده در بین ژاپنی‌ها شایع است اما سرطان معده را در ۹۰ درصد موارد در مرحله یک کشف می‌کنند. مرحله بالینی یک یعنی وقتی که فقط جراحی می‌کنند کفایت می‌کند و بیمار زنده می‌ماند در حالی که در ایران ۱۲.۸ درصد بیماران سرطان معده ما فقط ۵ سال می‌توانند زنده بمانند و بقیه زودتر از ۵ سال می‌میرند.
    بسیاری از مبتلایان سرطان معده یک سال بیشتر دوام نمی‌آورند
    الای ۴۰ درصد بیماران در سال اول تشخیص؛ فوت می‌کنند این حالت خیلی خوبی نیست و ضرورت دارد تا رفتارهای لازم برای آن انجام شود و یکی از کارهای خوبی که می‌شود انجام داد و باید قوی‌تر شوند ثبت سرطان در کشور است.
    فارس: آخرین وضعیت ثبت سرطان در ایران به چه صورت است؟

    اکبری: ما ثبت سرطان را در سال ۱۳۷۵ شروع کردیم و سال به سال هم وضعیت‌مان بهتر شد. این ثبت سرطان چهره‌ سرطان را به ما نشان داده است. به همین جهت ما جرئت داریم با بعضی از اعداد و ارقام صحبت کنیم اما دیگر توفیقی نداشتیم که این را پیش ببریم.
    ما باید به سمت مراحل بالینی پیش رویم تا بتوانیم اعلام کنیم که مثلاً استان فلان یا دانشگاه مربوطه یا در نهایت جراح سرطان چگونه در زمینه درمان سرطان اقدام و جراحی کرده است ولی امروز در این زمینه دیر اقدام شده است.
    دانشگاه مربوطه باید همت کنند و زودتر به سراغ مردم بروند تا مردم را آگاه کنند تا سرطان زودتر تشخیص داده شود و در گام بعد اثربخشی درمان‌ها را داشته باشیم.
    درمان گران سرطان نگران کننده است
    یکی از گرفتاری‌هایی که من را بسیار نگران کرده است درمان گران سرطان است. یکی از کشف‌های بزرگ بشر برای کمک به آن کشف آنتی‌ بیوتیک‌ها بوده است به هر حال آنتی بیوتیک‌ها جان زیادی را نجات داده‌ است زیرا زمانی بیماری‌های واگیر مسئله مردم بود.
    گروه پزشکی تحت تأثیر شرکت‌های دارویی
    در گام‌های بعدی گروه‌های پزشکی تحت تأثیر شرکت‌های دارویی قرار گرفتند و آنتی‌ بیوتیک‌ها به صورت غیر علمی مصرف شد و این غیر علمی مصرف کردن باعث مقاومت‌های دارویی شد به طوری که لحظه به لحظه آنتی‌بیوتیک‌های گران‌تری تولید شد و درمان بیماری‌های واگیر به درمان‌های گران تبدیل شد.منتها چون عدد بیماری‌های واگیر اصولاً کم است خیلی این مسئله معنا پیدا نکرده و بیشتربه بیماران بستری در بیمارستان‌ها یا آی‌سی‌یوها توجه می‌شود.
    تجارت وارد درمان سرطان شده است
    فارس: هزینه های درمان سرطان در کشور بالاست در این زمینه چه باید کرد؟
    * اکبری: ببینید در گام اول اینکه این تجربه آنتی‌بیوتیک‌ها روی داروهای شیمیایی برای شیمی‌درمانی بیماران سرطانی یک‌دفعه در حال افزایش است. یعنی یک دفعه ره چند ساله را یک شبه می‌رود و از همین حالا تجارت وارد جریان‌ها شده و ما را وادار به درمان‌هایی می‌کند که واقعاً‌ گاهی برای مریض مؤثر نیست یا اثربخشی‌اش برای آنان مناسب نیست.
    100 میلیون تومان برای صفر درصد تأثیر درمان شیمی درمانی
    این یعنی آنکه به مردم می‌گویم شما ۱۰۰ میلیون تومان باید خرج کنید تا این دارو را مصرف کنید و به وی نمی‌گویم که تأثیر این دارو برای شما صفر درصد است یا یک درصد یا دو و در نهایت ۶ درصد و این مواردی است که برای آن مصداق دارم یعنی در بهترین وضعیت ۶ درصد بیمار سود می‌برد و در بدترین وضعیت که بیشتر هم است بیمار صفر درصد درمان برای آن موثر نیست.
    درمان‌های تلخ به دلیل تأثیر تبلیغات
    به هر حال تحت تأثیر تبلیغات مختلف تجاری وادارمان می‌کنند که درمان‌های تلخ و سخت را انجام دهیم یا اینکه مثلاً‌ در زمینه رادیوتراپی با وجود آنکه رادیوتراپی برای کنترل موضعی کمک هم می‌کند ولی در حال حاضر دستگاه‌های تولید شده که در حین عمل این فعالیت‌ها را انجام می‌دهند.
    تسریع درمان سرطان با دستگاه‌های رادیوتراپی‌های جدید
    دستگاه های جدید رادیوتراپی به درمان سریع سرطان کمک می کنند از اینکه 30 بار بیمار برود و رادیوتراپی کند جلوگیری می‌کند ضمناً اثربخشی بیشتری نیز دارد این دستگاه ارزانتر هم هست اما چون این دستگاه در اختیار جراحان قرار می‌گیرد و جراح همان موقع عمل کار را نیز می‌کند یک عده از گروه‌هایی دیگر با آن مخالفت می‌کنند.
    من این موارد را می‌گویم تا حاکمیت درباره سلامت مردم آگاهانه وارد این میدان شود زیرا همه دنیا وارد این مسئله شدند و همه دنیا آمده‌اند و یک ساختارهایی را درست کرده‌اند تحت عنوان بررسی تکنولوژی‌ها در توزیع سلامت که اجازه نمی‌دهد تا مشکل ایجاد شود.
    چهارچوب‌های سلامت باید بر علم استوار باشد نه سلیقه
    این روش اجازه می‌دهد با تصویب راهنماهای بالینی خط مشی مشخص شود و بر اساس میزان اقتصاد مملکت و درآمد مردم و وضعیت اقتصادی آنان و در نهایت سن، جنس راهنمای بالینی و علمی ارائه شود یعنی چارچوب‌ها بر روی علم استوار است نه بر روی سلیقه.
    به نظر من مهمترین وظیفه‌ای که وزارت بهداشت دارد تدوین راهکارهای بالینی برای هدایت درمان مردم است البته پیشگیری اولی است ولی باید در حوزه درمان حتماً با راهکارهای بالینی جلو بیاید.
    الان دائماً سر و صدا، جلسه و کنفرانس گذاشته می‌شود ولی بنده یک نمونه راهنمای بالینی نمی‌بینم که تکلیف را روشن ‌شود که مثلاً در مورد سرطان سینه در مرحله 2 چه کاری را باید انجام داد.
    بازار مکاره به وجود آمده
    الان به تعداد آدم‌ها شرکت‌های دارویی ما را هدایت می‌کنند که این کار را بکنید یا آن کار را نکنید و در حقیقت به معنای واقعی بازار مکاره به وجود آمده است لذا وظیفه‌ای که انتظار داریم مسئولان برای تعیین خط‌ مشی‌های تشخیصی- درمانی در سرطان‌ها در کشور انجام دهند بحث تدوین راهنماهای بالینی است است.
    بیماران با یک بقچه آزمایش
    الان گاهی اوقات بیمار سرطانی نزد من می‌آید و یک بقچه بزرگ آزمایش با خودش می‌آورد و به او می‌گویم این چه وضعی است، بیمار به من می‌گوید من همیشه نزد پزشک می‌رفتم و این همه هم آزمایش دادم و هرگز هم سرطان نداشتم.
    در اروپا پزشکی که این همه آزمایش بنویسد از طبابت ساقط می‌شود
    الان می‌بینم مد شده است این "تومور مارکرها" را ببرند و چک کنند آن هم با هزینه‌های گران؛ واقعاً ما این آزمایشها را که به بیمار بسیار فشار می‌آورد در صورتی که پزشکی در اروپا این گونه آزمایش بنویسد از فردای آن روز از پزشکی ساقطش می‌کنند.
    چرا جلوی نوشتن این همه آزمایش گرفته نمی‌شود
    حال این آزمایشها را با هزینه‌های گران برای غربالگری سرطان می‌نویسند اصلاً این روش ارزش علمی ندارد چه کسی است که راهنمای بالینی بدهد تا جلوی این وضع گرفته شود و اجازه ندهند این روش انجام شود این راهنماهایی بالینی باید توان علمی داشته باشند.
    اداره کردن حوزه سلامت این گونه صحیح نیست
    وزارت بهداشت باید از نظر علمی توانمند شود و جرئت کند تا روش مراقبت‌ مدیریت راهنمای بالینی را ارائه کند، این کار از سال 1380 شروع شد و تا 1384 ادامه یافت و بعد تعطیل شد و واقعاً نمی‌شود اینگونه مملکت را در حوزه درمانی اداره کرد.
    سفر مجانی و کادو توسط شرکت‌های دارویی
    شرکت‌های دارویی زورشان از ما بیشتر است هم پول دارند هم مسافرت می‌برند هم خدای ناکرده کادو می‌دهند و این مواردی که می‌گویم مصداق برایش دارم و در این زمینه حتی کنفرانس‌های مجانی برای پزشکان را می‌فرستند.
    پزشکان به سفر دبی راضی نمی‌شوند، اسپانیا
    اخیراً ما یک کنفرانسی با بیمارستان ایرانیان در دبی به صورت مشترک قصد برپایی داشتیم ولی مخالفت کردند و گفتند پزشکان را به اسپانیا ببریم چون می‌گویند پزشکان دیگر دبی نمی‌آیند؛ آخر این چه بساطی است که درست شده است که تا این حد تخلف پیش می‌آید.
    در حال حاضر علم تحت تأثیر حرف‌های دیگر قرار گرفته لذا در بحث حاکمیت بالینی در حوزه سلامت قانون، برنامه پنجم توسعه و در نهایت رهبری نیز صراحتاً وزارت بهداشت را در این زمینه مسئول دانسته‌اند.
    حاکمیت بالینی وزارت بهداشت در سرطان نمایان شود
    این حاکمیت باید چهره بنماید و باید حاکمیت بالینی وزارت بهداشت در حوزه سلامت در مورد سرطان نمایان باشد تا تکلیف مشخص شود و به من متخصص اجازه داده نشود خطا بروم زیرا به من اعلام می‌کنند که این کار باید انجام شود یا این کار انجام نشود یا مثلاً قلیان در این مکان ممنوع باشد یا در مورد مسائل چربی نیز این موارد باید رعایت شود و در نهایت به مردم برای چگونگی زندگی کردن آموزش داده شود.
    متخصصان باید این موارد را از حفظ باشند و در نهایت در مورد درمان نیز مسائل پزشکان مشخص باشد که تکلیف آنان معلوم شود.
    ما نیروی انسانی در این زمینه کم نداریم و به اندازه کفاف داریم و قطعاً نیروهای تخصصی ما از نیروهای متخصص منطقه خاورمیانه بهتر هستند و ما توان رقابت با اکثر کشورهای دنیا در زمینه نیروهای متخصص را داریم.
    امکانات درمانی در انبارها خاک می‌خورند
    در باب امکانات نیز امکانات بسیاری در حوزه سرطان وجود دارد که اصلاً استفاده نمی‌شود من در آمریکا یک دستگاهی را مشاهده کردم و تصور کردم که این دستگاه چقدر خوب است و فکر کردم که پس از بازگشت از این دستگاه خریداری شود و برای درمان استفاده کنیم ولی وقتی به ایران آمدیم دیدم بیش از 80 دستگاه از این دستگاه‌ها در انبارهای ما خوابیده است و خاک می‌خورد و اصلاً کسی استفاده نمی‌کند.
    خرید تجهیزات به یک مد تبدیل شده
    خرید دستگاه به یک مد در کشور تبدیل شده است اما بهره‌گیری و بهره‌مندی از دستگاه توان مدیریتی می‌طلبد تا این دستگاه‌ها را راه بیندازد و شکل دهد.
    به هر حال این یک معضل بزرگی است که امیدوار هستیم تا با همت همه جانبه مردم و مسئولان این مسئله جلوی آن گرفته شود.
    16 میلیون مبتلا به سرطان در سال 2020 در دنیا
    اکبری: در سال 2008 بالغ بر 12.4 میلیون نفر مبتلا به سرطان در دنیا داشتیم و تقریباً پیش‌بینی می‌شود که تا سال 2020 این رقم به 16 میلیون نفر می‌رسد.
    تعداد مبتلایان به سرطان 2 برابر می‌شود
    در سال 2030 نیز این رقم به 26 میلیون و 400 هزار نفر مبتلا به سرطان می‌رسد که نشان از 2 برابر شدن اعداد کنونی است.
    60 درصد مبتلایان به سرطان در کشورهای در حال توسعه
    بنابراین این دو برابری یک نکته اساسی افزایش رشد دارد و نکته دیگر آن این است که 60 درصد این بیماران در کشورهای در حال توسعه مانند ایران خواهند بود یعنی فقط 40 درصد در کشورهای توسعه یافته خواهند بود.
    افزایش مرگ ناشی از سرطان در 10 سال آینده
    نکته بعدی این است که بر اساس یک مطالعه دیگر در دنیا نشان داده شده است که در کشورهای شرق مدیترانه 181 درصد رشد سرطان خواهیم داشت و همچنین مرگ ناشی از سرطان نیز در کشوری که ما زندگی می‌کنیم به همراه 22 کشور همسایه ما بیشترین تعداد رشد مرگ ناشی از سرطان را در 10 سال آینده خواهیم داشت.
    سرطان دومین عامل مرگ در برخی استان‌های کشور
    این حرف یعنی ما باید خیلی بیشتر و سریعتر باید اقدام کنیم الان سرطان سومین علت مرگ در کشور است و در بسیاری از استان‌ها به دومین علت مرگ تبدیل شده است یعنی هر استانی که توانسته است در زمینه تصادفات و ضایعات ناگهانی ناشی از تصادفات رانندگی را کنترل کند سرطان آمده است و جای آن را گرفته است.
    سرطان مرگ خانمان برانداز
    به هر حال مرگ زودرس سرطان که خانمان برانداز نیز هست یک مرگ تنها به حساب نمی‌آید بلکه یک فامیل را از کار می‌اندازد و ضرورت دارد تا همت بیشتری در این زمینه انجام شود.
    سالانه 32 هزار مرگ سرطان در ایران؛ 7،9 میلیون مرگ در دنیا
    فارس: آمارها در زمینه سرطان در جهان چه می‌گویند.
    اکبری: در این زمینه 7.9 میلیون مرگ در سال در دنیا گزارش شده است که این آمار به رقمی بالغ بر 12.5 میلیون مرگ در سال خواهد رسید و در کشور ما نیز 85 هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در سال گزارش می‌شود که بیش از 32 هزار مرگ در هر سال صورت می‌پذیرد.
    300 تا 400 هزار نفر در کشور با سرطان زندگی می‌کنند
    حدود 300 تا 400 هزار نفر با سرطان در کشور زندگی می‌کنند یعنی این کسانی با افراد دیگری که تازه مبتلا شده‌اند با بیماری سرطان زندگی می‌کنند.
    ما در سال حدود 10 هزار مورد جدید سرطان سینه در زنان کشور داریم که در 5 سال حدود 33 هزار نفر بوده‌اند، یعنی 33 هزار نفر در 5 سال گذشته با سرطان سینه پیدا کردند و در حال حاضر زندگی هستند.
    این ارقام تقریباً اصطلاح علمی آن استخراج شده است و قبلاً از این موارد هیچ اطلاعی نداشتیم و این آمار و ارقام آماده است تا مدیریت‌ها بتوانند روی این مسئله کار و برنامه‌ریزی کنند.
    عوارض آلودگی امسال هوای تهران 10 سال آینده بروز می‌کند
    سرطان بر حسب سال یعنی سال 90 یا 91 فرقی نمی‌کند چون سرطان فی البداعه تولید نمی‌شود زیرا سرطان یک بیماری غیرواگیر است و در طول زمان طولانی شکل می‌گیرد یعنی اگر ما امسال خرابکاری آلودگی هوا را داریم قرار نیست امسال سرطان پیدا شود زیرا امسال این آلودگی‌ها با قلب و عروق کار دارد ولی عوارض این آلودگی‌ها 10 تا 15 سال آینده مشخص می‌شود.
    به همین جهت ما نشانه‌های تغییرات را بر مبنای سال جاری در سال‌های آینده خواهیم دید.
    رنگ مو و سرطان
    فارس: استفاده از رنگ مو سرطان زا است؟

    اکبری: ببینید من الان نمی‌دانم کدام رنگ مو مد نظر است ولی اگر ما یک ماده شیمیایی را به بدن بزنیم و این ماده شیمیایی قدرت ماندگاری داشته باشد تا سلول‌ها را تحریک کند و مستمر نیز استفاده شود سرطان‌زا می‌شود.
    باید این ماده شیمیایی وارد سلول شود و با سلول ترکیب شده و سلول را وادار به واکنش کند ولی با یک بار مصرف یا دو بار مصرف کسی سرطان نمی‌‌گیرد مثلاً کسی با یک یا دو بار فست‌فود خوردن سرطان نمی‌گیرد ولی اگر استمرار مصرف پیدا کند می‌تواند آن سلول را تحریک کند.

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. پاسخ رییس جمهور به بسیاری از شبهات در مصاحبه زنده با شبكه سی.ان.ان
    توسط محب المهدي (عج) در انجمن اخبار سیاست داخلی ایران
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 23-10-2011, 14:29
  2. احمدی‌نژاد: مطمئنم هیچ اتهامی علیه دولت به اثبات نمی‌رسد‌
    توسط محب المهدي (عج) در انجمن اخبار سیاست داخلی ایران
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 23-10-2011, 08:37
  3. اطلاعات عمومی درباره رابطه ورزش و سرطان
    توسط م علی کوچولو در انجمن انجمن متفرقه
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 27-02-2011, 17:30
  4. قدرت شفابخشى سير
    توسط vorojax در انجمن سلامت و بهداشت
    پاسخ: 19
    آخرين نوشته: 12-09-2008, 16:37

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه