مقام معظم رهبری: مطمئنا آمریکایی ها از دخالت نظامی در سوریه ضرر خواهند کرد همچنان که در عراق و افغانستان ضرر کردند.
مقام معظم رهبری: مطمئنا آمریکایی ها از دخالت نظامی در سوریه ضرر خواهند کرد همچنان که در عراق و افغانستان ضرر کردند.
روزنامه های ایالات متحده تقلید مسخره امیز از اوباما : حمله به سوریه به تنهایی وجود ندارد من مثل خر دست پا میزنم
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] رئیس مجلس سنای آمریکا از رئیس جمهوری این کشور خواست طرح حمله به سوریه را اجرایی سازد.
به گزارش فرهنگ نیوز به نقل از شبکه خبری المیادین؛ دقایقی قبل رئیس مجلس سنای آمریکا از دولت این کشور خواست به نظام سوریه حمله کند.
گفتنی است پیش از این رئیس جمهوری آمریکا از کنگره خواسته بود در باره آغاز جنگ علیه نظام سوریه تصمیمگیری کند.
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] پس از اینکه باراک اوباما، تصمیم کاخسفید درباره حمله به سوریه را به نظر کنگره این کشور وابسته دانست، رهبران کشورهای متحد واشنگتن در واکنشهای متفاوت از تصمیم رئیسجمهوری آمریکا استقبال کرده و آن را «سنجیده» خواندند.
به گزارش فرهنگ نیوز ، شما نیوز نوشت : دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، در پی اظهارات روز شنبه (۳۱ اوت - نهم شهریور) باراک اوباما، گفت: "من موضع آقای اوباما در مورد سوریه را درک و از آن حمایت میکنم."
ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا هم این سخنان را "سنجیده" خواند.
همزمان در فرانسه که روزگاری سرزمین سوریه را به عنوان مستعمره خود در اختیار داشت، مخالفان فرانسوآ اولاند، رئیسجمهوری این کشور، هم از او خواستهاند که مانند همتایان بریتانیایی و آمریکاییاش، تصمیمگیری در مورد حمله نظامی به سوریه را به مجلس فرانسه بسپرد.
با این حال، در بریتانیا که پارلمان آن با درخواست دولت برای مشارکت در حمله نظامی مخالفت کرد، در مورد تصمیم اوباما سکوت کرده است.
در حالی که سران کشورهای غربی در کشمکش سیاسی میان دولتها و مجالس بر سر عملیات نظامی علیه سوریه به سر میبرند، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه هم گفته استفاده نیروهای حکومت سوریه از تسلیحات شیمیایی ادعایی بیمعنی است.
روسیه در چند روز گذشته با جدیت ادعای استفاده دولت بشار اسد از سلاح های شیمیایی علیه مخالفان را "فاقد شواهد مستدل" ارزیابی کرده و از آمریکا خواسته است که برای ادعاهایش در این باره، مدارک و ادله خود را به شورای امنیت سازمان ملل متحد بیاورد. جایی که روسیه با حق وتو خود جلوی هرگونه توافق برای شکلگیری حمله نظامی علیه سوریه را سد کرده است.
باراک اوباما، رئیسجمهور ایالات متحده، روز شنبه اعلام کرد که تصمیم گرفته آمریکا به اقدام نظامی علیه سوریه دست بزند.
اوباما گفت آماده است که دستور حمله را به زودی صادر کند، اما گفت این دستور را با موافقت کنگره صادر خواهد کرد.
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] رئیس جمهور آمریکا در جریان کنفرانس خبری شب گذشته در کاخ سفید حاضر نشد به سوال صریح خبرنگاران در مورد یک موضوع خاص پاسخ بدهد.
به گزارش فرهنگ نیوز ، در جریان سخنرانی شب گذشته اوباما یکی از خبرنگاران با صراحت از رئیس جمهور پرسید : "اگر کنگره با جنگ علیه سوریه مخالفت کند، چه اتفاقی رخ می دهد؟"
اما اوباما حاضر نشد به این پرسش پاسخ بدهد.
اوباما با واگذار کردن مسئولیت تصیم گیری به کنگره در اصل از زیر بار مسئولیت سنگین جنگ شانه خالی کرده و با توجه به تبعاتی که این موضوع دارد می خواهد کنگره را آغازگر جنگ احتمالی علیه سوریه اعلام کند.
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا طی سخنرانی که دیروز شنبه در کاخ سفید انجام داد، اعلام کرد که پس از تصویب کنگره به سوریه حمله می کند.
اوباما تاکید کرد که دستور حمله را تنها پس از موافقت کنگره آمریکا صادر خواهد کرد.
هشدار کارشناسان مسائل نظامی:
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] در حالی که مقامات آمریکایی از احتمال حمله به سوریه سخن میگویند و این اقدام در نگاه نخست تهاجم دوسال پیش به لیبی را زنده می کند ، کارشناسان مسائل نظامی درباره تفاوت های آشکار لیبی و سوریه هشدار میدهند.
به گزارش [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]، تحولات بیداری اسلامی، بهار عربی یا به هر نامی که خوانده شود تاکنون در چند کشور خاورمیانه با خونریزی و خشونت هایی کم سابقه توسط رژیم های دیکتاتور و غیر مردمی همراه بوده است. آمریکا تا به حال در یکی از کشورها مداخله نظامی داشته است. مداخله ای که باعث سرنگونی سرهنگ قذافی را به دنبال داشت.حالا که زمزمه مداخله نظامی آمریکا در سوریه به گوش می رسد، بسیاری از کارشناسان درباره تفاوت های آشکارلیبی و سوریه هشدار می دهند.
وقتی باراک اوباما خبر مداخله نظامی آمریکا را در لیبی اعلام کرد از چند واقعیت حتمی سخن گفت.
اوباما میگوید: در این تلاش آمریکا در قالب ائتلافی بزرگ عمل میکند که هدفش اجرای قطعنامه ۱۹۷۳ شورای امنیت سازمان ملل است. هدف از این قطعامه حفاظت از شهروندان لیبی است.
روسیه و چین جلوی تصویب آن قطعنامه را نگرفتند، اما حالا روسیه یکی از مخالفان سرسخت حمله به سوریه است. دوسال پیش انگلیس و اتحادیه عرب دوشادوش آمریکا در لیبی حضورداشتند، اما حالا انگلیس آب پاکی را روی دست آمریکا ریخته و اتحادیه عرب هم هنوز موافقت رسمی خود را با حمله به سوریه اعلام نکرده است.
مدیر مرکز خاورمیانه کارنگی در بیروت می گوید: هیچ کس در منطقه و در عرصه بین الملل از قذافی و حکومتش حمایت نکرد. اما واضح است که کشور سوریه ،ایران ، عراق ، روسیه ، چین و لبنان را در کنار خودش می بیند.
همین طور رژیم صهیونیستی متحد شماره یک آمریکا در خاورمیانه در حیاط خلوت سوریه قرار دارد و مداخله نظامی در سوریه میتواند جو منطقه را متشنج کند.
علاوه بر تفاوت های ژئوپلیتیک سوریه و لیبی این دو کشور ساختار جمعیتی متفاوتی دارند. بیشتر مردم لیبی اعراب سنی مذهب هستند، اما در سوریه نژادها و مذاهب مختلفی حضور دارند.
مارک هرتز مدرس دانشگاه جورج میسون میگوید: دولت سوریه متشکل از علوی های شیعی مذهب است. اما جوامع دیگری هم در سوریه هستند مثل عرب های سنی ، کردها ، مسیحیان ، یهودیان و سایر اقلیت هایی که نگرانند تغییر در وضع کنونی تاثیر منفی بر روی آنها داشته باشد.
مخالفان دولت سوریه هم آن یکپارچگی مخالفان دولت قذافی را ندارند. خوب بخاطر می آوریم که آمریکا حتی پیش از سقوط قذافی دولت مخالفان لیبی را به رسمیت شناخت، اما در سوریه حتی امکان شمارش گروه های مخالف وجود ندارد. آمریکا نمی داند در سوریه جدید کدام گروه تروریستی زمام امور را به دست میگیرد. اما کارشناسان فقط بر سر یک واقعیت درباره ی مخالفان دولت سوریه اتفاق نظر دارند.
مدیر مطلالعات خاورمیانه دانشگاه اوکلاهاما میگوید : قدرتمند ترین گروه مخالف دولت سوریه سلفی ها هستند بعضی از آنها هم با القاعده ارتباط دارند. لیبی ۶ میلیون جمعیت دارد و از عهده پرداخت بدهی هایش بر می آید اما سوریه ۲۴ میلیون نفر جمعیت داره که ۷ میلیون نفرشان بر اثر جنگ جابه جا شده اند و فقط ۲ میلون نفرشان از سوریه خارج شده اند ، اقتصادش هم افتضاح است.
لیبی بدهی هایش را می پردازد چون بزرگترین تولید کننده نفت آفریقاست اما سوریه به اندازه همسایگانش نفت ندارد و همین بازسازی خرابی های آن کشور را دشوارتر می کند. درنهایت مداخله نظامی آمریکا در لیبی پس از هفت ماه پایان یافت ،اما معلوم نیست آمریکا بدون حمایت انگلیس در سوریه به چه اقدامی متوسل می شود و آن اقدام نظامی هرچه باشد چقدر زمان می برد.
در هجمه به سوریه، تمام کشورهایی که با ایران مشکل داشتند، هرگونه مصلحت سنجی را کنار گذاشته و با هر ابزاری که توانستند در این خصوص نقش آفرینی کردند، کشورهای عربی که اوج دیکتاتوری را دارند و حتی یک انتخابات نیز در آنها برگزار نمی شود به بشار اسد تاختند، هرچند که این مسئله موجب می شود مردمشان علیه حکومتهای خودشان نیز حساس شوند.
جبهه ی سوریه یک مرزبندی آشکار و اصلی دارد، یک سوی مرز، ضد آمریکایی ها و سوی دیگر نوکران آمریکا؛ ولی مهمتر از این مرزبندی، اهداف و دلایل این مرز بندی است که در این خصوص اظهارات اخیر جان کری وزیرامور خارجه کاملاً از مسئله پرده بر می دارد: «اگر به سوریه پاسخ مناسب داده نشود، ایران جسور خواهد شد» و این جمله یعنی که هدف اصلی در بحث سوریه، بحث کنترل قدرت ایران است ولاغیر. ایران اینقدر قدرت یافته است که اسرائیل و آمریکا از درگیری مستقیم با او گریزان هستند، و تنها آنهم اگر بتوانند با یارانش درگیر می شوند، همین هدف را در جنگ های اخیر اسرائیل با غزه و لبنان هم می توان به وضوح دید که اسرائیل بعد از شکست های مفتضحانه از غزه و لبنان که به قول کارشناسان بین المللی، به شکست از ایران تعبیر شد، آمریکا را جلو انداخته است تا با سوریه درگیر شود تا شاید در جبهه ای دیگر بر ایران عزیز ظفر یابد.
در جنگهای اخیر، اسرائیل شروع کننده جنگ بود و آمریکا نقش حامی را ایفا می کرد و این بار خود آمریکا با تمام نیرویش وارد شده است که این ورود اگر با شکست همراه شود، برای آمریکا و اسرائیل شکستی بزرگ قلمداد خواهد شد. اوباما و دوستانش با تمام اعتبار خود به کری خوانی با اسد وارد شد، ولی هر چه گذشت، ناتو و کشورهایی که او را در جنگ افغانستان و عراق همراهی می کردند، پا پس کشیدند، به نحوی که این انشقاق در داخل آمریکا نیز از سوی مجلس آمریکا در حال وقوع است؛ و این تنها شدن آمریکا از آن زمان رخ داد که ایران حمایتش را از سوریه با وضوح اعلام کرد و واکنشش را به خارج از مرزهای سوریه (یعنی به اسرائیل) متوجه ساخت، اسرائیل در سالهای اخیر نشان داد که چقدر در برابر یاران ایران، آسیب پذیر است، چه رسد به ایستادن در برابر ایران.
اکنون با عقب کشیدن کشورهای همراه آمریکا، اوباما حمله ی محدود و در زمان نامعلوم را به عنوان تصمیم نهایی خود اعلام کرده است و مجلس آمریکا نیز تصمیم نهایی را به دو هفته ی دیگر موکول کرده است و اینها نشان می دهد که آمریکا در حال مزمزه کردن یک شکست تلخ است، آمریکا در شرایط فعلی اگر به سوریه حمله کند تنهاست و این تنهایی او را روز به روز خسته تر، بی اعتبارتر و متضررتر می کند و اگر به سوریه حمله نیز نکند، شکست خورده است و تنها کاری که آمریکا در این شرایط می تواند انجام دهد این است که تلخی این شکست را کمتر کند.
در حال حاضر 2 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 2 مهمان ها)