بي بي ام البنین(سلام الله عليها)، واسطه فیض الهی!
ام البنین، همسر علی(عليه السلام) و مادر سردار کربلا، نزد مسلمانان جایگاهی ویژه دارد، چون نزد خداوند از مقام و منزلتی والا برخودار است، و این مقامْ به واسطه تقدیم خالصانه فرزندان در راه خدا و استواری و عبودیت ایشان است.
ام البنین، همسر علی(عليه السلام) و مادر سردار کربلا، نزد مسلمانان جایگاهی ویژه دارد، چون نزد خداوند از مقام و منزلتی والا برخودار است، و این مقامْ به واسطه تقدیم خالصانه فرزندان در راه خدا و استواری و عبودیت ایشان است. از اینرو، مؤمنانِ حاجتمند و دردمند او را به درگاه حضرت باری تعالی شفیع و واسطه قرار میدهند، و غم واندوهشان را با زیارت مزار آن بانو میزدایند
آیت الله العظمی حاج سید محمد حسینی شیرازی میفرمود: شخصی در عالم مکاشفه، حضرت ابالفضل العباس را دید و عرض کرد: آقا جان! حاجتی دارم و نمیدانم برای روا شدن آن به چه کسی متوسل شوم؟ قمر بنیهاشم فرموده بود: به مادرم امالبنین... (1)
از مرحوم آیت الله العظمى آقاى حاج سید محمود حسینى شاهرودى (متوفى 17 شعبان 1394 هجرى قمرى ) نقل است که فرموده بود:
من در مشکلات ، صد مرتبه صلوات براى مادر حضرت ابوالفضل العباس(عليه السلام) ، ام البنین(سلام الله عليها)، مى فرستم و حاجت مى گیرم(2) به تجربه رسیده است که نذر براى ام البنینعع و اطعام مستمندان به نام حضرت اباالفضل العباس(عليه السلام)، براى بر آورده شدن حاجات موثر است .
(3) گفته شده که چهار شب جمعه ، ده مرتبه سوره یس ، بدین طریق خوانده شود انشاء الله کارساز خواهد بود: شب جمعه اول سه مرتبه ، شب جمعه دوم سه مرتبه ، شب جمعه سوم سه مرتبه ، شب جمعه چهارم یک مرتبه ، سوره یس به نیابت از حضرت ابوالفضل العباس (عليه السلام) و هدیه براى مادرش ام البنین(
سلام الله عليها) بخواند، انشاء الله که حاجات بر آورده به خیر خواهد گردید(4)
همچنین در میان مردم ، به ویژه کسانى که نسبت به مقام ام البنین(سلام الله عليها) شناخت دارند، مشهور است که هرگاه چیزى را گم کنند یا در جستجوى آن باشند، هدیه به روح آن بانوى بزرگوار سوره فاتحه اى مى خوانند و صلواتى مى فرستند. درنتیجه به اذن خدا به شى گمشده و یا حاجتى که دارند، دست مى یابند، و این امر بارها تجربه شده است .(5)
سخن بزرگان در بیان فضایل ام البنین(سلام الله عليها)
عالم جلیلالقدر، زینالدین عاملی، شهید ثانی درباره حضرت ام البنین(سلام الله عليها) میگوید: «امالبنین از بانوان با معرفت و پر فضیلت بود. نسبت به خاندان نبوت، محبت و دلبستگی خالص و شدید داشت و خود را وقف خدمت به آنها کرده بود. خاندان نبوت نیز برای او جایگاه والایی قائل بودند و به او احترام ویژه میگذاشتند.»
همچنین علامه سید محسن امین میگوید:
«ام البنین(سلام الله عليها) ، شاعری خوشبیان و از خانوادهای اصیل و شجاع بود.» (6)
علی محمد علی دُخَیِّل، نویسنده معاصر عرب در وصف این بانوی بزرگوار مینویسد:
«عظمت این زن (ام البنین) در آنجا آشکار میشود که وقتی خبر شهادت فرزندانش را به او میدهند، به آن توجه نمیکند، بلکه از سلامت حضرت امام حسین (عليه السلام) میپرسد؛ گویی امام حسین (عليه السلام) فرزندِ اوست نه آنان».(7)
سید باقر شیریف قرشى در کتاب خود العباس رائد الکرامه و الفدا فى الاسلام گفته است :
در تاریخ دیده نشده که زنى نسبت به فرزندان هووى خود محبتى مخلصانه و رزد و آنها را بر فرزندان خود مقدم بدارد،
جز این بانوى پاک(سلام الله عليها) یعنى ام البنین(8)
شیخ جعفر نقدى در کتاب خود (زینب کبرى ) مى گوید: ام البنین(سلام الله عليها) از جمله بانوان با فضیلت ، خوش بیان ، و سخنور، پرهیزکار و اهل عبادت و تقوا بود. اهل بیت را به خوبى مى شناخت(9) . مقرم مى گوید ام البنین علیه السلام از بانوان با فضیلت به شمار مى رفت . وى حق اهل بیت را خوب مى شناخت و در محبت و دوستى با آنان خالص بود و متقابلا خود در میان آنان جایگاه بلند و مقام ارجمندى داشت.
پی نوشت ها:
1_( ستاره درخشان مدینه حضرت ام البنین(س) ، ص ۱۴۲)
2_( چهره درخشان قمر بنى هاشم ابوالفضل العباس(ع)، ج 1 ص 464)
3_(چهره درخشان قمر بنى هاشم ابوالفضل العباس (ع)، ج 1، ص 464)
4_(حیاه العباس ، شیخ جعفر، ص 46)
5_( ام البنین نماد از خود گذشتگى)
6_( اعیان الشیعه ، ج 2 ص 289)
7_( العباس (ع) ، ص 18)
8_( عباس بن على رائد الکرامه ، ص 23)
9_( زینب الکبرى(س) ، ص 25)
10_( العباس(ع)، ص 72)
منبع: تنها منجی