مفاتیح الحیات و چاپ پنجاه و هشتم آن
مدیر نشر «اسراء» از تجدید چاپ کتاب «مفاتیحالحیات» برای پنجاه و هشتمین بار پس از گذشت 5ماه از انتشار خبر داد.
وی گفت: این اثر با توجه به پرمخاطب بودنش با همان قیمت قبلی روانه بازار نشر میشود.
مصطفی امرائی، مدیر مرکز بینالمللی نشر «اسراء» در گفتوگو با فارس درباره کتاب «مفاتیحالحیات» بیان داشت: اکنون چاپ پنجاه و چهارم کتاب «مفاتیح الحیات» شاهکار استاد فرزانه «آیتالله جوادی آملی» در انبار انتشارات «اسراء» موجود است که به دلیل سفارشهای بسیار این اثر به چاپ پنجاه و هشتم رسید.
امرائی با بیان اینکه تاکنون 290 هزار جلد از کتاب «مفاتیحالحیات» منتشر و روانه بازار کتاب شده است، ادامه داد: با توجه به اینکه این اثر در میان مخاطبان جزو پرمخاطبترین آثار به شمار میرود ولی این انتشارات آن را با قیمت چاپ نخست یعنی همان 14500 تومان به خریداران ارائه میکند.
بر اساس این گزارش، حضرت آیتالله جوادی آملی این اثر را در 5 بخش بیان کردند که بخش اول به «تعاملات انسان با خود» که درباره تکبر، تدبر، یادگیری و دانش اندوزی است، همچنین بخش دوم این کتاب به «یادگیری و دانش اندوزی» اختصاص دارد که این مرجع عالیقدر در این بخش به اهمیت دانش اندوزی، یادگیری علوم مورد نیاز، آداب تعلیم و تعلم و برخی از علوم مورد نیاز پرداخته است.
فصل سوم کتاب «مفاتیحالحیات» به «کار و تلاش» مربوط میشود که در این بخش اهمیت کار و تلاش، کارگری سوره انبیاء و امامان، سحرخیزی و کار و مدیریت در کار بیان شده است. فصل چهارم این اثر به «حفظ تن و حرمت اضرار به نفس» اختصاص دارد که اهمیت حفظ جان و سلامت، عوامل سلامت، پرهیز از آسیب رساندن به بدن، پیشگیری از بیماریها، برخی از شیوههای درمان و پرهیز از درمان با حرام از بخشهای این فصل به شمار میرود.
بخش دوم کتاب «مفاتیح الحیات» به «تعامل انسان با همنوعان» بخش سوم به «تعامل مردم و نظام اسلامی»، بخش چهارم به «تعامل انسان با حیوان» و بخش پایانی به «تعامل انسان با خلقت زیست محیطی» اختصاص داشته که در بخش پایانی نکاتی درباره آب و هوا و خاک حاصلخیز، درختکاری و جنگلها، فضای سبز و مراتع و باد و باران نیز بیان شده است.
به گزارش خبرآنلاین، در بخشی از کتاب ذیل عنوان «زینت و آراستگی» می خوانیم:
امام صادق(ع) می فرماید: عطر مردان پربو و کمرنگ ولی عطر زنان کم بو و پررنگ باشد.
امام رضا(ع) می فرماید: خوب است که مرد هر روز از عطر و بوی خوش بهره گیرد و اگر نتوانست، یک روز در میان و اگر نتوانست هر جمعه.
امام باقر(ع): سزاوار نیست زنان آراستن خود را برای همسرانشان تعطیل کنند، هرچند به آویختن گردنبندی باشد.
رسول خدا(ص) از به دست کردن انگشتر روی و آهن و از نقش حیوان بر نگین انگشتر نهی فرمود و می فرمود: انگشتر عقیق به دست کنید زیرا تا بر دست شماست، غم نمی بینید.
همچنین در بخشی از سرفصل «آداب نوشیدن» می خوانیم:
رسول خدا(ص) می فرماید: دستتان را بشویید آنگاه در آن ها آب بنوشید چرا که هیچ ظرفی پاکیزه تر از دست نیست.
رسول خدا(ص) می فرماید: از سر مشک (یا ظروفی مانند پارچ) اب ننوشید. کسی که در ظرف طلا و نقره غذا می خورد و یا نوشیدنی می آشامد، در شکم خود آتش دوزخ را غرغره می کند....آب را از سمت دستگیره آن ننوشید چرا که محل جمع شدن آلودگی است.
امام کاظم(ع) می فرماید: از جای شکسته ظرف آب ننوشید چرا که قرارگاه شیطان است؛ آشامیدن آب را با بسم الله آغاز کنید و با الحمدلله پایان دهید.
همچنین در بخشی از سرفصل «آداب خوابیدن» می خوانیم:
«امیرمومنان (ع) می فرماید: مومن رو به قبله و بر پهلوی راست می خوابد.
امام صادق(ع) می فرماید: هرگاه رسول خدا(ص) می خواست بخوابد مسواک می زد و به رختخواب می رفت و بر پهلوی راستش می خوابید و دست راستش را زیر گونه راستش می نهاد.
امام رضا(ع) می فرماید: قدرت و سلطنت خواب، در مغز است و آن مایه پایداری و نیرومندی جسم است، پس هرگاه خواستی بخوابی ابتدا بر سمت راست و سپس بر سمت چپ بخواب و همچنین هنگام برخاستن از سمت راست برخیز.
امام باقر(ع) می فرماید: خواب در ابتدای روز مایه نادانی و کودنی و خواب قیلوله(خواب کوتاه نیمروز) نعمت و خواب عصر مایه حماقت و خواب میان مغرب و عشاء مایه محرومیت از روزی است.
امیر مومنان (ع) می فرماید: خواب میان مغرب و عشاء و پیش از طلوع خورشید مایه فقر است.
رسول خدا(ص) می فرماید: خدا سه چیز را دوست دارد: کم گویی، کم خوابی و کم خوری. و نیز می فرماید: یکی از بدترین چیزهایی که درباره امتم هراس دارم، پرخوابی است.»
«مسافرت، امکانات زندگی، نظافت و بهداشت، لباس و پوشش، خواب و بیداری، صله رحم، درآمد و مسائل اقتصادی، نگهداری حیوان، درختکاری و...» از جمله بخش های این کتاب مفید و کاربردی و خواندنی است.
این اثر ارزشمند در 780 صفحه و با قیمت 14500تومان از سوی انتشارات اسراء منتشر شده است.
خبرآنلاین