عارفی که با شوخ طبعی مردم را سحر میکرد
استاد برجسته حوزه علمیه افزود: خداوند در وجود ایشان جاذبه ای نهاده بود که افراد را با نفس، نگاه و رفتار و حتی شوخ طبعی خود سِحر می کرد.
به گزارش مهر، آیتالله محمد تقی مصباح یزدی شامگاه پنجشنبه در مراسم گرامی داشت پنجمین سالگرد ارتحال حضرت آیتالله عبدالکریم حقشناس که در مدرسه عالی دارالشفاء قم برگزار شد اظهار داشت: علمای شیعه مرزبان دل های شیعیان هستند و تلاش کرده و می کنند تا مانع هجوم شیطان به قلب انسان شوند.
وی بیان داشت: مرزبانی از دل ها جهاد در عرصه فکری و اعتقادی است و ثواب آن از جهاد فی سبیل الله در عرصه نظامی بیشتر است.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان این که بین تعلیم و تزکیه رابطه تنگاتنگی وجود دارد افزود: در زمان غیبت باب تعلیم و تزکیه تداوم پیدا کرده و علمای زیادی در این مسیر تلاش کرده اند و انجام آن یک واجب کفایی است.
تا کنون هیچ زمانی ابزار و مظاهر گناه به این صورت گسترده، وجود نداشته است
وی با تاکید بر این که نباید تلاش هایی که توسط علما در مسیر تعلیم و تزکیه صورت گرفته را فراموش کنیم افزود: کتاب شرح لمعه یکی از افتخارات روحانیت است که متن این کتاب توسط شهید اول و حاشیه آن توسط شهید دوم نوشته شده و هزاران مجتهد با خواندن این کتاب با فقه اهلبیت (ع) آشنا شدهاند.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به این که از زمان خلقت انسان تا کنون هیچ زمانی ابزار و مظاهر گناه به این صورت گسترده، وجود نداشته است ابراز داشت: امروز با توجه به این همه ابزار انحراف در علم و عمل، علما وظیفه سنگین تری نسبت به تزکیه و تعلیم مردم جامعه دارند.
وی عنوان کرد: روش و شیوه صحیح، تجربه و معلم نقش مهمی در تعلیم دارد و در زمینه تزکیه نیز اخلاص، آگاهی و عمل شرط است.
عضو جامعه مدرسین حوزه بیان کرد: کسانی که برای کسب علم تلاش می کنند ممکن است بعد از یک عمر تلاش تنها در یک یا چند رشته از علوم موفق شوند که دلیل آن گستردگی و عمق علوم است.
آیتالله مصباح یزدی تصریح کرد: برای تحقیق و پژوهش یک دوره فقه 30 سال تلاش لازم است و خداوند متعال از باب رحمت واسعه خویش علوم را مانند مکاسب در اقلام مختلف تدوین نموده و علایق مختلفی را در وجود علما قرار داده است تا هیچ کدام از رشته های علم بی محقق نماند.
مرحوم حق شناس افراد را با نفس، نگاه و رفتار و حتی شوخ طبعی خود سِحر می کرد
وی اظهار داشت: در گذشته در کشور عوامل انحراف زیادی وجود داشت که به وسیله لطف خداوند و بوجود آمدن نظام اسلامی افرادی آمدند که دست مردم را گرفته و آن را از انحراف نجات داده و پرواز دهند، آیت الله حق شناس از جمله آن ها بود.
استاد برجسته حوزه علمیه افزود: خداوند در وجود ایشان جاذبه ای نهاده بود که افراد را با نفس، نگاه و رفتار و حتی شوخ طبعی خود سِحر می کرد.
آیت الله مصباح یزدی همچنین اضافه کرد: گاهی کسی که دائم الخمر بود در برخورد با ایت الله حق شناس چنان تحت تاثیر قرار می گرفت که توبه می کرد و اهل معرفت و نماز شب می شد.
مقدمه رسیدن به درجات متعالی خودسازی و تهذیب است
عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: مقدمه رسیدن به درجات متعالی خودسازی و تهذیب است که باید در مرحله اول دستورات الهی قرار گیرد.
وی گفت: امروز باید تلاش کنیم روش تربیت اخلاقی برگرفته از سیره اهلبیت (ع) را بشناسیم، آن را استخراج و از آن استفاده نماییم.
آیت الله مصباح یزدی در پایان با اشاره به ابعاد شخصیتی آیتالله حقشناس یادآور شد: ایشان عمر پربرکت خود را صرف ترویج علوم اهلبیت(ع) نمود، با برقراری ارتباط با همه اقشار در هدایت بسیاری از گمراهشدگان نقش مؤثری ایفا کرد و در اخلاق و سادگی نمونه بود