خاكساری و عرض حاجات به آستان مقدس چهارده كوكب منوّر آسمان ربوبی سفارش و تأكید بزرگان ما بوده كه به عنوان راهگشای مصائب و دشواریهای مادی و معنوی و دست یافتن بر فراز قله های معرفت یاری دهنده مومنان و متقیان است.
در این راستا یكی از نافذترین و چشمگیرترین دریچه های رهائی از بند مشكلات دنیوی و اخروی دریاچه ای است مملوّ از امواج پرتلاطم عشق به خاندان نبوی به نام زیارت عاشورا. كه رحمت بی انتهای این دعای شریف همواره مشمول گریختگان از دنیا و سوق داده شدگان به این سفینه رحیمی می باشد، كه هر عاشقی به مقتضای حال خود از سرچشمة این كوثر و فیض رحمانی سیراب شده و در این دریای وسیع شناور می گردد.
از آنجایی كه در امور دنیا و آخرت برای هر امری آدابی مخصوص به خود می باشد، زیارت عاشورا نیز از این قاعده مستثنی نبوده و مشتمل بر آداب و حالات مخصوص به خود میباشد , كه این آداب را حضرت آیت الله حق شناس از استاد فرزانه خود حضرت آیت الله العظمی بروجردی (ره) نقل می كنند كه امید است هدیه مبارك و گرانقدری باشد از گنجینه فیوضات اولیاءالله برای شیفتگان معرفت الهی. مقدمه : الف - صد مرتبه ذکر الّله اکبر گفته شود. ب - لعن و سلامی که در انتهای زیارت عاشورا میباشد را به ترتیب هر كدام فقط 1 بار گفته شود.
ج - زیارت عاشورا از اول تا ابتدای صد لعن خوانده شود ، این قسمت مربوط به مقدمه زیارت عاشورا میباشد.
در این قسمت نیازی به گفتن صد لعن و صد سلام نیست و زیارت تا سر صد لعن و سلام خوانده میشود و پس از آن ادامه زیارت عاشورا به صورت زیر میباشد:
د - دو ركعت نماز هدیه به حضرت ابا عبدالله خوانده شود، این نماز با نماز آخر زیارت عاشورا متفاوت است و نیت آن باید هدیه به حضرت ابا عبدالله باشد.
ه - پس از خواندن نماز هدیه به حضرت ابا عبدالله صد مرتبه ذکر الّله اکبر گفته شود.
پنج مورد فوق مقدمه زیارت عاشورادر این دستور مخصوص زیارت عاشورا میباشد و باید توجّه شود که در مقدمه که در بخش فوق توضیح داده شده است زیارت عاشورا تا سر صد لعن و سلام خوانده شده است و به طور کامل خوانده نشده است که پس از انجام موارد فوق به عنوان مقدمه ادامه زیارت عاشورا به صورت زیر خوانده میشود که مشروح زیارت میباشد .
ادامه زیارت عاشورا : الف - زیارت عاشورا از اول تا آ خر خوانده شود- در خواندن زیارت لعن و سلام هر کدام صد مرتبه گفته شود. ب - پس از اتمام زیارت دو ركعت نماز زیارت خوانده شود .( این نماز جزء زیارت عاشورا است )
توضیحات : 1) در طول خواندن زیارت عاشورا مراقبت از اعمال لازم میباشد .(ترك محرمات، فعل واجبات) 2) حرف نزدن بین زیارت عاشورا ( در یك مجلس خوانده شود ). 3) شروع زیارت عاشورا روز چهارشنبه باشد. 4) ادای صحیح عبارات زیارت عاشورا . 5) به جز اهل منزل كسی از خواندن زیارت عاشورا مطلع نگردد. 6) بین طلوع و غروب آفتاب خوانده شود. 7) چهل روز مستمر خوانده شود و هر روز صدقه برای سلامتی آقا امام زمان (عج) داده شود. 8) بانوان در ایام خاص , خواندن زیارت عاشورا را به شخص دیگری واگذار نمایند.
برگرفته از :[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] و ayehayeentezar.com
ببخشید میشه بفرمایید حضرت آیت الله حق شناس (ره ) کجا چنین حرفی رو زدند میشه بگید این نقل قول از کسی هست یا شنیدهخودتون هست
ممنونم با تشکر از شما
ویرایش کردم و منبع گذاشته شده
+ اینکه در وبلاگ [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] هم که از شاگردان حضرت آیت الله حق شناس (ره ) بودند همچین مطلبی آورده شده است
اگر سوالی هست در همین تاپیک پرسیده شود ..
..........................
خداوند استاد بزرگوار ما حضرت آیت الله شیخ عبدالکریم حق شناس را غریق رحمت واسعه ی خویش نماید . سالها خدمتشان مشرف می شدیم اما دریغ از درک شخصیت این مرد بزرگوار الهی .
ای کاش آن روزهای خوب ، شناخت و معرفت امروزم را داشتم تا می توانستم دریافتم را از سخنان ایشان بیشتر و بیشتر کنم ...
استاد می فرمودند :
رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نیز در حوائج مهم خود زیارت عاشورا می خواندند.
شاید این سوال پیش بیاید که مگر زمان رسول اکرم نیز زیارت عاشورا بود که پاسخ به این سوال نیز بدین شرح است :
در مفاتیحالجنان روایت شده که حضرت امام صادِق ع فرمود: من به همین ضمان از پدرم گرفتم و او هم به همین ضمانت از پدرش امام زینالعابدین ع دریافت کرد و او نیز از پدرش اباعبدالله الحسین ع ، و امام حسین به همین ضمانت از امام حسن ع و امام حسن از حضرت مولا امیرالمؤمنین ع و حضرت مولا از رسول خدا ص و رسول خدا از جبرئیل امین و او نیز ضمانت حقتعالی را در مستجابالدعوة کردن زائرین زیارت عاشورا به رسول گرامی اسلام ابلاغ نموده است.
یعنی زیارت عاشورا حدیثی قدسی است که از رسول اکرم تا امام باقر صلوه الله علیهم اجمعین نقل شده و در زمان امام باقر ع انتشار یافت. توجه بزرگان علما نیز به این مهم مارا بر این زیارت تحریض می نماید از این مهم و آن اینکه : مبادرت ورزیدن به زیارت عاشوراست ، غفلت نورزیم.
برگرفته از وبلاگ : [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
ببخشید من اگر از شما یه همچین سئوالی پرسیدم برای این بود که وقتی بعد از فوت حضرت آیت الله حق شناس (ره) بعضی ها گفتند که آقای جاودان جانشین ایشون هستند و من هم این مسئله رو به فرزند ایشون انتقال دادم ایشون خیلی عصبانی شدند و فرمودند که پدرم نوشتند و مکتوب فرمودند که من هیچ جانشینی ندارم و اگربه مسائلی برخورد کردید به فرزندم محمد حسن آقا مراجعه کنید پس خواهشان ناراحت نشید ازمن
بنده به فرموده فرزند خلف آیت الله حق شناس عمل کردم که استاد بنده هستند
یا علی التماس دعا