افراد نابینا هم نور را درک می کنند
در دستاورد جدیدی که میتواند چگونگی درمان نابینایی توسط دانشمندان و پزشکان را متحول کند، محققان دانشگاه مونترال کشف کردند که نور نه تنها مغز را فعال میکند بلکه این فعالسازی در مغز افراد نابینا نیز انجام میشود.
محققان دریافتند که حتی با وجود از بین رفتن توانایی بینایی اجسام، تغییر در نور توسط مغز قابل درک بوده و افراد نابینا میتوانند خاموش یا روشن بودن چراغ را درک کنند.
این امر به آن دلیل است که نور توسط بخشی از شبکیه دریافت میشود که از میلهها و مخروطهای کنترلکننده بینایی جدا است.
محققان سه فرد نابینا را در یک اتاق قرار داده و از آنها در مورد خاموش یا روشن بودن چراغ اتاق سوال کردند. در همه موارد شرکتکنندگان توانستند تغییرات در نور را شناسایی کنند.
محققان سپس نور را به صورت مستقیم در چشم شرکتکنندگان انداختند تا تاثیر نور را بطور نزدیکتر در مغز بررسی کنند.
در نهایت این افراد در اسکنرهای مغزی افامآرآی قرار داده شدند و هر کدام در یک آزمایش تطابق صوت در حالیکه نور روی چشمان آنها تابیده میشد شرکت کردند.
این اسکنها نشان داد که مغز از قابلیت مشاهده یا شناسایی نور از طریق یک گیرنده نور در لایه سلول گانگلیون شبکیه برخوردار است. این گیرنده از میلهها و مخروطهای کنترل کننده بینایی جدا است.
محققان مدعی هستند که شبکه پیشفرض با مغز مرتبط بوده از این رو انسانها در زمان بررسی اطرافشان از مقدار ناچیزی از منابع استفاده میکنند.
این پژوهش میتواند از تاثیرات بسیاری در درمان نابینایان و همچنین اختلالات شناختی دیگر برخوردار باشد چرا که پزشکان میتوانند از نور برای فعالسازی بخشهای خاصی از مغز استفاده کنند.
نتایج این پژوهش در مجله Cognitive Neuroscience Science منتشر شده است.
منبع: unp.ir