بسته به مزاج یکسری از این اعمال متفاوت هستند، ولی از دستورات کلی به موارد ذیل اشاره می گردد:
قبل از استحمام موارد ذیل توصیه می شود:
۱- بعد از هضم غذا به حمام بروید، یعنی با معده سبک، گرسنه رفتن باعث ضعف و با شکم پر حمام رفتن باعث، فساد غذا می شود، ناشتا نیز حمام نروید.
۲- افرادی که پوست سالمی دارند، قبل از حمام روغن مالی و تدابیر خاص نمی خواهد.
۳- آب و محیط حمام گرم باشد.
بعد از استحمام موارد ذیل توصیه می شود:
۱- بدنتان را یکباره سرد نکنید و به سرعت در معرض هوای سرد قرار نگیرید.
۲- پایتان (از مچ به پایین) را با آب سرد بشوید.
۳- تنتان را خوب خشک نمایید.
۴- بلافاصله فعالیت نکنید، بلکه مدتی بنشینید.
۵- علی رغم اینکه احساس عطش دارید ولی تا ۳۰ الی ۶۰ دقیقه آب نخورید و اجازه بدهید حرارت حاصله بنشیند. اگر خیلی تشنه شدید، مقداری آب ولرم را کمی شیرین کنید و آنرا مزه مزه نمایید و بیرون بریزید یا اینکه جرعه جرعه میل کنید.
۶- بلافاصله لباس نپوشید و مدتی حوله به تن داشته باشید، چرا که افراد مخصوصاً با طبع تر، بدنشان بعد از استحمام رطوبتی دفع می کند که جذب حوله می شود و اگر لباس به تن داشته باشند، باعث خیس شدن آن می گردد.
۷- سرتان را کاملاً خشک کنید و با کلاه یا دستار سرتان را ببندید، حتی اگر در جای گرم و زیر آفتاب هستید و در این زمینه اهل بیت چنین عمل می کردند.
۸- افرادی که گرمی و خشکی دارند یا سردی و خشکی دارند، عمدتاً بعد از حمام پوستشان خشک تر می شود که توصیه می شود، روغن مالی کنند. افراد با طبع گرم و خشک با روغن بنفشه و افراد با طبع سرد و خشک با روغن بادام شیرین یا زیتون روغن مالی کنند. مخصوصاً قسمتهایی از پوست بدن که بیشتر در معرض خشکی است، مانند سر و صورت و گردن و دست.