آيتالله آملي لاريجاني رئيس قوه قضاييه با تبريك ميلاد پيامبر بزرگ اسلام (ص)، وجود مبارك پيامبر اسلام را بزرگترين نعمت الهي براي بشريت و جهان هستي دانست و گفت: بزرگترين كفران اين است كه كساني چشم بر اين حقيقت الهي ببندند .
به گزارش ادارهكل روابطعمومي و تشريفات قوه قضاييه، آيتالله آملي لاريجاني در جلسه امروز مسئولان عالي قضايي با اشاره به آيات و روايات متعددي كه در وصف مقام عظيم پيامبر (ص) نازل و نيز نقل شده است، تاكيد آيات قرآني بر «مقام محمود» پيامبر و «خُلق عظيم» آن حضرت را نشانه عظمت مقام پيامبر اسلام دانست و گفت: قرآني كه خود «خَلق عظيم» است، در وصف پيامبر اسلام از او با عنوان انساني داراي «خُلق عظيم» نام ميبرد و او را در مقام محمود وصف ميكند كه بالاترين مقام انساني است و اين توصيفات نشان از بزرگي و عظمت جايگاه پيامبر (ص) دارد.
رئيس دستگاه قضا افزود: در سوره قلم خداوند فرموده است «إنَّک لَعَلي خُلُقٍ عَظِيمٍ» پيغمبر گرامي اسلام در كلام حقتعالي به «إنَّک لَعَلي خُلُقٍ عَظِيمٍ» توصيف شدهاند. خداوند اگر كسي را به اينكه بر خُلق عظيم است، يعني ملكات و هيئات راسخ نفساني را به تمامي واجد است، توصيف كند؛ نشانهاي جز بزرگي مقام رفيع پيامبر اسلام (ص) نيست و با توجه به اينكه در اينجا قائل حقتعالي است و هيچ باطلي در كلام حق راه ندارد، نتيجه اين ميشود كه پيغمبر اكرم اسلام، بر بالاترين خُلق ممكن استوار است.
رئيس قوه قضاييه همگان را به تدبر و تامل در مقام والاي پيامبر و توصيفات بيبديلي كه در آيات الهي و نيز در سخن اميرالمومنين (ع) در نهجالبلاغه آمده، فراخواند و افزود: پيامبر عظيمالشان اسلام با وجود آن «خُلق عظيم» ياد دنيا را در نفس خود از بين برده بود و همواره نيكوترين رفتارها را با مردم و پيروان خود داشته و تاسي به سلوك و سيره پيامبر بزرگ اسلام نسخه شفابخشي براي تمام بشريت است.
آيتالله آملي لاريجاني تاكيد كرد: علاوه بر اينكه خود قرآن، پيامبر اكرم اسلام را توصيف كرده است به اينكه داراي خُلق عظيم است، در نهجالبلاغه حضرت امير (س) نيز كه خود مصداق همين اخلاق و خلق عظيم بود؛ در توصيف پيامبر مطالبي آورده است كه انصافا براي همه ما يك نسخه شفابخش است. در خطبه 160 نهجالبلاغه حضرت امير (ع) عبارات بسيار زيبايي در وصف پيامبر اكرم (ص) دارند. عباراتي كه در توصيف زهد و خصايص پيامبر است «و لقد کان فى رسول اللّه صلىاللّهعلیهوآله کاف لک فى الأسوه، و دلیل لک على ذمّ الدّنیا و عیبها، و کثرة مخازىها و مساویها» تا اينجا كه ميفرمايند: «فتاس بنبيک الاطيب الاطهر» تاسي كن به پيغمبر كه پاكترين بود و پاكيزهترين بود و «فان فيه اسوه لمن تاسي» يعني كه در پيامبر اقتدا هست، الگو هست براي هر كسي كه بخواهد تاسي كند «و عزاء لمن تعزي» افتخار هست، بزرگي هست براي هركسي كه به دنبال فخر و بزرگي باشد «و احب العباد الي الله المتاسي بنبيه» محبوبترين انسانها نزد خداوند باريتعالي كسي است كه متأسي به پيامبر گرامي اسلام باشد كه تعبير بسيار زيبا و پرمعنايي است و البته نظير اين تعابير در وصف آن مقام عظيم فراوان است.
رئيس دستگاه قضا با ابراز تاسف از برخي فرقهگراييها در جهان اسلام و نيز برخي اختلافافكنيها ميان مسلمانان از اينگونه رفتارها به عنوان كفران نعمت بزرگ الهي نام برد و تاكيد كرد: كفران است كه كساني چشم بر اين حقيقت ببندند يا خداي ناكرده توهين روا بدارند و البته كفران بزرگتر اين است كه مسلمانان كه امت ايشان هستند بيتوجهي كنند و قوم جاهلي يافت شوند كه با ترور برادران ديني به اختلاف افكني روي آورند.
آيتالله آملي لاريجاني فرقهگرايي و دامن زدن به اختلافات مذهبي را جفا بر مقام رسولالله (ص) دانست و گفت: متاسفيم كه قوم جاهلي يافت ميشوند و به دنبال شقاق بين مسلمانان و فرقهگرايي هستند و برادران ديني خود را به خاك و خون ميكشند و عدهاي خبيث با عنوان وهابي از شقاق و اختلافافكني آنها حمايت ميكنند.
آيتالله آملي لاريجاني خواستار وحدت امت اسلامي در مقابل توطئهها و تفرقهافكنيهاي دشمنان اسلام شد و گفت: توهيني بالاتر از اين به پيامبر بزرگ اسلام (ص) نيست كه با امتش چنين كنند.
آيتالله آملي لاريجاني در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به برخي اظهارنظرها و شبهات درخصوص تناسب مجازات با جرم بويژه در موضوع محاربه گفت: هرگاه مجرماني دست به ايجاد فضاي خوف و وحشت بزنند، تشخيص مجازات بازدارنده از ميان حداقل و حداكثر مجازاتها برعهده قاضي يا قضات صادركننده راي خواهد بود و در پرونده زورگيري اخير نيز قاضي مجازات حداكثري را با هدف بازدارندگي درنظر گرفته است و اين البته حتماً به مصلحت جامعه اسلامي است. مسأله امنيت از اصلي ترين نيازهاي جامعه مدني است و به هيچ روي نبايد دستخوش احساسات شود. روشن است كه دستگاه قضايي نيز از بابت اعدام انسانها متأسف است ولي وقتي مسأله امنيت اجتماعي مردم مطرح است نمي تواند چشم خود را بر حقايق ببندد.
رئيس قوه قضاييه با تاكيد بر اينكه مجازات اعدام با هدف بازدارندگي، منافاتي ندارد با تلاش مستمر و مضاعف ساير مسئولان براي حل و فصل مشكلات و زيرساختهايي كه فقدان آن افراد را به تخلف و جرم و جنايت ميكشاند، تاكيد كرد: به نظر ما اتفاقا راهحل اساسي همان است كه ريشهها و بسترهاي ارتكاب جرم در جامعه خشكانده و جمع شود اما اين مساله به معناي اين نيست كه قوه قضاييه به وظيفه ذاتي خود نپردازد.
آيتآلله آملي لاريجاني با تاكيد بر اينكه «مطمئن باشيد كه در صورت عدم برخورد قاطع با چنين جرايمي اوضاع به مراتب بدتر خواهد شد» افزود: اين بحث كه زورگيراني كه اخيرا اعدام شدند، سابقه قبلي نداشتهاند؛ موضوع صحيحي نيست و آنها به اقرار خودشان چندين فقره اين جرايم را تكرار كرده بودند.
رئيس دستگاه قضا همچنين با رد اين نظر كه «به دليل فقر و نداري دست به ارتكاب جرم ميزنند» گفت: مگر عقلاني و انساني است كه هر فردي كه دچار فقر يا تنگدستي شود بايد دست به چنين جرايم وحشتانگيزي بزند و امنيت را از جامعه بربايد و آيا تمام راهها براي رفع تنگدستي بسته است و تنها بايد به زورگيري و كيفقاپي اقدام كرد؟