[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]: یک مجله آمریکایی اعلام کرد که مردم ایران با انتخاب «حسن روحانی» به عنوان رئیس جمهور کشور خود، صداقت و نیت آمریکا و سایر کشورهای غربی را مورد آزمایش قرار خواهند داد.
■ مردم ایران با انتخاب «حسن روحانی» آمریکا را در وضعیت حساسی قرار دادند■
به گزارش [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]، مجله «نشنال اینترست» در مقالهای به قلم «پائول پیلار» با اشاره به پیروزی قاطعانه «حسن روحانی» در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری ایران نوشت: انتخاب «حسن روحانی» توسط مردم ایران صداقت و جدیت آمریکا و همپیمانانش برای انجام مذاکرات را در بوته آزمایش قرار خواهد داد. شکست آمریکا در این آزمون تردیدهای مردم ایران نسبت به غرب را تبدیل به یقین خواهد کرد و آنها مطمئن میشوند که آمریکا از مسئله مذاکرات تنها به عنوان بهانهای برای تضعیف حکومت ایران استفاده نموده است.
انتخابات امسال اهميت مضاعف دارد. امروز انتخابات به يك موضوع مهم بينالمللى تبديل شده است؛ اين را بدانيد. دستگاههای فكرى دشمنان - به قول خودشان، اتاقهاى فكر - نشستهاند رصد ميكنند مقدمات اين انتخابات را، اين حادثهى بزرگ را؛ دارند نگاه میکنند؛ نقشه هم دارند، هدف هم دارند. هدف جبههى دشمنان شما، نقطهى مقابل هدف شما است.رهبر معظم انقلاب در ديدار با اقشار مختلف مردم – ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۲
قابل توجه خوانندگان گرامی:
نظر به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص فعال شدن اتاقهای فکر دشمن در آستانه انتخابات ۹۲ مرکز اشراف بدون هرگونه حمایت و غرضورزی نسبت به نامزدهای ریاستجمهوری و با احترام گذاشتن به نامزدها و رعایت موازین اخلاقی و حرفهای، برای انجام رسالت خود اقدام به انتشار مقالات و گزارشهای اندیشکدههای غربی مینماید و دیدگاهها، ادعاها و القائات این گزارشها هرگز مورد تأیید اشراف نمیباشد.
سایت خبری تحلیلی[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]بدون تایید محتوا و ادعاهای مطرح شده در این گزارش، ترجمه آن را صرفا جهت اطلاع نخبگان و تصمیمگیران عرصه سیاسی کشور از رویکردها و دیدگاههای اندیشکدههای غربی منتشر میکند.
■ کارشناسان غربی تلاش میکنند که پیروزی «حسن روحانی» در انتخابات را کماهمیت جلوه دهند■
پیروزی قاطعانه «حسن روحانی» در انتخابات ریاست جمهوری ایران بحثهای بسیاری را در بین کارشناسان مسائل ایران به وجود آورده است. به عنوان مثال، دیدگاههای متفاوتی در رابطه با موضع رهبر ایران نسبت به انتخابات یازدهم وجود دارد. آیا نتیجه انتخابات ریاست جمهوری به عنوان بخشی از مدیریت احزاب حاضر در انتخابات محسوب میشد و همان چیزی بود که رهبر ایران پیشبینی میکرد، و یا میتوان گفت که نتیجه نهایی نشان میدهد که میزان کنترل رهبر ایران بر سیاستمداران کشور کمتر از آن چیزی بود که پیشبینی میشد؟ همچنین، دیدگاههای متفاوتی درباره نقش تحریمها و فشارهای اقتصادی بر روی انتخابات ایران وجود دارد. این سؤالاتی است که ذهن بسیاری از کارشناسان سیاسی را به خود مشغول کرده است و نظریات متفاوتی برای پاسخ به آنها وجود دارد. اما برخی از کارشناسان غربی تلاش میکنند که پیروزی «حسن روحانی» در انتخابات را کماهمیت جلوه دهند و با خودکامه نشان دادن کشور ایران، غرب را به مقابله و حتی جنگ با ایران ترغیب نمایند.
■ با پایان دوره ریاست جمهوری «احمدینژاد» ، احتمال انجام تعاملات بین ایران و غرب بیشتر خواهد شد■
اما بدون انجام تحلیلهای جامع و پاسخ به چنین سؤالاتی هم میتوان سیاست آمریکا در رابطه با ایران را طراحی کرد. گاهی اوقات، در رابطه با هر کشوری و در هر شرایطی میتوان از برخی از اقدامات معین استفاده نمود. به هر حال، در رابطه با مراحل بعدی مذاکرات با ایران در مسائل مربوط به برنامه هستهای این کشور ما به نتایج روشنی دست یافتهایم. برنامه هستهای ایران یکی از اصلیترین موضوعات برای تعامل بین این کشور با جهان غرب محسوب میشود. صرف نظر از این که چه فردی رئیس جمهور منتخب مردم میشد، پس از انتخابات یازدهم تغییرات کلی در ایران به وجود میآمد زیرا «احمدی نژاد» دیگر در صحنه سیاسی این کشور حضور نخواهد داشت. حضور ناخوشایند وی در سیاست ایران به پایان رسیده است. شاید با از بین رفتن تنشهای ناشی از گفتمان نادرست و جنجالبرانگیز رئیس جمهور سابق ایران، دولت آمریکا گرایش بیشتری به انجام دیپلماسی پیدا کند.
■ «حسن روحانی» با تأکید بر میانهروی از ایجاد هرگونه تنش با دولتهای غربی پرهیز میکند■
«حسن روحانی» یکی از نامزدهایی بود که تمایل چندانی به ایجاد تنش و درگیری با کشورهای غربی نداشت. با توجه به این که در ایران افراد باید به نامگذاری رهبران و گروههای سیاسی خود توجه بسیار زیادی نمایند، نشان دادن «حسن روحانی» به عنوان میانهروترین کاندید ریاست جمهوری از جانب طرفداران وی اقدام بسیار مناسبی محسوب میشود. به علاوه، نتیجه انتخابات ایران نشان میدهد که مردم این کشور طرفدار انعطافپذیری دولت ایران در سیاست خارجی و دستیابی به توافقات در مذاکرات هستهای هستند. در همین راستا، با بررسی انتخابات ایران نه تنها به موفقیت «حسن روحانی» پی میبریم، بلکه از سوی دیگر شاهد نتیجه نه چندان خوب مذاکرهکننده هستهای ایران «سعید جلیلی» در انتخابات یازدهم هستیم. نحوه انجام مذاکرات یکی از اصلیترین موضوعات در کمپین انتخابات ریاست جمهوری ایران محسوب میشد. به هر حال، یکی از نامزدهای انتخاباتی، «علیاکبر ولایتی» که پیشتر سمت وزارت خارجه ایران را بر عهده داشته است و احتمال به دست آوردن این سمت در دولت «روحانی» را دارد در مناظرههای انجام شده بین نامزدهای انتخاباتی، «سعید جلیلی» را مورد انتقاد قرار داد و اظهار داشت سیاست وی به طوری بود که علیرغم انتظارات زیاد از طرف مذاکره، امتیازات بسیار کمی را در اختیار آنها قرار میداد. «سعید جلیلی» که پیش از انتخابات در بین مردم به عنوان فرد مورد علاقه رهبر ایران معرفی شده بود توانست تنها با کسب یک چهارم آرای «حسن روحانی» در جایگاه سوم قرار بگیرد.
■ عدم اعتماد ایران به اهداف آمریکا از انجام مذاکرات، یکی از اصلیترین موانع انجام تعاملات بین دو کشور است■
به هر حال، فرصت بسیار مناسبی برای بهبود روابط دیپلماتیک با ایران وجود دارد. اما با نگاهی دقیقتر به این مسئله درمییابیم که آمریکا و سایر همپیمانان وی در گروه «1+5» به منظور بهبود روابط با ایران چالش بزرگی را در پیش روی خود میبینند. اگر ما با هر نوع دیدگاهی به تفسیر مسائل داخلی ایران بپردازیم، باز هم درمییابیم که این چالش گریبانگیر دولت آمریکا شده است. صرف نظر از این که رهبر ایران قصد دارد در دولت جدید سیاستهای خود را پیش بگیرد و یا اجازه انجام همکاری را بدهد، در نهایت، سیاست غرب کماکان این چالش را در پیش روی خود میبیند. آمریکا باید توجه کند که دولتمردان ایران چه برداشتها و تفاسیری از سیاستهای دولتهای غربی مینمایند. این مسئله از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا عدم اعتماد ایران به اهداف و تمایلات غرب به انجام مذاکرات یکی از اصلیترین موانع در مذاکرات هستهای با این کشور محسوب میشود.
■ آمریکا باید از آزمون مردم ایران سربلند بیرون بیاید و تحریمها را از بین ببرد■
انتخاب «حسن روحانی» توسط مردم ایران، اهداف و جدیت آمریکا و همپیمانانش برای انجام مذاکرات را در بوته آزمایش قرار خواهد داد. شکست آمریکا در این آزمون تردیدهای مردم ایران را تبدیل به یقین خواهد کرد و آنها مطمئن میشوند که آمریکا خواستار انجام مذاکرات نیست، بلکه با بهانه قرار دادن مسئله مذاکرات، ایران را از طریق تحریمها تضعیف نماید. آمریکا برای موفق شدن در این آزمون باید در ازای محدود کردن فعالیتهای هستهای ایران، تحریمهای اعمال شده علیه این کشور را از بین ببرد و موافقت خود برای ادامه برنامه صلحآمیز هستهای ایران با سطح کمتری از غنیسازی اورانیوم را اعلام نماید. حقیقت تلخ این است که دقیقاً انتقاد «ولایتی» از شیوه مذاکرات «جلیلی» اکنون، در رابطه با گروه «1+5» نیز صدق خواهد کرد؛ چرا که این گروه تاکنون در ازای از بین بردن تحریمها شدیداً خواستار توقف برنامه هستهای ایران شده است و فراتر از امتیازاتی که در اختیار ایران قرار میدهد از این کشور انتظار دارد.
■ مردم ایران اکنون از آمریکا انتظار دارند که اعتماد آنها را جلب نماید■
موفقیت آمریکا در این آزمون همچنین بدین معنا خواهد بود که این کشور از نیروهای نظامی و اولتیماتوم به هیچ وجه استفاده نخواهد کرد زیرا آمریکا با این کار به سوءظنهای مردم ایران مبنی بر جنگ با ایران و براندازی نظام دامن خواهد زد. مردم ایران در انتخابات ریاست جمهوری این پیام را به آمریکا و کشورهای غربی دادند: «ما هرچه در توان بود انجام دادهایم. در بین گزینههایی که شورای نگهبان در اختیار ما قرار داد، فردی را انتخاب کردیم که بیش از سایرین تمایل به توافقات و تفاهمات دارد. اکنون نوبت آمریکاست.
پایان