حجتالاسلام والمسلمین فاطمی نیا: آیتالله بهجت به مقام معرفتالله رسیده بود/ اعلمیت آیتالله بهجت به درستی شناخته نشده است
استاد اخلاق حوزه علمیه قم گفت: آیتالله بهجت از جمله عالمان و دانشمندانی بود که به مقام معرفتالله رسیده بود.
به گزارش خبرنگار شفقنا در قم، چهارمین مراسم سالروز ارتحال آیتالله العظمی بهجت پنجشنبه شب در مسجد اعظم قم برگزار شد.
در این مراسم آیات عظام جوادی آملی، سبحانی، نوری همدانی و علوی گرگانی و نیز آیتالله امینی امام جمعه قم، آیتالله کعبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جمعی از علما و فضلای حوزه علمیه و اقشار مختلف مردم حضور داشتند.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالله فاطمی نیا سخنران این مراسم با اشاره به پرورش علما و دانشمندان شیعه در حوزههای علمیه اظهار کرد: در این میان صحبت در خصوص شخصیت آیتالله بهجت دشوار است.
فاطمی نیا با بیان اینکه علمیت آیتالله بهجت در میان مردم آن طور که باید و شاید تبیین نشده است گفت: او در علوم رسمی جزو کبار علما محسوب میشود؛ کسی بدون داشتن علم به مراتب بالای عرفان نمیرسد و طلاب جوان باید این الگوی بزرگ را بشناسند و او را به درستی به مردم هم بشناسانند.
استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: در روایات آمده است که نسیمها و فرصتهایی در عمر انسان به وجود می آید که آدمی نباید از آنها غافل باشد؛ چنانچه بندگان خود را در معرض این نسیمهای الهی قرار دهند مقامات بالای عرفانی را در مییابند.
او ادامه داد: مردم عام ممکن است یک بار این نسیمهای الهی را درک کنند اما خواص به دلیل عمل و صفای روحانی که دارند بارها این نسیمها را احساس خواهند کرد.
فاطمی نیا ریاضت شرعی توسط همتهای بلند با رعایت همه شرایطش موجب عروج آنها می شود و نسیمهای الهی را بر انفاسشان میوزد و در این میان علما و دانشمندان میان علم و معرفت جمع میکنند در حالیکه برخی دیگر تنها یک صفای گذران را احساس میکنند.
استاد اخلاق حوزه علمیه افزود: همت عالی نفحات را برای فرد عالم میسر میکند و پس از آن فرد میتواند میان علم و معرفت جمع کند که یکی از برجستهترین این افراد آیتالله بهجت بود.
او آیتالله بهجت را از جمله کسانی دانست که به معرفتالله رسیده بودند و خاطرنشان کرد: ایشان میفرمود هرآنچه هست در عبودیت و بندگی است و خود به دنیا هیچ اعتنایی نداشت و در نظرش این دنیای مادی بسیار کوچک بود.
فاطمی نیا با بیان اینکه سیر و سلوک عرفانی نیازمند استاد و راهنماست گفت: هر کس به فکر سلوک عرفانی است ابتدا باید از خانهاش شروع کرده و اخلاق خود را در زندگی اصلاح کند.
استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر فاصله نگرفتن از علمای ربانی و عمل بر اساس آنچه صحیح است ابراز کرد: این مسیر سعادت است و تنها در این صورت میتوان به نسیمهای الهی دل بست.
او با بیان اینکه آیتالله بهجت از فاش شدن کراماتش ناراحت میشد گفت: خداوند پرده برخی اسرار را از مقابل چشمان این عالم وارسته برداشته بود و خود شاهد بعضی کراماتش بودم.
فاطمی نیا در پایان لیلةالرغائب را مورد توجه قرار داد و افزود: رغائب جمع رغیبه است و بدان معناست که هر آنچه انسان در این شب رغبت کند معنا میشود و خداوند نعمتهای پسندیدهاش را به بندگانش اعطا میکند.