در آستانه فرارسيدن 12 اسفند روز برگزاري نهمين انتخابات مجلس شوراي اسلامي هر روز شاهد تشكيل و اعلام موجوديت جبههها و گروههاي سياسي جديدي در اين عرصه به خصوص در جريان اصولگرا در كنار حضور رقيب سنتي آنها هستيم كه به اعتقاد برخي از تحليلگران اين تعدد ليستها و جبههها به داغتر شدن تنور انتخابات و افزايش مشاركت مردم ميانجامد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در حال حاضر يكي از مهمترين و تشكيلاتيترين جبهههايي كه در جريان اصولگرا براي انتخابات بهارستان نهم تشكيل شده است جبهه متحد اصولگرايان است كه اين جبهه در روز 18 بهمنماه ليست 30 نفره خود را براي حوزه انتخابيه تهران بر اساس آنچه كه از قبل وعده داده بود اعلام كرد و براساس آنچه كه اعلام شده است 11 نفري كه اكنون در اين ليست قرار دارند سابقه نمايندگي ندارند، البته تعدادي از وزرا و معاونان اخراجي دولت نهم و دهم در اين ليست حضور دارند و همانطور كه پيشبيني ميشد اين جبهه نام علي مطهري، عباسپور و كاتوزيان را در ليست انتخاباتي خود قرار نداد و در كنار اين قضيه با نگاهي گذرا به ليست اين جبهه متوجه ميشويم كه جمعيت اصولگرايان تحولخواه (جمعيت ايثارگران و رهپويان انقلاب اسلامي) نسبت به ديگر گروههاي اصولگرا حاضر در جبهه سهم بيشتري را به خود اختصاص داده است و عملا در اين جبهه ميدانداري ميكنند.
از طرف ديگر اين جبهه اعلام كرده كه در مورد سرليست انتخاباتي خود در روز يكشنبه تصميمگيري ميكند و بر اساس شنيدهها سر ليست اين جبهه به ترتيب آقايان حدادعادل و ابوترابي خواهند بود.
**در ادامه فعاليت ديگر گروههاي اصولگرا در عرصه انتخابات ميتوان به فعاليت جبهه پايداري انقلاب اسلامي اشاره كرد گرچه در ابتداي تشكيل اين جبهه اينطور به نظر ميرسيد كه جبهه پايداري با جبهه متحد اصولگرايان با توجه به سازوكاري كه تبيين شده بود به وحدت برسد و ليست مشتركي را ارائه دهد، ولي اين امر محقق نشد و هر كدام از اين جبههها عدم تحقق اين موضوع را برگردن يگديگر انداختند تا اينكه لنكراني سخنگوي اين جبهه ارائه ليست جداگانه از جبهه متحد را منطقي دانست.
از طرف ديگر سخنگوي اين جبهه هفت ماهه در مصاحبه روز چهارشنبه خود با خبرنگاران با بيان اينكه «27 نفر از ليست اين جبهه قطعي شدهاند» وعده داده است كه طي روزهاي آينده ليست 30 نفره اين جبهه در حوزه انتخابيه تهران قطعي و اعلام عمومي شود.
كانديداهاي اين جبهه براي انتخابات مجلس نهم همچنين ميثاقنامهاي را بايد امضا كنند كه متن اين ميثاقنامه در سايت اين جبهه در روز چهارشنبه هفته گذشته منتشر شد و اين جبهه اعلام كرده كه 150نفر را در سراسر كشور به عنوان كانديداي جبهه پايداري معرفي خواهد كرد. گرچه به نظر ميرسد اشتراكاتي بين ليست جبهه متحد و جبهه پايداري وجود داشته باشد، ولي سرليست اين جبهه بر اساس آنچه گفته شده حجتالاسلام والمسلمين آقاتهراني دبير اين جبهه خواهد بود و شاگردان و نزديكان آيتالله مصباحيزدي پدر معنوي اين جبهه سهم بسزايي در اين ليست داشته باشند.
**جبهه ايستادگي از ديگر تشكلهاي اصولگرا كه در عرصه انتخابات فعاليت ميكند نيز چند ماه قبل اعلام موجوديت كرده و اعلام كرده تا 25 بهمنماه ليست انتخاباتي خود را ارائه خواهد داد گرچه اين جبهه در ابتدا تلاش ميكرد كه با جبهه متحد به توافق برسد و يك ليست ارائه دهد و نمايندهاي را نيز به عنوان واسطه انتخاب كرد، ولي اين توافق حاصل نشد و طبق آنچه كه سخنگوي اين جبهه اعلام كرده اين جبهه نيز ليست جدايي خواهد داد، گرچه ممكن است اشتراكاتي نيز با ليست جبهه متحد داشته باشد.
**در اين عرصه تعدادي از اصولگرايان منتقد دولت دهم نيز كه اميدي جهت شركت در ليست جبهه متحد و جبهه پايداري نداشتند اقدام به تشكيل جبهه جديدي كردند و در ابتدا نام خود را جبهه منتقدان دولت دهم نامگذاري كردند، ولي از آن جا كه اين نام از همان ابتدا با استقبال كسي مواجه نشد آن را به تشكل صداي ملت تغيير نام دادند. آنها نيز طي جلسه شوراي مركزي خود كه در روز چهارشنبه هفته گذشته برگزار شد تصميم گرفتند بعد از 22 بهمن ليست انتخاباتي خود را ارائه دهد.
گرچه برخي از افرادي كه در اين جبهه فعال هستند معتقدند كه ممكن است اين جبهه براي حوزه انتخابيه تهران ليست 30 نفره ارائه نكند، ولي آنچه كه مشخص است اين است كه سرليست اين جبهه علي مطهري نماينده مردم تهران است كه در ليست جبهه متحد قرار نگرفت. از ديگر افراد فعال در اين جبهه ميتوان به عباسپور و كاتوزيان نيز اشاره كرد.
**جبهه بصيرت و بيداري اسلامي نيز به رياست سيدشهابالدين صدر نايب رييس دوم مجلس شوراي اسلامي كه در انتخابات مجلس هشتم عضو گروه 5+6 بود، در طي هفته گذشته در يك نشست خبري به صورت رسمي اعلام موجوديت كرد و اين جبهه اعلام كرده كه متشكل از 12 گروه اصولگراست و بعد از 22 بهمن ليست انتخاباتي خود را ارائه خواهد داد، گرچه در روزهاي اخير در سايتها ليستي به عنوان ليست احتمالي اين تشكل با سرليستي سيدشهابالدين صدر و با وجود اشتراكي با جبهه متحد اصولگرايان منتشر شد.
بر اساس اين گزارش سيدشهابالدين صدر نيز طبق آنچه كه پيشبيني ميشد در ليست جبهه متحد اصولگرايان قرار نگرفته است.
**صيامي دبيركل جبهه حاميان ولايت يكي ديگر از جبهههاي اصولگرا در روز سهشنبه هفته گذشته در يك نشست خبري اسامي 12 نفر از ليست اين جبهه براي انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي را اعلام و علي مطهري را به عنوان سرليست جبهه حاميان ولايت معرفي كرد.
اين فعال سياسي اصولگرا در اين نشست خبري اعلام كرد سيدمحمود علوي، حجتالاسلام والمسلمين ابوترابي، خانم محمدزاده، قاسم مميپور، پرويز سروري، الياس نادران، نبي رودكي، حمدالله قهرمانيفر، علياصغر خاني، حسين مظفر و مرتضي غرقي از جمله افرادي هستند كه اساميشان در ليست اين جبهه قطعيت يافته و ليست قطعي را هفته آينده اعلام خواهد كرد.
وي همچنين گفته كه ليست اين جبهه با ليست جبهه متحد اصولگرايان 90 درصد اشتراك دارد و تاكنون در مورد 185 كانديدا در كشور به قطعيت رسيدهاند كه از اين تعداد 35 نفر خانم و 150 نفر آقا هستند.
**از طرف ديگر همانطور كه برخي از سياست ورزان پيشبيني ميكردند برخي از حاميان دولت نيز كم كم استراتژي حركت با موتور خاموش را كنار گذاشتند و به رسانهاي كردن فعاليتهاي خود در اين عرصه اقدام كردند به نحوي كه در روزهاي اخير جبهه توحيد و عدالت (دانشجويان و طلاب حامي گفتمان انقلاب و دولت اسلامي) كه طرفدار دولت هستند و برخلاف اعتقاد برخي از اصولگرايان مبني بر وجود جرياني خاص در بخشي از دولت به چنين چيزي اعتقادي ندارند براي شركت در انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي اعلام موجوديت كرده است.
اين جبهه با انتشار بيانيهاي ضمن اعلام ارائه ليست مستقل در حوزه انتخابيه تهران، از قطعي شدن اسامي 20 نفر از نامزدهاي مورد حمايت خود تاکنون خبر داده است.
اين جبهه در بيانيه خود تاكيد كرده است ما جمعي از دانشجويان و طلاب حامي گفتمان عدالتخواهي، فسادستيزي و پايبند به «رويکرد فکري ـ مديريتي رهبر حکيم و عادل انقلاب اسلامي» هستيم که بر اساس تکليف الهي و انقلابي خود و با هدف ايجاد رقابتي سالم و انتخاباتي پرشور و دشمنشکن به ارائه ليستي منتخب از ميان نامزدهاي انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي اقدام خواهيم نمود.
اعضاي اين جبهه ضمن انتقاد از ليست جبهه متحد و جبهه پايداري اعلام كردهاند، نامزدهاي مورد حمايت خود را تا روزهاي آينده معرفي ميكنند.
تعدد اين ليستها و جبههها در شرايطي صورت ميگيرد كه اصولگرايان از ابتداي آغاز فعاليت انتخاباتي خود همواره بر وحدت و ارائه يك ليست مشترك تاكيد داشتند، ولي به نظر ميرسد اين بار هم اصولگرايان به مانند انتخابات مجلس هشتم در حالي كه صحنه از حضور رقيب سنتيشان خالي بود در تحقق اين آرزوي ديرينه خود حداقل در حوزه انتخايبه تهران ناكام ماندند و گويي بايد شاهد رقابت اصولگرايان با يكديگر در اين عرصه باشيم.