صفحه 9 از 14 نخستنخست 1234567891011121314 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از 81 به 90 از 134

موضوع: احتمال حمله آمریکا به سوریه

  1. #81
    کاربر کهنه کار golenarges آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2011
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    13,591
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض سناتورآمریکایی: اگرحمله نکنیم ایران به ما می‌گوید ببرکاغذی

    سناتورآمریکایی: اگرحمله نکنیم ایران به ما می‌گوید ببرکاغذی
    تبعات پیش‌بینی شده حمله احتمالی آمریکا به سوریه همچون کابوسی مقامات سیاسی و نظامی آمریکا را رها نمی‌کند و در این میان ایران محور اصلی استدلال موافقان جنگ در آمریکاست.
    رئیس‌جمهور، وزیر امور خارجه، وزیردفاع و سناتورهای آمریکا در اظهارات خود درباره حمله احتمالی به سوریه در روزهای گذشته بر این نکته پافشاری می‌کنند که عدم حمله به سوریه باعث تقویت جایگاه منطقه‌ای محور ایران-حزب‌الله خواهد شد و علاوه بر از بین رفتن اعتبار آمریکا، ایران ما را یک ببر کاغذی خواهد دانست.
    سایت خبری شبکه ای.‌بی.‌سی.‌نیوز آمریکا در گزارشی دراین‌باره نوشت: در موضوع اقدام نظامی دولت اوباما علیه سوریه ایران به یک محور بحث تبدیل شده است.
    ای.بی‌.سی نیوز در این گزارش آورده است: جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا روز سه‌شنبه در برابر اعضای کمیته روابط خارجی سنا ضمن درخواست برای حمایت آنها از حمله به سوریه گفت: ایران امیدوار است شما موضوع را نادیده بگیرید.
    بنابراین گزارش باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا نیز در سخنان خود که روز شنبه درباره تصمیمش برای اقدام در قبال سوریه در «رز گاردن» بیان کرد حتی یک بار هم به ایران اشاره نکرد؛ او فقط به طور غیرمستقیم به پیامی اشاره کرد که برای «دولت‌هایی که ساخت سلاح هسته‌ای را انتخاب می‌کنند» ارسال خواهد شد.
    در عین حال جان کری روز سه‌شنبه در سخنانش در برابر کمیته روابط خارجی چهار بار به ایران اشاره کرد و به دفعات اقدام آمریکا در قبال سوریه را به بازدارندگی در برابر آن چه تهدید هسته‌ای ایران می‌خواند، ربط داد.
    او گفت که یک حمله آمریکا علیه بشار اسد علامتی روشن را در خصوص جدیت مخالفت آمریکا با تسلیحات کشتار جمعی می‌فرستند.
    کری در پاسخ به این سوال که آیا امکان دارد دولت اوباما از این مجوز کنگره برای هدف گرفتن تسلیحات کشتار جمعی سوریه برای مقابله با تهدیدهایی در دیگر کشورها از جمله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند، به صراحت گفت: خیر.بنابراین گزارش تاثیرگذاری بر ایران به وضوح به یکی از اهداف مهم حامیان اقدام نظامی آمریکا در سوریه تبدیل شده است.
    چاک هاگل، وزیر دفاع آمریکا نیز در این جلسه گفت: خودداری ما از اقدام (در سوریه) اعتبار دیگر تعهدات امنیتی آمریکا از جمله تعهد رئیس‌جمهور به پیشگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را تحلیل می‌برد.
    به گفته abc، به نظر می‌رسد که دیگر اعضای کمیته در سنا از هر دو جناح نیز با نظر فوق موافق بودند.
    باربارا باکسر از ایالت کالیفرنیا نیز گفت اگر اقدامی نکنیم، «ایران ما را یک ببر کاغذی خواهد دانست».
    نیویورک تایمز نیز با ذکر مباحث مربوط به آنچه آنها به عنوان «تهاجم هوایی تنبیهی» علیه سوریه نامیده‌اند، یکی از اصلی‌ترین دلیل مدافعان پاسخ نظامی را «فرستادن پیام به یک کشور دیگر: ایران» دانسته است.
    اما این روزنامه، چنین پیامی را در تضاد با فعالیتی که در حال حاضر مقامات آمریکا برای بررسی گفتگو با رئیس‌جمهوری جدید ایران انجام می‌دهند، می‌داند.
    یک مقام کاخ‌سفید نیز به ای.بی‌.سی‌نیوز گفت که ایران در روزهای آینده به طور برجسته مورد اشاره اعضای کنگره قرار خواهد گرفت و افراد و کنفرانس‌ها متمرکز بر این موضوع خواهند شد که شکست در اقدام کردن، خطر جسور شدن اسد و متحدین کلیدی‌اش یعنی ایران و حزب‌الله را به دنبال خواهد داشت که خواهند دید نقض یک هنجار بین‌المللی هیچ پیامدی نخواهد داشت.وی افزود: هر کسی که از ایران و تلاش‌هایش در منطقه نگران است باید از این اقدام حمایت کند.
    در عین حال بنابر گزارش شبکه خبری الجزیره، در بخشی از پیش‌نویس قطعنامه‌ای که در کنگره در حمایت از اقدام علیه سوریه تهیه شده و روز چهارشنبه هفته آینده به رای گذاشته می‌شود آمده است که رئیس‌جمهور آمریکا باید در کمتر از 30 روز پس از اجرایی شدن این قطعنامه استراتژی آمریکا برای دستیابی به راه‌حل سیاسی از طریق مذاکره برای بحران سوریه از جمله بررسی جامع سیاست فعلی و برنامه‌ریزی شده دیپلماتیک، سیاسی، اقتصادی و نظامی آمریکا در قبال سوریه را به کمیته روابط خارجی سنا و مجلس نمایندگان ارائه دهد که این استراتژی از جمله باید شامل تلاش‌ها برای محدود کردن حمایت دولت ایران و دیگران از سوریه باشد.
    همچنین بنا بر گزارش روزنامه واشنگتن‌تایمز، سناتور رابرت منندز، رئیس‌ کمیته روابط خارجی سنا نیز روز سه‌شنبه مدعی شد که بسته به میزان درگیر شدن آمریکا در سوریه، امکان دارد ایران و حزب‌الله به اسرائیل (اراضی اشغالی) حمله کنند اما پیامدهای اقدام نکردن آمریکا دراین‌باره بسیار بیشتر خواهد بود.
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]


    {محتواي مخفي}

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    محل سکونت
    Advertising world
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

  3. #82
    کاربر کهنه کار golenarges آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2011
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    13,591
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    وزیر دفاع: سوریه تجهیزات لازم را برای دفاع از خود در اختیار دارد
    وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: سوریه تجهیزات لازم را برای دفاع از خود دارد و نیازی به ارسال سلاح به این کشور نیست.
    به گزارش فارس سردار دهقان دیروز در پایان جلسه هیئت دولت در پاسخ به سؤالی درباره این که اگر آمریکا به سوریه حمله کند این وزارتخانه تجهیزات خاصی را در اختیار سوریه قرار می‌دهد یا خیر، گفت: ارتش و ملت سوریه تجهیزات لازم برای دفاع از خود را در اختیار دارند.وی در ادامه و در پاسخ به سؤال دیگری درباره موضع کلی این وزارتخانه درباره حمله به سوریه گفت: حمله آمریکا به سوریه تبعات ناخوشایندی در منطقه دارد که به ضرر خود آن‌هاست و می‌تواند بحران را در سراسر منطقه گسترده کند.وی افزود: دلیل دیگری که می‌تواند از حمله آمریکا به سوریه جلوگیری کرده و آنها را با تردید جدی مواجه کند تجربیات ناخوشایند آنها در حمله به عراق و افغانستان است. دهقان در ادامه تصریح کرد: حمله آمریکا به سوریه تنها می‌تواند منطقه را با بحران بیشتری مواجه کند.
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]


    {محتواي مخفي}

  4. #83
    کاربر جدید
    تاریخ عضویت
    Aug 2013
    محل سکونت
    دامنه زاگرس
    نوشته ها
    31
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    1- تحولات منطقه این روزها تحت‌تاثیر حمله احتمالی آمریکا به سوریه قرار گرفته است. هفته گذشته ابتدا آمریکایی‌ها بر طبل جنگ کوبیدند و حتی رسانه‌های آمریکایی زمان آن را پنج‌شنبه - 29 آگوست - اعلام کردند ولی پس از آن بود که ولوم مارش جنگ کم و کم‌تر شد تا اینکه اوباما تصمیم‌گیری در خصوص حمله نظامی به سوریه را به کنگره واگذار کرد و بدین ترتیب تا تشکیل جلسه کنگره در نهم سپتامبر - 18 شهریور - موضوع پر هیاهوی حمله واشنگتن به سوریه به تعویق افتاد اما بازار تحلیل‌ها و گمانه‌ها پیرامون بحث یاد شده در صدر رسانه‌های داخلی و خارجی همچنان داغ است
    داریم به 20 شهریور نزدیک می شوم و بوی یازده سپتامبر دیگری به مشام می رسد

    (1990/9/11) جرج بوش پدر در کنگره امریکا :
    چیزی که مورد بحث است، فراتر از یک کشور کوچک است
    یک ایده بزرگ
    یک نظم نوین جهانی

    (2001/9/11) نیوریوک:
    حمله به برجهای دوقلو و زمینه سازی نظم نوین جهانی

    (2013/9/11)
    ............
    امام علی (علیه السلام):
    زمانیکه که فساد ، زمانه و اهل آن را بگیرد هر که [بدون دلیل]به دیگری گمان نیک بَرَد فریب خورده است

    مستدرک الوسائل-ج9ص146

    ***
    گفتا من از تو ترک گناه خواهم

  5. #84
    حرفه ای اشاره آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2012
    محل سکونت
    بهشت
    نوشته ها
    739
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]


    رئیس جمهوری آمریکا در نشست خبری خود در حاشیه نشست گروه بیست در سن پترزبورگ با تکرار ادعای استفاده دولت سوریه از تسلیحات شیمیایی تصریح کرد، اقدام نظامی واشنگتن علیه سوریه، محدود اما موثر خواهد بود.

    به گزارش سرویس وب گردی پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبربه نقل از الجزیره، "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس خبری خود در حاشیه نشست گروه بیست در سن پترزبورگ، افزود: به سراسر دنیا سفر خواهم کرد و در دیدارهای خود با مقامات کشورهای مختلف مذاکراتی برای جلب حمایت از اقدام نظامی علیه سوریه انجام خواهم داد.

    اوباما در پاسخ به سوالی به درباره جنگ سوریه تاکید که آمریکا تمایل به وارد شدن در یک جنگ طولانی با سوریه ندارد.

    وی درباره دیدار خود با "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه در حاشیه نشست گروه بیست گفت: مذاکرات صریح و سازنده‌ای با او داشتم.

    اوباما تصریح کرد،بیشتر مقامات آمریکا معتقدند بشار اسد از سلاح شیمیایی استفاده کرده است در حالی که پوتین این موضوع را قبول ندارد.

    وی همچنین درباره جلب حمایت کنگره آمریکا برای حمله علیه مواضع سوریه تصریح کرد، ما برای همه سناتورها برنامه‌ خود را برای حمله مشخص خواهیم کرد و درپی حمایت همه آنان هستیم.

    رئیس جمهوری آمریکا همچنین مدعی شد از آنجایی که شورای امنیت سازمان ملل درباره جنگ علیه سوریه به بن بست رسیده است، کشورها باید بدون تائید این شورا اقدام لازم را انجام دهند.

    اوباما از پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا بدون تصویب کنگره دستور حمله به سوریه را صادر خواهید کرد نیز طفره رفت.
    وی همچنین از اعلام آمادگی فرانسه برای حمایت نظامی در جنگ احتمالی علیه سوریه استقبال کرد.
    بخوان قران بی شیرازه ایات عجیبت را....


    أَمْ حَسِبْتَ أَنَّ أَصْحابَ الْكَهْفِ وَ الرَّقيمِ كانُوا مِنْ آياتِنا عَجَباً.....

  6. #85
    کاربر کهنه کار golenarges آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2011
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    13,591
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض حمله نظامی با کدام مجوز؟!

    حقوق بین‌الملل به دلیل ویژگی ساختاری‌اش، نظامی افقی است. این نظام برخلاف حقوق داخلی که واجد وصف تبعیت است، مبتنی بر مشارکت و همکاری است. این واقعیت به معنای فقدان سلسله مراتب در قواعد حقوقی بین‌المللی نیست.
    حقوق بین‌الملل نیز مانند هر نظام حقوقی متضمن قواعدی برتر، آمره، عام و غیرقابل تخطی است. لزوم پایبندی اعضاء جامعه بین‌المللی به این قواعد مرتبط با نظم عمومی که همه کشورها در رعایت آن ذینفع می‌باشند، امری مسلم است.
    اکنون در قضیه حمله احتمالی آمریکا و متحدانش به سوریه بحث بر سر این نیست که آیا کاربرد سلاح‌های شیمیایی در حقوق بین‌الملل مشروع است یا خیر، که پاسخ یقینا منفی می‌باشد. همچنین با وجود شواهد فراوانی که بکارگیری سلاح شیمیایی از سوی تروریست‌ها را اثبات می‌کند، در این نوشته بحث بر سر این نیست که آیا سلاح های شیمیایی به کار رفته در حومه دمشق توسط نیروهای دولتی و یا توسط گروه‌های مسلح معارض بوده است. بلکه در این جا بحث بر سر این مطلب است که حتی اگر مسلم باشد که دولت سوریه اقدام به استفاده از این سلاح‌ها کرده باشد، آیا آمریکا و متحدانش از نظر حقوقی می‌توانند علیه دولت سوریه اقدام نظامی به عمل آورند؟
    به موجب مواد منشور و از جمله ماده 1، رعایت حقوق اساسی بشر و احترام به کرامت وی و رفتار انسانی با افراد بشر یکی از اهداف مهم منشور می‌باشد. ماده 2 بلافاصله بیان می‌کند که «سازمان و اعضای آن در تعقیب اهداف مذکور در ماده 1 بر طبق اصول زیر عمل خواهند کرد...» این اصول در هفت‌بند تحت عنوان ماده 2 قرار گرفته‌اند. در این ماده به صراحت از اصولی نام برده شده است که برای رسیدن به آن اهداف باید به دقت مورد رعایت کشورها و خود سازمان ملل قرار گیرد. در واقع به موجب حقوق منشور و به طور مشخص مواد 1 و 2، کشورها از یک سو متعهد به پیگیری اهدافی از جمله رعایت هر چه بیشتر حقوق و کرامت انسانی ( و در خصوص بحث ما عدم به کارگیری سلاح‌های شیمیایی) می‌باشند و از سوی دیگر متعهد به رعایت برخی اصول برای رسیدن به این اهداف هستند. یعنی اعضاء ملل متحد و سازمان نمی‌توانند برای رسیدن به اهداف هر چند والای مقرر در ماده 1، اصول مقرر در ماده 2 را نقض نمایند. به عبارت روشن‌تر فرض مسلم نقض ماده 1 توسط دولت سوریه و استفاده ارتش این کشور از سلاح‌های شیمیایی هیچ موجبی برای نقض ماده 2 توسط آمریکا و یا سایر کشورها فراهم نمی‌کند. این مقاله بر آن است تا حمله احتمالی آمریکا و متحدانش به سوریه را صرفا براساس اصول مرتبط مندرج در بندهای ماده 2 منشور مورد ارزیابی قرار دهد.
    الف) ماده (1) 2 می‌گوید: «سازمان بر مبنای اصل تساوی حاکمیت کلیه اعضای آن قرار دارد».
    نتیجه منطقی اصل برابری حقوقی کشورها در وهله اول آن است که هیچ کشوری بر کشور دیگر چه از حیث قضایی و چه از حیث اجرایی برتری ندارد و لذا یک کشور نمی‌تواند قاضی و مجری پرونده کشور دیگر باشد، حکم صادر نماید و سپس اقدام به اجرای حکم صادره نماید. تعبیر دیگر این سخن در قالب این اصل کلی حقوقی متجلی گردیده که هیچ کس نمی‌تواند قاضی پرونده خود باشد. با توجه به حقوق منشور، آمریکا به عنوان عضو دائم شورای امنیت خارج از چهارچوب حقوق و تکالیف مقرر در فصل هفتم منشور، هیچ سمت قضایی و یا اجرایی در حقوق بین‌الملل ندارد. هر کشوری از جمله آمریکا به عنوان یکی از اعضاء جامعه بین‌المللی و در قالب مفهوم مشارکت و همکاری و تعامل با سایر اعضاء جامعه، در ایجاد قواعد حقوقی حتما دارای نقش می‌باشد، اما این امر به هیچ وجه به معنای وجود حق قضاوت و یا تضمین و اجرای قواعد حقوقی برای آنها نخواهد بود. آمریکا یک طرف ادعا و اختلاف علیه سوریه است و لذا این کشور نمی‌تواند خود حکم صادر نماید و خود آن را اجرا نماید.
    ب) ماده (2)2 می‌گوید: «کلیه اعضاء به منظور تضمین حقوق و مزایای ناشی از عضویت، تعهداتی را که به موجب این منشور بر عهده گرفته‌اند با حسن نیت انجام خواهند داد».
    حسن‌نیت عبارت از احساس وفاداری به قواعد حقوقی است. کشورها نه تنها قواعد حقوقی را باید با حسن‌نیت به مرحله اجرا درآورند، بلکه اگر قاعده‌ای را نیز نقض می‌کنند به طریق اولی باید با حسن‌نیت همراه باشد. یعنی حتی اگر قاعده‌ای نقض می‌شود، نباید با تعمد، بلکه باید با احساس وفاداری به قاعده و سهوا نقض شده باشد.
    حسن‌نیت اگر چه در بدو امر یک مفهوم اخلاقی است، اما این مفهوم در حقوق نیز وارد شده و کارآیی خاص خود را دارد. بند 2 ماده 2 از حسن‌نیت صرف‌نظر از یک قاعده اخلاقی، به عنوان یک قاعده حقوقی سخن می‌گوید و اساسا همین که در یک قرارداد (معاهده تاسیس سازمان ملل) گنجانده شده، یک قاعده حقوقی تلقی می‌شود. هدف از تبدیل حسن‌نیت از قاعده اخلاقی به قاعده حقوقی در منشور به عنوان یک معاهده بین‌المللی، تأمین امنیت و اعتماد در روابط معاهداتی میان کشورها است. با توجه به عملکرد دولت آمریکا و متحدانش در قبال موارد مشابه از جمله استفاده دولت سابق عراق از سلاح‌های شیمیایی علیه ایران و مردم عراق، و عدم موضع‌گیری مناسب و حتی تداوم کمک‌های مالی و تسلیحاتی به این کشور در جریان جنگ عراق علیه ایران، تردیدی باقی نمی‌گذارد که این دولت در برخورد با سوریه، فاقد حسن‌نیت است. چرا که استفاده از سلاح‌های شیمیایی توسط هر کشور یا گروهی و تحت هر عنوانی و علیه هر کسی ممنوع می‌باشد و هیچ قاعده حقوقی، گزینش قربانی و برخورد متفاوت با به کار گیرندگان سلاح‌های شیمیایی را مقرر نمی‌کند.
    ج) ماده (3) 2 می‌گوید: «کلیه اعضاء اختلافات بین‌المللی خود را به وسایل مسالمت‌آمیز به طریقی که صلح و امنیت بین‌المللی و عدالت به خطر نیفتد، تصفیه خواهند کرد».
    اگرچه آمریکا تمامی شواهد و اسناد حاکی از به کارگیری سلاح شیمیایی از سوی تروریست‌های تحت حمایت خود را نادیده گرفته است ولی ادعای بی‌پایه و اساسی که درباره استفاده دولت سوریه از سلاح شیمیایی مطرح می‌کند نیز نمی‌تواند مجوز حمله نظامی به این کشور را در پی داشته باشد چرا که علاوه بر مغایرت این اقدام احتمالی با مواد یاد شده منشور ملل متحد در بندهای پیشین، مطابق ماده فوق‌الذکر؛ اولاً؛ اختلافات بین‌المللی باید از طریق مسالمت‌آمیز حل و فصل شود که حمله نظامی از جمله آن نیست ثانیاً؛ اقدامات باید به گونه‌ای باشد که صلح و امنیت بین‌المللی را به مخاطره نیندازد و از آنجا که در صورت حمله آمریکا به سوریه کشورهای دیگر نیز به نفع طرفهای درگیر وارد مخاصمه خواهند شد، شرط دوم یعنی پرهیز از به مخاطره افتادن صلح و امنیت بین‌المللی هم تحقق نیافته و نقض خواهد شد.
    د) ماده (4) 2 می‌گوید: «کلیه اعضاء در روابط بین‌المللی خود از تهدید به زور یا استفاده از آن علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی هر کشوری، یا از هر روش دیگر که با مقاصد ملل متحد مباینت داشته باشد خودداری خواهند کرد».
    توجه به این نکته حائز اهمیت است که آمریکا در این مرحله نه از جانب شورای امنیت، بلکه از جانب خود تصمیم به توسل به زور گرفته است. با توجه به صراحت بند فوق، آمریکا حتی اگر عملا نیز هیچ اقدام نظامی به عمل نیاورد، باز هم تعهدات منشوری خود را نقض کرده است زیرا نه تنها توسل به زور بلکه حتی تهدید به توسل به زور نیز ممنوع می‌باشد.
    ه) ماده (5) 2 می‌گوید: «کلیه اعضاء در هر اقدامی که سازمان بر طبق این منشور به عمل می‌آورد با سازمان همه‌گونه مساعدت خواهند کرد».
    در حالی که بازرسان سازمان ملل در قضیه مورد مناقشه هنوز مشغول بازرسی و تهیه گزارش هستند، به موجب این بند همه کشورها از جمله آمریکا مکلف‌اند تا در تحقق این وظیفه کارکنان سازمان ملل همه کمک‌های لازم را ارائه دهند. البته عدم پایبندی آمریکا به این تعهد سازمانی بی‌سابقه نیست. آمریکا در قضیه کارکنان دیپلماتیک و کنسولی آمریکا در تهران نیز در حالی که دیوان بین‌‌المللی دادگستری به عنوان رکن قضایی این سازمان مشغول رسیدگی به پرونده مربوط بود، خارج از پایبندی‌های حقوقی و به طور یک‌جانبه و پیش از صدور حکم، اقدام به عملیات نظامی علیه ایران نمود. دیوان در آن قضیه به صراحت اعلام داشت که «اقدام به چنین عملیاتی با هر انگیزه که باشد، به مفهوم بی‌احترامی به روند قضایی در روابط بین‌الملل است».
    و) ماده (7) 2 می‌گوید: «هیچ یک از مقررات مندرج در این منشور، ملل متحد را مجاز نمی‌دارد در اموری که اساسا در قلمرو صلاحیت داخلی کشورها قرار دارد دخالت نماید و... لیکن این اصل به اعمال اقدامات قهری پیش‌بینی شده در فصل هفتم لطمه وارد نخواهد آورد.»
    این بند با احاله به فصل هفتم منشور، متضمن موارد مشروع توسل به زور است. کشورها تنها در دو مورد، یعنی یا به موجب تصمیم شورای امنیت و یا در قالب دفاع از خود می‌توانند علیه یکدیگر به زور نظامی متوسل شوند. این دو مورد در موارد 39 الی 51 و تحت عنوان فصل هفتم نسبتا به تفصیل در منشور ملل متحد بیان شده است که مجال بحث آن در این مقاله نیست. اما باید اجمالا توجه داشت که حمله احتمالی آمریکا نه به موجب قطعنامه شورای امنیت و نه در قالب دفاع از خود مطرح می‌باشد. از یک سو آمریکا و متحدانش به دلیل مخالفت روسیه و چین نتوانستند مجوز حمله به سوریه را دریافت نمایند و از سوی دیگر این کشورها نیز هیچ‌گاه ادعا نکرده‌‌اند که در حملات شیمیایی نسبت داده شده به دولت سوریه در مقام دفاع از خود قصد اقدام نظامی علیه سوریه را دارند.
    دکتر حمید نظری
    استادیار حقوق بین‌الملل دانشگاه تهران
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]


    {محتواي مخفي}

  7. #86
    کاربر کهنه کار golenarges آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2011
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    13,591
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض زهر چشمی که هلاکت 70 تروریست از آمریکا گرفت

    یک روزنامه آمریکایی هشدار داد در صورت حمله نظامی به سوریه، مراکز وابسته به آمریکا در سراسر عراق مورد تهاجم قرار خواهند گرفت.
    روزنامه وال استریت ژورنال پیش‌بینی کرد گروه‌های شبه نظامی عراقی به مراکز وابسته به آمریکا در عراق و از جمله سفارت این کشور حمله کنند. این روزنامه مدعی شد پیامی از سوی سپاه پاسداران ایران به گروه‌های شبه‌نظامی عراقی ارسال شده مبنی بر اینکه در صورت حمله آمریکا به سوریه به مواضع آمریکا در بغداد و مناطق دیگر حمله می‌کنند.
    این روزنامه می‌نویسد: در این پیام به گروه‌های شبه‌نظامی عراق گفته می‌شود، آماده باشند تا در صورت حمله آمریکا به سوریه با قدرت واکنش نشان دهند.
    وزارت امور خارجه آمریکا با اشاره به اوضاع جاری امنیتی به شهروندان آمریکایی هشدار داده که سفر به عراق همچنان برای آنها «خطرناک» است.
    به نوشته وال استریت‌ژورنال مقام‌های پنتاگون و سازمان سیا از اظهارنظر درباره پیغام ارسال شده به گروه های شبه‌نظامی عراقی خودداری کرده‌اند.
    گروه‌های شبه‌نظامی عراقی اخیراً با حمله به پادگان نظامی اشرف در شمال بغداد بالغ بر 70 تروریست عضو گروهک منافقین را به هلاکت رساندند و احتمالاً همین امر از نظامیان و دیپلمات‌های آمریکایی زهر چشم گرفته است.
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]


    {محتواي مخفي}

  8. #87
    کاربر کهنه کار golenarges آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2011
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    13,591
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    نیویورک تایمز: اوباما به مخمصه افتاده چه حمله کند و چه عقب بنشیند
    «باراک اوباما خوب درک می‌کند که هرگونه مداخله‌ای در سوریه به منزله افتادن در سرازیری جنگی پرهزینه است که مطابق خواست و تمایل مردم آمریکا نیست و از آن حمایت نخواهند کرد.»
    روزنامه نیویورک‌تایمز به رغم انتشار این ارزیابی نوشت: تعلل اوباما در حمله به سوریه، نشانه دودلی و تردید در انظار جهانی قلمداد شده و به تقویت چنین تصوری کمک می‌کند که آمریکا به دلیل مشکلات اقتصادی و چالشی که در عراق با آن دست و پنجه نرم می‌کند، دیگر تمایلی به ایفای نقش رهبری جهان ندارد. این موضوع دشمنان آمریکا را جسورتر و دوستانش را ناامید خواهد کرد. واشنگتن به زودی خود را در مقابل ایران و کره‌شمالی یا چین و روسیه که از قدرت وتوی خود در شورای امنیت برای جلوگیری از صدور مجوز سازمان ملل برای مداخله در سوریه استفاده‌ کرده‌اند، یکه و تنها خواهد یافت.
    نیویورک تایمز نوشت: هر چند شهروندان آمریکایی از جنگ خسته شده‌اند اما درس عبرتی که می‌توان از سوریه گرفت این است که عقب‌نشینی واشنگتن از مسئولیت‌هایش در مقابل مسائل جهانی، فقط مشکلات بزرگتری ایجاد خواهد کرد که در نهایت هزینه‌ها و احتمال مداخله واشنگتن را افزایش خواهد داد. اوباما اکنون در تنگنا افتاده است.
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]


    {محتواي مخفي}

  9. #88
    کاربر کهنه کار golenarges آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2011
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    13,591
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض روایت ایرانی از زن‌های بسیجی سوریه

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] جعفری، مستندساز ایرانی ۲۲ روز در سوریه بوده است و یک مستند ۴۵ دقیقه‌ای به نام «شیدایی» تولید کرده است. «شیدایی» روایتی از زنان سوری است که شبیه به نیروهای بسیج در ایران، از وطنشان دفاع کردند.
    به گزارش فرهنگ نیوز ، امیرسبحان جعفری سعادتمند مستندساز از تولید مستندی درباره سوریه با نام احتمالی «شیدایی» خبر داد و گفت: پیش از این مستندی ۳۵ دقیقه‌ای از راش‌هایی که از سوریه گرفته بودیم برای شبکه آیات سوریه تولید کردیم. به دلیل عجله‌ ما در تدوین تنها از ۱۰ درصد راش‌های موجود برای تولید این مستند استفاده شد.
    وی در خصوص تولید مستند «شیدایی» افزود: به مدت ۲۲ روز در سوریه در دمشق، حمس و لازقیه بودیم. من به عنوان کارگردان و تصویربردار اول در این پروژه حضور داشتم. علی فیض آبادی تصویربردار دوربین دوم، علی فاطمی مدیر تولید و مرتضی شعبانی تهیه‌کننده این مجموعه هستند. مستند «شیدایی» در یک قسمت ۴۵ دقیقه‌ای برای مرکز مستند حقیقت در حال تولید است.
    این مستندساز با تاکید بر اینکه این مستند به نیروهای دفاع وطنی یا لجان الشعبی می‌پردازد گفت: لجان الشعبی نیروهایی هستند که مثل بسیجی‌های کشور ما از سرزمین خود دفاع می‌کنند. من در این مستند بیشتر به دخترها و زن‌هایی که در این نیروها مشغول به فعالیت هستند پرداخته‌ام. در سوریه زن‌هایی هستند که حتی با اینکه ازدواج کرده‌اند، قسمتی از زندگی خود را وقف کرده و اسلحه به دست گرفته و مبارزه می‌کنند.
    جعفری اضافه کرد: در مستند «شیدایی» ما تصاویر از زنان خانه دار، دانشجو و مادرهای شهید ضبط کردیم. برای ساخت این مستند لوکیشن‌های متفاوتی از جمله حرم حضرت رقیه(س) و حرم حضرت زینب(س) داشتیم.
    وی در مورد وضعیت زندگی مردم سوریه در زمان آشوب‌های داخلی این کشور خاطرنشان کرد: مردم سوریه به یک بیداری انقلابی رسیدند. در سوریه از دختر بچه‌ها گرفته تا زنان بزرگسال تحلیل سیاسی از کشور خود دارند. همه آدمهایی که در سوریه با آنها صحبت کردم کشور خود را دوست دارند و از معارضین بیزار هستند. مشکلات در سوریه زیاد است اما مردم با خونسردی زندگی می‌کنند. مردم بغضی از معارضین در گلو دارند و با این بغض زندگی می‌گذرانند.
    کارگردان مستند «شیدایی» ضمن اشاره به حضور رسانه‌های غربی در سوریه گفت: در زمانی که من در سوریه بودم تنها یک گروه مستندساز از جبهه مقاومت در این کشور بود. این در حالی بود که شنیدم در همان زمان ۲۵ گروه از سراسر دنیا به سوریه آمده‌اند تا برای معارضین مستند بسازند و گزارش تهیه‌کنند.
    جعفری در پایان تصریح کرد: همه مردم سوریه از کوچک و بزرگ بشار را دوست دارند و با علاقه‌ای فراوان که من نامش را شیدایی می‌گذارم از وطن خود دفاع می‌کنند.
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]


    {محتواي مخفي}

  10. #89
    مدیر انجمن جنگ نرم و پزشکی منتقمُ الزهراء آواتار ها
    تاریخ عضویت
    May 2013
    محل سکونت
    خـراب آبـاد
    نوشته ها
    8,630
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    عشق عاشق را به بیماری می کشاند، بیمار زرد روی است و خواب و خور ندارد و از درد می نالد و می گرید.
    سلامت دنیا بیماری است و بیماری اش شفا و سلامت، چراکه بنیان دنیا در عادات است و سلامت حقیقی، هرچه هست در ترک عادات است و عتق از ملکات ...

    (التماس دعا)


  11. #90
    کاربر کهنه کار golenarges آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2011
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    13,591
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض ضربه در قدسایا، شکست در القصیر

    اختصاصی فارس/
    گزارش عملیات هوایی رژیم صهیونیستی ضد سوریه / ضربه در قدسایا، شکست در القصیر
    چنین به نظر می رسد با مسلح شدن سوریه به دو سیستم موشکی فوق پیشرفته S-300 و Yakhunt دیگر رژیم عبری نتواند همچون گذشته به آسمان سوریه تعرض کند.



    *مقدمه
    بنیامین نتانیاهو نخست وزیر تل آویو با جلو انداختن سفر خود به روسیه کوشید تا ده روز زودتر در مقابل ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در منطقه سوچی دریای سیاه بنشیند تا تکلیف سوریه را روشن کند ، اما وقتی با برخورد سرد پوتین مواجه شد و در مذاکرات، پوتین آب پاکی را روی دستش ریخت، تازه دانست که تل آویو چقدر در محاسبات راهبردی خود دچار اشتباه شده است. دفاع محکم پوتین از سوریه و اصرارش بر تحویل سیستم فوق پیشرفته موشکی s-300 و موشک های کروز دریایی Yakhunt به سوریه، نتانیاهو را با شکست راهی تل آویو کرد.
    نتانیاهو چنین می پنداشت که پس از تهاجم هوایی به سوریه و به رخ کشیدن قدرت نظامی تل آویو در ضربه زدن به دشمنانش و با به همراه بردن تیم امنیتی خود و ارائه طیفی از پیشنهادهای چرب سیاسی و اقتصادی می تواند پوتین را بفریبد و یا هم چون اوباما تحت فشار قرار دهد، غافل از آنکه نه پیشنهادهای او توان برابری با موقعیت سوریه را نداشت و نه رژیم صهیونیستی در روسیه هم چون آمریکا لابی صهیونیستی توانمندی در اختیار دارد تا مانند اوباما بتواند پوتین را تحت فشار قرار دهد. لذا رفتار سرد و خشک توأم با تهدید و خشونت پوتین بازنده بازی را روشن کرد.
    چنین به نظر می رسد که با مسلح شدن سوریه به دو سیستم موشکی فوق پیشرفته s-300 و Yakhunt دیگر رژیم عبری نتواند هم چون گذشته به آسمان سوریه تعرض کند. این را مختصات فنی این دو سیستم به ما می گویند. سیستم s-300 توانایی رصد 100 هدف را همزمان با برد دقیق 120کیلومتر و با شلیک هر موشک در 3 ثانیه داراست و این یعنی توان رهگیری جنگنده های اسرائیلی از هنگام پرواز از پایگاههای این رژیم. سیستم Yakhunt نیز توان رهگیری و هدف قرار دادن هر گونه هدف دریایی را در 300 کیلومتری سواحل سوریه در اختیار بشار قرار می دهد. با چنین تجهیزاتی ، توازن استراتژیک میان سوریه و رژیم صهیونیستی به سود سوریه متمایل شده و تل آویو دیگر تهاجم هوایی از نوع عملیات علیه قدسایا را دیگر در خواب هم نخواهد دید.
    پرواضح است که برنده اصلی بحران سوریه در منطقه ، رژیم صهیونیستی خواهد بود چه اینکه سوریه تنها کشور همسایه فلسطین اشغالی است که از یکسو هنوز بر خط مقاومت و مقابله با رژیم صهیونیستی پای می فشرد و از دیگر سو ، توازن استراتژیک میان خود و این رژیم را تاکنون حفظ کرده، به نحوی که این رژیم ارتش سوریه را مهم ترین و بزرگترین تهدید نظامی در کنار مرزهای خود می بیند. تهدید که می بایست به نحوی حل شود و البته بحران سوریه فرصت مناسب برای حل این بحران را برای رژیم صهیونیستی فراهم آورد. از منظر اندیشکده های Think Tank این رژیم بحران سوریه اگر به سقوط اسد منجر نشود حداقل می تواند ارتش قوی سوریه را فرسوده و ضعیف سازد و از دایره تهدیدات جدی و بالفعل این رژیم خارج کند.
    ضربت هوایی در نیمه شب جمعه 13 اردیبهشت/ 3می دومین حمله از این نوع پس از تهاجم هوایی به منطقه و مرکز تحقیقات نظامی "الجمرایا" درژانویه 2013 در شرق دمشق بود. رژیم صهیونیستی مدعی بود که در این تهاجم، محموله نظامی موشک های پیشرفته SA-17 به مقصد حزب الله لبنان را هدف قرار داده است. این بار اما هدف، منطقه نظامی قدسایا در شمال غربی دمشق بود. تحلیل گران بر این نظرندکه تل آویو توانسته بود با بکارگیری شبکه اطلاعاتی موساد در دمشق و نیز همکاری معارضین سوری ، اطلاعات موثقی از این منطقه بدست آورد. اطلاعاتی که از ذخیره سازی موشک های فاتح-110 تولید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این منطقه و به منظور تحویل به حزب الله لبنان حکایت داشت. این رژیم مدعی است که این منطقه، انبارهای ذخیره سازی موشک های ایران بوده است.
    بخش تحقیقات AMAN ( سرویس اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی) به ریاست سرتیپ "ایتای بارون"، در برآورد و گزارشی اطلاعاتی به رئیس AMAN، سرلشکر " آویو کوخاوی" چنین عنوان می کند ( لازم به توضیح است که بخش تحقیقات مهم ترین بخش سرویس اطلاعاتی AMAN می باشد) ؛ " هواپیماهای ایلیوشین و آنتونوف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پوشش شرکت های ماهان ایر، کیش ایر و یاس ایر، محموله های موشکی فاتح-110 را در فرودگاه نظامی " المزه" یا پایگاه باربری تیپ 29 ارتش سوریه در مجاورت فرودگاه بین المللی دمشق به انبارهای فرودگاه بصورت موقت منتقل می نمایند تا بعد از آن به انبارهای دائمی نظیر " التل" و " الصبوره" متعلق به ستاد تدارکات ارتش سوریه وستاد صنایع نظامی در " الهامه" روبروی مرکز تحقیقات علمی در جمرایا منتقل شوند." بخشی از این گزارش توسط رونن سولومون کارشناس اطلاعاتی سایت" اسرائیل امروز" ישראל היום در تاریخ 17/2/1392 منتشر شد. سرتیپ ایتای در پایان این گزارش به عنوان نظر کارشناسی به ریاست سرویس اطلاعات نظامی، آویو کوخاوی نوشت: " پیشنهاد می شود هر چه زودتر این مراکز بمباران و نابود شوند." کوخاوی هم این ملاحظه را برای سپهبد "بنی گانتز" رئیس ستاد کل ارسال کرد تا عملیاتی شود.


    سرتیپ "ایتای بارون" رئیس بخش تحقیقات AMAN

    برآوردهای این رژیم حاکی از این است که ج ا ایران استراتژی ایجاد " حلقه موشکی" بر گرد این رژیم را پی گیری می نماید.چنانچه سرتیپ احتیاط ارتش رژیم صهیونیستی " الیعازار ماروم" در سایت " اسرائیل امروز" ישראל היום به تاریخ 16/2/92 چنین می نویسد:" ایران و سپاه پاسداران انقلاب ایران در تلاشی خستگی ناپذیر برای مجهز کردن گروههای تروریستی با تأکید بر حزب الله و حماس و ایجاد حلقه موشکی و تروریستی در اطراف اسرائیل است. در ایران سازمانها و نهادها و گروههایی وجود دارند که تلاش آنها ضربه زدن به اسرائیل است." از نظر استراتژیست های اسرائیلی برای شکستن این حصار موشکی مناسب ترین روش، حمله به خود استراتژی است. پس باید منبع تغذیه کننده این استراتژی را زد و کدام منبع مهم تر از منطقه قدسایا. در قدسایا البته ستاد "فرماندهی نیروهای ویژه" ارتش سوریه نیز قرار داشت.
    *حمله به قدسایا؛ عملیات
    یکی از نکات مهم اما در حمله به قدسایا، اجزاء طرح کلی این ضربه هوایی Air strick است. حمله ای که این رژیم تاکنون رسماً از پذیرش مسئولیت آن استنکاف کرده است. تحلیل و بررسی های اطلاعات موجود از این طرح عملیاتی این چنین رونمایی می کنند.


    جان برنان
    هماهنگی ها کمی بیش از دو هفته پیش از حمله به قدسایا انجام شد.روزنامه الاخبار لبنان در20 آوریل 2013 / 31 فروردین 1392 در خبری از نشست محرمانه با حضور سران سرویس های اطلاعاتی 4 کشور آمریکا، رژیم صهیونیستی، ترکیه و اردن در عمان پایتخت اردن پرده برداشت. "تامیر پاردو" رئیس موساد طرح حمله را به نشست آورد و "جان برنان" رئیس CIA ، آنان را در جریان اطلاع و پشتیبانی آمریکا قرارداد. می ماند " هاکان فیدان " رئیس MIT ترکیه و"فیصل الشبوکی" رئیس مخابرات اردن. هاکان و الشبوکی هم قول هرگونه همکاری و هماهنگی های لازم را اعلام نمود. پاردو استفاده از آسمان اردن را برای زدن ضربت هوایی ضروری اعلام کرد که الشبوکی سریعاً موافت نمود. قرار شد جنگنده های این رژیم برای زدن تأسیسات قدسایا از آسمان اردن استفاده کنند درست همانند عملیات اوپرا در سال 1981 بر علیه رآکتور اتمی اوزیراک عراق و حمله به تأسیسات اتمی سوریه در 2007 که از آسمان اردن استفاده شد آنهم با هماهنگی کامل اردن.



    هاکان فیدان
    چند روز بعد، پاردو به عنوان رئیس جامعه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی برای انجام آخرین هماهنگی ها به ترکیه، اردن و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس سفر کرد. او در سفر به آنکارا با فرمانده اسکادران نیروی هوایی رژیم صهیونیستی مستقر در ترکیه نیز دیدار کرد. شبکه المنار در28 آوریل/ 8 اردیبهشت این خبر را اعلام نمود.


    فیصل الشبوکی
    حالا همه چیز از نظر اسرائیلی ها برای زدن ضربت هوایی مهیا شده بود. طرح عملیاتی توسط معاونت عملیا ت ستاد نیروی هوایی رژیم صهیونیستی آماده شد و توسط مدیریت عملیات ستاد کل تأئید شد. پیش از عملیات، طی یک حرکت حساب شده رسانه ای و عملیات روانی، شبکه رسانه های ماهواره ای و خبری منطقه ای و بین المللی حامی این رژیم و وابسته به نظام سلطه جهانی ، موجی رسانه ای درباره تهاجم نظامی هوایی این رژیم بر علیه سوریه را در صدر اخبار و تحلیل های خود گنجاندند و خبر حمله قریب الوقوع اسرائیل به سوریه را پوشش می دادند که نشان از هماهنگی های لازم برای تهاجم و در جریان نهادن دولت های مرتبط بود که البته سکوت پس از تهاجم آنها در قبال این تهاجم موید این هماهنگی بود.


    تامیر پاردو
    برای انجام عملیات ، پایگاه هوایی "هتصاریم" به فرماندهی سرتیپ "صدفی گاتمن " در نظر گرفته شد. این پایگاه از جمله 12 پایگاه هوایی نظامی اصلی رژیم صهیونیستی از میان 47 فرودگاه نظامی ، منطقه هوایی و پایگاه هوایی این رژیم در تمام 20000کیلومتر مربع مساحت فلسطین اشغالی است . پایگاه نیروی هوایی اسرائیل هتصاریم Hatzerim (בסיס חיל - האוויר חצרים ، Hail HaAvir Hatzerim Bsis ) در صحرای نقب در حومه غربی شهر بئرالسبع ، در نزدیکی کیبوتسHatzerim و در مختصات جغرافیایی 34 درجه شرقی و 39 دقیقه شرقی و 31 درجه و 14 دقیقه شمالی قرار دارد . این پایگاه در اوایل 1960 ساخته شده و در 3 اکتبر سال 1966 عملیاتی اعلام شد.
    این پایگاه در زمان جنگ شش روزه در ژوئن 1967 و نیز جنگ رمضان 1973 بر علیه مصر و سوریه نقش فعالی داشت. "ایتان بن الیاهو" ( فرمانده ایرانی تبار اسبق IAF از 1996 تا 2000) و "الیعزر شکدی" ( فرمانده نیروی هوایی در جنگ 33 روزه) فرماندهان اسبق نیروی هوایی این رژیم، از خلبانان این پایگاه هوایی بوده اند. از میان سوابق عملیاتی این پایگاه می توان از حمله به نیروگاه اتمی اوزیراک عراق در 7 ژوئن سال 1981 ( عملیات اوپرا) ، تهاجم علیه تأسیسات اتمی سوریه در 6 سپتامبر 2007، حمله به کارخانه تولید دارو در نزدیکی خارطوم در سال گذشته و حمله به "الجمرایا" اشاره کرد. این همان پایگاهی است که رژیم صهیونیستی در تبلیغات ضد ایرانی خود به عنوان پایگاه اصلی برای بمباران تأسیسات اتمی تهران مطرح می نماید.
    انجام بمباران به F-16 های اسکادران 107 " شوالیه های دم نارنجی" (טייסת אבירי הזנב הכתום) و پشتیبانی هوایی بر عهده اسکادران 69 " پتک" (טייסת הפטישים) متشکل از F-15I دورپرواز موسوم به " رعد" ראם این پایگاه گذارده شد. بدین منظور یک دسته 8 فروندی F-16از اسکاردان 107 به همراه یک دسته پروازی 6 فروندی F-15I از اسکادران 69 این پایگاه انتخاب شد که یک اسکادران 14 فروندی را شکل می دادند.
    اسکادران مزبور پس از پرواز از پایگاه هوایی Hatzerim در 9 کیلومتری در غرب شهر "بئر السبع" در جنوب فلسطین اشغالی، با گردش به سمت شرق و عبور از آسمان اردن و گذر از فراز شهر عمان و شهر مرزی عربید ، پس از طی 300 کیلومتر از سمت غرب به آسمان شهر دمشق وارد شده ، به قدسایا حمله کرده و ضربت هوایی Air Strick خود را وارد کردند . آنان تمام این مسیر را در ارتفاع پائین و در سکوت کامل رادیویی طی کردند.سلاحهای بمب افکن های F-16 عبارت بودند از موشک های سایدویندر، بمب های آهنی و 2000 پوند بمب هدایت شده لیزری که با شعاع مستقیم لیزری به سوی هدف هدایت می شود. اسرائیلی ها در این تهاجم از بمب های حاوی اورانیوم ضعیف شده هم استفاده نمودند. یک روز بعد از حمله یک منبع نظامی سوری در گفتگو با شبکه Russia Today اعلام کرد که " در زمان انفجار یک قارچ عظیم طلایی از آتش تولید شد و این نشان می دهد که بمب ها شامل اورانیوم ضعیف شده بوده است".
    البته سوری ها هم بی کار نماندند و به مقابله به مثل پرداختند اما به هر حال غافلگیر شدند. سیستم موشک های ضد هوایی SA-7نیروی هوایی سوریه توانست یکی از جنگنده / بمب افکن های F-16 این رژیم را ساقط و خلبانان آن به اسارت درآورد.
    اسکادران که حالا 13 فروندی شده بود مسیر خود به سوی دریای مدیترانه را ادامه داد و با چرخش به سمت جنوب و چرخشی دیگر به سوی شرق به پایگاه خود بازگشتند. در مسیر بازگشت و بر روی دریای مدیترانه دو فروند بوئینگ 707 سوخت رسان نیروی هوایی این رژیم به آنها نزدیک شد و جنگنده ها از آن سوخت گیری کردند.
    دو ساعت پس از آغاز عملیات و حرکت جنگنده ها آنان در پایگاه Hatzerim بر زمین نشستند. نتانیاهو به همراه کابینه امنیتی اش در منزل نتانیاهو در خیابان اسمولنسکین بیت المقدس منتظر بودند. هنوز روشنایی صبح نزده بود که ژنرال بنی گانتز رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل به نتانیاهو اطلاع داد مأموریت انجام شد و یکی از جنگنده ها ساقط و از سرنوشت دو خلبان آن فعلاً اطلاعی ندارند.
    صبح روز بعد، ژنرال "موشه یعالون" وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به همراه سپهبد" بنی گانتز"، رئیس ستاد کل ارتش صهیونیستی و سرلشکر "امیر اشل" فرمانده نیروی هوایی در حضور خبرنگاران و در حالی که جنگنده های F-15I منقش به ستاره داود در پشت سر آنان قرار داشت حاضر شدند تا به فرمانده پایگاه و خلبانانش دست مریزاد گفته باشند. یعالون بی آنکه رسماً انجام عملیات را پذیرفته باشد یا حتی بدان اشاره کند، در وصف توانمندی های فوق العاده نیروی هوایی این رژیم لفاظی کرد و با غرور از شجاعت خلبانانش گفت و نیروی هوایی این رژیم را برترین نیروی هوایی منطقه اعلام کرد. دمشق اما در پاسخ به این تعرض آشکار اعلام کرد که "دمشق در زمان و مکان مناسب پاسخ خواهد داد". این همان پاسخی بود که اسحاق شامیر نخست وزیر اسبق اسرائیل در جنگ اول خلیج فارس در پاسخ به حمله موشک های اسکاد عراق اعلام کرده بود.


    موشه یعالون وزیر جنگ اسرائیل با خبرنگاران صحبت می کند در حالی که ایستاده در کنار فرمانده نیروهای مسلح، سپهبد بنی گانتز و فرمانده فرمانده نیروی هوایی سرلشکر امیر اشل در پایگاه هوایی Hatzerim در جنوب فلسطین اشغالیI F-15 نیروی هوایی اسرائیل در پس زمینه دیده می شود 30 آوریل 2013.

    *حمله به قدسایا؛ پیام ها و تحلیل ها
    مئیر جاودانفر استاد یهودی ایرانی تبار مرکز میان رشته هرتزلیا IDC Herzlia معتقد است که رژیم صهیونیستی با حمله به قدسایا قصد رساندن چندین پیغام به دولت‌ها و گروه‌های مختلف در منطقه را داشت که مهم ترین آنها عبارتند از ج ا ایران، سوریه و حزب الله.
    " پیغام اول برای کادر رهبری حزب الله است و محتوای آن این است که دولت اسرائیل مصمم به تنبیه حزب الله برای تلاش این گروه برای عبور از خط قرمز اسرائیل در سوریه است."
    اما پیغام دوم ؛" پیغام دوم اسرائیل برای بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه است. اسرائیل با حمله اخیر خود به احتمال زیاد قصد ارسال این پیام را به بشار اسد دارد: "شاید اوباما پایبند به خط قرمز خود نباشد، ولی ما هستیم."
    و اما پیغام به ج ا ایران؛ "دولت ایران با ارسال موشک‌ از سوریه به لبنان، سعی دارد انبارهای اسلحه حزب الله را برای روز مبادا پر کند. این که اسرائیل به طور مستقیم وارد عمل شده، از دیدگاه نظامی کاملا به ضرر ایران است. در عین حال این اقدام اسرائیل عواقب دراز مدت استراژیکی هم برای دولت ایران می تواند داشته باشد.دولت ایران و سوریه پیمان نظامی و دفاعی دارند. علی اکبر ولایتی، مشاور امور خارجی رهبر ایران قبلا اعلام کرده بود که حمله به سوریه حمله به ایران است. این خط قرمزی بود که مقام‌های ایرانی ترسیم کرده‌اند و تا کنون، بنا بر گزارش‌ها، دولت اسرائیل دوبار از این خط رد شده بدون آن که ایران واکنشی نشان دهد.دولت اسرائیل امیدوار است که با این رفتار جمهوری اسلامی، همپیمانان ایران متوجه شوند که خط قرمز دولت ایران اعتبار ندارد و در آینده اگر آنها هم در خطر باشند، چنین وضعیتی خواهند داشت."
    شهیر شهیدثالث تحلیلگر و روزنامه نگار مقیم کاناداست و کارشناس سایت اسرائیلی المانیتور اما نظری عکس جاودانفر دارد . او معتقد است که" شاید این حمله بتواند یک پیروزی محدود نظامی از سوی اسرائیل قلمداد شود ولی پی آمد های آن در تغییر بازی در صحنه سیاسی - امنیتی و حتی نظامی منطقه ، به ضرر اسرائیل را نمی توان نا دیده گرفت. اسرائیل در بحران سوریه به اصطلاح یک "خط قرمز" برای خود تعیین و اعلام کرده که اجازه عبور از آن را نخواهد داد. این خط قرمز بر دو اصل استوار است: نخست، عدم انتقال موشک هایی که معادله نظامی را به ضرر این رژیم بر هم می زند. دوم، عدم انتقال تسلیحات شیمیایی از سوریه به حزب الله. بر این مبنا، اسرائیل، مرکز تحقیقات نظامی شمال غرب دمشق را که احساس می کرد موشک های پیشرفته با قابلیت هدف گیری تل آویو در آن آماده انتقال به حزب الله هستند را هدف قرار داد تا به اصطلاح مانع از تغییر معادله نظامی به ضرر خود شود.شاید اسرائیل در کوتاه مدت به بعضی از اهداف محدود نظامی خود دست یافته، اما این اقدام به دلایل مختلف به ضرراسرائیل تمام می شود."
    این دلایل از نظرکارشناس المانیتور اما به اختصار عبارتند از:
    "نخست، این حمله بر مشروعیت جبهه "مقاومت" حزب الله افزوده است.
    دوم، این حمله نقش رژیم های عربی محافظه کار مثل عربستان سعودی و قطر را به چالش می کشد که به حمایت از معارضان دولت سوریه می پردازند.
    سوم، این حمله جایگاه معارضان حکومت سوریه را در صحنه داخلی این کشور تضعیف کرده و مشروعیت مبارزه معارضان را با این تصور که حمله اسرائیل به نوعی در راستای یک هدف مشترک یعنی سرنگونی رژیم بشار اسد بوده به چالش می کشد.
    چهارم، این حمله منجر به تضعیف موقعیت ترکیه در حمایت از معارضان حکومت سوریه شده است.
    پنجم، این حمله منجر به واکنش شدید روسیه شده به نحوی که آشکارا هشدار داده که حمله دیگری را تحمل نمی کند ... و از این رو احتمالا ... در حمله بعدی تغییر بازی نظامی به ضرر اسرائیل تمام خواهد شد.
    ششم و نهایتاً، با حمله اسرائیل و تحولات فوق، موقعیت سیاسی - امنیتی ایران در منطقه تقویت شده است ... . تجربه نشان داده که در هر حرکت تهاجمی و جنگ منطقه ای که اسرائیل وارد شده از جمله 2006 لبنان، جنگ های 2008 و 2009 غزه، و قضیه حمله به کشتی ماوی مرمره همواره اسرائیل به دلیل مخالفت های افکار عمومی در منطقه و جهان در موقعیت ضعیف قرار گرفته و همزمان نقش منطقه ای ایران تقویت شده است."
    لذا در نهایت چنین نتیجه می گیرد که : " حمله به دمشق مانع از تغییر بازی به نفع اسرائیل نشده و حتی نتیجه معکوس داشته است. رژیم اسرائیل معمولاً به تهدیدات امنیتی واکنش سریع نظامی نشان داده و بعضاً به عواقب و آثار جانبی حمله هم فکر نمی کند. اسرائیل با این حمله دچار یک اشتباه استراتژیک شده است. چون زمینه را برای تقویت موقعیت جریان مقاومت فراهم کرده، مشروعیت نقش مخالفان دولت سوریه را تضعیف و بر اهمیت نقش متحدان آن افزوده و نهایتا زمینه های دسترسی سوریه به تسلیحات پیشرفه تر دفاعی را فراهم کرده است. مطمئنا حملات آتی اسرائیل مشکل تر خواهد بود و این مسئله خود بازی را به ضرر اسرائیل تغییر می دهد."
    *پاسخ در القصیر
    پاسخ دمشق اما پاسخی از سر تأنی و درنگ بود. بشار در طول بحران دوساله گذشته در سوریه نشان داده است که فرزند خلف حافظ بوده است. همان حافظ اسدی که یکی از تحلیل گران CIA در دهه 1980 وی را به تک تیراندازی صبور و حرفه ای تشبیه کرده بود که صبورانه هدف خود را انتظار می کشد تا در لحظه درست او را شکار کند اما خود شکار نشود.
    القصیر مکانی بود که سوریه برای پاسخ به اسرائیل برگزید ، آنهم درست در بهترین و مناسب ترین زمان ممکن. پس از پاکسازی حلب و حمص از معارضین و نیز پاکسازی در درعا و جنوب سوریه و تثبیت موقعیت و هم چنین پاکسازی ریف دمشق و نیز دیرالزور، حالا دیگر نوبت القصیر بود.


    القصیر مکان اصلی ترانزیت تروریست ها است به سوریه. شهری در غرب سوریه و در نزدیکی مرز لبنان که تروریست های سلفی و وهابی عرب به انضمام سلفی های لبنان ( به خصوص شهر طرابلس) آنجا را پایگاه اصلی خود قرار داده اند. شهری که در طول دو سال گذشته هزاران تروریست را در درون خود جای داده بود و گزارش های اطلاعاتی و برآوردهای میدانی استخبارات نظامی سوریه نشان می داد که اتاق عملیات مشترک تروریست ها در طول 6 ماه گذشته در آنجا مستقر بوده است. اتاق عملیاتی که هر از چندی کارشناسان اطلاعاتی و نظامی غربی، عرب و اسرائیلی به آن سرک می کشیدند و یا در آنجا مستقر می شدند. افسران MIT ترکیه، SAS انگلستان، AMAN و موساد اسرائیل و سرویس های اطلاعاتی فرانسه ، قطر و عربستان سعودی که عملیات 60 هزار تروریست وهابی گردآمده از سراسر جهان عرب که بیشترشان تبعه کشورهای یمن، تونس، لیبی، عربستان ، لبنان و ... هستند را هدایت و سازماندهی می کنند. این همکاری تا بدانجا پیش رفته بود که موساد( سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی) و AMAN ( سرویس اطلاعات نظامی این رژیم) اتاق عملیاتی اختصاصی برای خود در القصیر راه اندازی کرده بودند.
    طرح عملیاتی حمله به القصیر توسط ارتش سوریه و با همکاری و مشاوره افسران معاونت عملیات ویژه سپاه قدس آماده و توسط لشکر چهارم سوریه به مرحله اجرا درآمد. القصیر گلوگاه و راه تنفس تروریست هاست لذا بستن آن برای ارتش سوریه بسیار مهم و راهبردی است . از این رو ستون فقرات عملیات نظامی در القصیر بر عهده یکی از زبده ترین یگان های رزمی سوریه یعنی لشکر چهارم واگذار شد.
    در پی حمله ارتش سوریه به القصیر شکار بسیار بزرگ و گران قیمت در اختیار سوری ها قرار گرفت. تصرف مقر مخفی موساد در "القصیر" که کار لجستیک نظامی و حمایت امنیتی از شورشیان مسلح و تروریست‌های تکفیری فعال در سوریه را بر عهده داشت. بنابر اعلام منابع نظامی سوری چند افسر رژیم صهیونیستی به اسارت ارتش سوریه درآمدند که نام برخی از آنها چنین اعلام شد. سرهنگ "ابیگال سیبیل" ( افسر موساد)، سرهنگ ستاد "ریکسون گابی" ( افسرAMAN) ، "جسیکا فاران" مهندس ارتباطات ( افسر واحد 8200 AMAN) و "فابیو سانتوس" ( افسر عملیات ویژه از "واحد تجسس ستاد کل" Sayeret Matkal)، به دست رزمندگان محور مقاومت افتادند. کارشناسان نظامی و اطلاعاتی پیش بینی می کنند که برخی از آنها برای بازجویی های خاص به ایران منتقل شوند.
    تلویزیون دولتی سوریه نیز اعلام کرد، نیروهای دولتی ارتش ملی سوریه در جریان جنگ خود با گروه‌های مسلح تروریست در شهر "القصیر" درغرب سوریه موفق شدند یک دستگاه جیپ نظامی رسمی ارتش رژیم صهیونیستی را که پلاک‌ها و جملات عبری بر روی آن حک شده بود، مصادره کنند. بنابر گزارش های ارتش سوریه این یک جیپ مخابراتی بوده است که از سوی واحد 8200 اطلاعات ارتش صهیونیستی در اختیار تکفیری ها و جبهه " النصره" قرار گرفته است.
    چنین به نظر می رسد که استراتژی رژیم صهیونیستی در زدن ضربت هوایی به سوریه که در راستای مرعوب سازی سوریه، فرستادن پیام به تهران، ممانعت از رسیدن موشک های راهبردی به حزب الله و دادن اعتماد به نفس به معارضین بود با پاسخ مناسب سوریه در زمان و مکان مناسب به شکست کشیده شده است. دبیرکل حزب الله اعلام نمود که مقاومت سلاحهای برتری را دریافت خواهد نمود ( کارشناسان این سخنان را حمل بر دریافت این سلاحها نموده اند) ، ایران به ارسال سلاح و کارشناس برای محور مقاومت هم چنان مشغول است. تروریست ها اعتماد به نفس خود را از دست داده اند و رو به هزیمتند و اسرائیل به خاطر این حمله ملامت می شود. بهر حال وضعیت میدانی نظامی به سود بشار اسد و محور مقاومت در حال چرخش است . این را می توان از اجلاس طولانی شده مخالفین در استانبول و سردرگمی جبهه غربی- عربی دانست.
    وقتی بشار اسد در گفتگو با شبکه المنار حزب الله لبنان در 30 می/ 9 خرداد ، رسماً از تحویل نخستین محموله موشک های S-300 به سوریه خبر داد و با اعلام این خبر از تغییر موازنه استراتژیک به سود سوریه خبر داد صحت تحلیل و پیش بینی شهیر شهیدثالث ، تحلیل گر المانیتور که گفته بود حمله به قدسایا در درازمدت به ضرر رژیم صهیونیستی تمام خواهد شد تأیید شد. تأییدی که آماده باش ارتش رژیم صهیونیستی پس از اعلام این خبر مهر تأیید دیگری بر آن بود.

    *نویسنده: علی عبدی
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]


    {محتواي مخفي}

صفحه 9 از 14 نخستنخست 1234567891011121314 آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 3 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 3 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. چرا آمریکایی‌ها از مداخله نظامی در سوریه سخن می‌گویند؟
    توسط golenarges در انجمن مقالات بین الملل
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 24-08-2013, 17:17
  2. آیا نشانه‌های حمله قریب‌الوقوع رژیم صهیونیستی به لبنان به چشم می خورد؟
    توسط محب المهدي (عج) در انجمن اخبار سیاست داخلی ایران
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 10-07-2013, 09:53
  3. سلفی ها چه کسانی هستند؟
    توسط FOAD در انجمن وهابیت
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 28-06-2013, 00:03
  4. پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 04-04-2013, 13:02
  5. رو به آمریکا؛ پشت به ملت
    توسط safaeei در انجمن مقالات بین الملل
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 05-03-2013, 17:58

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه