نمایش نتایج: از 1 به 2 از 2

موضوع: «ظاهر»امروز مردم ،«باطن مسئولین»است

  1. #1
    مدیر ارشد انجمنهای نور آسمان محبّ الزهراء آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    ماه
    نوشته ها
    16,980
    تشکر
    0
    تشکر شده 2 بار در 2 ارسال

    پیش فرض «ظاهر»امروز مردم ،«باطن مسئولین»است

    سخنان صریح قالیباف در برنامه «دیروز، امروز، فردا»:
    «ظاهر»امروز مردم ،«باطن مسئولین»است



    به نظرم دزدی دیگری هم وجود دارد که بدتر از نوع اول است. آن هم این است که بنده که بیت المال را در دست دارم شخصی برای آن تصمیم بگیرم. نه اینکه برای خودم خرج کنم، نه، بلکه شخصا و برخلاف ضوابط برایش تصمیم بگیرم و آن را خرج کنم.ما نباید بر خرد جمعی، قانون و حرمت انسان­ها پا بگذاریم و از آنها بگذریم. قانون ولو غلط را همه باید اجرا کنند.




    شهردار تهران در برنامه برنامه «دیروز، امروز، فردا» گفت:« امروز مشکل اصلی ما مشکل اقتصادی است که ریشه در مدیریت غلط و اشتباه دارد.»
    دکتر «محمدباقر قالیباف» که به مناسبت هفته دفاع مقدس مهمان برنامه «دیروز، امروز، فردا» بود، با شرح مشکلات امروز جامعه در حوزه اقتصاد تاکید کرد:« ما به چه می­گوییم دزدی؟ یک نوع دزدی، دزدی 3 هزار میلیارد تومانی است که واقعا جای تاسف دارد و توقع مردم برخورد در این زمینه است. ولی به نظرم دزدی دیگری هم وجود دارد که بدتر از نوع اول است. آن هم این است که بنده که بیت المال را در دست دارم شخصی برای آن تصمیم بگیرم. نه اینکه برای خودم خرج کنم، نه، بلکه شخصا و برخلاف ضوابط برایش تصمیم بگیرم و آن را خرج کنم.ما نباید بر خرد جمعی، قانون و حرمت انسان­ها پا بگذاریم و از آنها بگذریم. قانون ولو غلط را همه باید اجرا کنند. اما متاسفانه امروز ما در این زمینه دچار مشکل هستیم.»

    فرصت­های امروز را در دهه اول انقلاب نداشته ­ایم/ امروز همجه دشمنان بر اقتصاد است

    دکتر قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود گفت:« من مطمئنم که ما فرصت­هایی امروز داریم که در دهه اول انقلاب نداشتیم. حتی امروز تحریم هم برای ما یک فرصت است. اگر تحریم را با عقلانیت توام با معنویت و روحیه جهادی پیش ببریم بزرگترین فرصت برای ماست.» وی افزود:« یکی از ویژگی­ های دفاع مقدس استفاده از منطق و عقل بود و در طول 8 سال جنگ همه کارها با برنامه­ ریزی انجام می­شد. برای مثال برای عملیات والفجر 8 ، یک سال برنامه ­ریزی شد. امروز برای وضعیت اقتصادی کشور هم با همین عقل و منطق باید برنامه­ ریزی شود.»
    شهردار تهران با اشاره به تهدیدهای دهه اول انقلاب گفت:« در دهه اول انقلاب همه دنیا علیه ما فعالیت می­کردند و جمهوری اسلامی ایران را قبول نداشتند. آنها احساس می­کردند این حکومت مستقر نیست و امکان شکستن آن وجود دارد. این بزرگترین تهدید ما در آن زمان بود. امروز 5-6 کشور مهم دنیا با ما وارد مذاکره می­شوند چون نه­ تنها ما را قبول دارند بلکه می­دانند که ما موثر هستیم نه تنها در منطقه بلکه در دنیا. اگر نتوانیم از این فرصت استفاده کنیم این مشکل ماست.»
    دکتر قالیباف با تاکید بر اینکه امروز روش ­های مبارزه پیچیده ­تر شده است، افزود:« در دهه اول انقلاب دشمن احساسش این بود که با منافقان و گروهک­ها و جنگ می­ تواند نسخه انقلاب را بپیچد اما دید با کارهای سخت ­افزاری نمی­شود انقلاب را نابود کرد. در دهه هشتاد بیشترین هجمه بر فرهنگ بود اما امروز بیشترین هجمه همان­طور که رهبر معظم انقلاب حکیمانه تشخیص داده­ اند اقتصاد است که نام­گذاری سال­های گذشته با موضوعات اقتصادی نشان از همین موضوع دارد.»
    وی اظهار داشت:« البته امروز دشمن در دو جبهه در حال فعالیت است؛ یکی اقتصاد و دیگری فرهنگ که البته هجمه بر موضوع اقتصادی است و به نظر من ظرفیت اقتصادی کشور مناسب است و فرصت­های زیادی وجود دارد.»

    روحیه جهادی بصیرت می­ آورد

    دکتر قالیباف در پاسخ به این پرسش که چه راهکارهایی برای تشخیص مسیر در فضاهای غبارآلود وجود دارد، گفت:« باید بگویم اگر دنبال بصیرت هستیم، آنچه ما را به تشخیص درست می­رساند از روحیه جهادی بیرون می­آید و روحیه جهادی نیز از عمل افراد نشئت می­گیرد نه از گفتار آنها.» وی تاکید کرد:« بدانید تا دشمنان ما هستند و تا ما در راه سنت­های الهی هستیم توطئه­ها وجود دارد. تا در مسیر انقلابیم معارضان جدی داریم و تنها با روحیه جهادی بصیرت پیدا می­کنیم.»
    وی افزود:« البته در برخورد با توطئه نیز باید از راه درست برویم و در این زمینه نیز هدف وسیله را توجیه نمی­کند. باید در برابر توطئه با بصیرت، لحظه ­شناس و دقیق عمل کنیم و نگاه غنیمت­گونه نداشته باشیم. متاسفانه ما همیشه دچار افراط و تفریط می­شویم و فکر می­کنیم فقط خودمان درست می­گویم.»

    عمار بودن را به رخ هم نکشیم
    شهردار تهران در پاسخ به این سئوال که در حوادث سال 88 به خودش چه نمره ­ای می­دهد، گفت:« کسی نباید به خودش نمره بدهد!» وی افزود:« معتقدم نباید کسی رفتارش به رخ دیگران بکشد که من در حوادث سال 88 عمارگونه رفتار کردم! متاسفانه این به رخ کشیدن امروز خیلی زیاد شده است.»
    دکتر قالیباف با اشاره به موضع­گیری در برابر حوادث سال 88 گفت:« خود من جزو کسانی بودم که اولین صحبتم را در شب دوم یا سوم بعد از انتخابات انجام دادم و الان که مرور می­کنم می­بینم دقیق­ ترین حرف­ها را هم همان زمان زدم اما ما از شهید بهشتی یاد گرفته ­ایم که مودب باشیم و به کسی توهین نکنیم.» وی افزود:« در مورد حوادث آن سال حادثه تلخ زمانی رخ داد که با وجود حضور رهبر انقلاب در نماز جمعه و صحبت­های ایشان که تکلیف را کاملا روشن کرد برخی باز هم عناد ورزیدند و راهشان را ادامه دادند.» وی اضافه کرد:« اگر کسی خسارتی به انقلاب وارد کرد، اگر این خسارتش ندانم­ کاری بوده، بخشش در فرهنگ اسلامی وجود دارد و می­توان او را بخشید اما کسی که آگاهانه به انقلاب خیانت کند انقلاب و مردم و نظام نمی­توانند از او بگذرند. توبه یعنی اقرار به اشتباه و کسی که توبه می­کند می­تواند مورد بخشش قرار گیرد اما وقتی کسی عناد دارد تکلیفش روشن است. البته در این زمینه هم باز هم هدف وسیله را توجیه نمی­کند و باید با منطق رفتار شود ولی ذره­ای نباید در برابر کسی که عناد دارد کوتاه آمد که کوتاه آمدن خیانت به انقلاب است.»

    در دوران سازندگی فرهنگ نساختیم
    دکتر قالیباف همچنین در پاسخ به این سئوال که چه آفت­ هایی ارزش­های دفاع مقدس را تهدید می­ کند، گفت:« من صریحا به چیزی که می­گویم باور دارم و امیدوارم برداشت سیاسی نشود گرچه متاسفانه در فضای سیاسی امروز برداشت­های سیاسی وجود دارد. بعد از جنگ وظیفه قرارگاه سازندگی برای مدتی بر عهده من بود. من در تماس­هایی که با دولت وقت داشتم پیشنهاد می­دادم که اگرچه باید کشور پیشرفت کند و مردم باید در رفاه باشند ولی این رفاه باید باعث رشد و تعالی شود.» وی اضافه کرد:« وقتی جنگ شروع شد، ما 200-300 نفر از خراسان بودیم که ستاد خراسان را درست کردیم و بعد کم­کم گردان و لشکری درست شد و تیپ امام رضا و تیپ امام صادق به وجود آمد و همین بچه­ ها بودند که در نهایت در عملیات حصر آبادان موفق شدند. وقتی ما رفتیم هم ساختار درست شد و هم مردم آمدند و یگان­ها شکل گرفت و فرهنگ هم شکل گرفت و پیروزی پیش آمد. الان می­خواهیم سد کرخه را بسازیم با همان کار پیمانکاری قبل انقلاب که با فرهنگ ما هماهنگ نبوده است، این درست نیست.» او تاکید کرد:« در زمان سازندگی چنین فرهنگی نبود و ساختمان­ها و سازمان­ها و شرکت­ ها را فقط ساختیم بدون اینکه به فرهنگشان توجه کنیم. صرفا به کار ساخت پرداختیم و به گفتمان انقلاب و دفاع مقدس که ساخت فرهنگ در آن صورت می­گیرد توجه نکردیم. تنها وجه و ممیزه فرهنگ انقلابی با فرهنگ دیگر همین توجه به ارزش ها در گفتمان است.»

    وجه ممیزه انقلاب ما تاثیر در روح انسان­هاست
    شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود گفت:« وجه ممیزه انقلاب ما با دیگر انقلاب­ها در چیست؟ کارهای عمرانی مثل ساخت سد، پل، بزرگراه، فضای سبز خوب است اما اگر در همین جا باقی بمانیم چه فرقی داریم با کشوری که در آن نظام اسلامی وجود ندارد و فرهنگش لیبرالی است. مهمترین وجه ممیزه هر اقدام باید در تاثیرش در روح و روان باشد. اگر با این کارها بتوانیم در فرهنگ تاثیر بگذاریم در مسیر انقلاب و امام هستیم.»
    وی افزود:« در جبهه این باور بود که هرگز از نردبان تهمت، ریا، دروغ و بردن آبرو از برادر مسلمان به بام سعادت نخواهیم رسید اما در فضای امروز این نگاه کم است. علت این امر هم همان منیت­ هاست. در جبهه رزمندگان اصلا خودشان را نمی­ دیدند. در عملیات والفجر صبح زود که هنوز هوا تاریک بود در معبری حرکت می­کردیم که وسط میدان مین بود. بوی سوختگی شدیدی به مشاممان رسید. رزمنده­ای را دیدیم که بر زمین افتاده بود و به شدت مجروح شده بود. این رزمنده به جای اینکه به ما بگوید:« برادر من را به عقب برگردانید.» به ما گفت:« برادر معبر همین است، راه­تان را ادامه بدهید، بقیه مسیر میدان مین است.» ببینید این رزمنده می­توانست درخواست کمک کند اما اصلا خودش را نمی ­دید. اگر امروز ریاکاری می­بینیم اگر برویم و باطن موضوع را ببینیم متوجه می­شویم دلیلش این است که اول می­خواهیم سهم خودمان را برداریم. اگر فضای امروزمان را بخواهم در یک جمله به تصویر بکشم؛ این است که ظاهر مردم باطن ما مسئولین است. »

    شهرداری نیاز به تبلیغ ندارد
    شهردار تهران در پاسخ به این انتقاد که شهرداری درباره اقدامات خود تبلیغات گسترده­ای انجام می­دهد، گفت:« من تبلیغ کردن را کار بدی نمی­دانم. حضرت امام(ره) و رهبری تاکید دارند که اگر کاری انجام می­شود آن را انعکاس دهیم. اما طبیعتا اضافه­تر و کمتر گفتن درباره یک کار شرط عقل و انصاف نیست و نه من هر کس که این کار را انجام دهد خلاف کرده است.»
    وی افزود:« شهرداری هم نیازمند تبلیغات نیست زیرا شهرداری در زندگی مردم دخیل است. من منکر نیستم شاید اشتباهاتی هم در این زمینه صورت گرفته اما خدا را شاهد می­­گیرم در هیچ جلسه­ای نیست که به دوستان نگویم که به دو نکته توجه داشته باشند. نکته اول این است که آبروی کسی را نبرند حتی اگر مطمئن هستند حرفشان راست است و دوم اینکه در کارهایشان صداقت داشته باشند.»

    شیوه مدیریت باید «بیا» باشد نه «برو!»
    دکتر قالیباف با اشاره به ویژگی­های رزمنده­های 8 سال دفاع مقدس گفت:« من در کلاس­های دانشگاه از شیوه مدیریتی «بیا-برو» برای دانشجویان صحبت می­کنم. ببینید در دوران دفاع مقدس فرمانده به گردانش نمی­گفت:«برو!». محال بود صبح هنوز هوا روشن نشده فرماندهی پشت خاکریز کنار رزمنده­ ها نباشد. وقتی عملیاتی شروع می­شد فرمانده خودش جلو می­رفت و به بقیه می­ گفت:«بیا!» هیچ وقت فرمانده عقب نمی ­ایستاد و به رزمندگان نمی­گفت:«برو!» نباید اینطور باشد که رفتگر ببیند که من شهردار ساعت 9 صبح از خانه بیرون می­روم و ساعت 4 بعدازظهر به خانه برمی­ گردم بعد برای همکارانم سخنرانی می­کنم درباره زود آمدن. باید صادق باشیم، ریاکار نباشیم و فقط خودمان را نبینیم.»

    با حرف نمی­توان ارزش­های دفاع مقدس را منتقل کرد
    دکتر قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سئوال که آیا توانسته­ ایم ارزش­های دفاع مقدس را به­ خوبی به نسل جوان منتقل کنیم، گفت:« ما متاسفانه نتوانسته ­ایم ارزش­های دفاع مقدس را به­ خوبی به نسل جوان منتقل کنیم چون می­خواهیم با حرف این ارزش­ها را منتقل کنیم. در گفتمان اسلامی و فرهنگ عاشورا حرف خوب فقط ارزش نیست بلکه کار و رفتار خوب است که ارزش است.»
    وی افزود:« ما امروز باید فضای حاکم بر جامعه را درست کنیم که متاسفانه این فضا درست نیست. سردار سلیمانی می­گفت جبهه یک قطعه از بهشت است که به نظر من این اغراق نیست. در زمان جنگ در فرصت­ های کوتاهی که پیش می ­آمد و به عقب برمی­گشتیم، به خانواده های رزمنده­ ها سر می­زدیم. برخی از پدران رزمنده­ ها به ما می­گفتند که فرزند ما وقتی رفت جبهه یک شخصیتی داشت اما وقتی که از جبهه برگشت شخصیتش کاملا تغییر کرده است؛ کسی که به سختی برای نماز صبح بیدار می­شد الان نمازش را اول وقت می­خواند. ببینید فضای جبهه فضای سالمی بود که در آن رشد اتفاق می ­افتاد. همه برای درست کردن فضای امروز مسئول هستیم. وظیفه من هم چون رزمنده بوده ام حتما بیشتر است و حتما وظیفه من با شهرداری که جبهه نبوده است فرق دارد .»

    برای رزمنده منیتی در کار نبود
    دکتر قالیباف با اشاره به ویژگی­های دوران دفاع مقدس گفت:« همیشه گفته­ ام که ما نباید دوران مقدس را به­ گونه­ ای توصیف کنیم و به تصویر بکشیم که دست­ نیافتنی به نظر برسد. گاهی برخی از هنرمندان از روی لطف و توجه به امر دفاع مقدس جبهه را طوری نشان می­دهند که دست­ نیافتنی است. این به نظر بنده خوب نیست.»
    وی افزود:« اما بر این باورم که دلیل شرایط معنوی جبهه این بود که رزمندگان به تنها چیزی که فکر نمی­کردند خودشان بود. مهمترین چالش امروز ما این است که فقط به خودمان توجه می­کنیم اما برای رزمنده ­ها اصلا چنین چیزی مطرح نبود.»
    او تاکید کرد:« ما گاهی در جبهه نمی­دانستیم چند شنبه است؟! ذهن­ها، کارها، نگاه­ها و رفتارها دنبال چیز دیگری بود و اینها شعار نبود. من نمی­دانم مادر شهید مهاجر صدای من را می­شنود یا نه اما مادر شهید مهاجر 2 پسر داشت که بدون پدر آنها را بزرگ کرده بود، هر دو به جبهه رفتند، هر دو شهید شدند و هنوز هم پیکر آنها برنگشته است. شهید مهاجر آخرین بار که برای عملیات خیبر به جبهه آمد و شهید شد فقط 48 ساعت از عقدش می­گذشت.»
    شهردار تهران در پاسخ به صحبت مجری که از نظر برخی امتیازهایی که به خانواده شهدا تعلق می­ گیرد، درست نیست گفت:« زدن این حرف بی­ انصافی است. ما هرچه به خانواده شهدا از نظر مالی کمک کنیم وظیفه­ مان را انجام داده­ ایم. این حرف در گفتمان انقلاب غلط است. امروز شما که کارمند هستید، حقوقی که به ­خاطر کار در شب دریافت می­کنید با کسی که روز کار می­کند متفاوت است و امتیازتان هم فرق می­کند. حالا شما عزیزی که می­توانسته کار و تحصیل کند از همه آنها چشم­ پوشی کرده و رفته است جبهه را در نظر بگیرید. این نگاه غلط است و جای تاسف است که بگویم ما حداقل­ ها را هم به خیلی از رزمنده ­ها نداده­ ایم. من جانبازهایی را سراغ دارم که داروی آنها را بهشان نداده ­ایم. مظلومیت بیشتر از این؟!»


    باغ­ موزه دفاع مقدس هرگز تکراری نمی­شود

    شهردار تهران درباره ساخت باغ ­موزه دفاع مقدس گفت:« بحث باغ ­موزه دفاع مقدس دغدغه­ ای 23-24 ساله است که از بعد از اتمام جنگ وجود داشت که ما نیازمند موزه­ای برای دفاع مقدس هستیم و از همان زمانی که من توفیق خدمت به ­عنوان شهردار تهران را پیدا کردم یکی از بحث­هایی که پیگیرش بودیم همین باغ­ موزه دفاع مقدس بود. به نظر من اهمیت دفاع مقدس اگر از پیروزی انقلاب بیشتر نباشد کمتر نیست و ما باید این فرهنگ ارزشی را دنبال کنیم.»
    وی ادامه داد:« برای باغ­ موزه، تپه ­های عباس ­آباد که با تدبیر رهبری که فرمودند باید مجموعه فرهنگی، مذهبی و تفریحی باشد، یکی از بهترین مکان­ها بود و طی 4 سال با تلاش شبانه ­روزی مجموعه مدیریت شهری باغ ­موزه دفاع مقدس ایجاد شد و ایجاد این باغ ­موزه دغدغه نه تنها من بلکه دغدغه همه بچه­ های جنگ است.»
    وی تاکید کرد:« من موزه­ های متعددی با موضوع جنگ در کشورهای مختلف دیده ­ام. در این موزه ما سراغ موضوعات کالبدی نرفتیم و به جوهره دفاع مقدس و باطن و فرهنگ دفاع مقدس پرداختیم. به همین دلیل موزه تکراری نمی­شود و طوری طراحی شده است که اگر هر سال، هر ماه، هر هفته و حتی هر روز به آن بروید محتوای قابل بازدید دارد.»
    شهردار تهران خاطرنشان کرد:« موزه حدود یک سال است که بازدید داشته است در طول این یک سال مخصوصا جوانان و نوجوانان دانشجو و دانش ­آموز که به موزه می آمدند بسیار تحت­ تاثیر قرار می­ گرفتند. به نظر من همه تالارهای آن قابل دیدن است و تاثیرگذار است مخصوصا تالار خرمشهر و تالار شهدا از بخش­های زیبای موزه است.»

    در خانواده­ ام ریا جایی ندارد

    شهردار تهران همچنین در پاسخ به سئوالی که چقدر از وقت خود را با خانواده می­گذراند، بیان داشت:« بیشتر وقت من برای کار می­گذرد. خانواده ­ام به من می­گویند زندگی اولم کارم است. از صبح تا شب بیرون هستم و در چند سال گذشته یادم نمی­ آید نهار را در منزل بوده باشم و خیلی از شب­ها هم خانه نرفته­ ام اما سعی می­کنم از همان وقت محدود که در خانه هستم موثر استفاده کنم و با خانواده باشم و البته حتما در طول روز با همه مشغله کاری با خانواده تماس می­گیرم و احوالشان را می­پرسم.» وی تاکید کرد:« مهمتر از همه اینها این است که سعی می­کنم در رفتار با فرزندان دو نکته را رعایت کنم. اول اینکه دختر و پسرم احساس ریا در من نکند. احساس نکند پدرش وقتی نمازش را در خانه می­خواند 5 دقیقه این نماز طول می­کشد ولی وقتی پدرش در مراسمی رسمی است 15 دقیقه نمازش طول می­کشد. اگر این اتفاق بیافتد تاثیر بسیار منفی بر فرزند دارد. نکته دوم رزق حلال است. ما اگر در فرزندانمان نارسایی هست باید به خودمان نگاه کنیم. آنقدر که رزق حلال و پدر و مادر در تربیت فرزند نقش دارند جامعه ندارد.»


    پ.ن:خواننده حتما خودش بهترین قاضی هست!

    به کمال عجز گفتم : که به لب رسيد جانم
    به غرور و ناز گفتي : تو مگر هنوز هستي؟!






    بعداز اين لطفي ندارد حکـمراني بر دلم
    شهر ويـران گشته فرماندار مي خواهد چه کار . . .

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    محل سکونت
    Advertising world
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

  3. #2
    مدیر بازنشسته Hamid آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Dec 2010
    محل سکونت
    تهران. پلاک 5
    نوشته ها
    2,061
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    پ.ن:خواننده حتما خودش بهترین قاضی هست!
    منم میخواستم همینو بگم که دیدم شما خودتون در آخر پست اشاره کردین بهش :دی
    حوصله ی اثبات خلاف واقع بودن قسمتهایی از صحبتهای قالیباف رو ندارم و به نظرم بعضیهاش برای حداقل مردم تهران، واضح و روشن تر از اونیه که من نوعی بخوام شروع به رد کردن اونها با استدلال و برهان باشم.

    خدا ان شاء الله همونطور که خود قالیباف هم بهش اشاره کرد، منیت رو از همه به خصوص مسئولینی که پست و میز و مقامی دارند، دور کنه همونطور که از رزمنده های دوران دفاع مقدس دور کرده بود. الهی آمین!

    ------
    ویرایش: این متن رو از رجانیوز خوندم و گفتم که خالی از لطف نیست که خوانندگانی که میخوان خودشون بهترین قاضی باشن، به این بازخوانی مواضع و سابقه ی آقای قالیباف هم دقت داشته باشند و بهتر نتیجه بگیرن:

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]




    محمد باقر قاليباف هفته گذشته باز هم ميهمان يك برنامه زنده تلويزيوني در رسانه ملي شد تا اين بار به بهانه فرارسيدن هفته دفاع مقدس به ابراز نظر درباره مسائل جاري كشور بپردازد. اين در حالي بود كه «ديروز، امروز، فردا» اينبار سنت شكني كرده و بجاي دعوت از ميهمان برنامه، به ميهماني مدعو خود رفته بود.

    به گزارش رجانيوز، اظهارات شهردار تهران در اين برنامه زنده تلوزيوني به فتنه 88 هم كشيده شد و او با دفاع تمام قد از عملكرد خود در آن برهه حساس اظهار داشت: "معتقدم نباید کسی رفتارش را به رخ دیگران بکشد که من در حوادث سال 88 عمارگونه رفتار کردم! متاسفانه این به رخ کشیدن امروز خیلی زیاد شده است."

    قالیباف با اشاره به موضع‌گیری در برابر حوادث سال 88 گفت: "خود من جزو کسانی بودم که اولین صحبتم را در شب دوم یا سوم بعد از انتخابات انجام دادم و الان که مرور می‌کنم می‌بینم دقیق ترین حرف‌ها را هم همان زمان زدم اما ما از شهید بهشتی یاد گرفته ایم که مودب باشیم و به کسی توهین نکنیم."

    وی بدون اشاره به عملكرد خود و مجموعه تحت مديريتش پس از نمازجمعه تاريخي رهبر انقلاب افزود: "در مورد حوادث آن سال حادثه تلخ زمانی رخ داد که با وجود حضور رهبر انقلاب در نماز جمعه و صحبت‌های ایشان که تکلیف را کاملا روشن کرد برخی باز هم عناد ورزیدند و راهشان را ادامه دادند."

    شهردار تهران اگرچه اين اظهارات را در يك برنامه مرتبط با دفاع مقدس بيان داشت و همواره نيز تاكيد داشته كه جنگ تحميلي 8 ساله به عنوان يكي از معيارهاي غربال نيروهاي انقلابي در تاريخ ثبت شده اما اظهارات وي نشان مي دهد وي چندان اعتقادي به اينكه فتنه 8 ماهه سال 88 نيز به مثابه غربالي براي سياسيون بوده است، ندارد و عليرغم عملكرد و مواضع نه چندان خوب خود در اين زمينه، بر دفاع از آن تاكيد جدي دارد.

    در اين زمينه رجانيوز ضمن بازخواني مواضع دكتر قاليباف در فتنه 88، قضاوت را به خوانندگان محترم مي سپارد:

    مواضع دوپهلو و نقش ميانه بازي كردن بين ضدانقلاب و نيروهاي انقلابي

    مهمترین موضع‌گیری آقای قالیباف در سال 88 صحبت‌های ایشان در گفتگوی ویژه‌ی خبری در تاریخ 2 تیر 88 است و در حالي كه چند شب قبل از وي دكتر حداد عادل با حضور در همين برنامه، با صراحت به ادعاي دروغ تقلب در انتخابات سبزها تاخت و حتي اعلام كرد حاضر است با ميرحسين موسوي مناظره كند و دعوا را فراتر از دعواي دو كانديدا دانست، قاليباف در این مصاحبه بدون یک کلمه موضع گیری درباره دروغ تقلب، به مواردی کلی اشاره ميکند و بین نظام و اغتشاش‌گران، نقش میانه را بازی کند.

    شهردار تهران در اين برنامه مي گويد: «وقتي يك منازعه‌اي به پيش مي‌آيد و يك اختلافي پديد مي‌آيد هر دو طرف مقصرند»، «يكي از افتخارات نظام جمهوري اسلامي ايران خلق حماسه بزرگ 85 درصدي ملت در سي سالگي انقلاب اسلامي ايران است»، «عدالت در اخلاق بزرگترين نياز عرصه سياست است»، «اين جنگ تبليغاتي كه در اين مناظره‌ها و اين منازعه‌ها شروع شد، قبل از آن اگر دقت مي‌كرديد پيش از گسترش در جامعه همه اينها را در رسانه‌هاي خود نامزدها قابل مشاهده بود»، ، «قانون انتخابات نيازمند به بازنگري است»، «اطلاع‌رساني در زمينه انتخابات يكي از ضعف‌هاي عمده اين دوره بود »، «همه آنها كه داراي ابهاماتي در فضاي انتخابات هستند بايد با سند سخن بگويند»، «بايد، نخبگان، مردم و نامزدها بپذيرند كه در يك انتخابات يك نفر برنده مي‌شود و يك نفر انتخاب مي‌شود»، «آيا آموخته‌ايم كه اگر شكست خورديم بايد چگونه رفتار كنيم، آيا بايد بداخلاقي‌ها را ادامه دهيم؟»، «عزيزي كه منتخب مي‌شود بايد اين باور دروني را داشته باشد كه از لحظه انتخاب شدن بداند كه منتخب 75 ميليون جمعيت ايران است و مخاطبان وي تنها راي‌دهندگان به وي نيستند و اين را بايد در عمل و بيان رعايت كنند»، «وقتي ما مدعي قانونگرايي هستيم اما خودمان توجهي به قانون نداريم نتيجه آن اين مي‌شود كه يك عده‌اي آشوبگر فضا را در كشور ملتهب مي‌كند»، « آن جمعيتي كه در 25 خرداد به خيابان‌ها آمدند يك بخشي از مردم بودند كه داراي ابهاماتي بودند»، « اي كاش مجريان قانون و آنهايي كه مي‌خواهند تجمعات را برگزار كند، قانون را رعايت مي‌كردند »، «{در 25 خرداد} شاهد آن بوديم كه افرادي حرفه‌اي با نظام مشكل دارند و صف‌شان از مردم جداست، دست به اغتشاشاتي زدند»، « كانديداها از فرصت پنج روزه استفاده كنند »، « اگر ما اختلاقي داريم بايد آن را در چارچوب قانون پيگيري كنيم و بدانيم كه دشمنان در كمين‌اند و در اين راه بايد دست در دست هم با تكيه بر وحدت كلمه براي پيروزي در مسير انقلاب و نظام گام برداريم»، «با در اختيار قرار دادن فرصت‌ها براي همه اجازه دهيم بيانات مختلف مطرح شود»، « وي در پايان با تاكيد بر ارائه مستندات محكمه پسند از سوي كانديداها گفت: اجازه دهيم شيريني بزرگ حضور ملت كه برخاسته از افكار امام و انقلاب بوده به كام جامعه تلخ نشود و اعتراضات خود را در مجاري قانوني پيگيري كرده و به پيش ببريم».

    به علت آنكه این اصلی‌ترین موضع ایشان در تمام سال 88 است، کمی به تفصیل اشاره شد. ولی در این موضع‌گیری‌ها کاملا سیاست پرهیز از مواضع صریح و پرداختن به کلیات تا به کسی بر نخورد، یکی به میخ و یکی به نعل زدن، عدم پرداختن به موضوع اصلی، عدم پرداختن به دروغ بزرگ و اتفاقات عجیبی که علیه نظام برنامه‌ریزی شده است، عدم اشاره به نفوذ و دخالت و نقشه‌کشی گسترده آمریکا و بیگانگان، تقلیل سطح اختلافات و تعارضات به یک اختلاف سلیقه ساده و ... مشخص است. در بهترین حالت، شهردار محترم تهران در آن برهه هنوز متوجه دعوای اساسی بین نظام و مستکبرین نشده است و تصور می‌کند دعوا بین دو کاندیدا است.

    باز هم كلي گويي و مقصر دانستن دو طرف!

    در 20 تیر 1388 ایشان در موضع‌گیری دیگری در مراسم گردهمایی فصلی مدیران ارشد شهرداری تهران اظهار داشت: «برای گذار از شرایط حساس کنونی که به راستی سخت تر و پیچیده تر از گذشته است، نیازمند هوشیاری و بهره گیری از تجارب قبلی هستیم و باید با میانه روی به جامعه آرامش بخشیم»، « وی حوادث اخیر در کشور را ، فتنه خواند»، «در این شرایط همه ما وظایفی داریم و باید برای شفاف سازی تلاش کنیم»، «باید تلاش کنیم تا محیط و جامعه را به سمت آرام سازی ببریم ، نه به سمت تنش و بدون موضع گیری های غلط و حرف های غیر منطقی ، باید میانه روی را اساس کار قرار دهیم»، « نباید در عالم فتنه ، همه چیز را سیاه یا کاملا سفید ببینیم و خودمان را حق به جانب دید»، « تندروی ، جناحی عمل کردن ، قدرت طلبی و شهوت نام و زیاده خواهی از عوامل سیاسی فتنه انگیزی است»، «باید از ولایت فقیه دفاع و آن را حفظ کنیم و باید آن را فصل الخطاب دانسته و اساس کار بدانیم ».

    باید پرسید در آن شرایط میانه‌روی چه معنایی می‌داد؟ اصولا مطرح كردن كليدواژه "اعتدال و ميانه روي" در اوج فتنه ها و درگيري هاي نيروهاي انقلابي با ضد انقلاب چه پالسي براي هواداران انقلاب مخابره مي كند؟

    آيا باید نظام در برابر خواسته‌های غیر قانونی کوتاه می‌آمد؟ مگر می‌شود میانه‌ی حق وباطل ایستاد؟ آیا فراتر از این مصاحبه‌، ایشان و مجموعه زیر نظرشان تلاشی برای شفاف سازی داشتند؟

    باز هم حمله به دو طرف: امروز گرفتار فتنه‌ افرادي هستيم که يا از جنس نهروانيانند و يا از جنس جمليان!

    موضع بعدی شهردار محترم تهران به 9 مرداد 88 مربوط است. وي در مراسم بزرگداشت شهيد بابانظر درباره فتنه می‌گوید: «معتقدم هيچ گاه در اين 30 سال مانند فتنه‌ امروز را نداشتيم و حتي زمان گروهک‌هاي ضدانقلاب باز هم مانند فتنه‌ امروز نبود، چرا كه امروز گرفتار فتنه‌ افرادي هستيم که يا از جنس نهروانيانند و يا از جنس جمليان... بنابراين نگذاريم در اين مقطع ضربه‌اي به نظام و ولايت بخورد و همان طور که در جنگ مردانه ايستادگي کرديم، امروز هم بايد در مقابل اين فتنه‌ها بايستيم»

    وي ادامه مي دهد: «حال بايد بدانيم کساني که در جبهه‌ نامردها هستند، حق دارند پرچم دفاع از جنگ و بسيج را بردارند؟ ... روي صحبت من با کساني است که نهايت، کار آن‌ها، آمدن به راه‌آهن بود. کساني که دکمه‌هاي يقه‌شان تا بالا بسته بود و مي‌گفتند، خدا به ما توفيق حضور در جبهه را نداده است» و قاليباف هيچ گاه توضيح نداد آیا کسانی که انتهای هزینه کردنشان در فتنه، مواضع مبهم، ناکارآمد، حداقلی و بی اثر بود، حق داشتند ادعای دفاع از انقلاب را داشته باشد؟

    تاكيد بر وحدت بدون اشاره به مباني و طرفين آن

    موضع‌گیری بعدي شهردار تهران درباره حوادث روز قدس مربوط به چند روز پس از آن است. وي در مراسم افتتاح تقاطع غير همسطح خيابان شقايق با بزرگراه شهيد كاظمي بر "وحدت" بدون اشاره به مباني و طرفين آن سخن مي گويد و تاكيد مي كند: «امروز دشمنان انقلاب با تشخيص درست مهمترين گرانيگاه انقلاب را مورد حمله قرار دادند كه وحدت را از بين ببرند». وي درباره حوادث روز قدس نيز به چندجمله كلي اكتفا مي كند: «در حاشيه روز قدس تعدادي حركات‌هاي ضد انقلابي ايجاد شد و هر كس كه دلسوز مردم باشد اين حركت را محكوم مي‌كند»، « درست است كه اين حركت قابل توجه نبود و تعداد آنها بسيار محدود بود ولي به هر حال اين كارها غير قابل قبول و غير قابل تحمل است».

    سكوت در برابر افتضاح 13 آبان؛ موضع گيري همسو با اصطلاح طلبان بعد از توهين به امام

    شهردار تهران 13 آبان 88 و پس از بي حرمتي هاي بي سابقه فتنه گران به آرمان هاي انقلاب سكوت اختيار كرد و بعد از مدتها، در قبال اهانت به امام روح الله در 16 آذر 88 كه هاشمي رفسنجاني نيز با صدور بيانيه اي نسبت به آن موضع گيري كرد و حتي حزب كارگزاران، مجمع روحانيون، مردم سالاري و حزب مشاركت نيز اين اقدام را از سر ناچاري محكوم كردند، اعلام كرد: "حتما هم باید بر سر ضرورت برخورد با مسببین و عاملین این حرکت زشت به سختی ایستاد... «حالا» باید موضع شفاف گرفت و نگاهها را از زاویه سیاست معطوف به صورت زیبای وفاداری کرد. اصلا مگر می شود دم از انقلابی بودن بزنیم و حالا که سخن از شأن و حرمت آن معمار کبیر انقلاب است سکوت کنیم؟"

    اما قاليباف بلافاصله مواضع دوپهلوي خود را در اين جا نيز بروز مي دهد: "این اقدام از منظری دیگر حاصل بی تقوایی آنهایی است که نه تنها فضای تهمت و شایعه سازی را از میان نبرده بلکه اتفاقا می خواهند حتی الامکان بدان دامن بزنند. آنها کسانی هستند که حتی در رسانه های عمومی هم برای یکدیگر خط و نشان کشیده، همدیگر را تهدید کردند" البته خطاب این جمله واضح است که به آقای موسوی نیست. اینها چه کسانی‌اند؟ و به چه کسان دیگری تهمت می‌زنند؟ آیا اتهام خیانت به آقای موسوی و گروهک سبز را تخطئه می‌کند؟

    قاليباف ادامه مي دهد: "هر چند نباید فراموش کنیم که دوستان ما در رسانه ملی هم با حرکت اشتباهشان بدعتی تازه پدید آورده و دلهای فراوانی را به درد آورده اند. ما همگی معتقدیم که محکوم کردن آن اقدام زشت و اطلاع رسانی و شفاف سازی حاشیه آن باید صورت می گرفت، اما پخش اینچنینی تصاویر آن هم از رسانه ملی هم جای سؤال دارد و هم جای تأسف." این درحالی بود که در آن شرایط حميد انصاری رييس موسسه تنظیم آثار امام، اصل توهین‌ها را منکر شد و به صدا و سيما تاخت و از طرف دیگر بی بی سی، هر روز تحلیل و برنامه می‌گذاشت که کار صدا و سیما زشت و اشاعه‌ی فحشا بوده است و در اين بين رهبر معظم انقلاب چند روز پس از اين ماجرا اعلام كردند: "عقل حكم می‌كند، در قضیه اهانت به امام (ره) به جای آنكه منكر اصل قضیه شوید، اهانت را محكوم كنید و بالاتر از آن به حقیقت و عمق این اقدام پی ببرید و متوجه شوید كه دشمن كجا را هدف گرفته و به دنبال چیست."

    مقصر دانستن هر دو طرف بعد از افتضاح روز عاشوراي فتنه گران

    اما پس از افتضاح روز عاشوراي فتنه گران که از طرف موسوی "خدا جو" لقب گرفتند؛ آقای قالیباف در این اوضاع چه موضعی گرفت؟

    وي در گفتگو با خبرگزاري مهر همچنان بر مقصر بودن دو طرف تاكيد دارد و ميگويد: « تداوم روند قانون‌گریزی و افراط امکان دارد کار را به‌جایی برساند که روزی کار از دست هر دو طرف ماجرا خارج شود، این مسائل قابل پیش‌بینی بود»،‌ «وقتی قرار باشد امور به‌جای حل آن در مجاری قانونی و عقلانی‌اش در کف خیابان مطرح شود،حتما گروه‌هایی که با نظام و اسلام هیچ نسبتی ندارند و معاند هستند به طمع می‌افتند تا بیایند و صحنه را مدیریت کنند»، « بنده معتقدم باید تفکیک بین جریان معترض و جریان مشکوکی که حوادثی از قبیل روز عاشورا ایجاد می‌کند، قائل شد»، « من تاکید دارم که جریان معترض باید خط خودش را از این حوادث جدا کند. اگر اتفاقات روز عاشورا را قبول ندارد به روشنی آن را بیان کند و بین خود و جریان اغتشاشگر و مشکوک مرز شفاف ایجاد کند»، « باید به دشمنان این کشور و مردم هم آشکارا گفت که پرونده و کارنامه شما روشن است. عملکرد شما در این 50 سال اخیر حتی فراتر از کارنامه‌تان با انقلاب و نظام جمهوری اسلامی، کارنامه سیاهی است. خیانت شما آشکار است».

    اما مواضع اين چنيني شهردار تهران باز هم ادامه دارد. ايشان پس از ماجرای عاشورا و حماسه 9 دی در 19 بهمن 88 در قم می‌گوید:

    «چه آنهایی که بد تصمیم می گیرند و بد مدیریت می کنند و چه آنهایی که ناامنی درست می کنند و نمی گذارند مدیریت کار خود را انجام دهد هر کدام به نوعی چوب لای چرخ انقلاب می گذارند». «تنها آنارشیستها هستند که برای حل مشکلات کف خیابان را به منطق و گفتگو و قانون ترجیح می دهند»

    عملكرد شهرداري تهران و رسانه هاي آن در فتنه چگونه بود؟

    اينها همه ي مواضع شهردار محترم تهران در قبال فتنه 88 بود، عملكرد شهرداري تهران در اين برهه نيز خود جاي تامل جدي است و در حالی که ايشان به عنوان شهردار تهران حجم عظیمی از امکانات فرهنگی-رسانه‌ای در اختیار داشت تا از آنها برای مقابله با فتنه‌گران استفاده کند، چقدر از اين پتانسيل در راه مقابله با فتنه 88 بكار گرفته شد؟

    آیا به واقع فرهنگسراها و سازمان فرهنگی هنری این ظرفیت را نداشتند که دست به شفاف‌گری بزنند؟ برنامه‌های مختلفی برای آگاه کردن ذهن مردمی که آقای قالیباف معتقد بود از اغتشاشگران جداست، بگذارند؟ چه برنامه‌هایی اجرا کردند؟

    و پرسش ديگر اينكه اطرافيان شهردار تهران در اين برهه چه كساني و با چه كارنامه اي بودند؟

    در 20 تیر 88 آقای ایازی جایگزین آقای نوریان در سازمان فرهنگی هنری شد و اين در حالي بود که حتی سایت خبرآنلاین در فروردین 89 درباره‌ی ايازي می‌نویسد: "وي در دوره پس از انتخابات، مواضعی خاص داشت. روزنامه شرق نیز در اولین شماره دوره جدید انتشار خود مصاحبه مفصلی با سیدمحمد علی ایازی داشت."

    یا ماجرای استعفای اخراج مانند یکی دیگر از معاونان قالیباف به دلیل امضای نامه حمایت از آشوبگران در مهر 88.

    احمد دنيامالي معاون شهرداري تهران در فتنه 88 بود كه در طول رقابت‏هاي انتخابات دهم رياست جمهوري، روابط منظم و تشكيلاتي با ستاد مير حسين موسوي داشت و برخي منابع از استفاده او از جايگاه معاونت شهرداري در اين رقابت‏هاي سياسي هشدارهايي را اعلام مي‏كردند.

    معاون دكتر قاليباف حتي بعد از انتخابات، نامه حمايت از آشوبگران را به همراه جمعي از منسوبين آيت الله هاشمي رفسنجاني و آقاي خاتمي و مديران ارشد دولتهاي آن دو امضا كرد.

    دنيامالي كه پس از ريزش تونل توحيد به شدت مورد انتقاد افكار عمومي قرار داشت به همراه جمعي از مديران ارشد دولتهاي سازندگي و اصلاحات و اعضاء ارشد احزاب مشاركت و مجاهدين انقلاب در تاريخ جمعه، 23 مرداد 1388، بيانيه اي صادر كرد و در آن نوشت: "نظرهاي انتقادي و راه حل هاي اصلاحي مراجع عظام، استادان دانشگاه ها و نخبگان كشور همچنين آقايان هاشمي رفسنجاني، سيد محمد خاتمي، ميرحسين موسوي و مهدي كروبي را بايد به عنوان حاصل مديريت عالي نظام در قوه مجريه و مقننه تا پيش از دولت نهم جدي، همه جانبه و دلسوزانه براي كشور و نظام قلمداد كرد. بايد باور كنيم كه به كمك همين تجربه‌ها و آگاهي ها بايد راهي براي خروج از اين بحران پيدا كرد."

    در ادامه اين بيانيه ادعا شده است:"از اولين روز پس از انتخابات رسانه به اصطلاح ملي تبليغاتي وسيع و پردامنه عليه نامزدها و جريان هاي انتخاباتي رقيب دولت را سازمان داد و هرگونه امكان قانوني برابر براي معترضان به نحوه برگزاري و نتايج انتخابات در هر زمينه يي عملاً سلب شد. مردم در برابر درخواست روشن و ساده خود آن هم از طريق راهپيمايي مسالمت آميز ميليوني و سكوت اعتراض آميز مدني به مهندسي (مديريت) انتخابات متاسفانه با پاسخ ضرب و جرح و حبس بي سابقه يي مواجه شدند."

    اين بيانيه به امضاي چهره هايي نظير فائزه هاشمي رفسنجاني محمدرضا خاتمي، مصطفي معين، هادي خانيكي، رجبعلي مزروعي، محسن آرمين، محمد سلامتي، عبدالواحد موسوي لاري، معصومه ابتكار ، مرتضي الويري، محمدرضا بهزاديان، حميدرضا جلايي پور، علي شكوري راد، الهه كولايي و ... نيز رسيده بود.

    در کنار همه اين مسايل، عملكرد روزنامه همشهري چگونه بود؟ و چرا در ویژه‌نامه‌ی نوروزی 89 اين روزنامه، نه تنها هیچ اشاره‌ای به اقدامات بی سابقه و اتهامات سنگین میرحسین موسوی و مهدی کروبی علیه نظام جمهوری اسلامی و بی اعتنایی به قانون و رای مردم نشد بلکه حتی با انتشار مطالبی حاشیه ای نظیر "قطع پیامک‌ها در شب انتخابات" که بارها از سوی مراجع مختلف، علت آن و شبهات مربوط به آن پاسخ داده شده، به حمایت از این ادعاهای بدون سند سران اصلاحات پرداخته شد؟

    در همین وي‍ژه نامه كه احتمالا به قصد ترويج فضاي اعتدال در جامعه منتشر شده بوده است! با اشاره‌ به نامه ي بي سلام و السلام هاشمی رفسنجانی به رهبر معظم انقلاب -‌سه روز مانده به برگزاری انتخابات‌-، به توهین‌آمیز بودن این نامه و پیش بینی آشوب در آن هیچ اشاره‌ای نشد و در عوض تلويحا به تایید این نامه جنجالی پرداخته شد.

    همشهری همچنین همگام با ادعای سایت‌ها و رسانه‌های ضدانقلاب، با تحریف سخنان رئیس جمهور در جشن میدان ولی‌عصر، عبارت "خس و خاشاک" را به عنوان صحبت‌های رييس جمهور منتشر ميكند که این ادعا نه تنها از سوی رييس جمهور بلکه با نشان دادن فیلم سخنان رئیس جمهوری در رسانه ملی تکذیب شده بود.

    همشهری حتي به جای اینکه تمرد اصلاح‌طلبان از رای و نظر مردم را که رهبر معظم انقلاب آن را "مسئله اصلی" دانستند، تقبیح کند و حرمت‌شکنی‌های حامیان این جریان نظیر هتک حرمت روز عاشورا و اهانت به عکس امام خمینی (ره) را یادآوری کند، برکناری میرحسین موسوی از ریاست فرهنگستان هنر را به دلیل "پیگیری برای به کرسی نشاندن حرفش" مي داند.

    اينها بخشي از عملكرد و "دقيق ترين" مواضع دكتر محمد باقر قاليباف شهردار تهران در فتنه 88 است و همه اينها در حالي بود ه رهبر معظم انقلاب در 29 تير 88 فرموده بودند:

    " نخبگان بدانند هر حرفى، هر اقدامى، هر تحليلى كه به آنها كمك بكند، اين حركت در مسير خلاف ملت است. همه ‌ى ما خيلى بايد مراقب باشيم؛ خيلى بايد مراقب باشيم: مراقب حرف زدن، مراقب موضع گيرى كردن، مراقب گفتن ها، مراقب نگفتن ها. يك چيزهائى را بايد گفت؛ اگر نگفتيم، به آن وظيفه عمل نكرده ايم. يك چيزهائى را بايد بر زبان نياورد، بايد نگفت؛ اگر گفتيم، برخلاف وظيفه عمل كرده ايم. نخبگان سر جلسه ى امتحانند؛ امتحان عظيمى است. در اين امتحان، مردود شدن، رفوزه شدن، فقط اين نيست كه ما يك سال عقب بيفتيم؛ سقوط است."
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. احمدی نژاد: ما نه منحرفیم، نه بزرگترین خطر بعد از صدر اسلام!
    توسط Redemption در انجمن اخبار سیاست داخلی ایران
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 05-09-2012, 18:33
  2. مقاله جامع تحلیلی 9دی +عکس و فیلم
    توسط عباس محمدی در انجمن روزشمار ایام
    پاسخ: 4
    آخرين نوشته: 29-12-2011, 00:32
  3. اگر مسئولي كج روي كند، مردم او را حذف خواهند كرد
    توسط محبّ الزهراء در انجمن رهبری
    پاسخ: 13
    آخرين نوشته: 19-11-2011, 23:06
  4. پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 08-05-2011, 17:24

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه