[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] مجری طرح پروش زالو در شمال کشور از امکان صادرات زالو دریای خزر و کسب درآمدی معادل صادرات نفت کشور سخن گفته است.موضوعی که تاکنون جدی گرفته نشده و ظرفیت صادرات این کالای غیر نفتی را معطل گذاشته است.
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] زالو جراحی کوچک و هوشمند است. روی بدن بیمار که می افتد اندکی خون می مکد و درعرض بیش از ۱۲۰ ماده مفید وارد بدن می کند. تاریخچه درمان با زالو به هزاران سال پیش به طب سنتی ایران باز میگردد. حالا هم شماری از متخصصان کشور به پرورش زالو روی آورده اند.
دکتر غلامرضا کردافشار مجری طرح پرورش زالو در شمال کشور فواید درمانی و پزشکی این جانور خزنده را بر می شمارد و می گوید: در دنیا زالو را جراح بسیار زبردست، خودکار و اتوماتیک می شناسند که ارزشمند است. زالو مهمترین ماده ای که دارد همین هرودینی که این همه می گویند که برای رقیق شدن خون و باز شدن رگ و خیلی چیزهای دیگر استفاده میشود.در بسیاری از درد ها خون رسانی میکند فعالیت انجام میدهد و در پیوند ها بسیار استفاده می شود. همین الان هم بسیاری از متخصصین قلب و پوست و جراحان پوست و زیبایی خیلی وقت ها از زالو استفاده می کنند و نتایج بسیار خوبی هم می گیرند.
تصور اشتباهی است که بگوییم زالو خون می خورد ، زالو کمی خون میخورد و هر زالو ۵۰ سی سی خون را رقیق میکند و هوشمندانه بیش از ۱۲۰ پروتئین و آنزیم مفید را وارد بدن میکند و کمک به تصویه خون میگردد.
کشورهای روسیه ، آلمان ، فرانسه و مالزی تجربه طولانی در پرورش زالو دارند به گفته دکتر افشار زالوی پرورش یافته در ایران نیاز به دریافت استاندارد های لازم دارد.
او می گوید: کشورهای مختلف به استانداردهای مورد نیاز رسیده اند و در داروخانه ها فروخته میشود.
زالو انداختن برای درمان حتما باید توسط متخصصان انجام شود ، چرا که استفاده از زالوی نامناسب حساسیت زا است.
دکتر اردکانی رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران در مصاحبه با برنامه پیک بامدادی می گوید: زالو ممکن است انواع مختلفی داشته باشد. آن زالویی که برای درمان استفاده می شود باید نوع خاصی باشد . اینها حتما باید توسط متخصص طب سنتی تجویز بشود و در یک محل مناسبی که وزارت بهداشت برای این کار آیین نامه ها و دستورالعمل های مشخصی دارد که اگر بیجا مصرف شود ، ضایعات و خسارات جبران ناپذیری را خواهد داشت.
ازطرفی با تنوع آب و هوایی ایران امکان پرورش زالو به خوبی فراهم است و ارزش صادراتی هم دارد.
ایرج ندیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس میگوید: پرورش زالو جزء فعالیتهای ممنوعه نیست که نیاز به تدوین قانون باشد.
دکتر افشار میگوید : زالو در دنیا قیمتی حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان دارد و حتی بعضی کشورها درآمدشان از فروش زالو نزدیک به درآمد نفتی ایران است. این در حالی است که قیمت زالو در ایران از چند صد تومان بیشتر نمی رود و حتی به هزار تومان هم نمی رسد. ما باید فراخوان بزنیم تا همه به این کار وارد شود و درامدمان از صادرات بالا برود.
یکی از راه های کاهش فشار تحریم ، کشف بازارهای تازه و نفوذ در آن به اتکای به ظرفیت های بالقوه است. درشرایطی که توسعه صادرات غیر نفتی یک برنامه مهم اقتصادی است، طرح پرورش زالو مخصوصا به لحاظ زودبازده بودن توجیه اقتصادی خواهد داشت.
با استفاده از گنجینه طب سنتی کشور که در فهرست میراث فرهنگی جهان قرار دارد میتوان این ظرفیت بکر و کمتر شناخته شده را به آسانی به کار گرفت.