رویش قارچ گونه قهوه خانه در خیابان های تهران/دل سپردن زنان و جوانان به قل قل قلیان و سمفونی دود و آتش
حالا قبح قلیان کشیدن همچون بسیاری چیزهای دیگر در نگاه بسیاری از افراد به خصوص خانمها شکسته و در بسیاری از سفره خانه های سنتی که با عرضه قلیان همراه است خانمها هم پای بساط قلیان می نشینند.
تا همين چند سال پيش اگر اهل دود و دم البته از نوع قيلياني آن بوديد مي توانستيد در مناطقي همچون فرحزاد،دركه يا دربند عطش دودي تان را فرو بنشايند اما حالا در اغلب نقاط شهر هر روز قهوه خانه و چايخانه تازه اي مي رويد و هر روز افراد جديدي به دايره قليان كشان وارد مي شوند.
به گزارش «تهران پرس»، قل قل قليان اين روزها در بسياري از كوچه پس كوچه هاي شهرمان شنيده مي شود. از همه بدتر اينكه حالا قبح قليان كشيدن همچون بسياري چيزهاي ديگر در نگاه بسياري از افراد به خصوص خانمها شكسته و در بسياري از سفره خانه هاي سنتي كه با عرضه قليان همراه است خانمها هم پاي بساط قليان مي نشينند و دل به قل قل قليان و سمفوني دود و آتش مي دهند.
پاتوق اشرار
خيابان دماوند يكي از خيابان هاي شرق تهران هم اين روزها از رويش قارچ گونه قهوه خانه يا به عبارت صحيح تر قليان سراها بي نصيب نمانده است. نكته مهم و قابل تامل اينجاست كه اين قهوه خانه ها خيلي وقتها به پاتوقي براي برخي اراذل و اوباش تبديل مي شوند و سلامت اجتماعي محيط اطرافشان را زير سوال مي برند. شايد به همين خاطر باشد كه وقتي خبرنگار اجتماعي تهران پرس به سراغ محلي ها مي رود هيچ كدام باز شدن قهوه خانه در محله را موجب رونق نمي دانند و همگي متفق القول اند كه اين قهوه خانه ها امنيت و سلامت منطقه را زير سوال برده و پاتوقي براي افراد بي كار و شرور شده است.
خرج 4 وزارتخانه از دخل دود
سال 86 بود كه دولت طي مصوبه اي قهوهخانهها را از فهرست اماکن عمومی خارج کرد و حتي تلاش و راي دیوان عدالت اداری براي ابطال اين مصوبه قلياني به نتيجه نرسيد. حالا همين امر مجوزي شده تا هر روز قهوه خانه هاي بيشتري در شهرمان سبز شوند. از سوي ديگر به گفته رئیس اتحادیه قهوه خانه داران و سفره خانه های سنتی، تنباکو دارای مافیای خاص است . عباس علائي تاكيد كرده است: دخانیات خرج 4 وزارتخانه را می دهد و گردش مالی خرید تنباکو در روز به حدود 500 میلیون تومان مي رسد. به باور وي قهوه خانه ها نان داني 4 ميليون و 250 هزار نفر از قشر ضعيف است. اما در عمل اين مكان ها به محلي براي ترويج رفتارهاي ضد هنجارهاي اجتماعي تبديل شده و مروج افزايش مصرف دخانيات در جامع به خصوص در ميان جوانان و حتي بانوان است .
افزایش مصرف قليان در زنان و جوانان
کاظم ندافی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به افزایش چشمگیر روند مصرف دخانیات از سال ۸۴ در زنان و بعضی از گروههای سنی تاكيد مي كند: مصرف روزانه قلیان از سال۸۸ تا ۹۰ به سرعت در حال افزایش بوده است و در بین بانوان نگران کننده ارزیابی شده است. "علیرضا مرندی"، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی نيز مصرف دخانیات در گذشته بیشتر معطوف به سنین بزرگسالی بود اما امروزه در نوجوانان و جوانان رو به افزایش است و این امر مشکلات بسیاری را از جمله سقط جنین، سرطان ریه و بیماریهای غیر واگیر دیگر به دنبال خواهد داشت. از سوي ديگر نيز مطابق هشدار متخصصان مصرف نیم ساعت قلیان معادل مصرف بیش از 70 نخ سیگار میباشد و هر وعده مصرف قلیان 20 تا 60 دقیقه طول میکشد.
مسئولان طرفدار قليان !
مصرف قليان در بين جوانان و بانوان افزايش يافته ،اين حقيقيتي انكار ناپذير است در مقابل اما كمتر عزمي در مسئولان براي كنترل اين روند ديده مي شود و هر وقت هم كه قرار است در اين باره تصميم بگيرند يا اظهار نظر كنند بيشتر به نفع قليان نظر مي دهند تا سلامت مردم و جامعه ! به همين خاطر هم هست كه قهوه خانه ها هر رزو بيشتر زا ديروز گسترش مي يابند.