...
5. ايمان ياوران مهدي(ع)
بنابر آنچه از قرآن كريم و روايات معصومين به ما رسيده، ايمان نيز مانند بسياري از حقايق ديگر داراي رتبه و درجه است؛ لذا مؤمنان به نسبت علم و معرفت و يقيني كه نسبت به حقيقت دين ـ به ويژه ذات باري تعالي ـ پيدا ميكنند داراي درجات مختلفي هستند (والمؤمنون والمؤمنات بعضهم أولياء بعض)[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] لذا هر چه پاية يقين فرد قويتر باشد و كمتر شكّ و ترديد در قلب او راه يابد داراي ايماني قويتر است و از رتبه و ارزشي والاتر برخوردار خواهد بود.
ياوران امام مهدي(ع) به درجهاي از ايمان رسيدهاند كه هيچ شكّي در دلشان راه نمييابد:
مرداني هستند فولاددل كه همة وجودشان يقين به خداست و هيچ شكّي در دلشان راه نمييابد، مرداني سختتر از صخره ها... [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ].
با معرفت، به خدا ايمان آوردهاند، و ايمان به خدا در اعماق جانشان نفوذ كرده است. امام صادق(ع) در روايتي، ضمن بيان اوصاف آنان، شيعيان را به الگو گرفتن از آنان سفارش ميكند:
...پس مبادا به راست و چپ روي آوري كه به خدا سوگند امر روشن است. به خدا سوگند! اگر اهل آسمان و زمين همدست شوند كه اين امر را از جايگاهي كه خداوند آن را قرار داده، جدا سازند نخواهند توانست و چنانچه همة مردمان كفر ورزند تا جايي كه هيچكس نماند، خداوند كساني را خواهد آورد كه شايستگان باشند. سپس فرمود: آيا نميشنوي كه خداوند ميفرمايد: «اي كساني كه ايمان آورده ايد، هر كدام از شما كه از دين روي گردانيد، پس به زودي خداوند قومي را كه آنها را دوست ميدارد و آنها نيز خدا را دوست ميدارند و با مؤمنان فروتن و با كافران سرسختاند، به نصرت اسلام برميانگيزد...»[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] (تا آخر آيه را تلاوت فرمود) و در آية ديگر فرمود: «پس اگر اين قوم به آن كفر ورزند، همانا قومي را كه هرگز به آن كافر نشوند، بر آن ميگماريم.» سپس حضرت فرمود: «اهل اين آيه، همان كسانياند كه در آية قبل بودند.»
در آيهاي كه امام صادق(ع) آن را تلاوت فرموده اند، اوصاف مؤمناني كه بايد اين رسالت بزرگ را انجام دهند، چنين بيان گرديده است:
1. آنها به خدا عشق ميورزند و جز به خشنودي او نميانديشند: «يحبّهم و يحبّونه»؛
2. در برابر برادران دينيشان خاضع و فروتن هستند: « أذلّة علي المؤمنين»؛
3. براي بسط عدل و اجراي فرامين الهي همواره در راه جهاد في سبيل الله هستند: «يجاهدون في سبيل الله»؛
4. براي نابودي كافران و برچيدن بساط ستمگران، كوشا هستند و از هيچ ملامتي پروا ندارند: «ولا يخافون لومة لائم».
اين صفات پسنديده كه از اعتقاد به خدا و ايمان به مقصد نشأت گرفته، از آنها انسان هايي ساخته است كه در شكستن سنت هاي نادرست ـ كه اكثر مردم بدان ها پايبندند و مخالفان خود را به استهزا ميگيرند ـ پروايي ندارند.
بسياري را ميشناسيم كه صفات ممتازي دارند، امّا مقابل غوغاي محيط و هجوم افكار عوام و اكثريت منحرف، بسيار محافظهكار و ترسو ميگردند و در مقابل آنها ميدان را خالي ميكنند. در حالي كه براي يك رهبر سازنده و افرادي كه براي اجراي افكار او وارد ميدان ميشوند، قبل از هر چيز چنين شهامتي لازم است. عوامزدگي، محيط زدگي و مانند آن، كه همه نقطة مقابل اين امتياز عالي روحي هستند، سدّ راه بيشتر اصلاحات محسوب ميگردند. آري به دست آوردن اين امتيازات و موقعيت ها در هر درجه كه باشد، علاوه بر كوشش خود فرد، مرهون فضل خداوند است كه به هر كس بخواهد و شايسته بيند عطا مي كند.[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
6. برپا دارندگان نماز
دربارة اصحاب صاحبالامر(ع) ميخوانيم:
برخي از آنان شب را نخوابند و زمزمة نماز و مناجات شبانهشان همچون صداي زنبوران عسل فضا را آكنده سازد[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ].
آري، با ياد خدا و برپايي نماز، جان و دلشان را روشن نمودهاند: « كأن ّّقلوبهم القناديل»[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] و چهرة ظاهريشان نمايانگر سيرت پاك درونيشان است:
سجده ها در پيشاني آنها اثر گذارده است. آنان شيران روز و پارسايان شبند[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ].
و به فرمودة قرآن:
نشانة آنها در صورتشان از اثر سجده، نمايان است[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ].
7. پرداخت كنندگان زكات
زكات نيز، همچون نماز، نشانة بارز يك مسلمان واقعي است: « و يؤتون الزكاة»[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]. همچنان كه يك مسلمان از اقامه نماز به رشد و كمال و معراج ميرسد از طريق پرداخت زكات نيز به اين مقامات ميرسد: « خذ من أموالهم صدقه تطهرّهم و تزّكيهم بها»[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]؛ چرا كه زكات، انسان را از بخل و دنياپرستي و رذائل اخلاقي پاك ميكند، و نهال نوع دوستي، سخاوت، رعايت حقوق ديگران به ويژه فقرا، مستمندان و درماندگان را در نهاد او پرورش ميدهد و با پرداخت زكات زمينة فساد را در جامعه از بين ميبرد. لذا امام صادق(ع) ميفرمايد:
كسي كه يك قيراط از زكات را نپردازد نه مؤمن است و نه مسلمان و نه ارزشي دارد.[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
لذا يكي از اوصاف بارز اصحاب امام زمان(ع) كه از برگزيدگان شاگردان مكتب وحي بوده و الگوي راستين رهپويان طريق انبيا و اوليا هستند، پرداخت زكات است. بنابراين بعد از استقرار حكومت عدل جهاني حضرت مهدي(ع) اوّلين اقدام آنها اقامة نماز و اداي زكات و احياي امر به معروف و نهي از منكر است.
چنانكه امام باقر(ع) در تفسير آية 41 سورة حج كه ميفرمايد:
«كساني كه چون در زمين به آنان توانايي دهيم، نماز برپا مي دارند و زكات مي دهند و به كارهاي پسنديده وا مي دارند و از كارهاي ناپسند باز مي دارند و فرجام همة كارها از آنِ خداست.» می فرمایند: اين آيه دربارة آل محمد(ص) و حضرت مهدي(ع) و اصحاب او است. خداوند، شرق و غرب عالم را تحت سيطره آنها درميآورد و دين را به وسيله آنها در جهان آشكار ميسازد، و ديگر از ظلم و ستم و بدعت نشاني در روي زمين باقي نميماند.[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
8. امركنندگان به معروف و پيكاركنندگان با منكر
امام باقر(ع) دربارة اين واجب الهي ميفرمايند:
آن، طريقه و راه انبيا و سيره و روش نيكان است؛ فريضهاي كه در زير ساية آن ديگر واجبات به انجام ميرسد، راه ها امن، و كسب و كار ها حلال ميشود و حقوق افراد داده ميشود و زمين آباد ميشود و از دشمنان انتقام گرفته ميشود و امور دين و دنياي مردم راست ميگردد».[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
رسالت حضرت مهدي(ع) و ياران او، احياي دين خدا و اتمام رسالت انبيا و اوليا و مبارزه با بدعت ها و پاك ساختن زمين از وجود ظالمان و فاسدان است و شايد همة اين رسالت را در دو كلمه بتوان خلاصه كرد؛ اجراي قسط و عدل:
البته اين رسالتي است كه همواره بر دوش همة مؤمنان بوده و هست، امّا در وجود حضرت حجت(ع) و يارانش عينيت كامل مييابد.[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
امام صادق(ع) در تفسير آية:
همان كساني كه هرگاه در زمين به آنها قدرت بخشيديم، نماز را برپا ميدارند و زكات ميدهند و امر به معروف و نهي از منكر ميكنند، و پايان همة كار ها از آن خداست.[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
ميفرمايند:
خداوند به وسيلة مهدي(ع) و اصحاب او، مشرق ها و مغرب هاي زمين را به تصرف درميآورد، دين را آشكار ميسازد، بدعت ها و باطل را از بين ميبرد، همچنان كه سفيهان حق را ميرانده بودند، تا جايي كه اثري از ظلم ديده نشود. آنها امر به معروف و نهي از منكر خواهند نمود و عاقبت كار ها به دست خداست.[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
نویسنده: سید مصطفی علامه مهری
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] بحراني، هاشم، حليةالأبرار، ج5، ص327.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] بحراني، هاشم، البر هان في تفسير القرآن، ج2، ص24.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] فيض كاشاني، نوادر الأخبار، تصحيح مهدي انصاري، ص269.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] قندوزي، ينابيع المودة، ص437.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] البر هان، ج2، ص22؛ صدوق، كمالالدين و تمامالنعمة، ج2، ص672؛ حلية الأبرار، ج5، ص312.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] سورة فرقان (25)، آية 74، «و ما را براي پرهيزكاران پيشوا گردان».
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] البر هان، ج2، ص22.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] معجم أحاديث الإمام المهدي، ج3، ص100.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] حلية الأبرار، ج5، ص312، ح6؛ المحجة، ص21.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] معجم احاديث الإمام المهدي، ج3، ص29.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] سوره هود (11) آية 8.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] طبرسي، مجمع البيان، ج6، ص185؛ البر هان، ج5، ص105.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] البر هان، ج5، ص103؛ نعماني، كتابالغيبة، ص241.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] سورة توبه (9) آية 71.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] مجلسي، محمدباقر، بحارالأنوار، ج52، ص308.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] سورة مائده (5) آيه 54.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] تفسير نمونه، ج4، ص416.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] بحار الأنوار، ج52، ص308.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] همان
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] صافي گلپايگاني، لطف اله، منتخبالأثر، ص486.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] سورة فتح (48) آية 29.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] سورة توبه (9) آية 71
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] همان، آیه103.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] وسائل الشيعه، ج6، ص20، ب4، ح9.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] ينابيع المودة، ج3، ص244؛ البر هان، ج6، ص570.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] وسائل الشيعه، ج11، ح6، ب1.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] بحراني، هاشم، غاية المرام، ج7، ص80؛ السيوطي، الحاوي للفتاوي، ج2، ص58.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] سورة حج (22) آية 41.
- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] المحجّة، ص143.
منبع اصلی:
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]