صفحه 2 از 2 نخستنخست 12
نمایش نتایج: از 11 به 15 از 15

موضوع: ايام در نگاه امام (قدس سره )

  1. #11
    مدیرکل انجمنهای نور آسمان vorojax آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jun 2008
    محل سکونت
    همشهری حضرت عشق
    نوشته ها
    7,305
    تشکر
    6
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض RE: ايام در نگاه امام (قدس سره )

    19 بهمن
    روز نيروى هوايى
    روز 19 بهمن 1357 پرسنل فداكار نيروى هوايى در يك حركت متهورانه با حضور در اقامتگاه حضرت امام در مدرسه رفاه تهران و بيعت با ايشان سندى از افتخار و ايمان را در برگهاى زرين تاريخ انقلاب به ثبت رساندند. پس از پيروزى انقلاب ، اين روز افتخارآميز روز نيروى هوايى نامگذارى شد.
    # تصميم شجاعانه پرسنل شريف ارتش اعم از افسران و درجه داران و سربازان آن چنان كوبنده و قاطع بود كه مجال تفكر و تصميم را از دشمنان خدا و خلق گرفت .
    # و پيوستن ارتش خصوصا نيروى هوايى به صفوف الهى ملت ، لحظه شادى بندگان خدا و ياءس و نااميدى ستمگران گرديد كه آن روزها و ساعات شيرين و پر خاطره عشق ارتش به اسلام و ميهن اسلامى هرگز از ياد ملت نمى رود و حقا نيروى هوايى سهم بيشترى اداكرده است .
    صحيفه نور جلد 21، ص 117
    # شجاعت ها و رشادت هاى بى نظير نيروى هوايى و هوانيروز و خلبانان دلاور در نفوذ به اعماق خاك دشمن و رويارويى با مدرن ترين امكانات اهدايى استكبار به صداميان و دفاع از حريم هوايى كشور نشانه تعهد، عشق و ايمان آنان به خدا و اسلام و ميهن اسلامى است .
    # مهيا نگهداشتن و تعمير و بازسازى ادوات و ابزار پيچيده هواپيماها و رادارها و سلاح هاى ضد هوايى و موشك ها و پدافند از كشور دليل مهارت و تخصص و ارزشهاى علمى والاى اين عزيزان است .
    صحيفه نور جلد 21، ص 118
    # اول كسى كه به ما و به اسلام ملحق شدند، شما بوديد و شما سابقين السابقين هستيد و مقرب هستيد پيش خدا.
    صحيفه نور جلد 17،ص 118
    # كارى كه شما عزيزان در اين روزها، در روز نوزدهم انجام داديد از حيث معنويت ، بزرگترين كارها و با ارزشهاى دنيايى هم بزرگترين ارزشها بود.
    صحيفه نور جلد 16،ص 35
    20 بهمن
    عمليات فتح فاو
    عمليات ظفرمند والفجر 8 در شامگاه 20 بهمن 1364 با رمز مقدس يا فاطمه الزهرا در ساحل اروند رود، شروع شد و پس از 75 شبانه روز درگيرى كه در طول جنگ بى سابقه بود، منطقه فاو به تصرف كامل سپاه اسلام درآمد. در اين عمليات 50 هزار نفر از نيروى دشمن كشته و زخمى ، 30 هزار نفر اسير و 80 كيلومتر مربع از زمينهاى دشمن به تصرف رزمندگان درآمد. انهدام 600 تانك ، 500 خودرو، 150 توپ 45 هواپيما، 10 هلى كوپتر و 3 ناوچه دشمن از نتايج ديگر اين عمليات بود.
    # مسؤ ولين و فرماندهان ارتش و سپاه و بسيج با استفاده از امكانات مادى و معنوى خود، با تزلزل سخت و عميق حاكم بر پيكر پوسيده عراق در جبهه هاى جنگ خصوصا در نبرد قهرمانانه فاو به نبرد بى امان خود و مقاومت تا سقوط صداميان ادامه دهند و با وحدت و انسجام كامل در صفوفى به هم پيوسته امان را از آنان سلب نمايند.
    # من با كمال تواضع ، از اين مدافعان پيروز مى خواهم كه هيچ گاه از نصرت حق و توكل بر خداى بزرگ غافل نباشند.
    صحيفه نور جلد 19، ص 293
    22 بهمن
    پيروزى انقلاب اسلامى
    در 21 بهمن پس از اعلام حكومت نظامى در تهران ، امام به مردم دستور دادند تابه خيابانها بريزند و به حكومت نظامى بى اعتنا باشند. مردم نيز به مراكز دولتى و پادگانها يورش بردند و به تدريج آنها را فتح كرده و در روز 22 بهمن 1357 كنترل امور را بدست گرفته و سلطنت 50 ساله پهلوى و 2500 ساله شاهنشاهى را منقرض كردند.
    # يوم الله ، بيست و دوم بهمن سالروز شكست باطل و جنود ابليس به دست حق طلب جندالله .
    صحيفه نور جلد 17،ص 188
    # درود بر بيست و دوم بهمن يوم الله و آفرينندگان آن .
    صحيفه نور جلد 17،ص 208
    # در چنين روز فرخنده اى حق بر باطل و جنود رحمانى بر اولياء شيطان و حزب الله بر طاغوت و طاغوتيان غلبه نمود و حكومت عدل اسلامى مستقر گرديد و دست حق از آستين ملت رزمنده ايران بيرون آمد و نصرت اعجازآميز اسلام بر كفر تحقق يافت .
    صحيفه نور جلد 11، ص 265
    # در چنين روز مسعودى همبستگى قشرهاى ملت دلير روز افزون و ارتش و ساير قواى انتظامى ، وفادارى خود را به اسلام و ايران نشان دادند و ميهن خود را از شر طاغوت هاى زمان كه در راءس آنان دولت آمريكاست رهاى بخشيدند.
    # ماها و نويسندگان و گويندگان و سخنوران اگر بخواهيم ارزش عمل اين شهيدان و جانبازان راه خدا و فداكارى و حجم پيامد اين شهادتها و جان نثارى ها را بشماريم ، شايد ناچار باشيم ، به عجز خود اعتراف كنيم .
    صحيفه نور جلد 17،ص 188
    # 22 بهمن بايد سرمشق ما باشد در طول زندگى و براى نسل هاى آينده كه همه آنها 22 بهمن را كه غلبه ايمان بر كفر و الله بر طاغوت و اسلام بر كفر بود، بايد حفظ كنند و بزرگ بشمارند.
    صحيفه نور جلد 14، ص 70
    # بزرگ بشمارند روزى را كه خداى تبارك و تعالى به ملت ما منت گذاشت كه اين ملت را يكپارچه و ملت را غلبه داد.
    صحيفه نور جلد 14،ص 70
    25 بهمن
    حكم تاريخى امام قدس سره در ارتداد رشدى
    به دنبال انتشار كتاب آيات شيطانى بوسيله سلمان رشدى نويسنده هندى الاصل كه در آن به مقام شامخ حضرت ختمى مرتبت و مقدسات مسلمانان توهين شده بود امام خمينى در يك فتواى تاريخى در 25 بهمن 1367 حكم قتل نويسنده مرتد آن كتاب را صادر كرده و آنرا بر تمام مسلمانان واجب دانستند.مسلمانان سراسر دنيا از اين حكم استقبال كردند و رشدى نيز تحت حفاظت دولت انگليس قرار گرفت .
    # مؤ لف كتاب آيات شيطانى - كه عليه اسلام و پيامبر و قرآن تنظيم و چاپ و منتشر شده است - همچنين ناشرين مطلع از محتواى آن ، محكوم به اعدام مى باشند. از مسمانان غيور مى خواهم تا در نقطه كه آنان را يافتند، سريعا آنها را اعدام نمايند تا ديگر كسى جراءت نكند به مقدسات مسلمين توهين نمايد و هر كس در اين راه كشته شود شهيد است انشاءالله . ضمنا اگر كسى دسترسى به مؤ لف كتاب دارد ولى قدرت اعدام او را ندارد، او را به مردم معرفى نمايد تا به جزاى اعمالش ‍ برسد.
    صحيفه نور جلد 21،ص 86
    # سلمان رشدى اگر توبه كند و زاهد زمان هم گردد، بر همه مسلمان واجب است با جان و مال ، تمامى هم خود را به كار گيرد تا او را به درك واصل گرداند.
    # اگر غير مسلمانى از مكان او مطلع گردد و قدرت اين را داشته باشد تا سريعتر از مسلمانان او را اعدام كند، بر مسلمانان واجب است آنچه را كه در قبال اين عمل مى خواهد به عنوان جايزه و يا مزد عمل به او بپردازند.
    صحيفه نور جلد 21، ص 87
    # مساءله عرب و عجم و فارس و ايران نيست بلكه اهانت به مقدسات مسلمانان از صدر اسلام تا كنون و از امروز تا هميشه تاريخ است و نتيجه نفوذ بيگانگان در فرهنگ مكتب اسلام است كه اگر غفلت كنيم اين اول ماجراست و استعمار از اين مارهاى خطرناك و قلم بدستان اجير شده در آستين فراوان دارد.
    صحيفه نور جلد 21،ص 99
    # ترس من اين است كه تحليل گران امروز ده سال ديگر بر كرسى قضاوت بنشينند و بگويند كه بايد فتواى اسلامى و حكم اعدام سلمان رشدى مطابق اصول و قوانين ديپلماسى بوده است يا خير و نتيجه گيرى كنند كه چون بيان حكم خدا آثار و تبعاتى داشته است و بازار مشترك و كشورهاى غربى عليه ما موضع گرفته اند، پس بايد خامى نكنيم و از كنار اهانت كنندگان به مقام مقدس پيامبر و اسلام و مكتب بگذريم .
    صحيفه نور جلد 21،ص 100
    1 اسفند
    شهادت شهيد محلاتى و همراهان
    در اول اسفند 1364، شهيد شيخ فضل الله محلاتى نماينده امام قدس ‍ سره در سپاه به همراه هشت تن از نمايندگان مجلس و چند تن از قضات و مسؤ ولان ديگر عازم جبهه هاى جنگ بودند كه هواپيماى آنها مورد حمله دو فروند جنگنده عراقى قرار گرفت و در 25 كيلومترى اهواز سقوط كرد و كليه سرنشيان آن كه 50 تن بودند، به شهادت رسيدند.
    # يكى از چهره هاى درخشان انقلاب بود و در اين راه - كه راه خداوند است - تحمل سختى ها نمود و رنج ها كشيد و با قامت استوار ايستادگى كرد.
    صحيفه نور جلد 19،ص 277
    # از ياران با وفاى اينجانب و از سختى كشيدگان دوران مبارزات خونبار انقلاب اسلامى ايران و همچنين مردى صالح و فداكار و برادرى دلسوز براى پاسداران عزيز انقلاب اسلامى بود.
    صحيفه نور جلد 21،ص 104
    1 اسفند
    انتخاب اولين فقهاى شوراى نگهبان
    بر اساس اصل 91 قانون اساسى ، به منظور پاسدارى از احكام اسلام و قانون اساسى از نظر عدم مغايرت مصوبات مجلس شوراى اسلامى با آنها شوراى نگهبان تشكيل شده است اين شورا متشكل از شش نفر از فقهاى عادل آگاه به مقتضيات زمان و مسائل روز با انتخاب مقام معظم رهبرى است . همچنين شش نفر حقوقدان در رشته هاى مختلف حقوقى را راءى مجلس انتخاب مى شوند. حضرت امام خمينى قدس ‍ سره فقهاى شوراى نگهبان را در اول اسفند براى نخستين بار انتخاب كرد.
    # از شوراى محترم نگهبان مى خواهم و توصيه مى كنم چه در نسل حاضر و چه در نسلهاى آينده كه با كمال دقت و قدرت وظايف اسلامى و ملى خود را ايفاء و تحت تاءثير هيچ ملاحظه جلوگيرى نمايند و با ملاحظه ضرورات كشور كه گاهى با احكام ثانويه و گاهى به ولايت فقيه بايد اجراء شود توجه نمايند.
    صحيفه نور جلد 21، ص 187
    # از حضرات فقهاى نگهبان تقاضا مى شود كه در ماءموريت مهم خود به هيچ وجه ملاحظه اشخاص و يا گروه هاى انحرافى را ننموده و به وظيفه بسيار خطير خود قيام و اقدام نموده و نگهبانى از اسلام و احكام مترقى آن نمايند و خدمت خود را با قدرت تمام در پيشگاه خداوند متعال و ولى مطلق او حضرت ولى الله اعظم امام عصر عج الله تعالى فرجه الشريف عرضه دارند.
    صحيفه نور جلد 12،ص 123
    # اصولا آنچه كه بايد در نظر گرفته شود خداست نه مردم . اگر صد ميليون آدم ، اگر تمام مردم دنيا يك طرف بودند و شما ديديد كه همه آنان حرفى مى زنند كه برخلاف اصول قرآن است بايستيد و حرف خدا را بزنيد ولو اينكه تمام بر شما بشورند. انبياء همين طور عمل مى كردند.
    صحيفه نور جلد 12،ص 280
    # هشدار مى دهم كه تضعيف و توهين به فقهاى شوراى نگهبان امرى خطرناك براى كشور و اسلام است .
    صحيفه نور جلد 18،ص 280
    # من با نهاد شوراى نگهبان صد درصد موافقم و عقيده ام هست كه بايد قوى و هميشگى باشد.
    صحيفه نور جلد 19،ص 51
    9 اسفند
    تاءسيس بنياد مستضعفان و جانبازان
    در 9 اسفند 1357، در پى حكم خمينى به شوراى انقلاب ، بنياد مستضعفان تاءسيس شد. به موجب اين حكم تمام اموال منقول و غير منقول سلسله پهلوى و كار گردانان اصلى اين رژيم به نفع اين بنياد مصادره شد. در دوران دولت مهندس موسوى ، با دستور امام خمينى قدس سره اين بنياد مسؤ ول رسيدگى به امور جانبازان هم شد.
    # (خطاب به آقاى مير حسين موسوى ) جناب عالى را مسؤ ول اداره كليه امور جانبازان عزيز نمودم كه با استفاده از همكارى و تجربيات بنياد شهيد انقلاب اسلامى و جانبازان و نيز اختصاص بهترين امكانات بنياد مستضعفان به ايجاد تشكيلات جديدى در اين امر مقدس و بزرگ همت گماريد.
    صحيفه نور جلد 21، ص 55
    # اين قدرت الهى است كه شما جوان ها را وادر مى كند كه در بنياد مستضعفين به خدمت مستضعفين باشيد.
    صحيفه نور جلد 15،ص 228
    # ... براى خدا در بنياد مستضعفين خدمت مى كنند و براى خدا زحمت و مشقت را خريدارى مى كنند.
    صحيفه نور جلد 15،ص 228
    14 اسفند
    تاءسيس كميته امداد امام خمينى
    با پيروزى انقلاب اسلامى حمايت از نيازمندان در صدر برنامه ها قرار گرفت از اين رو در 14 اسفند 1357 كميته امداد امام خمينى ، با صدور فرمانى از جانب ايشان تشكيل شد. هدف اصلى اين نهاد رسيدگى به خانواده محرومين در همه زمينه هاى زندگى است .
    # بايد اين عمل با يك ظرافتى انجام بگيرد كه مستمندان ، محرومان خيال نكنند كه آنها از باب اينكه در صف پايين جامعه واقع شده اند مورد امداد واقع شده اند. آنها در صف مقدم جامعه اند.
    # آنها لايق اين هستند كه ما با تواضع به خدمت آنها برويم و براى آنها خدمت كنيم .
    # همه ما خدمتگزار آنها (محرومان ) بايد باشيم . آنها به ما منت دارند كه اسلام عزيز را در اين كشور حاكم كردند.
    # آنها ما را رساندند به آنجايى كه بتوانيم در مقابل همه قدرتها بايستيم سرفراز باشيم .
    صحيفه نور جلد 17، ص 246
    # آنهايى كه داراى يك مكنتى هستند توجه داشته باشند كه به اين مستمندان كه ولى نعمت ما هستند رسيدگى كنند.
    صحيفه نور جلد 17، ص 247
    22 اسفند
    تشكيل بنياد شهيد انقلاب اسلامى
    بنياد شهيد انقلاب اسلامى در 22 اسفند 1358 به فرمان امام خمينى قدس سره براى سامان دادن بيشتر به امور شهدا و خانواده هاى آنان آغاز به كار كرد. احيا، حفظ و ترويج فرهنگ ايثار و شهادت ، زنده نگهداشتن ياد شهيدان و حفظ آثار آنان و بسيج امكانات نظام به منظور پراكندن عطر ملكوتى شهادت در جامعه از جمله محورهاى فعاليت اين نهاد است .
    # شهادت در راه خداوند زندگى افتخارآميز ابدى و چراغ هدايت براى ملت هاست .
    صحيفه نور جلد 10،ص 110
    # مقام شهادت خود اوج بندگى و سير و سلوك در عالم معنويت است .
    # شهادت يك هديه اى است از جانب خداى تبارك و تعالى براى آن كسانى كه لايق هستند.
    صحيفه نور جلد 10، ص 111
    # شرف بزرگ شهداى در راه حق حيات عندالرب و ورود در ضيافت الله است .
    صحيفه نور جلد 18،ص 223
    # اينك ما شاهد آنيم كه سبكبالان عاشق بر توسن شرف و عزت به معراج خون تاخته اند و در پيشگاه عظمت حق مقام جمع الجمع به شهود و حضور رسيده اند و بر بسيط ارض ثمرات رشادت ها و ايثارهاى خود را نظاره مى كنند.
    صحيفه نور جلد 20، ص 59
    # شهدا در قهقهه مستانه شان و در شادى وصولشان (( (عند ربهم يرزقون ))) و از نفوس مطمئنه اى هستند كه مورد خطاب (( فادخلى فى عبادى و ادخلى جنتى )) پروردگارند.اين جا صحبت عشق است و عشق و قلم در ترسيمش بر خود مى شكافد.
    صحيفه نور جلد 21، ص 32
    # همين تربت پاك شهيدان است كه تا قيامت مزار عاشقان و عارفان دلسوختگان و دارالشفاى آزادگان خواهد بود.
    صحيفه نور جلد 20، ص 238
    # مفقودين عزيز محور درياى بيكران خداوندى اند و فقراى ذاتى دنياى دون در حسرت مقام والايشان در حيرتند.
    صحيفه نور جلد 21،ص 32
    # بنياد شهيد از همه بنيادها افضل است كه براى اين كه شهيد از همه افراد افضل است .
    # خدمت به شهيد ارزشش بيشتر از همه خدمتهاست .
    صحيفه نور جلد 13،ص 273
    # خدمت شما به آنها (شهدا) خدمت به نبى اكرم است ، خدمت به انبياست .
    صحيفه نور جلد 13، ص 274
    23 اسفند
    رحلت آية الله سيد ابوالقاسم كاشانى
    مجاهد نستوه آية الله ابوالقاسم كاشانى از پيشگامان مبارزه مردم عراق با انگليس ، نماينده دوره 14 تا 16 مجلس شوراى ملى ، از رهبران نهضت ملى شدن صنعت نفت و رهبر فكرى فدائيان اسلام ، پس از سالها مبارزه با استعمار انگليس و استبداد پهلوى و تحمل شدايد تبعيدها و زندان ها، در 23 اسفند دعوت حق را لبيك گفت و در حرم حضرت عبدالعظيم به خاك سپرده شد.
    # يك گروهى كه با اسلام و روحانيت اسلام سرسخت مخالف بودند، از اولش هم مخالف بودند، اولش هم وقتى كه مرحوم آيت الله كاشانى ديد كه اينها خلاف دارند مى كنند و صحبت كرد. اينها كارى كردند كه يك سگى را نزديك مجلس عينك به آن زدند اسمش را آيت ا... گذاشته بودند، اين در زمان آن بود كه اينها فخر مى كنند به وجود او، او هم مسلم نبود.
    صحيفه نور جلد 19، ص 15
    24 اسفند
    انفجار بمب در نماز جمعه تهران
    در زمانى كه رژيم بعث عراق تهديد به بمباران و موشك باران نماز جمعه ها مى كرد، منافقين در يك همكارى نزديك با رژيم صدام ، در 24 ساعت اسفند 1363 در حالى كه حضرت آيت الله خامنه اى مشغول ايراد خطبه بودند، با انفجار بمبى نماز جمعه تهران را به خاك و خون كشيدند و 14 نفر را شهيد و 88 نفر را مجروح كردند.
    # من فراموش نمى كنم قصه روز جمعه را كه آن طور با شكوه ، با نورانيت ، با استقامت گذشت ، آن طور مردم با طماءنينه ، با آن صداهايى كه مى آمد، با آن رگبارهايى كه مى آمد، من ملاحظه مى كردم ... نديدم حتى يك نفر را كه يك تزلزلى درش پيدا باشد. و آن وقت امام جمعه آن طور با آن طنين قوى صحبت كرد.
    # مردم آن طور گوش كردند، آن طور فرياد زدند كه ما براى شهادت آمديم ... با يك همچو ملتى كسى نمى تواند مقابله كند... آن روزى كه اعلام مى كنند كه مى خواهيم بمباران كنيم نماز جمعه را، بيايند و بيشتر بيايند.
    # يك همچو ملتى را نمى تواند كسى به واسطه بمباران كردن يك جايى ، به واسطه شرارت هايى كه دارد مى شود، اين را منسحب اش كند از اين كه دارد.)
    صحيفه نور جلد 19، ص 124 و 125
    # شما مى آييد نماز جمعه را مى زنيد، نماز جمعه را كه مى زنيد خيال مى كنيد ملت ما عقب مى نشيند! مى بينيد كه در نماز جمعه چه كردند. اين يك مطلبى است گفتنى تاريخى ، تا كسى نبيند آن جا را، آن منظره را نبيند، باورش نمى آيد كه زن و بچه اش تو بغلش است ، مرد بچه اش ‍ پهلويش است ، هيچ حركت نكنند، اين همه فشار، هيچ حركت نكند.
    صحيفه نور جلد 19، ص 127
    # از آن ور انفجار آن نامردها، از آن طرف هم آن طور رگبارى كه ملاحظه كرديد، همه مع ذلك همه هم با طماءنينه نشسته اند سر جاى خودشان و هيچ ابدا حركتى نمى كنند.
    صحيفه نور جلد 19، ص 127
    25 اسفند
    رحلت يادگار امام قدس سره حاج سيد احمد خمينى
    حجة الاسلام و المسلمين حاج سيد احمد خمينى فرزند گرامى امام راحل قدس سره كه ساليان متمادى در كنار حضرت امام قدس سره عهده دار امور رهبر كبير انقلاب بود، پس از تحمل چند سال غم جانكاه دورى از پدر كه مهلك ترين ضربه بر روح و جسم او بود، در شامگاه 25 اسفند 1373 نداى حق را لبيك گفت .
    # اينجانب در پيشگاه مقدس حق شهادت مى دهم كه از اول انقلاب تاكنون و از پيش از انقلاب در زمانى كه احمد وارد اين نحو مسائل سياسى شده است از او رفتار يا گفتارى كه بر خلاف مسير انقلاب اسلامى ايران باشد نديده ام و در تمام مراحل از انقلاب پشتيبانى نموده و در مراحل پيروزى شكوهمند انقلاب معين و كمك كار من بوده و است و كارى كه بر خلاف نظر من است انجام نمى دهد و در امور مربوطه چه در اعلاميه ها يا ارشادها بدون مراجعه به من تصرف و دخالتى نمى كند حتى در الفاظ اعلاميه ها بدون مراجعه دخالت نمى كند و اگر در امرى نظرى دارد تذكر مى دهد كه تذكراتش نيز صادقانه و بر خلاف مسير انقلاب و مصلحت نيست و من اگر تذكراتش را نپذيرفتم تخلف از قول من نمى كند.
    وعده ديدار، ص 100
    # پسرم تو با آنكه در هيچ شغلى از شغلهاى سران اسلامى ايدهم الله تعالى وارد نيستى ، اين سيلى هاى طاقت فرسا را كه مى خورى براى آن است كه فرزند منى و به حسب فرهنگ غرب و شرق بايد من و هر كس به من نزديك و به ويژه تو كه از هر كس نزديكترى مورد تهمت و آزار و افترا واقع شود. در حقيقت جرم تو اين است كه فرزند منى و اين در نظر آنان كم جرمى نيست .
    وعده ديدار، ص 129
    # بايد منتظر و مهيا باشى و اعتماد به حكمت و رحمت بى پايان او بكنى ، خواهى اين تهمتها و افترا و آزارهاى بى پايان را تحفه اى از دوست براى سركوب نفسانيت خود بدانى و ابتلا امتحانى است الهى براى خالص كردن بندگان خود، پس سيلى ها را بخور و شكر خداوند را به جا آور كه چنين عنايتى فرموده و آرزوى بيشتر كن .
    وعده ديدار، ص 129
    # پسر عزيزم ! بارها به من گفتى كه درباره تو صحبتى كه دال بر تبرئه تو از اين تهمتها است نكنم و اين را براى اسلام و مصلحت جمهورى اسلامى مى گفتى ، لكن من اگر در اين ورقه بر خلاف آنچه گفتى درباره تو چيزى بگويم براى اداء تكليف الهى است ... لكن تو مى دانى ساكت ماندن در مقابل تهمتها جرم و گناه است .
    وعده ديدار، ص 129 - 130
    # احمد تاكنون براى مصارف خود دينارى از بيت المال صرف نكرده و من از مال شخصى خودم زندگى او را اداره مى كنم .
    وعده ديدار، ص 130
    مناسبتهاى قمرى
    1 محرم
    هفته امر به معروف و نهى از منكر
    امر به معروف و نهى از منكر از بزرگترين فرائض دينى و مهمترين اهداف نهضت مقدس امام حسين عليه السلام است كه ضامن استقرار و تداوم بخش تمامى واجبات و ارزش هاى اسلامى و محو گناه و پليدى در جامعه است . در روايات درباره اهميت آن آمده است : (تمامى كارهاى نيك حتى جهاد در راه خدا، در برابر امر به معروف و نهى از منكر، همچون قطره اى در برابر دريايى پهناور است .) براى احياى اين دو فريضه بزرگ و بهره مندى جامعه اسلامى از آثار و بركات آنها، و هفته اول محرم ، هفته امر به معروف نهى از منكر نام گرفته است .
    # امر به معروف و نهى از منكر دو اصلى است در اسلام كه همه چيز را مى خواهد اصلاح كند، يعنى با اين دو اصل مى خواهد تمام قشرهاى مسلمين را اصلاح كند، به همه ماءموريت داده ، به همه ، تمام افراد زير پرچم ماءموريت داده كه بايد وادار كنيد همه را به كارهاى صحيح و جلوگيرى كنيد از كارهاى فاسد.
    صحيفه نور جلد 9، ص 195
    # كوشش كنيد كه احكام اسلام را، هم عمل كنيد و هم وادار كنيد كه ديگران عمل كنند.
    صحيفه نور جلد 9، ص 285
    # همانطورى كه هر شخص و هر فردى موظف است كه خودش را اصلاح كند، موظف است كه ديگران را هم اصلاح كند. اصل امر به معروف و نهى از منكر براى همين است كه جامعه را اصلاح كند.
    صحيفه نور جلد 9، ص 285
    # ...اگر چنانچه شخص يا گروهى بخواهند يك جامعه را تباه كنند، يك حكومتى را كه حكومت عدل است ، تباه كنند، با بينات با آنها بايد صحبت كرد، نشنيدند با موازين ، موازين عقلى ، نشنيدند با حديد.
    صحيفه نور جلد 15، ص 146
    # انبياى عظام ، تا آن جا كه توانستند جديت كردند كه ظلم را از اين بشر ظالم بزدايند؛ به موعظه ، به نصيحت ، به امر به معروف ، به نهى از منكر، به (( (انزلنا الحديد و فيه باءس شديد) (اءخر الدواءالكى )؛)) بعد از آنكه موعظه نشد، نصيحت نشد، آخر دوا اين است كه داغش كنند، شمشير، آخر دواست .
    صحيفه نور جلد 19، ص 20
    # شما و ما موظفيم كه هم در تمام امورى كه مربوط به دستگاههاى اجرايى است امر به معروف كنيم و اگر اشخاصى پيدا مى شوند كه خلاف مى كنند، معرفى كنيم به مقاماتى كه براى جلوگيرى مهيا هستند.
    صحيفه نور جلد 13، ص 245
    ماه محرم
    محرم از ماههاى حرام است كه جنگ در آن تحريم شده است و در مكتب تشيع ، يادآور حماسه سرخ سالار شهيدان ابا عبدالله الحسين عليه السلام و يارانش ، و خطابه هاى آتشين امام سجاد عليه السلام و حضرت زينب عليهاالسلام در سال 61 هجرى قمرى مى باشد.
    اين ماه ، خاطره هاى تلخ بر خاندان پيامبر صلى الله عليه و آله ، ماه عزادارى بر شهيدان كربلا و بالاخره ، ماه پيروزى خون بر شمشير است .
    # ماه محرم ، ماه حماسه و شجاعت و فداكارى آغاز شد، ماهى كه خون بر شمشير پيروز شد... ماهى كه بايد مشت گره كرده آزادى خواهان و استقلال طلبان و حق گويان بر تانك ها و مسلسل ها و جنود ابليس غلبه كند و كلمه حق ، باطل را محو نمايد.
    صحيفه نور جلد 3، ص 225
    # محرم ماهى است كه عدالت در مقابل ظلم و حق در مقابل باطل قيام كرده و به اثبات رسانده است كه در طول تاريخ ، هميشه حق بر باطل پيروز شده است .
    صحيفه نور جلد 4، ص 27
    # محرم و صفر است كه اسلام را زنده نگه داشته است .
    صحيفه نور جلد 15، ص 204
    # بايد محرم و صفر را زنده نگه داريم به ذكر مصائب اهل بيت عليهم السلام با مصائب اهل بيت عليهم السلام زنده مانده است اين مذهب .
    صحيفه نور جلد 15، ص 203
    # بدانيد كه حيات اين ملت به همين روضه خوانى ها، به همين اجتماعات ، به همين دستجات است .
    صحيفه نور جلد 15، ص 208
    # روضه سيدالشهدا براى حفظ سيدالشهداست .
    صحيفه نور جلد 8، ص 69
    # مايك ملتى هستيم كه با همين گريه ها يك قدرت دو هزار و پانصد ساله را از بين برديم .
    صحيفه نور جلد 16، ص 207 تا 210
    # محرم ماه نهضت بزرگ سيد شهيدان و سرور خداست كه با قيام خود در مقابل طاغوت ، تعليم سازندگى و كوبندگى به بشر داد و راه فناى ظالم و شكست ستمكار رابه فدايى دادن و فدايى شدن دانست و اين خود سرلوحه تعليمات اسلام است براى ملتها تا آخر دهر.
    صحيفه نور جلد 12، ص 11
    10 محرم
    عاشوراى حسينى
    از تلخ ‌ترين ايام تاريخ شيعه كه اندوه هميشگى در جان شيعيان نهاده ، حوادث روز عاشورا تاسوعا يعنى محاصره سالار شهيدان و يارانش و عاشورا يعنى شهادت مظلومانه آن سرور و اولاد و ياران بى گناهش در ماه محرم سال 61 در دشت خونين نينوا است .
    # اكنون ملت ما دريافته است ك (( (كل يوم عاشورا و كل ارض ‍ كربلا))) مجالس حال و دعاى اينان شب عاشوراهاى اصحاب سيدالشهداء را در دل زنده مى كند.
    صحيفه نور جلد 16، ص 99
    # اگر عاشورا و گرمى و شور انفجارى آن نبود، معلوم نبود چنين قيامى (قيام 15 خرداد) بدون سابقه و سازماندهى واقع مى شد. واقعه عظيم عاشورا از 61 هجرى تا خرداد 61 و از آن تا قيام عالمى بقية الله ارواحنا لمقدمه الفداء در هر مقطع انقلاب ساز است .
    صحيفه نور جلد 16، ص 219
    # عاشورا را زنده نگه داريد كه با زنده نگه داشتن عاشورا كشور شما آسيب نخواهد ديد.
    صحيفه نور جلد 15، ص 205
    # انقلاب اسلامى ايران پرتوى از عاشورا و انقلاب الهى آن است .
    صحيفه نور جلد 18، ص 12
    # مجالس بزرگداشت سيد مظلومان و سرور آزادگان ... هر چه باشكوهتر و فشرده تر برپا شود و بيرق هاى خونين عاشورا به علامت حلول روز انتقام مظلوم از ظالم ، هر چه بيشتر افراشته شود.
    صحيفه نور جلد 3، ص 226
    # امروز روز عاشورا است و ما بايد مقابل ظلم بايستيم و همين جا هم كربلاست و بايد نقش كربلا را ما پياده كنيم .
    صحيفه نور جلد 9، ص 202
    # اگر عاشورا و فداكارى خاندان پيامبر نبود، بعثت و زحمات جانفرساى نبى اكرم را طاغوتيان آن زمان به نابودى كشانده بودند.
    صحيفه نور جلد 14، ص 265
    # اين ملت ، شيعه بزرگترين مرد تاريخ است كه با تنى چند، نهضت عظيم عاشورا را بر پا نمود و سلسله اموى را براى ابد در گورستان تاريخ دفن نمود.
    صحيفه نور جلد 4، ص 9

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    محل سکونت
    Advertising world
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

  3. #12
    مدیرکل انجمنهای نور آسمان vorojax آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jun 2008
    محل سکونت
    همشهری حضرت عشق
    نوشته ها
    7,305
    تشکر
    6
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض RE: ايام در نگاه امام (قدس سره )

    25 محرم
    شهادت امام سجاد عليه السلام
    امام سجاد عليه السلام در دوره 34 ساله امامت خويش با پنج مروانى و اموى معاصر بود. آن حضرت شاهد حادثه جانسوز كربلا هم بود و سرانجام پس از يك زندگى سراسر رنج و مبارزه ، در 25 محرم ، سال 95 هجرى در مدينه به وسيله هشام بن عبدالملك مسموم و در سن 57 سالگى به شهادت رسيد. بارگاه نورانى آن حضرت در قبرستان بقيع مى باشد.
    # على بن الحسين عليه السلام ، امام معصوم ، گريه و زارى هايش و مناجات و عجز و ناله هايش دل را پاره پاره مى كند.
    چهل حديث ، ص 24
    # شما خيال مى كنيد گريه هاى ائمه طاهرين و ناله هاى حضرت سجاد عليه السلام براى تعليم بوده و مى خواستند به ديگران بياموزند؟ آنان با تمام آن معنويات و مقام شامخى كه داشتند از خوف خدا مى گريستند و مى دانستند راهى كه در پيش دارند پيمودنش چه قدر مشكل و خطرناك است .
    جهاد اكبر، ص 57
    # حضرت على بن الحسين سلام الله عليه با آن حال نقاهت ، آن طورى كه شايسته است تبليغ كرد.
    صحيفه نور جلد 17، ص 60
    1 صفر
    جنگ صفين
    حضرت على عليه السلام با فرستادن نماينده اى به شام ، معاويه را به تسليم و پذيرش حكومت خويش فراخواند و آنگاه كه نپذيرفت ، در روز چهارشنبه پنجم شوال سال 36 هجرى با لشكر 90 هزار نفرى ، اردوگاه نخليه را به عزم صفين ترك كرد. و در برابر سپاه 85 هزار نفرى معاويه صف آرايى نمود. سپاهيان حضرت پس از ماهها جنگ در آستانه پيروزى قرار گرفتند كه عمرو عاص حيله بر سر نيزه كردن قرآن را آزمود كه كارگر افتاد. مسلمانان سطحى نگر، حضرت را به پذيرش حكميت مجبور و ابوموسى اشعرى را به عنوان نماينده برايشان تحميل نمودند. عمرو عاص ، ابوموسى را فريب داد و معاويه را به عنوان خليفه معرفى كرد.
    # قيام بر ضد حكومت اسلامى در حكم كفر است ، بالاتر از همه معاصى است ، همان بود كه معاويه قيام مى كرد، حضرت امير قتلش را واجب مى دانست .
    صحيفه نور جلد 10، ص 15
    # على عليه السلام ،در مقابل ستمكارى بود كه با امامت جمعه و جماعت و تشبث به اسلام ، خون مردمان را مى مكيد، قيام در مقابل ظلم و ظالم بود و چندين هزار فدايى داد.
    صحيفه نور جلد 2، ص 104
    3 صفر
    ولادت امام محمد باقر عليه السلام
    پيشواى پنجم شيعيان به نقلى در سوم صفر، سال 57 هجرى ديده به جهان گشود دهها سال پيش از تولد، نياى بزرگوارش پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله نام خود (محمد) را براى وى برگزيد و او را (باقر) ملقب فرمود.
    امام باقر عليه السلام در ميان خاندان پيامبر صلى الله عليه و آله نخستين كسى بود كه هم پدر و هم مادر وى فاطمى و علوى بودند. پدرش امام سجاد عليه السلام و مادرش فاطمه دختر امام حسن مجتبى عليه السلام بود.
    # باقرالعلوم بالاترين شخصيت تاريخ است و كسى جز خداى تعالى و رسول الله صلى الله عليه و آله و ائمه عليهم السلام ، مقام او را درك نكرده و نتوانند درك كرد.
    صحيفه نور جلد 21، ص 171
    7 صفر
    ولادت امام موسى كاظم عليه السلام
    پيشواى هفتم شيعيان ، روز هفتم ماه صفر، سال 128 هجرى در يكى از روستاهاى مدينه متولد شد. پدر گرامى اش امام جعفر صادق عليه السلام و مادرش (حميده اندلسى ) بود. نام مباركش موسى ، كنيه اش ابوالحسن و مشهورترين القابش (عبد صالح )، (باب الحوائج ) و (كاظم ) است .
    # موسى بن جعفر عليه السلام توى حبس هم مقابله مى كرد.
    صحيفه نور جلد 1، ص 173
    # حكام جائر مى ديدند كه اگر موسى بن جعفر عليه السلام آزاد باشد، زندگى را بر آنها حرام خواهد كرد و ممكن است زمينه اى فراهم شود كه حضرت قيام كند و سلطنت را براندازد از اين مهلت نداند اگر مهلت داده بودند، بدون ترديد حضرت قيام مى كرد.
    ولايت فقيه ، ص 138 - 139
    9 صفر
    جنگ نهروان
    پس از پايان جنگ صفين ، 12 هزار نفر از سپاه حضرت على عليه السلام با شعار (( (لا حكم الا لله ))) از حضرت جدا و در ناحيه حروراء اقامت گزيدند. اين گروه كه به مارقين شهرت يافتند، كم كم به شورش و كشتار مسلمانان روى آوردند. با نصيحت و ارشاد مكرر حضرت على عليه السلام حدود هشت هزار نفر از آنان دست از عقايد باطل خويش برداشتند. سرانجام در منطقه اى به نام نهروان جنگى ميان حضرت و اين گروه در گرفت كه جز نه تن بقيه كشته شدند و بدين سان فتنه خوارج پايان يافت .
    # يوم خوارج ؛ روزى ك اميرالمؤ منين سلام الله عليه ، شمشير را كشيد و اين فاسدها را، اين غده هاى سرطانى را دور كرد، اين هم يوم الله بود.
    صحيفه نور جلد 9، ص 63
    # امام شما مصالح اسلام را روى هم رفته ملاحظه مى كرد. مصالح شخصى را ملاحظه نمى كرد. آن روزى كه مصالح عمومى اقتضا مى كرد تبعيت مى كرد. آن روزى كه - مى خواست - مصالح اسلام به اين بود كه خوارج را دور كند با شمشير مى كرد.
    صحيفه نور جلد 19، ص 64 - 63
    20 صفر
    اربعين حسينى
    چهلمين روز شهادت امام حسين عليه السلام را اربعين گويند. چهل روز پس از شهادت امام حسين عليه السلام ، جابر بن عبدالله انصارى و عطيه عوفى به زيارت تربت حضرت نائل آمدند. در اين كه كاروان اسيران اهل بيت عليهم السلام در اربعين اول به كربلا بازگشتند، اختلاف است . بيشتر عالمان و مورخان بازگشت را صحيح نمى دانند. زيارت امام حسين در اين روز معروف به زيارت اربعين بسيار فضيلت دارد و در روايات يكى از نشانه هاى مؤ من شمرده شده است . تكريم اين روز، تداوم بخش نهضت عاشوراست .
    # اسلام اينقدر براى اجتماع و براى وحدت كلمه هم تبليغ كرده است و هم عمل كرده است يعنى روزهايى را پيش آورده است كه با خود اين روزها و انگيزه اين روزها تحكيم وحدت مى شود مثل عاشورا و اربعين .
    صحيفه نور جلد 15، ص 262
    # اين روزهاى بزرگ را بزرگ بشماريد و اربعين ها را، عاشوراها را و امثال اينها را بزرگ بشماريد.
    صحيفه نور جلد 15، ص 266
    28 صفر
    رحلت پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله
    نبى مكرم اسلام پس از 23 سال دعوت مردم به توحيد و يكتاپرستى و تحمل شدايد و سختى ها در راه اعتلاى كملة الله و انجام رسالت خويش ، در 28 صفر سال 1 هجرى در مدينه منوره شمع وجودش به خاموشى گراييد و جهان اسلام را از فيض جوشان خود محروم ساخت . عمر شريف آن حضرت 63 سال و بارگاه قدسى آن بنده برگزيده خدا، مدينه منوره مى باشد.
    # پيغمبر بزرگ اسلام با يك دست قرآن را داشت و با دست ديگر شمشير، شمشير براى سركوبى خيانتكاران و قرآن براى هدايت ، آنها كه قابل هدايت بودند، قرآن راهنماى آنها بود و آنهايى كه هدايت نمى شدند و توطئه گر بودند، شمشير بر سر آنها.
    صحيفه نور جلد 8، ص 269
    # پيغمبر بزرگ اسلام صلى الله عليه و آله و رنج هاى طاقت فرسا در راه هدف ، از جهاد سمتكاران تا آخر عمر دست نكشيد.
    صحيفه نور جلد 2، ص 88
    # رسول الله پايه سياست را در ديانت گذاشته است .
    صحيفه نور جلد 17، ص 88
    آخر صفر
    شهادت حضرت رضا عليه السلام
    دوران 20 سال امامت حضرت رضا عليه السلام مقارن با زمامدارى سه تن از خلفاى جور عباسى بود. ماءمون در سال 200 هجرى به اجبار امام را از مدينه به مرو آورد و در سن 55 سالگى به وسيله انار يا خرما مسموم شد و در مرو به شهادت رسيد و بارگاه ملكوتى اش در مشهد، قبله اهل دل است .
    # علاقه من به آقا (حضرت امام رضا عليه السلام ) از دو جهت است . يك علاقه اى به واسطه اين كه از بيت بزرگى هستند و من علاقه به آن بيت دارم و يك علاقه به شخص خود ايشان كه در مدت هاى طولانى در راه اسلام مواجه شدند با خطرات . اين خطرات براى شما عزت است و براى ما افتخار.
    صحيفه نور جلد 6، ص 101
    # شما مى دانيد ك حضرت رضا سلام الله عليه در آن ابلائاتى كه داشت و در آن مصيبت هاى معنوى كه برايش وارد مى شد، بدون اين كه يك اختلافى ايجاد كند، با آرامش راه خودش را به پيش برد، مقيد به اين كه آرامش ملت را حفظ كند.
    صحيفه نور جلد 13، ص 233
    # همه نيروها، همه قدرت ها، در هر جا هستند، محتاصحيفه نور جلد به توجه خاص حضرت رضا سلام الله عليه هستند.
    صحيفه نور جلد 16، ص 231
    1 ربيع الاول
    هجرت پيامبر صلى الله عليه و آله از مكه به مدينه
    پيامبر اكرم در شب پنج شنبه ، اول ماه ربيع الاول سال چهاردهم بعثت به فرمان الهى هجرت تاريخ ساز خود را از مكه به يثرب كه بعدها به مدينة الرسول لقب يافت ، آغاز نمود. در اين شب ، حضرت على عليه السلام شجاعانه در بستر پيامبر صلى الله عليه و آله آرميد كه به همين دليل آن را ليلة المبيت مى نامند. پيامبر صلى الله عليه و آله پس از سه روز توقف در غار ثور رهسپار مدينه شد. ايشان در اين سفر، در محله نخستين مسجد اسلام را تاءسيس كرد و در ميان قبيله بنى سالم بن عوف اولين نماز جمعه را اقامه فرمود. اين هجرت به دليل اهميت زيادش ، مبداء تاريخ مسلمانان گرديد.
    # روزى كه پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله هجرت كردند به مدينه ، اين روز يوم الله است .
    صحيفه نور جلد 9، ص 62
    # هجرت با بركت حضرت خاتم النبيين و افضل المرسلين را كه مبداء نهضت اسلام و الهى و مصدر بسط عدالت و فرهنگ انسان سازى و منشاء حركت به سوى برچيدن اساس ظلم و نابكارى و ارتقاء به مقام والاى انسانى و هجرت از تمام ظلم ها و خصلت هاى شيطانى و حيوانى به سوى نور مطلق و سرچشمه كمال و مؤ سس امت و امامت است ...تبريك عرض مى كنم .
    صحيفه نور جلد 11، ص 258
    12-17 ربيع الاول
    هفته وحدت
    بيشتر عالمان شيعه 17 ربيع الاول و اكثر عالمان سنى 12 ربيع الاول را سالروز ولادت مبارك حضرت محمد صلى الله عليه و آله مى دانند. اين مطلب ، سبب شد تا جمهورى اسلامى از 12 تا 17 ربيع الاول را به عنوان هفته وحدت تعيين نمايد تا عالمان و پيروان اين دو مذهب ، بر مشتركات تكيه كنند و براى اتحاد عليه دشمن مشترك (استكبار جهانى ) به ريسمان الهى چنگ زنند و توطئه هاى تفرقه افكنانه دشمنان را خنثى نمايند.
    # اگر كسى كلامى بگويد كه باعث تفرقه بين ما مسلمانها بشود، بدانيد كه يا جاهل هستند يا از كسانى هستند كه مى خواهند بين مسلمانها اختلاف بيندازند.
    صحيفه نور جلد 5، ص 77
    # در جمهورى اسلامى ، همه برادران سنى و شيعه در كنار هم و با هم برادر و در حقوق مساوى هستند. هر كس خلاف اين را تبليغ كرد، دشمن اسلام و ايران است .
    صحيفه نور جلد 5، ص 77
    # برادران شيعه و سنى بايد از هر اختلافى احتراز كنند. امروز اختلاف بين ما، تنها به نفع آنهايى است كه نه به مذهب شيعه اعتقاد دارند و نه به مذهب حنفى و يا ساير فرق . آنها مى خواهند نه اين باشد و نه آن .
    صحيفه نور جلد 12، ص 259
    # از ملى گرايى خطرناكتر و غم انگيزتر، ايجاد اختلاف بين اهل سنت و جماعت با شيعيان است و القاى تبليغات فتنه انگيز و دشمنى ساز بين برادران اسلامى است .
    صحيفه نور جلد 13، ص 81
    # ما در سايه آرامش و وحدت مى توانيم اين كشور رابه مقاصد عاليه اسلامى برسانيم و اين مستضعفين را از آن ظلمهايى كه در طول تاريخ به آنها شده است نجات دهيم .
    صحيفه نور جلد 14، ص 181
    # قدرتهاى بزرگ فهميده اند آن چيزى كه آنان را عقب زده است ، اسلام و وحدت مسلمين و برادرى بين همه امت اسلامى است . از اين جهت شروع كرده اند اختلاف ايجاد كنند.
    صحيفه نور جلد 14، ص 247
    # اين وحدت همان چيزى است كه در قرآن كريم درباره آن سفارش ‍ شده است و ائمه اطهار عليهم السلام را به آن دعوت كرده اند و اصولا دعوت به وحدت است ، به اين معنا كه همه در كلمه اسلام با هم مجتمع باشند.
    صحيفه نور جلد 16، ص 4
    17 ربيع الاول
    ولادت پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله
    خاتم انبياء محمد بن عبدالله صلى الله عليه و آله در روز جمعه 17 ربيع الاول عام الفيل (570 ميلادى ) در مكه به دنيا آمد. مادرشان آمنه و پدر بزرگوارشان عبدالله فرزند عبدالمطلب بود. پدر را قبل از تولد و مادر را در سن 5 سالگى از دست داد و سرپرستى آن حضرت برعهده عبدالمطلب و سپس ابوطالب قرار گرفت . فرزندان آن بزرگوار را هفت تن ذكر كرده اند كه به غير از حضرت زهرا عليهاالسلام بقيه آنان در زمان حيات پيامبر صلى الله عليه و آله از دنيا رفته اند.
    # ولادت ها مختلف است ، يك تولدى است كه مبداء خيرات است ؛ مبداء بركات است ؛ مبداء كوبيدن ظالم است ؛ مبداء خاموش شدن آن بتكده ها و آتشكده هاست ؛ مثل ولادت رسول اكرم صلى الله عليه و آله
    صحيفه نور جلد 2، ص 214
    # اين دو اصل يعنى توحيد وعدل در عالم به واسطه رسول اكرم صلى الله عليه و آله بسط پيدا كرد و ان شاءالله مى كند.
    صحيفه نور جلد 2، ص 214
    # امروز روز مباركى است كه ما نزديك به او مى شويم و روز نويدى است كه بشر را نويد داد به استقامت و راهنمايى به صراط مستقيم انسانيت .
    صحيفه نور جلد 14، ص 11
    17 ربيع الاول
    ولادت امام جعفر صادق عليه السلام
    ششمين پيشواى شيعيان در 17 ربيع الاول 83 هجرى در مدينه متولد شد. نام مباركش (جعفر) مشهورترين كنيه اش (ابو عبدالله ) و معروفترين لقبش (صادق ) است . پدر گراميش امام محمد باقر عليه السلام و مادرش (ام فروه ) است .
    # حضرت صادق سلام الله عليه ... مذهب را ترويج و اسلام را ارائه داد به مردم .
    صحيفه نور جلد 14، ص 11
    # مبين احكام اسلام و ايده هاى رسول اكرم صلى الله عليه و آله ذريه مطهر ايشان و خصوص حضرت جعفر بن محمد صادق هستند.
    صحيفه نور جلد 14،ص 15
    26ربيع الاول
    صلح امام حسن
    پس از شهادت امام على عليه السلام ، امام حسن عليه السلام با تجهيز سپاه 12 هزار نفرى آماده جنگ با معاويه شد. اما دسيسه هاى تفرقه انگيز معاويه و بى وفايى سپاهيان امام و خيانتهاى ايشان به حضرت ، شرايطى را بر امام هجرى شد. گرچه براى قرارداد صلح شروطى نوشته شد اما معاويه بعدها همه آنها را زير پاگذاشت .
    # آن قدر كه حضرت امام حسن معاويه را مفتضح كرد به همان قدر بود كه سيدالشهدا يزيد را مفتضح كرد.
    صحيفه نور جلد 1، ص 173
    # اگر آن حيله اى كه معاويه و عمرو عاص به كار برده بودند، آنهايى كه از طبقه مقدسين به اصطلاح بودند، مانع نشده بودند. قضاياى امام حسن سلام الله عليه و آن ابتلائاتى كه او پيدا كرد و قضيه كربلا پيش نمى آمد و جرم گناه همه اين امور گردن آن مقدسين نهروان بود.
    صحيفه نور جلد 18، ص 268
    # ... قصه امام حسن و قضيه صلح ، آن هم صلح تحميلى بود براى اين كه امام حسن دوستان خودش يعنى آن اشخاص خائنى كه دور او جمع شده بودند، او را جورى كردند كه نتوانست خلافش بكند، صلح كرد، صلح تحميلى بود.
    صحيفه نور جلد 20، ص 32
    # آن صلح تحميلى اى كه در عصر امام حسن واقع شد آن حكميت تحميلى كه در زمان اميرالمؤ منين واقع شد، و هر دويش به دست اشخاص حيله گر درست شد.
    صحيفه نور جلد 20، 32

  4. #13
    مدیرکل انجمنهای نور آسمان vorojax آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jun 2008
    محل سکونت
    همشهری حضرت عشق
    نوشته ها
    7,305
    تشکر
    6
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض RE: ايام در نگاه امام (قدس سره )

    5 جمادى الثانى
    ولادت حضرت زينب
    حضرت زينب ،پيام رسان نهضت عاشورا، دختر على عليه السلام و فاطمه زهرا عليهاالسلام در پنجم جمادى الاول سال پنجم هجرى متولد شد. از القاب او مى توان عقيله بنى هاشم ، عارفه ، عالمه ، محدثه و فاضله رانام برد. اين بانوى بزرگوار از جدش رسول خدا و نيز پدر و مادر بزرگوارش حديث روايت كرده است . دو پسرش به نام هاى محمد سالار اسيران ، در سفر اسارت در كوفه و دمشق خطبه هاى آتشين ايراد و دستگاه ستم بنى اميه را رسوا نمود.
    # در مقابل يزيد، حضرت زينب سلام الله عليها ايستاد و آن را همچو تحقير كرد كه بنى اميه در عمرشان همچون تحقيرى نشنيده بودند.
    صحيفه نور جلد 17، ص 59
    # همان مقدارى كه فداكارى حضرت ، ارزش پيش خداى تبارك و تعالى دارد و در پيشبرد نهضت حسين سلام الله عليه كمك كرده است ، خطبه هاى حضرت سجاد و حضرت زينب هم به همان مقدار يا قريب آن مقدار تاءثير داشته است .
    صحيفه نور جلد 17 ، ص 59
    3 جمادى الثانى
    شهادت حضرت زهرا عليها السلام
    يكى از حوادث سال 11 هجرى ، رحلت يگانه دختر رسول الله صلى الله عليه و آله فاطمه سلام الله عليهاالسلام بود. رحلت و دگرگونيهايى كه اندكى پس از ارتحال پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله پديد آمد، روح و جسم حضرت را آزرده ساخت ، مدتى در بستر بيمارى بسر برد و سرانجام در سوم جمادى الثانى همان سال ، در سن هيجده سالگى چشم از جهان فروبست .
    # تمام ابعادى كه براى زن تصور است و براى يك انسان متصور است ، در فاطمه زهرا سلام الله عليها جلوه كرده و بوده است .
    صحيفه نور جلد 6، ص 185
    # معنويات ، جلوه هاى ملكوتى ، جلوه هاى الهى ، جلوه هاى جبروتى ، جلوه هاى ملكى و ناسوتى همه در اين موجود مجتمع است .
    صحيفه نور جلد 6، ص 185
    # اين خانه كوچك فاطمه سلام الله عليها و اين افرادى كه در آن خانه تربيت شدند كه به حسب عدد، چهار، پنج نفر بودند و به حسب واقع تمام قدرت حق تعالى را تجلى دادند.
    صحيفه نور جلد 16، ص 67
    # زنى كه در حجره اى كوچك و خانه اى محقر انسان هايى تربيت كرد كه نورشان از بسيط خاك تا آن سوى افلاك و از عالم ملك تا آن سوى ملكوت اعلى مى درخشد.
    صحيفه نور جلد 16، ص 125
    # ما مفتخريم كه ... صحيفه فاطميه كه كتاب الهام شده از جانب خداوند تعالى به زهراى مرضيه است ، از ماست .
    صحيفه نور جلد 21، ص 171
    # زنى كه افتخار خاندان وحى و چون خورشيدى بر تارك اسلام عزيز مى درخشيد.
    صحيفه نور جلد 21، ص 72
    # زنى كه از معجزات تاريخ و افتخارات عالم وجود است .
    صحيفه نور جلد 16،125
    20 جمادى الثانى
    ولادت حضرت زهرا سلام الله عليها
    صديقه طاهره ، حضرت زهرا سلام الله عليها در روز جمعه 20 جمادى الثانى ، سال دوم يا پنجم بعثت در مكه پا به عرصه وجود نهاد. پدر بزرگوارش خاتم رسولان و مادر گرامى اش خديجه كبرى بود. آن حضرت در سال اول يا دوم و يا سوم هجرى با اميرمؤ منان على عليه السلام ازدواج كرد و فرزندان آن بانوى آسمانى ، امام حسن و حسين عليهماالسلام و حضرت زينب و ام كلثوم عليهماالسلام مى باشند.
    # روز بزرگى است . يك زن در دنيا آمد كه مقابل همه مردان است .
    # يك زن به دنيا آمد كه نمونه انسان است .
    # يك زن به دنيا آمده كه تمام هويت انسانى در او جلوه گر است .
    صحيفه نور جلد 6، ص 194
    # تاريخ اسلام گواه احترامات بى حد رسول خدا صلى الله عليه و آله به اين مولود شريف است تا نشان دهد كه زن ، بزرگى ويژه اى را در جامعه دارد كه اگر برتر از مرد نباشد كمتر نيست .
    صحيفه نور جلد 14، ص 201
    # روز شرافتمند عنصر تابناكى كه زيربناى فضيلت هاى انسانى و ارزش هاى والاى خلفة الله در جهان است .
    صحيفه نور جلد 16، ص 125
    20 جمادى الثانى
    روز زن
    انقلاب اسلامى منزلت واقعى زنان مسلمان ايران را به آنان بازگرداند و زمينه نقش آفرينى شان را در عرصه هاى اجتماعى ، فرهنگى و سياسى مهيا ساخت . زنان مسلمان ايرانى در انقلاب و دفاع مقدس پابه پاى مردان در ميدان مبارزه با طاغوت و دشمن متجاوز بعثى حاضر شدند. براى منزلت زنان در نظام مقدس جمهورى اسلامى همين كافى است كه سالروز تولد بزرگ بانوى اسلام حضرت فاطمه سلام الله عليهابه عنوان روز زن انتخاب گرديد تا به آن اسوه بى بديل تاءسى نمايند.
    # زن مظهر تحقق آمال بشر است ، زن پرورش ده زنان و مردان ارجمند است ، از دامن زن مرد به معراج مى رود، دامن زن محل تربيت بزرگ زنان و بزرگ مردان است .
    صحيفه نور جلد 6، ص 194
    # زنان در عصر ما ثابت كردند كه در مجاهده همدوش مردان بلكه مقدم برآنانند.
    # زن انسان است ، آن هم يك انسان بزرگ ، زن مربى جامعه است .
    صحيفه نور جلد 6، ص 186
    # سعادت و شقاوت كشورها بسته به وجود زن است ، زن با تربيت صحيح خودش انسان درست مى كند و با تربيت صحيح خودش كشور را آباد مى كند.
    صحيفه نور جلد 6 ، ص 186
    # اگر روزى بناست روز زن باشد چه روزى والاتر و افتخارآميزتر از روز ولادت با سعادت فاطمه زهرا سلام الله عليها است .
    (صحيفه نور جلد 12، ص 73-72)
    # براى زن ها كمال افتخار است كه روز تولد حضرت صديقه را روز زن قرار داده اند افتخار است و مسؤ وليت .
    صحيفه نور جلد 19، ص 278
    # همين خانم هاى محجبه همين ها كه مظهر عفاف هستند، در نهضت پيشقدم بودند و در ايثار جان هم پيشقدم .
    صحيفه نور جلد 6ص ، 194
    ماه رجب
    ماه رجب ، ماه بارش رحمت الهى و ماه اميرالمؤ منين على عليه السلام است . هرگاه ماه رجب فرا مى رسيد، پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله مسلمانان را جمع كرده و عظمت اين ماه را برايشان يادآورى مى كرد.
    # اين دعاها... در ماه رجب و شعبان و ماه مبارك رمضان ، اينها انسان را همچو تقويت روحى مى كند...و نور افكن است براى اينكه اين بشر را از اين ظلمت ها بيرون بياورد و وارد نور كند كه معجزه آسا است .
    صحيفه نور جلد 12، ص 240
    # اين سه ماه رجب و شعبان و ماه مبارك رمضان بركات بسيارى نصيب انسان ، انسانهايى كه مى توانند استفاده كنند از اين بركات ، شده است .
    صحيفه نور جلد 17، ص 264
    # از بركات اين ماه ها ادعيه اى است كه وارد شده است در اين ماه ها
    صحيفه نور جلد 17، ص 264
    13 رجب
    ولادت حضرت على عليه السلام
    مجسمه تقوا و الگوى عدالت ، حضرت على عليه السلام روز جمعه 13 رجب ، سال 30 عام الفيل در خانه خدا( كعبه ) به دنيا آمد. مادرش ‍ فاطمه دختر اسد و پدر بزرگوارش ابوطالب نام داشت . در دوران 63 سال عمر پر بارش ، 33 سال يار و همراه پيامبر در شاديها و سختيها بود. آنگاه 25 سال پس از رحلت پيامبر، او را به نام حق گوشه نشين كردند و تنها در 5 سال آخر عمر شريفش خلافت ظاهرى يافت و حكومت عدلى بنا نهاد كه تاريخ ديگر چنين حكومتى را نديد.
    # اين روز، روزى است كه على بن ابيطالب ، سلام الله عليه ، كه باب وحى و امانتدار وحى بود متولد شد و اين روزى است كه قرآن كريم و سنت رسول اكرم به ولايت اين مولود بزرگ تفسير شد و پشتوانه اسلام به وجود اين مبارك مولود قوى شد.
    صحيفه نور جلد 14. ص 226
    # مولود امروز، وصف كردنى نيست ، آنچه كه وصف كرده اند از او، دون شاءن اوست و آنچه شعرا و فلاسفه و ديگران درباره او گفته اند، شمه اى از آن چيزى است كه او هست .
    صحيفه نور جلد 19، ص 135
    # نامدارترين سرباز فداكار در اسلام اميرالمؤ منين است و او گمنام ترين سرباز است . با كدام تفكر عرفانى ، فلسفى ، سياسى و كدام قلم و زبان و بيان ، بشر اين سرباز گمنام را معرفى كند و بشناسد و بشناساند؟
    صحيفه نور جلد 17، ص 243
    # سلام و درود بر مولاى ما كه نمونه انسان و قرآن ناطق است و تا ابد، نام بزرگ او باقى است و خود الگوى انسانيت و مظهر اسم اعظم است .
    صحيفه نور جلد 14، ص 225
    # كدام شخصيت است كه مى تواند ادعا كند از خردسالى تا آخر عمر رسول اكرم در دامن و پناه و تحت تربيت وحى و حامل آن بوده است جز على بن ابيطالب كه وحى و تربيت صاحب وحى در اعمال روح و جان او ريشه دوانده ، پس او به حق عبدالله است و پرورش يافته عبدالله اعظم .
    صحيفه نور جلد 14، ص 224
    # درود بى پايان بر على بن ابيطالب كه با دژخيمان به صورت مسلمان و مقدس نماهاى بدتر از كفار جنگيد و از هيچ قدرتى نهراسيد.
    صحيفه نور جلد 20، ص 16
    25 رجب
    شهادت امام موسى كاظم عليه السلام
    دوران 35 سال امامت حضرت با زمامدارى چهار تن از خلفاى عباسى معاصر بود اينان سالها امام را در بصره و بغداد زندانى كردند تا اينكه حضرت پس از تحمل شكنجه ها، در 25 رجب ، سال 183 با خرماى زهر آلود در زندان بغداد مسموم شد و در سن 55 سالگى به شهادت رسيد و پيكر مطهرش در كاظمين به خاك سپرده شد.
    # شما در اين شك نداشته باشيد كه اگر فرصتى براى موسى بن جعفر عليه السلام پيش مى آمد قيام مى كرد و اساس دستگاه سلاطين غاصب را واژگون مى ساخت .
    ولايت فقيه ، ص 138 - 139
    # اينهايى كه به اسم خلفا سلطنت مى كردند، اينها حضرت موسى بن جعفر عليه السلام را پانزده سال يا ده سال در حبس نگه مى دارند براى اين كه نماز مى خواند؟... گرفتند ايشان را براى اين كه يك سيد اولاد پيغمبرى است تا امام است ؟ براى اينهاست ؟ نه ، براى اين است كه حضرت موسى بن جعفر عليه السلام با رژيم بوده است ، با آن رژيم طاغوتى مخالف بوده است .
    صحيفه نور جلد 2، ص 184-183
    27 رجب
    بعثت پيامبر عليه السلام
    حضرت ختمى مرتبت محمد مصطفى صل الله و آله و سلم در سن چهل سالگى در 27 رجب سال 40 عام الفيل از سوى ذات مقدس الهى به پيامبرى مبعوث شد. مدت پيامبرى حضرت 23 سال به طول انجاميد. 13 سال را در مكه سپرى كرد و ده سال باقيمانده را در مدينه گذراند. مرورى بر حوادث 13 ساله مكه نشان مى دهد كه پيامبر و يارانش سخت ترين شرايط را در اين شهر تحمل كردند، شكنجه و آزار و اذيت قريش ، محاصره اقتصادى در شعب ابو طالب ، جنگهاى متعدد با مشركان قريش و... از جمله آنهاست .
    # روز بعثت رسول اكرم در سراسر دهر (من الازل الى البد) روزى شريفتر از آن نيست ، براى اين كه حادثه اى بزرگتر از آن حادثه اتفاق نيفتاده .
    صحيفه نور جلد 12، ص 168
    # بعثت رسول خدا براى اين است كه راه دفع ظلم را به مردم بفهماند. راه اين كه مردم بتوانند با قدرت هاى بزرگ مقابله كنند به مردم بفهماند.
    صحيفه نور جلد 17، ص 252
    # بعثت براى اين است كه اخلاق مردم را، نفوس مردم را، ارواح مردم را و اجسام مردم را، تمام اين ها را از ظلمت ها نجات بدهد.
    صحيفه نور جلد 17، ص 252
    # روز بعثت روزى است كه خداى تبارك و تعالى موجود كاملى كه از او كاملتر نيست و نمى شود باشد ماءمور كرد كه تكميل كند موجودات را، انسانها را.
    صحيفه نور جلد 12، ص 169
    # مبعث كه مال بعثت ولى الله اعظم ، ولى مطلق بالاصاله است و مولود كه باز عيد ولى الله بالتبع است و اين دو بزرگوار در عوالم غيب با هم بودند،متحد بودند و شهادت در اين عالم يكى مظهر آن غيب مطلق است در بعثت و يك مظهر آن غيب مطلق است در امامت .
    صحيفه نور جلد 20، ص 76
    # سكونت در وادى غير ذى زرع و ساختن بيت و فديه اسماعليل مقدمه بعثت و رسالتى است كه در آن ختم پيام آوران سخن اولين و آخرين بانيان و مؤ سسان كعبه را تكرار مى كند.
    صحيفه نور جلد 20، ص 112
    # سر بعثت رسول اكرم تزكيه امت است و تعليم و تربيت امت .
    صحيفه نور جلد 8، ص 265
    # بعثت انبياء براى تربيت ماست .
    صحيفه نور جلد 2، ص 228
    ماه شعبان
    از امام امير مؤ منان نقل است كه در فضيلت اين ماه فرمود: خداوند آن را شعبان ناميده زيرا نيكى ها در آن شاخه مى شود، درهاى بهشت را در آن گشوده و نعمتهاى بهشتى را با ارزانترين قيمت و آسانترين راه بر شما عرضه كرده . آنگاه فرمود: شاخه هاى نيكى در اين ماه ، نماز، روزه ، زكات ،امر به معروف و نهى از منكر ،نيكى به پدر و مادر و خويشان و همسايگان ، ايجاد صلح و صفا بين مردم و احسان به فقرا و مساكين است .
    # ماه شعبان ، ماه بزرگى است كه در آن ، در سوم آن ، بزرگ مجاهد عالم بشريت متولد شد و در پانزده آن ، حضرت مهدى موعود ارواحنا له الفدا پا به عرصه وجود گذاشت .
    صحيفه نور جلد 12، ص 207
    # ماه شعبان مقدمه است براى ماه مبارك رمضان كه مردم مهيا بشوند براى ورود در ماه مبارك رمضان و ورود در ضيافت الله .
    صحيفه نور جلد 12، ص 229
    # اين مناجات شعبانيه براى اين است كه شما را، همه را مهيا كند براى ضيافة الله .
    (21 / 4 / 1359) (صحيفه نور جلد 12، 239 - 240)
    # ماه رمضان ، ماه نبوت است و ماه شعبان ، ماه امامت . ماه رمضان ليلة القدر دارد و ماه شعبان ،شب نيمه شعبان دارد كه تالى ليلة القدر است .
    صحيفه نور جلد 20، ص 82
    # مناجات شعبانيه از بزرگترين و عظيم ترين معارف الهى است .
    صحيفه نور جلد 17، ص 264
    # اگر نبود در ادعيه ، الا دعاى مناجات شعبانيه ، كافى بود براى اين كه امامان ما، امامان به حقند.
    صحيفه نور جلد 12، ص 24
    # اين دعاى شعبان ، مناجات شعبان ، مناجات همه ائمه است .
    صحيفه نور جلد 2، ص 189
    # ماه شعبان ... براى مهيا كردن مسلمين است كه براى ضيافت خدا، عددش آن مناجات شعبانيه است .
    صحيفه نور جلد 12، ص 239
    3 شعبان
    ميلاد امام حسين عليه السلام
    حضرت امام حسين عليه السلام در سوم شعبان ، سال هجرى در مدينه به دنيا آمد، پدر بزرگوارش اميرالمؤ منين عليه السلام و مادرش فاطمه زهرا سلام الله عليهامى باشد. از دوران 58 ساله عمر با عزت خويش ، 37 سال را همراه پدر گذراند، 9 سال را در امامت برادرش امام حسن صرف كرد و 12 سال را امامت فرمود.
    # سيد الشهداء سلام الله عليه ، مذهب را بيمه كرد. با عمل خودش ‍ اسلام را بيمه كرد.
    صحيفه نور جلد 10، ص 216
    # شخصيت عظيمى كه از عصاره وحى الهى تغذيه و در خاندان سيد رسل محمد مصطفى و سيد اوليا على مرتضى تربيت و در دامن صدقه طاهره بزگر شده بود، قيام كرد و با فداكارى بى نظير و نهضت الهى خود، واقعه بزرگى را به وجود آورد كه كاخ ستمكاران را فرو ريخت و مكتب اسلام را نجات بخشيد.
    صحيفه نور جلد 12، ص 181
    # چون قيام بود اساس سلطنت آن خبيث را(( هم شكستند، در صورت ايشان كشته شدند لكن اساس سلطنت را شكستند. اساس ‍ سلطنتى كه مى خواست اسلام را به صورت سلطنت طاغوتى درآورد.
    صحيفه نور جلد 7، ص 36
    # سيد الشهداء، سلام الله عليه ، كه همه عمرش را و همه زندگيش ‍ رابراى رفع منكر و جلوگيرى از حكومت ظلم جلوگيرى از مفاسدى كه حكومت ها در دنيا ايجاد كردند، تمام عمرش را صرف اين كرد و تمام زندگيش را صرف اين كرد كه اين حكومت جور بسته بشود و از بين برود؛ معروف در كار باشد، منكرات از بين بروند.
    صحيفه نور جلد 20، ص 190
    # اين خون سيدالشهداء است كه خون هاى همه ملت هاى اسلامى را به جوش مى آورد.
    صحيفه نور جلد 15، ص 204
    # نام مبارك حضرت سيدالشهداء را زنده نگه داريد كه با زنده بودن او اسلام زنده نگه داشته مى شود.
    صحيفه نور جلد 18، ص 22
    # ملت ما از طفل ماهه تا پيرمرد هشتاد ساله را در راه خدا فدا كرد و اين اقتدا به بزرگمرد تاريخ ، حضرت سيدالشهداء سلام الله عليه است .
    صحيفه نور جلد 17، ص 58
    3 شعبان
    روز پاسدار
    پاسدارى و حراست از اسلام و دستاوردهاى سترگ آن ، از وظايف مهم هر مسلمانى است . نهال نو پاى انقلاب اسلامى نيز براى بالندگى نياز به پاسدارانى از جان گذشته داشت . پس از تاءسيس سپاه ، پاسداران انقلاب اسلامى در انجام تكليف خويش ، به بزرگ پاسدار اسلام ، حضرت امام حسين عليه السلام تاءسى جستند. تشابه بسيار عملكرد پاسداران به سيره عملى امام حسين عليه السلام باعث شد تا روز تولد مباركش به عنوان روز پاسدار تعيين گردد.
    # اگر فداكارى پاسداران عظيم الشاءن اسلام و شهادت جوانمردانه پاسداران و اصحاب فداكار او نبود، اسلام در خفقان رژيم بنى اميه و رژيم ظالمانه آن وارونه مى شد و زحمات نبى اكرم (ص ) و اصحاب فداكارش به هدر مى رفت .
    صحيفه نور جلد 7، ص 236
    # هان اى پاسداران عصر حاضر و انقلاب اسلامى ! به امام امت و پاسداران قرآن كريم و اسلام عزيز اقتدا نموده حق پاسدارى از انقلاب اسلامى را به خوبى ادا كنيد و از اين منصب بزرگ كه منصب انبياى عظام و اولياى خداوند تعالى است كه به خوبى حفاظت كنيد.
    صحيفه نور جلد 7، ص 236
    # روز مبارك سوم شعبان المعظم ، روز پاسدار است و روز تحقق پاسدارى از اسلام ، از حقيقت ، از مكتب الهى . روز تولد بزرگ پاسدارى كه با خون خود و فرزندان و اصحابش مكتب را زنده كرد.
    صحيفه نور جلد 12، ص 181
    # اى پاسداران عزيز كه از متن ملت مسلمان متعهد بپا خاسته ايد و از انقلاب اسلامى و نهضت مقدس پاسدارى كرديد و با فداكارى و خون پاك برادران جانباز مجاهد خود، انقلاب را به ثمر رسانديد و با همت بزرگ خود و ملت غيور و قواى نظامى و انتظامى متعهد، ايران عزيز را از لوث رژيم منحط شاهنشاهى پاك و دست جنايتكار اجانب را از كشور اسلامى قطع كرديد، به هوش باشيد كه دشمن در كمين است و طرفداران شيطان بزرگ و رژيم غاصب دست اندر كار توطئه .
    صحيفه نور جلد 12، ص 181
    # شما پاسداران بوديد كه در لحظات مشكل از ايران ، پاسدارى كرديد.
    صحيفه نور جلد 6، ص 254
    # اى كاش من هم يك پاسدار بودم .
    صحيفه نور جلد 16، ص 6
    # شما آينه مجسم مظلوميت و رشادت هاى اين ملت بزرگ در صحنه نبرد و تاريخ مصور انقلابيد.
    # شما فرزندان دفاع مقدس و پرچمداران عزت مسلمين و سپر حوادث اين كشوريد شما يادگاران و همسنگران و فرماندهان و مسؤ ولان بيدار دلانى بوده ايد كه امروز در قرارگاه محضر حق ماءوا گزيده اند.
    صحيفه نور جلد 21،ص 18
    # واجب است پيش كسوتان جهاد و شهادت در همه صحنه ها حاضر و آماده باشند و از كيد و مكر جهانخواران و آمريكا و شوروى غافل ننمايند.
    صحيفه نور جلد 21، ص 19
    # شما پاسداران بحق اسلاميد، شما مثل جوان هاى صدر اسلام هستيد شما اسلام را نجات داديد بايد از اين به بعد هم پاسدارى كنيد كه اين انقلاب به ثمر واقعى اش برسد.
    صحيفه نور جلد 5، ص 145
    # پاسدارها بودند كه مملكت ما را در چنين زمانى كه هيچ كس ‍ نمى توانست حفظ كند حفظ كردند الان هم حفظ مى كنند.
    صحيفه نور جلد 10، ص 238
    # شما مثل سربازان صدر اسلام كه با جان و دل و با عشق و علاقه به اسلام خدمت كردند به اسلام خدمت كرديد و مى كنيد.
    صحيفه نور جلد 6، ص 5
    # روز مبارك سوم شعبان المعظم را كه روز طليعه پاسدارى از مكتب مترقى اسلام است ... به حق بايد اين روز معظم را روز پاسدار بناميم
    صحيفه نور جلد 7، ص 236
    4 شعبان
    روز جانباز
    به پاس قدردانى از ايثار و جان فشانى هاى قهرمانان هشت سال دفاع مقدس كه در راه پاسدارى از دين و شرف اين سرزمين ، مجروح شده و عضوى از پيكر خويش را نثار دوست كرده اند، روز ميلاد پرچمدار صحراى نينوا، قمر بنى هاشم اباالفضل العباس عليه السلام را روز جانباز نام نهاده اند.
    # شما رهبران اين نهضت هستيد.
    صحيفه نور جلد 16، ص 28
    # مجروحين و معلولين خود چراغ هدايتى شده اند كه در گوشه گوشه اين مرز و بوم به دين باوران راه رسيدن به سعادت آخرت را نشان مى دهند، راه رسيدن به خداى كعبه را.
    صحيفه نور جلد 21، ص 32
    # برادرهاى من ! خواهرهاى من ! بچه هاى عزيز من !
    من مى دانم كه شما در رنج هستيد و من هم شريك شما در رنج هستم من هم مثل يك برادرى كه برادرش و خواهرش در رنج است ، مثل يك پدرى كه اولادش در رنج است من هم شريكم با شما در رنج .
    صحيفه نور جلد 11، ص 212
    5 شعبان
    ولادت امام سجاد عليه السلام
    چهارمين اختر آسمان ولايت ، در 5 شعبان ، سال 38 در مدينه ديده به جهان گشود. نام آن بزرگوار (على ) كنيه اش (ابوالحسن ) و پدر بزرگوارش امام حسين عليه السلام و مادرش (شهربانو) دختر يزدگرد پادشاه ايران بود. عبادت و نيايش آن حضرت به حدى بود كه به سرور و زينت بخش عبادت كنندگان (سيد العابدين ، زين العابدين ) و بسيار سجده كننده (سجاد)ملقب گشت .
    # جناب على بن الحسين از بزرگترين نعمت هايى است كه ذات مقدس ‍ حق تعالى بر بندگان خود به وجودش منت گذارده و آن سرور را از عالم قرب و قدس نازل فرموده براى فهماندن طرق عبوديت به بندگان خود.
    آداب الصلاة ، ص 152
    # قدرى تفكر كن در حالات على بن الحسين و مناجات آن بزرگوار با حضرت حق ، و دعاهاى لطيف آن سرور كه كيفيت آداب عبوديت رابه بندگان خدا تعليم مى كند.
    آداب الصلاة ،ص 1512-151
    # حضرت سجاد در يك شبش به حسب آن چيزى كه وارد شده تا صبح (( (اللهم ارزقنا التجافى عن دارالغرور و الانابة الى دار السرور و الاستعداد للموت قبل حلول الفوت ) )) (مى گفت )؛ مساءله ، مساءله بزرگى است ، آنها در مقابل عظمت خدا، وقتى كه خودشان را حساب مى كنند مى بينند كه هيچ نيستند و هيچ ندارند.
    صحيفه نور جلد 20، ص 87
    5 شعبان
    روز آزادگان
    در تجليل از آزادگان سرافراز ميهن اسلامى كه پس از تحمل سالها مشقت و رنج دورى از وطن به ميهن اسلامى بازگشتند، روز پنجم شعبان كه مصادف با زاد روز تولد امام و قافله سالار كاروان آزادگان كربلا، امام زين العابدين عليه السلام مى باشد به روز آزدگان نامگذارى شد.
    # اسرا در چنگال دژخيمان ما را، خود سرود آزادى اند و احرار جهان آنان را زمزمه مى كنند.
    صحيفه نور جلد 21، ص 32
    # ان شاءالله اين اسراى ما را، اين كسانى كه محبوب ما هستند محبوب ملت ما هستند... تمام كسانى كه در آن جا بند هستند،همه اينها را خداوند ان شاءالله آزاد كند.
    صحيفه نور جلد 20،ص 191
    # عزيزان من ! سيد و مولاى همه ما حضرت موسى بن جعفر بيش از شماها ماها در رنج و گوشه زندان به سر بردند براى اسلام عزيز.
    # شما صبر كنيد خداوند فرج را ان شاءالله تعالى نزديك مى كند و پدر پير شما را با ديدن شما شاد مى فرمايد.
    صحيفه نور جلد 21، ص 51
    15 شعبان
    ميلاد حضرت حجة بن الحسن (عج )
    خاتم اوصيا، حضرت مهدى (عج ) روز جمعه ،نيمه شعبان سال 255 هجرى در سامرا بدنيا آمد.پدر بزرگوارش امام حسن عسكرى عليه السلام و مادرش نرجس نام داشت و در سن 5 سالگى امامت به ايشان منتقل شد. حضرت مهدى داراى دو غيبت هستند:غيبت صغرى كه چهار سفير از طرف امام ماءمور به ارتباط بين مردم و حضرت بودند. غيبت كبرى كه با وفات آخرين سفير شروع شده و تاظهور آن حجت حق ادامه دارد.
    # با سلام و درود به پيشگاه مقدس مولود نيمه شعبان و آخرين ذخيره ، امامت ،حضرت بقية الله - ارواحنافداه - و يگانه دادگستر ابدى و بزرگ پرچمدار رهايى انسان از قيود ظلم و ستم استكبار. سلام بر او و سلام بر منتظران واقعى او، سلام بر غيبت و ظهور او و سلام بر آنان كه ظهورش را با حقيقت درك مى كنند و از جام هدايت و معرفت او لبريز مى شوند.
    صحيفه نور جلد 21،ص 107
    # من اميدوارم كه اين كشور با همين قدرت كه تا اينجا آمده است و با همين تعهد و با همين بيدارى كه از اولين قيام كرده است و تا اينجا رسانده است ، باقى باشد اين نهضت و اين انقلاب و قيام تا صاحب اصلى ان شاءالله بيايد و ما و شما ملت ما امانت را به او تسليم كنيم .
    صحيفه نور جلد 15، ص 230
    # چه مبارك است ميلاد بزرگ شخصيتى كه برپا كننده عدالتى است كه بعثت انبيا عليهم السلام براى آن بود و چه مبارك است زاد روز ابر مردى كه جهان را از شر ستمگران و دغلبازان تطهير مى نمايد و زمين را پس از آن كه ظلم و جور آن فراگرفته پر از عدل و داد مى نمايد.
    صحيفه نور جلد 15، ص 22
    # ما بايد در اين طور روزها و در اين طور ايام الله توجه كنيم كه خودمان را مهيا كنيم از براى آمدن آن حضرت .من نمى توانستم اسم رهبر روى ايشان بگذارم ، بزرگتر از اين است ، نمى توانم بگويم كه شخص اول امت براى اين كه دومى در كار نيست .
    صحيفه نور جلد 12، ص 209 - 208
    # اگر عيد ولادت حضرت رسول (ص ) بزرگترين عيد است براى مسلمين ... بايد ما بگوييم كه عيد شعبان ، عيد تولد حضرت مهدى سلام الله عليه بزرگترين عيد است براى تما بشر.
    صحيفه نور جلد 12، ص 209 - 208

  5. #14
    مدیرکل انجمنهای نور آسمان vorojax آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jun 2008
    محل سکونت
    همشهری حضرت عشق
    نوشته ها
    7,305
    تشکر
    6
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض RE: ايام در نگاه امام (قدس سره )

    ماه مبارك رمضان
    رمضان ، ماه خدا، ماه اسلام و تسليم ، ماه طهارت و پاكيزگى ، ماه آزمايش و تصفيه ناخالصى ها و ماه قيام براى خداست . اين ماه ، ماه نزول قرآن براى هدايت انسان ، ماه روزه ، روزه از گناه و ناپاكى ،ماه مهمانى خدا، ماه سرشارى رحمت حق ، ماه محدوديت شياطين ، ماه تزكيه ، تربيت و رشد است . زينت عابدان حضرت سجاد عليه السلام با خرسندى و آغوش باز به استقبال ماه رمضان مى رفت و بسيار غمين و حزين از اين ماه وداع مى كرد.
    # با حلول ماه مبارك رمضان ، ماه عبادت و سازندگى ، ماه تجديد قواى معنوى شهرالله الاعظم كه در آن عموم مسلمانان در صف واحد متوجه به موضع قدرت لايزال و تجهيز در مقابل قواى طاغوتى هستند، لازم است با توحيد قدرت و قدرت واحده در مقابل طاغوت هاى زمان و چپاولگران بين المللى بپا خيزند و از مملكت اسلامى دفاع و دست خائنان را كوتاه و اميد آنان را قطع نمايند.
    صحيفه نور جلد 8، ص 218
    # ماه شريف رمضان در پيش است ... از ادعيه ائمه معصومين استفاده كنند و براى اين ملت خير و سلامت طلب كنند و براى دشمنان اسلام خذلان و شكست را بخواهند.
    صحيفه نور جلد 18، ص 8
    # من خوف اين را دارم كه در اين ماه مبارك رمضان كه ماه تهذيب نفس ‍ است و همه را خدا به ضيافت خودش دعوت كرده است ، ما با صاحب خانه كارى بكنيم كه عنايتش از ما برگردد.
    صحيفه نور جلد 19، ص 12
    # در اين ماه مبارك رمضان كه ماه خداست ، همه موفق بشويد به اينكه دعا كنيد براى اسلام ، در راءس ادعيه تان دعاى براى اسلام باشد.
    صحيفه نور جلد 19، ص 161
    # بايد كوشش كنيم كه در اين ماه مبارك رمضان كه بر ما گذشت اگر حالى پيدا شد، اين حال را تا ماه ديگر نگه داريم و اگر حالى پيدا نشد متاءسف و كوشش كنيم كه پيدا كنيم .
    صحيفه نور جلد 20، ص 3
    # ماه رمضان مبارك است براى اينكه ليلة القدر دارد... ماه رمضان مبارك است براى اينكه نزول وحى بر او شده است يا به عبارت ديگر معنويت رسول خدا وحى را نازل كرده است .
    صحيفه نور جلد 20، ص 82
    # شماها در ماه مبارك مهمان خدا هستيد، مهماندار خداست ، و مخلوق مهمان او است . البته اين ضيافت نسبت به اولياء كمل الهى به آن نحوى نيست كه ما تخيل كنيم يا دست ما به او برسد.
    صحيفه نور جلد 20، ص 210
    # توجه كنيد كه ماه مبارك رمضان را به آدابش عمل بكنيد يعنى آداب روحى اش . فقط دعا نباشد، دعا به معنى واقعى اش . خواندن خدا و تذكر خدا به معناى واقعى . آن تذكرى كه نفوس را مطئن مى كند
    صحيفه نور جلد 19، ص 15
    19-21-23 رمضان
    شبهاى قدر
    خداوند بزرگ ماه مبارك رمضان را و از آن ميان ، شبهاى قدر را براى عبادت بندگانش برگزيد. شب قدرى كه هيچ شبى به برترى و عظمت آن ، نمى رسد.شب قدرى كه خداوند از هزار ماه برتر و عزيزترش دانسته است .شبهايى كه گناهان بندگانش را محو و نابود مى كند. خوشا به حال آنان كه قدر شبهاى قدر را بدانند و از بركات و نعمات اين شبهاى عزيز بهره مند شوند.
    # شب قدر - شبى است كه احياء آن سنت الهى است و قدر و منزلت آن از هزار ماه منافقان والاتر است كه مقدرات خلق در آن شب پايه ريزى مى شود.
    صحيفه نور جلد 15، ص 73
    # اگر سر ليلة القدر و سر نزول ملائكه در شبهاى قدر كه الان هم براى ولى الله اعظم حضرت صاحب - سلام الله عليه - اين معنا امتداد دارد، سر اينها را ما بدانيم ، همه مشكلات ما آسان مى شود.
    صحيفه نور جلد 19 ص 172
    20 رمضان
    فتح مكه
    بر اساس بند آخر صلح نامه حديبيه ، قبيله بنى بكر با قريش و قبيله خزاعه با پيامبر صلى الله عليه و آله هم پيمان شدند.در نزاع بين اين دو قبيله ، قريش برخلاف صلح حديبيه از بنى بكر حمايت كردند. اين عمل باعث شد تا پيامبر پيمان را از جانب قريش نقص شده تلقى كند و در سال هشتم هجرى با سپاه ده هزار نفرى به طرف مكه حركت نمايد. اين حركت چنان ترس در دل قريش انداخت كه بيشترسران آنها از جمله ابوسفيان از مكه بيرون آمدند و مسلمان شدند. پيامبر صلى الله عليه و آله پيروزمندانه وارد مكه شد و به جز تعداد معدودى همه را عفو كرد و به قريش فرمود: برويد، شما آزاد شدگانيد.
    # روزى كه مكه را فتح كردند، يوم الله است ،يوم قدرت نمايى خداست كه يك يتيم را كه همه ردش كرده بودند، بعد از فتح مكه به دست او شد و آن قلدرها و آن ثروتمندها و آن قدرتمندها همه تحت سيطره او واقع شد و فرمود انتم الطلقاء مى گويند آزادتان كردم ، اين يوم الله است .
    صحيفه نور جلد 9، ص 63
    21 رمضان
    شهادت اميرالمؤ منين عليه السلام
    در شب نوزدهم ماه مبارك رمضان سال چهلم هجرى و در محراب مسجد كوفه ، سر مبارك حضرت على عليه السلام با شمشير زهرآلود يكى از خوارج پليد، ابن ملجم مرادى ، شكافت . صداى ملكوتى حضرت طنين انداز شد كه ، (به خداى كعبه رستگار شدم ). پس از آن مسجد كوفه بانگ برخاست كه پايه هاى ايمان فروريخت ، على مرتضى كشته شد. امام را از مسجد به خانه بردند و معالجه سودى نبخشيد. حضرت به آرزوى ديرين خود دست يافت ، و روز بيست ويكم ماه مبارك رمضان به لقاى حق نائل آمد.
    # اميرالمؤ منين سلام الله عليه ، جان خودش را فدا كرد براى اسلام و شهيد شد و اسلام به جاى خودش بود.
    صحيفه نور جلد 15، ص 114
    # خوارج كه پينه بسته بود پيشانيشان از شدت طول سجده ، لكن حق را كشتند.
    صحيفه نور جلد 6،ص 256
    # على عليه السلام والاترين شهيد محراب كه به دست خيانتكار اشقى الاشقيا به ملاء اعلا شتافت .
    صحيفه نور جلد 17، ص 56
    آخرين جمعه رمضان
    روز جهانى قدس
    رهبر كبير انقلاب اسلامى حضرت امام خمينى در 25 مرداد 1358،آخرين جمعه ماه مبارك رمضان را روز جهانى قدس ناميدند. روز قدس در نگاه آن فرياد نماد مبارزه آزادگان عليه بيدادگران در همه زمان ها و رهايى قدس از چنگال صهيونسيم جهانى آرمان همه موحدان است .
    # همه بايد متحد شوند و متحدا در مقابل اين جمعيت متجاوز بايستند و عمل كنند و دست غاصب او را قطع كنند.
    # اين تكليف همه مسلمين است كه قدس را آزاد كنند و شر اين جرثومه فساد را از سر بلاد اسلامى قطع كنند.
    صحيفه نور جلد 4، ص 31
    # روز قدس يك روز جهانى است روزى نيست كه فقط اختصاص به قدس داشته باشد، روز مقابله مستضعفين با مستكبرين است ، روز مقابله ملت هايى است كه در زير فشار ظلم آمريكا و غير آمريكا بودند، در مقابل ابرقدرتهاست .
    صحيفه نور جلد 8،ص 232
    # روز قدس روزى است كه بايد به اين روشنفكرانى كه در زير پرده با آمريكا و عمال آمريكا روابط دارند، هشدار داد، هشدار به اينكه اگر از فضولى دست برنداريد، سركوب خواهيد شد.
    صحيفه نور جلد 8،ص 232
    # روز قدس روزى است كه بايد به همه ابرقدرتها هشدار بدهيم كه اسلام ديگر تحت سيطره شما به واسطه عمال خبيث شما واقع نخواهد شد.
    صحيفه نور جلد 8، ص 233
    # من روز قدس را روز اسلام و روز رسول اكرم صلى الله عليه و آله مى دانم و روزى است كه بايد ما تمام قواى خودمان را مجهز كنيم و مسلمين از آن انزوايى كه آنها را كشانده بودند خارج شوند و با تمام قدرت و قوت در مقابل اجانب بايستند.
    صحيفه نور جلد 8، ص 233
    # اگر در روز قدس همه بيرون بيايند از خانه ، فرياد كنند مرگ بر آمريكا مرگ بر اسرائيل و... همين قول مرگ بر... بر آنها مرگ مى آورد.
    صحيفه نور جلد 12،ص 276
    # روز قدس كه همجوار شب قدر است لازم است كه در بين مسلمانان احياء شود و مبداء بيدارى و هوشيارى آنان باشد و از غفلت هايى كه در طول تاريخ خصوصا سده هاى اخير شده است بيرون آيند.
    صحيفه نور جلد 15، ص 73
    # روز قدس فقط روز فلسطين نيست ، روز اسلام است ، روز حكومت اسلامى است .
    صحيفه نور جلد 8،ص 233
    1 شوال
    عيد سعيد فطر
    يكى از اعياد بزرگ اسلامى عيد سعيد فطر است . اين عيد پاداشى است كه خداى تعالى به همه بندگان صالحش كه ماه رمضان را به عبادت و انس با خدا و طهارت جسم و روح گذرانده اند، عنايت مى فرمايد. اين عيد، براى كسانى مبارك است كه ضيافت الهى را با اطاعت از فرامين الهى به خوبى درك كرده باشند.
    # در اسلام دو عيد است كه به عنوان عيد به رسميت شناخته شده است . عيد شريف فطر، عيد است براى ضيافت الله و عيد شريف قربان براى لقاءالله .
    صحيفه نور جلد 18،ص 104
    # ... اگر از اين ضيافت درست بيرن آمديد، آن وقت عيد داريد، عيد مال كسى است كه در اين ضيافت راه يافته باشد، استفاده كرده باشد از اين ضيافت .
    صحيفه نور جلد 2،ص 211
    17 شوال
    غزوه خندق
    در سال پنجم هجرى ، قريش و قبيله غطفان به تحريك يهوديان بنى نضير عليه مسلمانان متحد و با سپاه ده هزار نفرى راهى شهر مدينه شدند. پيامبر صلى الله عليه و آله پيشنهاد سلمان فارسى را مبنى بر حفر خندق در شمال مدينه كه احتمال نفوذ دشمن مى رفت ، پذيرفت ، سپاه گران قريش و ديگر گروه ها پشت خندق زمين گير شدند. عمروبن عبدود پهلوان نامى عرب از خندق عبور كرد، اما به دست على عليه السلام كشته شد. اين واقعه چنان روحيه كفار را ضعيف كرد و در شكست آنان مؤ ثر بود كه پيامبر فرمود: ضربتى كه على عليه السلام در روز خندق فرود آورد، بهتر از عبادت انس و جن تا قيامت است . سرانجام كفار پس از محاصره طولانى به دليل سرما و باد شديد كه از امدادهاى غيبى بود، مجبور به عقب نشينى شدند.
    # اين ضربه ، ضربتى بود كه از روح اميرالمؤ منين سرچشمه گرفته بود، همه ايامى كه ضربت مى زد، فضيلتش بالاتر از همه بود براى اين كه قلب ، قلب الهى بود، قلبى بود كه غير از خدا در او راه نداشت ، ضربتى كه از آن قلب سرچشمه بگيرد، تصميمى كه از آن قلب سرچشمه بگيرد، اين ارزشش همان است كه فرموده است افضل از همه چيزهايى كه در عالم واقع شده است .
    صحيفه نور جلد 8، ص 66
    25 شوال
    شهادت امام جعفر صادق عليه السلام
    دوران 34 ساله امامت حضرت صادق عليه السلام مقارن با زمامدارى هفت نفر از خلفاى ظالم عباسى بود با اين حال ، 4000 شاگرد درحوزه درسى حضرت تربيت شدند.آن حضرت در 25 شوال 148 هجرى در سن 65 سالگى به دست عوامل منصور عباسى مسموم شد و به شهادت رسيد و پيكر پاكش در بقيع به خاك سپرده شد.
    # معرف حضرت صادق سلام الله عليه ... اين فقيهى است كه با زبان ايشان بسط پيدا كرده است ، كه براى احتياج بشر از اول تا آخر مساءله اى پيش بيايد، مسائل مستحدثه ، مسائلى كه بعدها خواهد پيش آمد كه حالا ما نمى دانيم . اين فقه از عهده جوابش برمى آيد و هيچ احتياج ندارد به اين كه يك تاءويل و تفسير باطنى بكنيم .
    صحيفه نور جلد 2، ص 157
    # اين كه جناب صادق عليه السلام فرمود: (من عبادت حق مى كنم حباله ) شايد مقامات معمولى آن سرور باشد.
    سرالصلاة ،ص 74
    1 ذى القعده
    هفته حج
    حج يكى از پايه هاى استوارى است كه دين اسلام بر آن بنيان نهاده شده است . كنگره بزرگ حج ، افزون بر جنبه هاى ژرف عبادى ، از جنبه هاى سياسى و اجتماعى نيز برخوردار است .از جمله جنبه هاى سياسى ، مساءله مهم برائت از مشركان است كه احياگر حج ابراهيمى در قرن حاضر، حضرت امام خمينى قدس سره بر آن تاءكيد مى ورزيد و حج بى برائت را حج نمى دانست . نقش انسان ساز حج و ضرورت آشنايى با ابعاد گونه گون آن ، سبب شد تا هفته اول ذيقعده به عنوان هفته حج اعلام شود.
    # حج تنظيم و تمرين و تشكيل اين زندگى توحيدى است . حج عرصه نمايش و آيينه سنجش استعدادها و توان مادى و معنوى مسلمان است .
    # حج بسان قرآن است كه همه از آن بهره مند مى شوند ولى انديشمندان و غواصان و درد آشنايان امت اسلامى اگر دل به درياى معارف آن نزنند و از نزديك شدن و فرورفتن در احكام و سياست هاى اجتماعى آن نترسند از صدف اين دريا گوهرهاى هدايت و رشد و حكمت و آزادگى را بيشتر صيد خواهند نمود و از زلال حكمت و معرفت آن تا ابد سيراب خواهند گشت ولى چه بايد كرد و اين بزرگ را به كجا بايد برد كه حج بسان قرآن مهجور گرديده است .
    صحيفه نور جلد 20، ص 229
    # مسلم ، حج بى روح و بى تحرك و قيام ، حج بى برائت ، حج بى وحدت و حجى كه از آن هدم كفر و شرك ، برنيايد، حج نيست .
    صحيفه نور جلد 20، ص 229
    # ما نخواهيم گذاشت از كعبه و حج ، اين منبر بزرگى كه بر بلنداى بام انسانيت بايد صداى مظلومان به همه عالم منعكس سازد و آواى توحيد را طنين اندازد، صداى سازش با آمريكا و شوروى و كفر و شرك نواخته شود.
    صحيفه نور جلد 20،ص 232
    # اعلان برائت در حج ، تجديد ميثاق مبارزه و تمرين تشكل مجاهدان براى ادامه نبرد با كفر و شرك و بت پرست هاست و به شعار هم خلاصه نمى شود، كه سرآغاز علنى ساختن منشور مبارزه و سازماندهى جنود خداى تعالى در برابر ابليس و ابليس صفتان آسان است و از اصول اوليه توحيد به شمار مى رود.
    صحيفه نور جلد 2، ص 112
    11 ذى القعده
    ولادت حضرت رضا عليه السلام
    ثامن الاءئمه على بن موسى الرضا عليه السلام در روز يازدهم دى القعده ، سال 148 هجرى ، در مدينه چشم به جهان گشود. نام مباركش ‍ (على ) كنيه اش (ابوالحسن ) و مشهورترين لقب او (رضا) است . پدرش حضرت كاظم عليه السلام و مادرش ‍ (نجمه ) نام داشت .
    # اميد است خداى تبارك و تعالى به بركت مرقد مطهر حضرت رضا سلام الله عليه به ما توفيق بدهد كه ما تابع تعاليم اسلام باشيم و تابع تربيت هايى كه ائمه هدى متكفل شدند، باشيم .
    صحيفه نور جلد 19،ص 192
    # ما و شما پيروان مكتبى هستيم كه اين مكتب ، ائمه هدى عليهم السلام جريان دهنده او بودند بعد از رسول خدا صلى الله عليه و آله و حضرت رضا سلام الله عليه كه مهمان ما ايرانى هاست و ما مفتخريم به اين به اين كه زير سايه ايشان هستيم ، مجرى اين بودند؛ ماها پيروان آنها هستيم و پيروان آنها بايد لااقل يك پرتوى از آن چيزى كه آنها داشتند تحصيل كنند.
    صحيفه نور جلد 20، ص 11
    6 ذى الحجه
    كشتار حجاج ايرانى در مكه
    روز 6 ذى الحجه سال 1407 ه .ق ، يادآور كشتار كبوتران خونين بالى است كه به جرم برائت از مشركان و بى زارى از شيطان بزرگ و اسرائيل غاصب ، در سرزمين وحى به زمين افتادند. در اين روز عوامل استكبار با هتك حرمت حرم امن الهى بيش از 400 زائر ايرانى و غير ايرانى را به شهادت رساندند و در تاريخ صفحه اى سياه را ثبت كردند.
    # حكومت سعودى مطمئن باشد كه آمريكا لكه ننگى بر دامنش نهاده است كه تا قيام هم با آب زمزم و كوثر پاك نمى شود.
    # خونى كه از دل اقيانوس بزرگ ملت ما بر سرزمين حجاز جارى شده است ، زمزم هدايتى براى تشنگان سياست و ستمكاران در آن غرق و هلاك مى شوند.
    # ما همه اين جنايت ها را به حساب آمريكا گذاشته ايم و به يارى خدا و در موقع مناسب به حساب آنان خواهيم رسيد و انتقام فرزندان ابراهيم از نمرودها و شياطين و قارون ها خواهيم گرفت .
    صحيفه نور جلد 20، ص 135
    # زائران شريف با تقديم شهداى بزرگ به پيشگاه مقدس حق از سازندگان و بانيان سياست نه شرقى و نه غربى كعبه خداوند گشته اند.
    صحيفه نور جلد 20، ص 136
    # خداوند بزرگ را سپاس مى گذاريم كه دشمنان ما و مخالفين سياست اسلامى ما را از كم عقلان و بى خردان قرار داده است ، چرا كه خودشان هم درك نمى كنند كه حركت كورشان سبب قوت و تبليغ انقلاب ما و معرف مظلوميت ملت ما گرديده است .
    صحيفه نور جلد 20، ص 134
    # جنايت تاريخى شكستن احترام امن الهى كه دل مسلمان متعهد جهان را آتش زد، چيزى نيست كه تا ابد بشود آن را فراموش كرد و يا ساكت بود.
    صحيفه نور جلد 20، ص 148
    # كشتار زائران خانه خدا، توطئه اى براى حفظ سياست هاى استكبار و جلوگيرى از نفوذ اسلام ناب محمدى صلى الله عليه و آله است .
    صحيفه نور جلد 20، ص 231
    # ... خدا را سپاس مى گزاريم كه در ميثاقمان با خداى كعبه پايدار مانده ايم و پايه هاى برائت از مشركين را با خون هزاران شهيد از عزيزانمان بنيان نهاده ايم ... ما مظلومين هميشه تاريخ ، محرومان و پابرهنگانيم . ما غير از خدا كسى را نداريم و اگر هزار قطعه قطعه شويم ، دست از مبارزه با ظالم برنمى داريم .
    صحيفه نور جلد 20، ص 232 - 233

  6. #15
    مدیرکل انجمنهای نور آسمان vorojax آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jun 2008
    محل سکونت
    همشهری حضرت عشق
    نوشته ها
    7,305
    تشکر
    6
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض RE: ايام در نگاه امام (قدس سره )

    7 دى الحجة
    شهادت امام محمد باقر عليه السلام
    دوران 9 يا 10 سال امامت آن حضرت كه مصادف با درگيريهى بين بنى اميه و بنى عباس بود، فرصت طلايى بود كه امام عليه السلام در نشر دين از آن استفاده كرد. آن حضرت در 7 ذى الحجه سال 114 هجرى پس از 57 سال تلاش و مبارزه به دست ايادى هشام بن عبدالملك مسموم و به شهادت رسيد. بارگاه نورانى آن حضرت در قبرستان بقيع مدينه است .
    # عالم آل محمد صلى الله عليه و آله و عاشق حق تعالى ، جناب باقرالعلوم
    عليه السلام ، صدقه را پس از وقوع در دست سائل مى بوييد و مى بوسيد و استشمام رايحه طيبه محبوب از آن مى كرد و خدا مى داند براى آن ذات مقدس و عاشق مجذوب چه راحت نفس و سكونت خاطر پيدا مى شد.
    چهل حديث ، ص 490-489
    9 ذى الحجه
    روز عرفه
    روز نهم ذى الحجه كه حاجيان از ظهر تا غروب را در صحراى عرفات به عنوان يكى از اعمال حج تمتع وقوف مى كنند و به راز و نياز با خداوند متعال مى پردازند. شرافت ديگر اين روز، به دليل ورود دعاى بلند و عرفانى سالار شهيدان ، حضرت حسين بن على عليه السلام ، است كه در عرفات و در كنار جبل الرحمه قرائت فرمود. اين دعا داراى چنان مضامين بلند عرفانى است كه در كمتر دعايى يافت مى شود.
    # اين دعا اكثر چيزهايى است كه اكثر بينندگان از آن استفاده مى كنند، لكن در بين آن يك چيزهاى ديگرى هست كه استفاده از او مشكل است حتى براى عرفان بزرگ (ايكون لغيرك الظهور) حتى اينكه (ما ليس لك ) اين تعبير غير از اين است كه (هو المظهر) (( (ايكون لغيرك الظهور ما ليس لك ) )) يعنى ظهور همه از توست ، ظهور توست ، (( (متى غلبت حتى تحتاج الى دليل ))) چه وقت غائب بوده اى ؟ هيچ وقت غائب نبودى ، از تو بايد استدلال به ديگران بشود، و نه از ديگران استدلال به تو و هكذا.اين از نعمت هاى بزرگى است كه براى بندگان خدا آمده است و هر كس به اندازه خودش از او استفاده مى كند.
    صحيفه نور جلد 18،(ص ) 105
    # ما بايد مردم را با توحيد آشنا كنيم ، علماى اعلام بايد مردم را با توحيد آشنا كنند، با معارف الهى آشنا كنند، الغيرك الظهور ما ليس لك - دعاى عرفه حضرت سيدالشهدا سلام الله عليه - متى غلبت حتى تحتاج الى ) چه قرآن هم همين است ، هر كدام يك زبانى دارد، قرآن نازل شده تا اين جا رسيده است و ادعيه ائمه ما عليهم السلام به حسب تعبير بعض مشايخ (قرآن صاعقه ) است و هر چه مسائل بخواهيد، در ادعيه هست .
    صحيفه نور جلد 19، ص 211
    # شما در مناجات حضرت ، در دعاى عرفه حضرت سيدالشهدا ملاحظه مى كنيد كه چه مسائلى در آن هست و ما ازش غافل هستيم .
    صحيفه نور جلد 20 ص 189
    # ادعيه ائمه كتاب صاعد است ، همان قرآن است رو به بالا مى رود جواب اوست تقريبا. كسى بخواهد بفهمد كه مقامات ائمه چى است ، بايد رجوع كند به آثار آنها، آثار آنها ادعيه آنهاست ،، مهمش ادعيه آنهاست و خطابه هايى كه مى خواندند، مثل مناجات شعبانيه ، مثل نهج البلاغه ، مثل دعاى يوم العرفه و اينهايى كه انسان نمى داند كه چه بگويد درباره آنها.
    صحيفه نور جلد 2، ص 175
    10 ذى الحجه
    عيد قربان
    روز دهم ذى الحجه يكى از اعياد بزرگ مسلمانان است . خداوند متعال اين روز را به پاس آمادگى حضرت ابراهيم در قربانى كردن فرزند و تسليم حضرت اسماعيل براى قربانى شدند عيد قرار داد.
    # عيد سعيد قربان ... از اعياد بزرگ اسلام و ميعادگاه پيامبران عظيم الشاءن ، از حضرت ابراهيم تا حضرت محمد صلى الله عليه و آله ،بنيانگذاران توحيد و عدالت و رهبران صراط مستقيم عبوديت است .
    صحيفه نور جلد 15، ص 178
    # عيدى كه انسان هاى آگاه را به قربانگاه ابراهيمى مى اندازد، قربانگاهى كه درس فداكارى و جهاد را در راه خداى بزرگ به فرزندان آدم و اصفياء و اولياى خدا مى دهد.
    صحيفه نور جلد 18، ص 87
    # عيد شريف فطر كه ضيافة الله است مقدمه اى است براى عيد شريف قربان كه لقاءالله است .
    صحيفه نور جلد 18،ص 104
    # و ابراهيم سلام الله عليه ، عيد براى او، براى ذبيح الله است كه ثمره وجود خودش را حاضر شد كه فدا كند.
    صحيفه نور جلد 18، ص 105
    18 ذى الحجة
    عيد غدير
    عيد غدير، روز نصب حضرت على عليه السلام به ولايت و رهبرى مسلمانان و پس از بعثت ، بزرگترين اعياد است . در سال دهم هجرى ، رسول خدا به حج رفت و احكام آن را به مردم تعليم فرمود. هنگام بازگشت از مكه ، در محلى به نام غدير خم ، فرشته وحى بر پيامبران نازل شد و گفت : (اى پيامبر، آنچه از خدايت بر تو نازل شده ، به خلق برسان كه اگر چنين نكنى پيامش را نرسانده اى .) پيامبر فرمان داد تا همه مسلمانان گرد آيند. پس از آن ، حضزت ، خطبه اى خواند و آنگاه دست خضرت على عليه السلام را بلند كرد و فرمود: هر كس من مولاى اويم ، اين على مولاى اوست .
    # روز عيد غدير روزى است كه پيغمبر صلى الله عليه واله وظيفه حكومت را معين فرمود و الگوى حكومت اسلامى را تا آخر تعيين فرمود.
    صحيفه نور جلد 3 ص 197
    # امروز كه روز غيد غدير است و از بزگترين اعياد مذهبى است ، اين عيد عيدى است كه مال مستضعفان است ، عيد محرومان است ، عيد مظلومان جهان است ،
    صحيفه نور جلد 19، ص 60
    # عيدى است كه خداى تبارك و تعالى به وسيله رسول اكرم صلى الله عليه و آله براى اجراى مقاصد الهى و ادامه تبليغات و ادامه راه انبياء حضرت امير سلام الله عليه را منصوب فرمودند.
    صحيفه نور جلد 19 ص 60
    # غدير منحصر به آن زمان نيست غدير در همه اعصار بايد باشد و روشى كه حضرت امير در اين حكومت پيش گرفته است بايد روش ‍ ملت ها و دست اندركاران باشد.
    # قضيه غدير، قضيه جعل حكومت است .
    صحيفه نور جلد 20 ص 28
    # مساله غدير مساله اى نيست كه به نفسه براى حضرت امير يك مساله اى پيش بياورد، حضرت امير مساله غدير را ايجاد كرده است .
    # آن وجود شريف كه منبع همه جهات بوده است موجب اين شده است كه غدير پيش بيايد، غدير براى ايشان ارزش ندارد، آن كه ارزش ‍ دارد خود حضزت است كه دنباله آن ارزش غدير آمده است .
    صحيفه نور جلد 20 ص 27

صفحه 2 از 2 نخستنخست 12

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه