به گزارش فرهنگ نیوز، تلاش زنان برای به دست آوردن حق رأی، شکلگیری اعتراضات اجتماعی در دوران رکود بزرگ اقتصادی و راهپیمایی در اعتراض به روی کار آمدن هیتلر بخشی از اعتراضات آمریکا در سالهای دور را نشان میدهد.
این گزارش که در چند قسمت تقدیم خوانندگان گرامی میشود نگاهی است به اعتراضاتی که در بخشی از تاریخ آمریکا رخ داده است: اعتراضاتی که از تلاش زنان برای به دست آوردن حق رأی آغاز میشود و تا تلاش برای در هم ریختن بنیانهای سرمایهداری در جنبش والاستریت ادامه مییابد.
* جنبش حق رأی زنان
در آمریکا تا قبل از سال ۱۹۲۰ زنان حق رأی نداشتند، به همین دلیل شهرهای مختلف آمریکا در سالهای قبل از این سال صحنه اعتراضات زنانی بود که برای به دست آوردن این حق مبارزه میکردند.
جنبش زنان در سالهای قبلتر تا مراحل خوبی پیش رفته بود اما در سال ۱۸۶۹ که حق رأی سیاهپوستان تصویب شد شکاف گستردهای در میان فعالانی که برای احیای حقوق زنان تلاش میکردند، پدید آمد.
علت اختلاف این بود که برخی از فعالان این جنبش با لایحه حق رأی سیاهپوستان مخالف بودند چون در آن اشارهای به حق رأی زنان نشده بود مخالف بودند؛ سایر فعالان اعتقاد دیگری داشتند و میگفتند که حق رأی سیاهپوستان به زنها هم کمک میکنند در هدفشان موفق شوند.
تصاویر زیر اعتراضات زنان بین سالهای ۱۹۱۲ تا ۱۹۱۵ را در شهرهای مختلف آمریکا نشان میدهد.
۶ مه ۱۹۱۲، نیویورک
۶ مه ۱۹۱۲، نیویورک
۶ مه ۱۹۱۲، نیویورک
۶ مه ۱۹۱۲، نیویورک
در حالی که زنان با جدیت برای حق رأی خود تلاش میکردند، برخی نهادها هم با حق رأی زنان مخالف بودند. در این عکس، قرارگاه مربوط به انجمنی دیده میشود که برای مخالفت با حق رأی زنان فعالیت میکند.
دهه ۱۹۳۰؛ دوران رکود بزرگ و اعتراضات معیشتی؛
آمریکا بین سالهای ۱۹۲۹ تا ۱۹۴۰ با بحران رکود اقتصادی بزرگ و اعتراضات متعاقب آن روبرو بود. دوران رکود بزرگ با کاهش ارزش سهام در تاریخ ۴ سپتامبر ۱۹۲۹ شروع شد.
در تاریخ ۲۹ اکتبر که سهشنبه سیاه نام گرفت بورس آمریکا سقوط کرد و دوران رکود بزرگ شدت گرفت.
در این سالها نرخ بیکاری و فقر در آمریکا به شدت افزایش یافت و صدها هزار نفر از بیکاران این کشور با استفاده از قطار برای یافتن کار به شهرها و ایالتهای دیگر سفر میکردند.
آمریکا در این سالها همچنین شاهد اعتراضات گسترده به شرایط دشوار معیشتی و افزایش فقر هم بود.
۶ مارس ۱۹۳۰؛ بیش از ۶۰ هزار نفر در پاسخ به درخواست گروههای کمونیستی برای اعتراض علیه بیکاری به میدان «یونیون» نیویورک آمدند.
صف دریافت غذا برای بیکاران در دوران رکود بزرگ اقتصادی
در سال ۱۹۳۲ جمعی از کهنهسربازان جنگ جهانی اول به همراه خانوادههایشان و گروههایی که به آنها وابسته بودند در اعتراض به شرایط دشوار معیشتی به خیابانها آمدند.
این معترضان که اکثراً از زمان آغاز دوران رکود بزرگ از کار اخراج شده بودند، به «ارتش بونوس» معروف شدند.
اردوگاههای اقامت کهنهسربازان آمریکا
یکی دیگر از اردوگاههای کهنه سربازان آمریکایی
درگیری کهنهسربازهای ارتش بونوس با پلیس آمریکا
یکی دیگر از جنبشهای دوران رکود بزرگ را فردی به نام «جیمز ریشناو کاکس» راهاندازی کرد.
«جیمز کاکس» در سال ۱۹۳۲ دهها هزار نفر را در واشنگتن در اعتراض به رشد نرخ بیکاری به خیابان آورد. او به طرفدارانش لقب «ارتش کاکس» داد.
۶ ژانویه ۱۹۳۲؛ عده زیادی از مردم به دعوت جیمز کاکس به خیابان آمدهاند.
اعتراض «ارتش کاکس» به بیکاری
۱۹۳۳؛ اعتراض به آزار و اذیت یهودیان در آلمان
آدولف هیتلر در ژانویه ۱۹۳۳ صدراعظم آلمان شده است. آمریکا در مارس همین سال در اعتراض به آنچه معترضان آزار و اذیت یهودیان مینامند، صحنه اعتراض به هیتلر است.
۲۷ مارس ۱۹۳۳ یهودیهای آمریکا در اعتراض به اقدامات هیتلر به خیابان آمدهاند.
۱۰ مارس ۱۹۳۳؛ عده زیادی در واشنگتن در مخالفت با اقدامات هیتلر دست به راهپیمایی زدند.
تظاهرات در مخالفت با هیتلر، ۱۰ مارس
۱۹۳۳