اسم کشورتان را عوض می کنید یا نه؟
خیلی ها فکر می کنند که دعوا بر سر اسمهای جغرافیایی مختص ما هست و فقط ما ایرانی ها و عربها هستیم که بر سر موضوعاتی مانند اسم خلیج فارس با هم اختلاف داریم . اما ما ایرانی ها و کشورهای عربی باید در مقابل دعوای یونانی ها با کشور مقدونیه بر سر اسم کشور مقدونیه لنگ بیندازیم!
در یونان دختران ترجیح می دهند سوار بر اسب یا خر و به شکلی سنتی به خانهء بخت بروند . برای بهتر دیدنش روی عکس کلیک کنید
خیابانی در شهر اسکوپیه – پلیتخت کشور جمهوری مقدونیه
خیلی ها فکر می کنند که دعوا بر سر اسمهای جغرافیایی مختص ما هست و فقط ما ایرانی ها و عربها هستیم که بر سر موضوعاتی مانند اسم خلیج فارس با هم اختلاف داریم . اما ما ایرانی ها و کشورهای عربی باید در مقابل دعوای یونانی ها با کشور مقدونیه بر سر اسم کشور مقدونیه لنگ بیندازیم! ماجرا از این قرار است که از هزاران سال پیش یکی از مناطقی که اکنون در شمال یونان و بین این کشور با جمهوری مقدونیه و بلغارستان کنونی واقع شده است سرزمین و تمدنی وجود داشت بنام مقدونیه ( یا مسادونیا و مکادونیا ) . اسکندر هم که در راس سپاه یونانی ها به ایران حمله کرد و خامنشیان را برانداخت و تخت جمشید را آتش زد نیز اهل همان ولایت بود . یونانی ها تمدن مقدونیه را میراث تاریخی و فرهنگی خودشان می دانند و به آن عمیقا” افتخار می کنند . بعد از جنگ جهانی دوم و وقتی کشوری بنام یوگسلاوی بوجود آمد ، دولت آن کشور اسم منطقه ای بنام ( واردار بانو وینا ) را که همجوار با یونان بود ، به مقدونیه تغییر داد و تبدیل به یک جمهوری داخلی و در واقع استان خودمختار کرد . همانزمان یونانی ها به آن نامگذاری اعتراض کردند. آن موقع گفته می شد که مارشال تیتو – رهبر وقت یوگسلاوی – با این کارش چشم طمع به ایالت حاصلخیز و ساحلی مقدونیهء یونان دارد و تصمیم دارد با شعار تشکیل مقدونیه ای واحد ، بتدریج مقدونیهء یونان را هم جزو یوگسلاوی کند . بهرحال چون یوگسلاوی کشوری کمونیست و بسته بود و اسم استان مقدونیهء آن کشور هم در جایی برده نمی شد ، یونانی ها حساسیت چندانی به موضوع نشان نمی دادند. اما ماجرا زمانی برای یونانی ها جدی شد که کشور یوگسلاوی سابق فروپاشید و جمهوری داخلی و یا در واقع استانهایش و از جمله همین ایالت مقدونیه اش مستقل شدند و ناگهان در سال ۱۹۹۱ کشوری در کنار یونان و هم مرز با ایالت یونانی و تاریخی مقدونیهء آن کشور بوجود آمد بنام جمهوری مقدونیه! از همه جالبتر اینجا بود که پرچمی هم که به عنوان کشور جدید مقدونیه انتخاب شده بود شمایل خورشید شانزده پر ویرجینا بود که نشان تاریخی مقدونی های یونان باستان و علامت پادشاهی پدر اسکندر مقدونی محسوب میشد .
اولین پرچم جمهوری مقدونیه با نشان خورشید ویرجینا که در سال ۱۹۹۵ از ترس یونان عوض شد!
حالا خر بیار و معرکه بار کن . فریاد وامصیبتای یونان بالا رفت . حرف حساب یونان این بود که اولا” سرزمین باستانی مقدونیه همین استان شمالی یونان است که هنوز هم اسمش همچنان مقدونیه باقی مانده است و ثانیا” مقدونی ها جزو نژاد و فرهنگ و اقوام یونانی بوده اند و هنوز هم هستند و در همین ایالت مقدونیهء یونان زندگی می کنند و زبانشان و تاریخشان هم جزو زبان و تاریخ تمدن یونانی محسوب میشود ، حالا اینها به اهالی جمهوری مقدونیه و جدا شده از یوگسلاوی سابق که از نژاد اسلاو هستند و زبانشان هم اسلاو هست و هیچ وجه تشابه فرهنگی و نژادی و قومی و تاریخی هم با مقدونیه ندارند چه ربطی دارد؟ و اصلا” شما با اجازهء کی آمده اید و نشان خورشید ویرجینای ما را کرده اید علامت کشور خودتان؟ خلاصه یونانی های خشمگین که همهء افتخاراتشان در تاریخ و تمدن و فرهنگشان خلاصه می شود از دیدن تشکیل یک مقدونیهء جعلی با نام جمهوری مقدونیه و آنهم هم مرز با یونان و در کنار مقدونیهء واقعی و با پرچمی منقش به نماد پادشاهی مقدونیهء باستان خودشان ، از شدت خشم منفجر شدند . دولت یونان اعلام کرد نه تنها کشور جدیدی به اسم جمهوری مقدونیه و پرچمش را به رسمیت نمی شناسد ، بلکه این کشور تازه تاسیس شده باید فورا” اسمش را عوض کند و یک اسم دیگری برای خودش انتخاب کند و پرچمش را هم عوض کند وگرنه هر چه دید از چشم خودش دیده است!
نقشهء کشور جمهوری مقدونیه – زمانی که بیچاره اسمش جمهوری مقدونیه بود!
دولت کشور جدید مقدونیه هم اعلام کرد که از نظر تاریخی ۵۵ درصد از مقدونیهء باستانی در کشور کنونی یونان قرار گرفته و ۳۵ درصدش جزو کشور فعی ما هست و مابقی اش هم بین بلغارستان و آلبانی واقع شده است و نشان حورشید شانزده پر ویرجینا هم ملک بابایتان نیست و دلمان میخواهد که آنرا علامت کشورمان کرده ایم . در نتیجه یونان خفه شو! یونان هم گفت حالا دیگر کارت به جایی رسیده است که مقدونیهء من را تقسیم تاریخی می کنی؟ و بلافاصله پروندهء اسم کشور جدید مقدونیه را به شورای امنیت برد و گفت به این بابا بگویید فورا” اسم و پرجم خودش را عوض کند وگرنه بلایی به سرش می آورم که اسمش یادش برود! شورای امنیت هم که تا آنروز با یک چنین مسئلهء بی سابقه ای روبرو نشده بود با صدور قطعنامه ای از طرفین خواست که مشکل اسم مقدونیه را با مذاکره حل کنند .
پرچم جدید جمهوری مقدونیه که از ترس یونان جایزگزین پرجم قبلی این کشور شد!
جمهوری مقدونیه می گفت درست است که ما اسلاو هستیم و ربطی به آن مقدونی های باستان و اینهایی که الان در یونان هستند نداریم ، اما بهرحال یک زمانی آدمهای مقدونی در بخشی از کشور فعلی ما هم زندگی می کرده اند و هنوز هم خانه ها و کوزه هایشان هست و هر کس بخواهد می تواند بیاید تا آنها را نشانش بدهیم ، در نتیجه ما هم یک جورایی مقدونی هستیم و دوست داریم به نوعی وارث تمدن مقدونیه باشیم و اسممان را عوض نمی کنیم! یونان گفت لااقل اسم خودتان را بگذارید فیروم ( FYROM ) که مخفف اسم : کشور جمهوری مقدونیهء یوگسلاوی سابق باشد ( فارمر یوگسلاویان ریپابلیک آو ماسودونیا ) و ضمنا” این اسم را هم فقط و فقط بطور اختصار باید بنویسید و هر کس هم از شما پرسید این فیروم یعنی چی؟ باید بگویید بروید از یونانی ها بپرسید! . دولت مقدونیه هم گفت نخیر، یک کلام : جمهوری مقدونیه! ناگهان مذاکرات دو کشور قطع شد و یونان چاقو کشی کرد و گفت من باید پدر این مقدونی های جعلی را در بیاورم! و جدی جدی آمادهء لشگر کشی و حملهء نظامی به جمهوری مقدونیه شد .
کشور فیروم! – اسم و پرچم جدید ی که کشور بدبخت جمهوری مقدونیه ، طبق دستور یونان برای خودش انتخاب کرده است!
اروپا بهم ریخت و شورای امنیت سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا از یونان خواستند صلوات بفرستد و آرام بشود. اما دولت یونان کوتاه نیامد و اعلام کرد از امروز به بعد هر کسی بخواهد با این جمهوری عوضی! ارتباط برقرار کند باید دور رفاقت با ما را خط بکشد . یک مدت که گذشت ، یونانی ها دوباره اعلام کرد هیچ کشتی و هواپیمایی و ماشینی حق ندارد از داخل آب و خاک و آسمان ما به سمت این مقدونیهء جعلی برود! و خلاصه زد و این مقدونیهء بدبخت را از همه طرف محاصره کرد و تحت فشار گذاشت . ضمنا” اعلام کرد که اجازه نمی دهد این جمهوری جعلی عضو هیچ سازمان و پیمان اروپایی بشود . دولت مقدونیه هم دید اینجوری واقعا” نمی تواند زندگی کند و به کشورهایی که واسطهء خیر بودند گفت تو را به خدا بین ما و یونان میانجی گری کنید . اروپایی ها به یونان گفتند یک مقدار کوتاه بیا و جمهوری مقدونیه هم گفتند تو هم دیگر داری شورش را در میاوری و خلاصه باید یک امتیازی به این یونانی ها بدهی و آرامشان کنی . دولت یونان دو شرط اساسی گذاشت . یکی اینکه جمهوری مقدونیه فعلا” اسم خودش را بگذارد جمهوری مقدونیهء یوگسلاوی سابق! و ضمنا” همه جا اسم اختصاری اش که همان فیروم هست را بیاورد و نه مقدونیه را ، و دیگر اینکه نشان باستانی ما را از روی پرچمش بردارد . دولت جمهوری مقدونیه هم به کشورهای میانجیگر گفت آخه شما دارید زور می گویید و این اسم مسخرهء فیروم را روی بچه هم که بگذارید قهر می کند چه رسد به یک مملکتی مثل ما . اما حالا که این یونانی های نامرد ول کن ما نیستند و شما هم شما واسطه شده اید ، باشد . اسم بین المللی مان را می گذاریم جمهوری مقدونیهء یوگسلاوی سابق (فیروم! ) و پرچممان را هم بخاطر این یونانی های دیوانه و خطرناک عوض می کنیم تا چوبشان را از توی پاچهء ما بکشند بیرون . به این ترتیب جمهوری مقدونیه تسلیم یونان شد .
نمایی از شهر اسکوپیه پایتخت جمهوری مقدونیه
اما یونانی ها هنوز دست بردار نیستند . رسانه ها و مردم یونان از صبح تا شب تمام روابط و امورداخلی و خارجی جمهوری مقدونیه را دنبال می کنند تا مبادا کسی از آنها بجای اسم اختصاری فیروم بگوید مقدونیه! دولت و مردم مقدونیه هم از این اسم اختصاری و بی معنی که بر آنها تحمیل شده است حوصله شان سر رفته و هر جا که می روند یواشکی از کشورشان به عنوان جمهوری مقدونیه نام می برند . یونانی ها هم بلافاصله با خشم و داد و فریاد واکنش نشان می دهند که جمهوری مقدونیه نه! و باید بگویید جمهوری مقدونیهء یوگسلاوی سابق یا فیروم! ماهی نیست که سفیری خارجی در آتن احضار نشود یا سفارتخانه های یونان در کشوری با وزارت خارجهء کشوری که در آن هستند تماسی نگیرند و مراتب اعتراض شدید دولت یونان را بخاطر بکار بردن اسم جمهوری مقدونیه بجای جمهوری مقدونیهء یوگسلاوی سابق! در روزنامه ای یا تلوزیونی یا روزنامه ای و یا از دهن مقامی ، بیان و ابلاغ نکنند .
لباس سنتی مقدونی های یونان که در جشنها و برای رقص محلی می پوشند . برای بهتر دیدنش روی عکس کلیک کنید
خلاصه مسئله برای یونانی ها کاملا” ناموسی و حیثیتی شده است و مردم و کشورهای اروپایی و سایر جاهای دنیا هاج و واج مانده اند و معنی این حساسیت و تعصبی که یونانی روی اسم مقدونیه از خودشان نشان میدهند را نمی فهمند . یونان کشور بسیار زیبایی هست . من از مردم و طبیعت و زیبایی های این کشور تاریخی و باشکوه خاطره های بسیار خوبی دارم . عکسهای این مطلب را از فلیکر و نیز تصاویر موجود در اینترنت برداشته ام
منبع:aebadi.com