پس از سالها مطالعه و تحقیق در کشور برای دومین بار نوزاد حاصل از لقاح مصنوعی در پژوهشکده تولید مثل استان یزد متولد شد..
دکتر کلانتری مسئول بخش ژنتیک پژوهشکده تولید مثل استان یزدگفت: سالهاست که در مراکز تحقیقاتی متعدد باروری و ناباروری در کشور در زمینه بالغ شدن تخمک در خارج از رحم و در محیط آزمایشگاهی کارهای زیادی انجام میشد و از آنجا که این روش نیاز به محیط ویژه آزمایشگاهی واضافه کردن مواد خاصی دارد از این رو هیچ کدام منجر به تولد نوزاد نشده بود..
وی ادامه داد: اما پس از تحقیق و بررسی محققان در مرکز تحقیقات باروری و ناباروری یزد و جداسازی تخمک نابالغ از مادر و نگهداری آن در شرایط ویژه و بالغ کردن و لقاح آن با اسپرم در خارج از رحم و انتقال آن به رحم مادر، چندی پیش برای اولین بار در کشور نوزادی به این روش متولدشد.
امروزه روشهای کمک باروری در درمان نازایی تحولی ایجاد کرده است، هر ساله هزاران کودک در نتیجه روشهای کمک باروری بهدنیا میآیند.
کلانتراظهارداشت: پیشرفت علم پزشکی و تکنولوژی آن زوجهای زیادی را قادر ساختهاند که کودک خود را بهدنیا بیاورند. بهطور متوسط از هر 5 زوجی که از روشهای کمک باروری استفاده میکنند، یک زوج بچهدار میشود.
در حال حاضر شایعترین روش کمک باروری ivf این روش که قدیمیترین و موثرترین روش از میان روشهای کمک است. Ivm که یکی از انواع ivf محسوب میشود،
.
این متخصص ژنتیک گفت:از آنجا که احتمال به هم رسیدن و ترکیب سلول جنسی نر (اسپرم) و سلول جنسی ماده (تخمک) در داخل لوله آزمایش بیشتر از محیط شانسی محفظه شکم است، از این ایده برای باروری استفاده میشود. بدین صورت که تخمکهای رسیده از زن گرفته شده و در ظرفی داخل آزمایشگاه با اسپرم ترکیب میشود. تخم حاصل پس از گذشت 3 تا 5 روز از لقاح (امبریو) در داخل رحم قرار داده میشود./