افراد دچار اختلالات بصری از این پس قادر خواهند بود با استفاده از نخستین تلفن همراه هوشمند با خط بریل، علاوه بر دریافت پیامهای متنی، از مجلات و روزنامههای معمولی استفاده کنند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان هندی برای طراحی صفحه نمایش این تلفن همراه هوشمند از فناوری Shape Memory Alloy استفاده کردند که امکان شکلگیری فلز روی صفحه نمایش را فراهم میکند.
زمانی که کاربر نابینا یا کم بینا، ایمیل یا پیام متنی را بر روی تلفن همراه هوشمند خود دریافت می کند، زبان متن بصورت خودکار به خط بریل ترجمه شده و سپس با کمک این فناوری، شبکهای از پینهای تعبیه شده در زیر صفحه نمایش تغییر شکل داده و خطوط بریل ایجاد میشود.
این بدان معناست که تا چند سال آینده امکان تبدیل تصاویر به متن نیز بوجود خواهد آمد.
از دیگر امکانات این تلفن همراه هوشمند، توانایی خواندن متون چاپی و ترجمه آنها به خط بریل عنوان شده است؛ از دوربین تلفن برای عکسبرداری از کلمات و ترجمه آنها به خط بریل استفاده می شود.
در این شرایط افراد نابینا و کم بینا دیگر نیازی به کتاب و روزنامه های مخصوص با خط بریل نداشته و آنها می توانند با کمک تلفن همراه هوشمند خود مجلات و کتاب های معمولی را مطالعه کنند.
طراحی این تلفن همراه سه سال بطول انجامیده و محققان امیدوارند که نخستین نسل تلفن های همراه هوشمند بریل را تا پایان سال 2013 میلادی با قیمت 185 دلار به بازار عرضه کنند.