از عملیات پیچیده و موفقیت آمیز، تا کاذب خواندن پروژه های اطلاعاتی
موفق ترین عملیات های وزارت اطلاعات در سه سال گذشته، از مقابله با اغتشاشات و دستگیری تروریست ها، تا از هم پاشیدن گروهک ریگی و دستگیری عبدالمالک ، که عملیات آن، تعجب همه نهادهای اطلاعاتی جهان را به خود جلب کردو... نشان دهنده توان وزارت اطلاعات و نیروهای پرتلاش آن است؟ با توجه به این حجم از موفقیت ها، آیا نظیر این عملیات را می توان پروژه های کاذب نامید؟
بولتن نیوز: دستگاه اطلاعاتی کشور حداقل در 7سال گذشته و در دولت های نهم و دهم، از توان بالایی در ایجاد امنیت و کسب اطلاعات برخوردار بوده و جمع آوری اطلاعات و تحلیل آنها توسط تشکیلات اطلاعاتی و امنیتی کشور، به دستگاه های اجرایی کشور و مجموعه دولت، نیروی انتظامی و قوه قضاییه، کمک بسیاری در ایجاد امنیت و آرامش جامعه و دفاع از دستاوردهای نظام، انقلاب و دولت کرده است.
تشکیلات اطلاعاتی کشور، در زمینه های مختلف از مقابله با گروه های ترور مسوولان گرفته تا اغتشاشات بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 88 و مقابله با عملیات سازمان های جاسوسی، اختلال در بازارهای مختلف و اقتصاد کشور، مقابله با فساد اقتصادی، قاچاق کالا و...، حفاظت از مسوولین کشور درمقابله با خطرات و ناامنی ها و... فعالیت گسترده ای دارند.
طبیعی است که چنین حجم عظیمی از کار امنیتی و اطلاعاتی و همچنین حوزه های گسترده کاری، نیازمند صیانت، حفاظت، کار شبانه روزی و تقسیم کار گسترده و تخصصی است و نمی توان انتظار داشت زمانی که دولت می خواهد روی یک بحران یا نوسان قیمت ها در بازار متمرکز شود، تمام نیرو و توان وزارت اطلاعات تنها روی بازار ارز وسکه وطلا متمرکز شود، ضمن این که کار وزارت اطلاعات، جمع آوری اطلاعات و تحلیل آنهاست و نقش و سهم اصلی در ساماندهی بازار و اقتصاد کشور، در حوزه اختیارات و وظایف دستگاه های اجرایی، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد، هیات دولت و... است و نمی توان انتظار داشت که این کار تنها از طریق گزارش های اطلاعاتی و امنیتی، انجام شود و اصولا تنظیم بازار و کنترل بازار ارز وسکه و طلا و قیمت کالاها و خدمات، را نمی توان صرفا یک کار اطلاعاتی معرفی کرد .
بلکه لازم است که مکانیزم عرضه و تقاضا و عوامل موثر بر عرضه و تقاضا، سیاست های اقتصادی و ... مورد بررسی قرار گیرد.
با این حال، رئیس جمهور در سفر خود به مشهد در جمع زائران حرم امام رضا، اعلام کرد که عده ای با شایعه پراکنی و دروغ، بازار ارز و طلا وسکه را ملتهب کردند. آنها اقدام به شایعهپراکنی کرده و دروغهای جعلی را منتشر کردند و بازار طلا و ارز را که مطلقاً هیچ ارتباطی به بحث هدفمندی یارانهها نداشت را ملتهب کردند. در خارج هم عدهای در یک طرح هماهنگشده تلاش کردند تا با بستن راه ها بهانه را به دست داخلیها بدهند و به طور کامل بازار را مختل کنند. البته دولت نیروهای اطلاعاتی و عناصر امنیتی مؤمنی را در اختیار دارد اما در یک طراحی پیچیده این عناصر اطلاعاتی درگیر پروژههای کاذب شدند و از توجه به مسئله اصلی دور ماندند."
این نوع نگاه رئیس جمهور نشان می دهد که ایشان انتظار داشته اند در مقطع نوسان قیمت ها و سرکشی قیمت طلا وارز و کالاهای مختلف، وزارت اطلاعات از طریق شناسایی عوامل شایعه و توطئه و دروغ، مشکل بازار و قیمت ها را ریشه کن کند.
اما ناگفته پیداست که این کار تنها از طریق اجرای وظایف وزارت اطلاعات ممکن نیست و باید دستگاه های اجرایی مختلف در این موضوع همکاری کنند تا ثبات به بازار کالا و ارز وسکه وطلا برگردد و رشد نقدینگی و قیمت ها وتورم کنترل شود.
ضمن این که مشخص نیست که چرا رئیس قوه مجریه کشور وعالی ترین مقام اجرایی، چنین نظری دارند و معتقدند که وزارت اطلاعات درگیر پروژه های کاذب شده اند؟!
آیا جلوگیری از سوء قصد و ترور و بمب گذاری و جاسوسی دشمنان، مقابله با اغتشاشات و عوامل و ریش های آن، بررسی فعالیت های دشمنان و تحرکات مختلف در کشورهای همسایه و... پروژه های کاذب هستند؟
آیا برخورد با عوامل توطئه و دروغ و شایعه در بازار سکه و طلا و ارز مهمتر از وظایف عمده دیگر وزارت اطلاعات است؟
به عنوان مثال، در خبری که امروز در رسانه ها منتشر شده، آمده است که وزارت اطلاعات اسناد تلاش گروهک وابسته به ریگی برای سوء قصد به محمود احمدی نژاد رئیس جمهور در سال 86 را منتشر کرده است
این اسناد در غرفه این وزارت اطلاعات در "نمایشگاه خدمت که به مناسبت یکصدمین سفر استانی رییس جمهور در مشهد برگزار شده در معرض عموم قرار گرفته است و نشان می دهد که گروهک تروریستی وابسته به عبدالمالک ریگی قصد داشت در جریان سفر استانی رییسجمهور به سیستان و بلوچستان در سال 1386 عملیاتی را به نام علمیات "چاه جمال" که در واقع عملیات سوء قصد به رییسجمهور بوده به اجرا بگذارد.
حال چگونه می توان این سخنان رئیس جمهور را تفسیر و تحلیل کرد؟
وقتی در هر سفر و فعالیت مسوولان، باید نگاه تیزبین سربازان گمنام را شاهد باشیم و انواع توطئه وترفند و فعالیت منافقین، جاسوسان، دشمنان و ... را در سراسر جهان باید تحلیل کرد و در داخل کشور در عرصه های مختلف باید مراقبت های مختلف صورت گیرد، چگونه انتظار داریم که یک وزارتخانه با این درجه از حساسیت که مغز نظام در عرصه های مختلف است تنها به یک موضوع متمرکز شود و تنها مشکل دولت در بازار وقیمت ها را حل کند.
کارهای بزرگی که حداقل در 7 سال گذشته در دولت احمدی نژاد صورت گرفته نشان می دهد که حجم عظیمی از فعالیت ها و وظایف و تلاش ها توسط نیروهای اطلاعاتی کشور انجام شده و همچنین موفقیت ها و توانمندی های بسیاری توسط دستگاه اطلاعاتی کشور به اثبات رسیده است.
برخورد با تیم های تروریستی موساد، منافقین، گروه های مخالف نظام، کنترل فعالیت های طالبان و القاعده، شناسایی عوامل ترور دانشمندان هسته ای، زمین گیر کردن پهپاد آمریکایی، کنترل ها وتوان سایبری در فعالیت های اغتشاشات بعد از انتخابات ریاست جمهوری، تحرکات مخالفان نظام در داخل وخارج نظام، شناسایی باندهای فساد اقتصادی و .... نشانه قدرت بالای اطلاعاتی و امنیتی کشور است
یکی از موفق ترین عملیات های وزارت اطلاعات در دوسال گذشته، از هم پاشیدن گروهک ریگی و دستگیری عبدالمالک ریگی بود که عملیات آن، تعجب و توجه همه نهادهای اطلاعاتی جهان را به خود جلب کرد و نشان داد که توان وزارت اطلاعات و نیروهای پرتلاش آن تاچه حد است؟
گروهک ریگی در راستای ضربه به امنیت ملی، طرح ترور رییسجمهور در جریان این سفر استانی را برنامهریزی و سه نفر از عوامل خود را جهت عملیات انتحاری آماده کرده بود.
این سه نفر قصد داشتند در جریان سفر رییسجمهور به ایرانشهر از شهرستانهای استان سیستان و بلوچستان، هنگام سخنرانی عمومی رییسجمهور در بین مردم، در حین انجام مراسم به رییسجمهور نزدیک شده و در مسیر رییسجمهور اقدام به انجام عملیات انتحاری کنند که این عملیات به همت سربازان گمنام امام زمان(عج) کشف و خنثی شد.
طبق گزارش منتشر شده، در این عملیات چهار نفر از پرسنل نیروی انتظامی و یک نفر از پرسنل وزارت اطلاعات کشته و به مقام شهادت نائل شدند.
همچنین در هنگام کشف و خنثی کردن این عملیات، چهار نفر از اعضای اصلی گروهک ریگی به هلاکت رسیدند و تعدادی اسلحه و مهمات از این گروه تروریستی کشف و ضبط شد.
لازم به ذکر است بخشی از غرفه وزارت اطلاعات در نمایشگاه خدمت به عکسهایی از شهدای هستهیی اختصاص یافته و در قالب آن جنایتهای انجام شده علیه دانشمندان هستهیی کشورمان به نمایش گذاشته شده است.
این غرفه همچنین در بخشی دیگر به جنایتهای گروهک تروریستی جندالله وابسته به عبدالمالک ریگی پرداخته است.