به گزارش [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]، پاکستانیها در فیلم «سی دقیقه پس از نیمه شب» ساخته «کاترین بیگلو» از همان لحظههای اول نقش پررنگی دارند، همچنین نشان داده میشود که پاکستانیها محل اختفاء «اسامه بنلادن» را به نیروهای آمریکایی برملا میکنند.
این فیلم از همان ابتدا در پاکستان جنجال زیادی به پا کرد و اکران آن در این کشور ممنوع شد، آنچنانکه به نظر میرسد که به این زودیها نمایش «سیدقیقه پس از نیمه شب» در این کشور آزاد نخواهد شد.
پاکستانیها مدعیاند که در این فیلم تصویر بدی از کشورشان به جهانیان معرفی شده و به نوعی آنها عامل مخفی کردن «بن لادن» معرفی شدهاند.
علیرغم ممنوعیت نمایش «سی دقیقه پس از نیمه شب» در پاکستان، برخی از مردم این کشور از طریق نسخههای دیویدی و داونلود اینترنت، این فیلم را دیدهاند ولی اکثر آنها بر این عقیدهاند که این فیلم پر از دروغ و اشتباه است.
«ندیم اف.پاراشا»، مقالهنویس روزنامه انگلیسی زبان Dawn و یک منتقد فرهنگی در پاکستان متذکر شد که در برخی صحنههای این فیلم شخصیتها عربی صحبت میکنند، در حالی که پاکستانیهای به زبانهای اردو، پشتو و دهها زبان دیگری که در این کشور وجود دارد صحبت میکنند، نه به زبان عربی.
وی افزود: در صحنه دیگری از فیلم دیده میشود که تظاهرکنندگان از دروازههای سفارتخانه آمریکا بالا میروند و به این سفارتخانه هجوم میبرند، در حالی که در واقعیت این سفارتخانه در محوطهای کاملا حفاظتشده و دور از دسترس قرار دارد به طوری که این کار امکانپذیر نیست. در برخی صحنهها نیز شهر پیشوا، بیشتر شبیه به دهلی هند در قرن 19 میلادی است.
«ندیم اف.پاراشا» خطاب به آنان که در صنعت سینمایی هالیوود مشغول به کارند گفت: چگونه میتوانید یک فیلم عظیم سینمایی در هالیوود بسازید، آن همه پول صرف ساخت آن کنید ولی در مورد چیزهایی به این سادگی اشتباه کنید؟ فیلم «سیدقیقه پس از نیمه شب»، در میان پاکستانیها بیش از اینکه یک فیلم جدی محسوب شود، به یک جوک شبیه است.
وی افزود: جالب است بدانید که «مارک بوآل»، فیلمنامه نویس، برای انجام تحقیقات به پاکستان آمد ولی این فیلم در پاکستان فیلمبرداری نشد.
دکتر «راجا مصطفی حیدر»، رییس اداره سانسور پاکستان، ضمن اشاره به این مطلب که فیلم «سی دقیقه پس از نیمه شب» به هیچ وجه مجوز اکران در هیچ کجای پاکستان را ندارد، گفت: در پاکستان تنها تعداد کمی سینما هستند که فیلم انگلیسی نمایش میدهند ولی در مورد فیلم «سی دقیقه پس از نیمه شب»، هیچ یک از آنها نیز این فیلم را اکران نخواهند کرد؛ همه فیلمهایی که در پاکستان اکران میشوند باید پیش از آن از اداره سانسور مجوز داشته باشند.
«مصطفی حیدر» گفت: در فیلم میبینیم که پس از حادثه 11 سپتامبر سازمان جاسوسی پاکستان با سازمان سیا همکاری میکند، این درحالی است که در کشور ما احساسات ضد آمریکایی به شدت گسترده و زیاد است.
«جمشید ظفر»، یکی از واردکنندگان و پخشکنندگان فیلمهای خارجی در پاکستان گفت: پس از گفتگو و مشورت با دوستانم به این نتیجه رسیدیم که وارد کردن فیلم «سی دقیقه پس از نیمه شب» به هیچ وجه ارزش ندارد، شما اگر خود را وارد چنین جنجالی کنید، نه تنها پولتان را از دست خواهید داد بلکه آبرو و اعتبار کاریتان نیز به طور کلی زیر سوال میرود.
«راحیل احمد»، یک دانشجوی پاکستانی گفت: من فیلم «سیدقیقه پس از نیمه شب» را دیدم و پس از آن هر چه فکر کردم به این نتیجه رسیدم که هدف آنها از ساخت این فیلم، تنها ستودن «باراک اوباما»، ریاستجمهوری آمریکا بوده است.
وی افزود: من نمیدانم که «اسامه بنلادن» واقعا در پاکستان بوده است یا نه ولی این را به خوبی میدانم که آمریکاییها با ساخت این فیلم، ما را بدنام کردهاند.