نمایش نتایج: از 1 به 1 از 1

موضوع: آثار و برکات تربت پاک سید الشهداء(ع)؛ سجده بر خاک تو شایسته بود وقت نماز

  1. #1
    حرفه ای اشاره آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2012
    محل سکونت
    بهشت
    نوشته ها
    739
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض آثار و برکات تربت پاک سید الشهداء(ع)؛ سجده بر خاک تو شایسته بود وقت نماز

    آثار و برکات تربت پاک سید الشهداء(ع)؛ سجده بر خاک تو شایسته بود وقت نماز
    فضیلت و آثار و برکاتى که براى تربت حسینى است، براى هیچ تربتى و قطعه‌‏اى از قطعات زمین نیست. خاک کربلا قطعه‏‌اى از بهشت است که خداوند قادر متعال به واسطه قدردانى از یک فداکار در راه دین که تمام هستى خود را فدا کرده، در آن خاک، برکت و فضیلت و شفا قرار داده است.

    مهر نوشت: در اینکه چرا تنها این خاک داراى چنین ویژگی‌ها و آثار و برکات است؟ باید گفت: هر چیزى که در این عالم، شرافت ظاهرى و یا معنوى پیدا می‌‏کند، یا به خاطر انتساب آن به خداوند سبحان و شرافت ذاتى است، و یا به خاطر وقوع امر خارق العاده و مهمى است که به آن شرافت و برکت داده است. در تربت کربلاى سیدالشهدا (ع) هر دو امر محقق شده است، زیرا خاک کربلا بنا بر روایاتى، هم شرافت ذاتى و خدادادى، و هم امر عظیم و واقعه‏اى مهم در آنجا واقع گردیده که آن شهادت حسین بن على (ع) و یاران وفادارش است، لذا داراى فضیلت و آثارى خاص است.

    یکى از آثار و برکات تربت سیدالشهدا (ع) این است که متبرک نمودن بدن و صورت با آن تربت شریف تأثیر معنوى زیادى بر انسان خواهد گذاشت، از این رو از بعضى بزرگان دین و امامان معصوم نقل شده که بعد از نماز، بدن و صورت خویش را با مهر کربلا متبرک مى کنند و نیز دستور داده‏ اند که قبل از خوردن تربت جهت شفا گرفتن، آن را بوسیده و با اعضاى بدن تماس داده شود. امام صادق (ع) فرمود: «خداوند متعال تربت جدم حسین (ع) را شفاى هر درد، و ایمنى از هر خوفى قرار داده است؛ پس هرگاه یکى از شما خواست از آن خاک تناول کند، ببوسد و آن را به چشم گذارد و بر سایر اعضاى بدنش تماس دهد...»

    یکى دیگر از برکات و آثار خاک مزار امام حسین (ع) این است که سجده بر آن تربت پاک حجابهاى ظلمانى را کنار زده و در توجه حق تعالى به نمازگزار مؤثر است. امام صادق (ع) در این باره می‌‏فرماید: «همانا سجود بر تربت حسین (ع) حجابهاى هفتگانه را پاره مى‌کند»

    لازم به ذکر است که مراد از «حجاب» در کتاب و سنت، همان حجابهایى است که بین بنده و خالق حایل شده و او را از شهود خداوند محجوب مى سازد که در مرحله اول، حجابهاى ظلمانى و در مرحله دوم، حجابهاى نورانى بر طرف می‌شود اما مراد از حجابهاى هفتگانه، ظاهراً حجاب‌هاى ظلمانى است. سجده بر تربت حضرت سیدالشهدا(ع) این خاصیت را دارد که در صورت معرفت به حق حضرت و ولایت او، حجاب‌ها را دریده و راهگشاى وصول به کمالات انسانى باشد.

    و اما در خصوص اینکه در میان شیعه معمول است از خاک مقدس کربلا یعنى تربت کنار قبر سیدالشهدا (ع) خاک برداشته و با آن مهر درست کرده و غالباً در نماز، به آن سجده می‌کنند بدین خاطر است که از خاک زمین بوده و به تمامى خاکها می‌توان سجده کرد، و از طرفى خاک کربلا به لحاظ شهادت امام حسین (ع) و یاران باوفایش شرافت پیدا کرده است، به طورى که اهل بیت (ع) نیز به ما فرموده‏ اند در هر نمازى که سجده بر تربت کربلا باشد خداوند آن نماز را به خاطر آن حضرت قبول می‌کند. چنانکه حضرت صادق (ع) از خاک کربلا درون کیسه‏اى ریخته و در سجاده همراه داشت، در هنگام نماز آن کیسه را باز می‌کرد و بر آن سجده می ‏نمود.

    از جمله آثار و برکات قطعى تربت پاک سیدالشهدا (ع) شفا بودن آن براى دردها و آلام انسان است. روایاتى که دلالت بر این امر دارند به سه دسته تقسیم می‌شوند: دسته اول: روایاتى است که شفا بودن را براى تربتى که از خود قبر شریف برداشته شود مخصوص کرده است، چنانکه امام صادق (ع) فرمود: «به درستى که نزد سر حسین (ع) تربت سرخى است که شفاى هر دردى غیر از مرگ مى باشد». دسته دوم: روایاتى است که با تعبیرات مختلف توسعه‏ اى از بیست ذراع تا پنج فرسخ و یا ده میل را براى آن قائل است. چنانکه امام صادق (ع) فرمود: «حریم مزار حسین (ع) پنج فرسخ از چهار جانب قبر است ».

    دسته سوم: روایاتى است که به طور مطلق جنبه شفا بودن تربت را مطرح نموده‏ اند. چنانکه امام صادق (ع) فرمود: «خاک مزار امام حسین (ع) براى هر دردى شفاست». و نیز امام رضا (ع) فرمود: «خوردن گل، مانند خوردن مردار و خون و گوشت خوک، حرام است مگر گل مزار حسین (ع)، بدرستى که در آن شفاى هر درد و امنیت از هر ترسى است»

    یکی دیگر از توصیه های ائمه اطهار(ع) بر تربیت سیدالشهدا(ع)، کام برداشتن اطفال با تربت است؛ چنانکه امام صادق (ع) فرمود:«کام فرزندانتان را با تربت حسین (ع) باز کنید که آن امان است» همچنین همراه کردن تربیت امام حسین(ع) با جنازه نیز موجب در امان ماندن از عذاب قبر است. از حضرت صاحب الزمان (عج) روایت شده که فرمود: «هر کس تسبیح تربت امام حسین (ع) را در دست گیرد و ذکر را فراموش کند، ثواب ذکر براى او نوشته می‌شود». و امام صادق فرمود: «یک ذکر یا استغفار که با تسبیح تربت حسین (ع) گفته شود برابر است با هفتاد ذکر که با چیز دیگر گفته شود».


    همشهری آنلاین
    بخوان قران بی شیرازه ایات عجیبت را....


    أَمْ حَسِبْتَ أَنَّ أَصْحابَ الْكَهْفِ وَ الرَّقيمِ كانُوا مِنْ آياتِنا عَجَباً.....

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    محل سکونت
    Advertising world
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. *عوامل سلب توفیق نماز صبح و نماز شب چیست؟*
    توسط خادم الزینب در انجمن نماز و روزه
    پاسخ: 3
    آخرين نوشته: 14-05-2014, 12:41
  2. معارف نماز، روشني قلب
    توسط محبّ الزهراء در انجمن نماز و روزه
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 25-04-2013, 07:38
  3. سياه پوشي در فرهنگ شيعه
    توسط محب المهدي (عج) در انجمن پرسش‎ و‎ پاسخ‎ دینی و مذهبی
    پاسخ: 7
    آخرين نوشته: 20-04-2013, 13:37
  4. تعداد رکعات نماز در ابتدا چقدر بود؟
    توسط خادم الزینب در انجمن نماز و روزه
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: 26-02-2013, 09:04
  5. پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 18-02-2013, 21:07

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه