صفحه 10 از 13 نخستنخست 12345678910111213 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از 91 به 100 از 128

موضوع: بدل هوشمندانه رهبر انقلاب به سناریوی صنعت هسته‌ای سمبلیک

  1. #91
    کاربر کهنه کار گلنرگس آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2011
    محل سکونت
    تهران بود . دي
    نوشته ها
    9,150
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض موارد اختلافی در مذاکرات وین 6 چیست؟

    در آستانه آغاز مذاکرات توافق نهایی ایران با 1+5؛


    دور ششم مذاکرات ایران و گروه 1+5 درباره راه‌حل جامع هسته‌ای (برنامه اقدام مشترک جامع) قرار است از روز 11 تیر ماه (دوم ژوئن) تا 29 تیر ماه 20) ژوئن) در شهر وین برگزار شود.


    در متن نوشته شده در مذاکرات وین 5، بخش حاوی نقاط مشترک، از بخشی که بر اختلافات دلالت می‌کند، کمتر است که این تفاوت به اختلافات بر سر غنی سازی و تعداد سانتریفیوژها، و کارکرد راکتور آب سنگین اراک باز می‌گردد.



    دور ششم مذاکرات ایران و گروه 1+5 درباره راه‌حل جامع هسته‌ای (برنامه اقدام مشترک جامع) قرار است از روز 11 تیر ماه (دوم ژوئن) تا 29 تیر ماه 20) ژوئن) در شهر وین برگزار شود.
    مذاکرات وین 6 با میراثی از وین 5 آغاز خواهد شد. نکته قابل توجه اینجاست که در متن نوشته شده در مذاکرات وین 5، بخش حاوی نقاط مشترک، از بخش پرانتزی که بر اختلافات دلالت می‌کند، کمتر است که این تفاوت به اختلافات بر سر غنی سازی و تعداد سانتریفیوژها، و کارکرد راکتور آب سنگین اراک باز می‌گردد، زیرا غربی‌ها می‌گویند آب سنگین اراک تعطیل شود و ایران می‌گوید به کار خود ادامه دهد.
    علاوه بر این، ایران 21 هزار سانتریفیوژ دارد و غرب خواستار کاهش تعداد این سانتریفیوژها به زیر 4 یا 3 هزار است که طبیعتا ایران در این مورد مقاومت خواهد کرد.
    مدت زمان اعتماد سازی نیز از دیگر نقاط اختلافی در این مذاکرات است. غرب زمان اعتمادسازی را دو رقمی می‌داند و درباره زمان ۱۰ تا ۲۰ سال صحبت می‌کنند، اما ایران بر مدت زمانی تک رقمی و زیر 5 سال تاکید دارد.
    اما مهمترین نکته در این خصوص، مسئله تحریم ها است. ایران و 1+5 درباره تحریم‌ها نیز مشکل دارند، زیرا 1+5 اعلام کرده در صورت حصول توافق با ایران تحریم‌ها را ملغی می‌کند نه لغو،‌ که بر این اساس هر زمان که لازم بداند با یک فراخوان تحریم‌ها را باز می‌گرداند، اما ایران بر لغو تحریم‌ها تاکید دارد، زیرا در این صورت برای برقراری مجدد تحریم‌ها باید شورای امنیت تشکیل جلسه داده و رای صادر کند.
    در مجموع، مشکل اصلی حصول توافق بین ایران و 1+5، زیاده‌خواهی طرف غربی و علی الخصوص آمریکا است. زیاده‌خواهی آمریکا باعث شده است که اروپا را نیز به دنبال خود بکشاند و تحریم‌ها را ضد ایران سخت بگیرد. از طرف دیگر در ایران این اعتقاد وجود دارد که حتی اگر مشکل هسته‌ای حل شود تحریم برداشته نخواهد شد، زیرا بی صداقتی طرف غربی،در کنار ارتباط تیم مذاکره کننده 1+5 و سران رژیم صهیونیستی(که سفر هئیت ویژه رژیم صهیونیستی به واشنگتن در روزرهای اخیر، سندی بر این مدعا می باشد) ممکن است تیم مذاکره کننده 1+5 را به سمتی هدایت کند که پس از حل مشکل هسته‌ای، بحث موشک‌های دوربرد ایران، حقوق بشر و ادعای حمایت از تروریسم توسط ایران را محملی برای ادامه تحریم‌ها قرار دهد.
    حال باید دید که رقابت نقاط مشترک و موارد اختلافی، در کنار زیاده خواهی های طرف غربی، مذاکرات را به کدام سمت خواهد برد.

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    محل سکونت
    Advertising world
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

  3. #92
    کاربر کهنه کار گلنرگس آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2011
    محل سکونت
    تهران بود . دي
    نوشته ها
    9,150
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض به توافق برد-برد هسته‌ای باور ندارم / غرب به دنبال غنی‌سازی غیر صنعتی در ایران است

    دکتر فواد ایزدی در گفتگو با فرهنگ نیوز:


    دکتر ایزدی غنی سازی غیر صنعتی را بی فایده دانسته و یک توافق برد-برد را عملا غیرممکن می داند. وی معتقد است باید در مذاکرات و توافقات توازن وجود داشته باشد و در قبال امتیاز دادن ، امتیازاتی هم بگیریم.




    به گزارش گروه بین الملل-[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]، در آستانه مذاکرات وین 6 با "دکتر فؤاد ایزدی" عضو هیئت‌علمی "دانشکده مطالعات جهان" و "دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران" که پایان‌نامه دکترای او «دیپلماسی عمومی آمریکا در قبال ایران: ساختارها، بازیگران و محافل سیاست‌گذاری» بوده و از صاحب‌نظران عرصه سیاست خارجی است، به گفتگو نشسته‌ایم.
    دکتر ایزدی غنی‌سازی غیر صنعتی را بی‌فایده دانسته و یک توافق برد-برد را عملاً غیرممکن می‌داند. وی معتقد است باید در مذاکرات و توافقات توازن وجود داشته باشد و در قبال دادن امتیاز، امتیازاتی هم بگیریم.
    فرهنگ نیوز: منظور از برنامه غنی‌سازی سمبلیک چیست؟ آیا کاهش واقعی تحریم‌ها با این برنامه محقق می‌شود؟
    دو نوع غنی‌سازی داریم: غنی‌سازی صنعتی و غنی‌سازی غیر صنعتی. غنی‌سازی صنعتی است که به درد کشور می‌خورد و نیروگاه هسته‌ای به‌وسیله این نوع غنی‌سازی سوخت خود را تأمین می‌کند.
    غنی‌سازی غیر صنعتی جنبه آزمایشی و پژوهشی دارد و به درد کشور نمی‌خورد و منافعش مثل بنزینی می‌ماند که اگر در حد آزمایشگاهی تولید شود ماشین کشور را جلو نمی‌برد. بعضی از دوستان دولت یازدهم می‌گویند که ما غنی‌سازی را تثبیت می‌کنیم؛ سؤال اینجاست که چه نوع غنی‌سازی را و در چه حدی قرار است تثبیت کنند؟ اگر منظورشان غنی‌سازی غیر صنعتی است، بودونبودش برای کشور تفاوتی ندارد و به درد افراد پژوهشگر و محقق می‌خورد. این حق ایران است که غنی‌سازی صنعتی داشته باشد. ایران به دغدغه‌های آنان توجه کرده است، بنابراین ازنظر منطقی آنان هم باید به دغدغه‌های ایران که رفع تحریم‌های غیرقانونی نفتی و بانکی است توجه کنند و در مذاکرات هسته‌ای ایران این تحریم‌های غیرقانونی باید برداشته شود. متأسفانه شواهد نشان می‌دهد که طرف مقابل به این اصل پایبند نیست و به دنبال غنی‌سازی غیر صنعتی هستند. بنابراین ایران امتیاز بسیار بزرگی را به‌طرف مقابل می‌دهد اما امتیاز قابل‌توجهی را دریافت نمی‌کند.
    فرهنگ نیوز: شما به واژه برد- برد در موردتوافق اعتقادی دارید؟ منظور از این واژه چیست؟
    برد- برد یک نظریه بازی است. حقیقتاً من در مورد مذاکرات هسته‌ای به این واژه باور ندارم. سوابق آمریکا و بعضی از کشورهای 1+5 نشان داده است که این کشورها به فکر سرنگونی ایران هستند و در حقیقت این کشورها سیاستشان را عوض نکرده‌اند و می‌خواهند از طریق هسته‌ای بر کشور ایران فشار وارد کرده تا به هدفشان برسند.
    بنابراین این کشورها به دنبال برد کشور ایران نیستند، این را ما ندیدیم. ممکن است که ما بخواهیم که امتیاز بدهند، اما سابقه و نوع برخورد طرف مقابل در مذاکرات هسته‌ای در عمل به ما این بُرد را نشان نداده است.
    فرهنگ نیوز: در این مذاکره به چه نکاتی باید دقت شود و بر روی چه مواردی باید با حساسیت عمل کرد؟
    درواقع باید در مذاکرات توازن وجود داشته باشد، وقتی بر اساس NPT امتیاز می‌دهیم باید از طرف مقابل هم امتیاز بگیریم. در حوزه تحریم‌ها باید تحریم‌های غیرقانونی بانکی و نفتی برداشته شود و اگر این تحریم‌های غیرقانونی برداشته نشود، دلیلی وجود ندارد که مذاکرات ادامه پیدا کند. زمانی که در یک بازی می‌بازید، دلیلی ندارد که به بازی ادامه دهید. وقتی از نقطه A شروع به حرکت می‌کنید می‌خواهید به نقطه B برسید اگر به سمت نقطه B حرکت نکنید و در سمت مخالف آن حرکت کنید، ادامه این حرکت کار منطقی‌ای نیست، چون شمارا از هدفتان دور می‌کند. در مذاکرات هسته‌ای هم طرف مقابل "هم خدا را می‌خواهد و هم خرما را"و در عمل، حرکت کردن در این مسیر منطقی نیست.
    فرهنگ نیوز: دربیانی رهبر معظم انقلاب درباره دشمنان نظام اسلامی فرمودند"با ظاهر دوستی می‌خواهند کاری کنند که هیچ دشمنی نکرده است آیا این جمله می‌تواند درباره کشورهای گروه 1+5 نیز صادق باشد؟
    آمریکا با ادبیات جدید خود بهتر از ادبیات قدیم وارد مذاکرات شده است اما بنا بر نکته‌ای که مقام معظم رهبری فرمودند: «ما نگران این هستیم که پشت دستکش مخملی دست چدنی باشد». دارند با یک نوع عملیات روانی به هدفشان می‌رسند. بنابراین باید بر اساس اعمال طرف مقابل عمل کرد نه بر اساس حرف‌هایش.

  4. #93
    مدیر ارشد انجمنهای نور آسمان محبّ الزهراء آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    ماه
    نوشته ها
    16,980
    تشکر
    0
    تشکر شده 2 بار در 2 ارسال

    پیش فرض هشدار امریکا به ایران؛ فقط ۲۰ روز فرصت دارید!

    کری، ایران را به دروغگویی متهم کرد

    هشدار وقیحانه امریکا به ایران؛ فقط ۲۰ روز فرصت دارید!



    "جان کری" وزیر امور خارجه آمریکا در آستانه نشست هفته کنونی وین به ایران هشدار داد این کشور باید در جریان چند دور مذاکره با ۱+۵، ثابت کند برنامه هسته ای آن، صرفا صلح آمیز است.

    به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، در آستانه دور جدید مذاکرات هسته ای بین ایران و 1+ 5 وزیر امور خارجه آمریکا درگفتگو با واشنگتن پست گفت :خوشبینی کلی ایران درباره نتیجه بالقوه این مذاکرات، تا به امروز با مواضعی که آن‌ها پشت درهای بسته طرح کرده‌اند مطابقت نداشته است.
    کری در این باره مدعی شد: این شکافها به واسطه خواسته‌های بیش از حد از طرف ما ایجاد نشده است و ما تاکنون از خود انعطاف پذیری نشان داده‌ایم.
    وی گفت : زمان برای ایران به منظور دستیابی به یک توافق جامع درباره برنامه هسته‌ای این کشور از طریق مذاکره رو به پایان است .
    کری در گفتگو با واشنگتن پست گفته است : ضرب‌الاجل بیستم ژوئیه ( 30 تیرماه ) به سرعت در حال نزدیک شدن است و مقامات ایرانی باید با اقدامات لازم به جهان درباره صلح امیز بودن برنامه هسته‌ای خودشان اطمینان یااینکه به گفته او فرصتی تاریخی را برای پایان دادن به انزوا از دست بدهند .
    به گفته وزیر امور خارجه آمریکا شکاف‌های مهمی همچنان بین ایران و 1+ 5 برای توافق نهایی وجود دارد .

    کری در عین حال با اذعان به عمل کردن ایران به تعهدات خود در چارچوب طرح مشترک گفت : ایران ذخایر اورانیوم زیاد غنی شده خود را از بین برده و با نصب نکردن یا راه اندازی نکردن سانتریفوژهای بیشتر ، فعالیت های غنی سازی خود را محدود کرده ، پیشروی بیشتر در تاسیسات غنی سازی و رآکتور آب سنگین را متوقف کرده و اجازه داده است بازرسی های جدید و بیشتر به عمل آید .

    در مقابل ، اتحادیه اروپا و گروه پنج بعلاوه یک بخش محدودی از تحریم ها علیه ایران را لغو کرده و ساختار اصلی تحریم های بین المللی ضد ایران دست نخورده باقی مانده است .


    کری با زیر سوال بردن برخی خوشبینی ها درباره مذاکرات وین گفت : آمریکا و شرکایش راضی نیستند که فقط برای کش دادن ، مذاکرات را تمدید کنیم و در این میان ایران باید تمایل واقعی خود را برای پاسخ دادن به نگرانی ها در زمان باقی مانده نشان دهد.

    وی در ادامه نوشت: تا به امروز میان نیت اعلام شده ایران درباره برنامه هسته‌ای خود و محتوای واقعی این برنامه اختلاف وجود داشته است.

    در پایان مقاله کری آمده است : در این دنیای پردردسر ، فرصت برای رسیدن به توافق که مسالمت آمیز باشد ، خواست همه طرفها را در بر داشته باشد ،دنیا را امن تر سازد ،از تنش های منطقه ای بکاهد و موجب پیشرفت شود ، همیشه موجود نیست. ما الان چنین فرصتی داریم و یک گشایش تاریخی امکان پذیر است.فقط باید اراده سیاسی وجود داشته باشد و مقاصد نه ظرفیت ها ثابت شود.الان مسئله گزینه ها اهمیت دارد.


    دور ششم مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 فردا در وین ، پایتخت اتریش آغاز می شود . هیئت ایرانی به ریاست وزیر امورخارجه امروز راهی وین می شود . محور این مذاکرات که تا بیست و نهم تیر ادامه خواهد داشت تدوین توافق جامع هسته‌ای خواهد بود. ایران و 1+5 تا پایان تیر ماه فرصت دارند به توافق نهایی دست یابند. عراقچی مذاکره کننده ارشد هسته ای کشورمان توقعات بیش از اندازه و زیاده‌ خواهی برخی طرف‌ها در گروه 1+5 را مانعی در پیشبرد مذاکرات عنوان کرده است .


    واشنگتن پست گمانه زنی هایی در خصوص حضور "(بیل ویلیام برنز)" معاون وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگوهای هفته کنونی در وین را مطرح کرده است ومدعی شده ااست وارد آوردن فشار به هیات ایرانی به منظور تغییر دادن موضع مذاکره آن ممکن است یکی از اهداف برنز طی هفته کنونی باشد.



    مقامات کشورهای غربی که به این مذاکرات نزدیک هستند اعلام کردند تهران هنوز با محدودیت های کافی در مقیاس برنامه غنی سازی خود موافقت نکرده است، در حالی که این موضوع یکی از مهمترین مسائل مطرح شده در مذاکرات است.

    برنز طی ماه گذشته دو بار با مقامات ایران دیدار کرد. نخستین دیدار مربوط به گفتگوهای دوجانبه ای است که در ژنو برگزار شد. دیدار دوم مربوط به وین می شود که گفتگوهای هسته ای جامع تر در آنجا برگزار می شود.

    دیپلمات های کشورهای غربی به طور خصوصی اعلام کردند تنها در صورتی که احتمال دستیابی به یک موافقتنامه به وضوح قابل مشاهده باشد، تمایل دارند موضوع تمدید مهلت موافقتنامه موقت و ادامه گفتگوها را پس از ضرب الاجل بیستم ماه ژوئیه مد نظر قرار دهند.



    به کمال عجز گفتم : که به لب رسيد جانم
    به غرور و ناز گفتي : تو مگر هنوز هستي؟!






    بعداز اين لطفي ندارد حکـمراني بر دلم
    شهر ويـران گشته فرماندار مي خواهد چه کار . . .

  5. #94
    داره خودمونی میشه
    تاریخ عضویت
    Jul 2014
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    81
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    سلام اقا حمید عزیز
    من می خوام چندتا نکته رو یاداوری کنم
    ببینید زمانی که اقای جلیلی مذاکره می فرمودن مذاکرات در سطح مدیر کل وزارت خارجه کشور های 1+5 بود و صرفا حرف هایی رد و بدل می شد اما عزمی برای انجام اقدام عملی نبود این جریان باعث شده بود ما در حالت انزوای سیاسی قرار بگیریم منشور 7 سازمان ملل شدن و سایر قطعنامه ها این پیام رو داشت حتی در سال 92 نماینده دائمی کشور در سازمان ملل گفته بودند که می خواهند کاری کنند که فقط نفت در ازای غذا و دارو به ما بدهند یعنی کشور رو در شرایط بحرانی تر ببرن
    اون نوع برخورد کشور همچین دیدگاهی رو در کشور های جهان ایجاد کرده بود که ایران به دنبال سلاح اتمی هست و مذاکرات رو بازیچه خودش قرار داده.
    اما از زمانی که اقای ظریف مذاکرات رو اغاز کردند جهان شاهد این بود مذاکرات در سطح وزارت برگزار شده و ایران به دنبال راهکار سیاسی است و از مذاکرات استقبال میکنه . توافق موقتی هم که شکل گرفت این رو بیشتر به کشور های جهان نشون داد و باعث شد که ان توهمی که امریکا از ایران در جهان درست کرده بود از بین بره ضمن اینکه جو روانی جامعه خیلی بهتر شد و همینطور مقداری از تحریم ها کاسته شد و مقداری از پول های کشورمان از بلوکه خارج شد از طریق هند و ژاپن که دولت نخواست پول ها را وارد کند و بجایش شروع به واردات اقلام مورد نیاز کشور کرد.
    از زمان شروع توافق ما متحمل قطعنامه نشدیم تحریم ها اضافه نشد و ارز مثل سابق بالا نرفت
    سرمایه گذاری خارجی شروع شد و صنعت نیمه جان کشور جان دوباره گرفت
    اما اینکه بعد از 5 یا 6 ماه از توافق نمی توانیم انطور که انتظار داریم به توافق برسیم حرف دیگری است
    یعنی ما به دنبال رسیدن به حقوق حداکثری خود هستیم و انها هم به دنبال رسیدن حداکثری به اهداف خود
    اگر ذره ای از انچیز هایی که به قول شما خطوط قرمز و به قول من و امثال من منافع ملی است تامین نشود همین تیم مذاکره کننده زیر هیچ برگه ای را امضا نخواهد کرد.
    حمید جان حقوق ما صرفا هسته ای نیست حقوق ما 100 میلیارد پول بلوکه شده ، عدم توانایی صادرات محصولات بخاطر بحث بیمه ، عدم توانایی جابجایی دارایی ها و ... خیلی چیز های دیگر هم هست
    ان کسی مذاکره کننده قویی است که همه اینها را باهم ببیند و نه صرفا یکی را !!!!!!!
    اهم و مهم در کشور داری و همه امور چیز مهمی است
    انشاالله که روز به روز شاهد سربلندی و عزت کشور اسلامی ایران باشیم

  6. #95
    مدیر بازنشسته Hamid آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Dec 2010
    محل سکونت
    تهران. پلاک 5
    نوشته ها
    2,061
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض بحث و گفتگوی آزاد: جزئیات بسته پیشنهادی محرمانه ایران برای توافق جامع

    جزئیات بسته پیشنهادی محرمانه ایران برای توافق جامع چیست؟
    غنی‌سازی نمادین، توقف تحقیقات علمی و لغو موقت و محدود برخی تحریم‌ها؛ آقای ظریف! حقوق مسلم ما هم «زیاده‌خواهی» است؟





    تیم مذاکره کننده ایران مطابق گفته محمد جواد ظریف بسته ای پیشنهادی را برای مذاکرات گام نهایی به کشورهای ۱+۵ ارائه کرده است. اگرچه به صورت کلی مطابق رویه دولت، محتوای این بسته از ملت پنهان نگه داشته شده است ([برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]و [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]) ولی همین معدود اظهاراتی که تا کنون وزیر امور خارجه و مسئولین مذاکره کننده درباره این بسته داشته‌اند؛ واقعیات مهم و عجیبی را درباره آن بر ملا می‌کند و نشان می‌دهد که تیم مذاکره‌کننده حتی از [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] نیز عبور کرده است.

    ظریف در اظهار نظری جالب بیان می‌دارد بسته پیشنهادی ایران بسیار شبیه همان بسته پیشنهادی سال ۲۰۰۵ است که به سه کشور (تروئیکای) اروپایی ارائه شد. این بازگشت به عقب در حالی صورت می‌گیرد که مشخص نیست پیشنهادی سال ۲۰۰۵ ایران که منجر به توقف ۲ ساله همه فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان شد و نهایتاً منجر به ارسال پرونده کشورمان به شورای امنیت گردید؛ از نظر آقای ظریف چه دستاوردی داشته است که مجدداً با بازگشت به گذشته، طرح این سناریوی سوخته و در عین حال مضر برای کشور، تصور خروج از وضعیت موجود را دارند. در این مطلب نگاهی دقیق‌ می‌کنیم بر اظهاراتی که تا کنون مسئولین مذاکره در مورد این بسته پیشنهادی داشته‌اند و تبعات عملی که هرکدام برای کشور در پی دارد.

    برداشته شدن یکجای تحریم‌ها خواسته ما نیست!
    در حالی که ظریف در اولین اظهارات خود پس از امضای توافقنامه ژنو [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] طی یک سال باید تمام تحریم‌ها برداشته شود و در چند ماه اخیر نیز همواره برداشته شدن یکباره تحریم‌ها از سوی مسئولین به عنوان خط قرمز مطرح میشد اما عباس عراقچی (عضو ارشد تیم مذاکره کننده) در اظهار نظر مهمی در حین مذاکرات وین ۵ (اواخر خردادماه) [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]: «تحریم‌ها نمی‌تواند یک دفعه برداشته شود چون اقدامات ما هم نمی‌تواند یک دفعه برداشته شود، این یکی از سخت‌ترین بخش‌های مذاکره‌ است که در حال بحث بر روی آن هستیم». علاوه بر این، خبرهای شنیده شده حاکی از برداشته نشدن تقریبا هیچ یک از تحریم‌ها در دو ساله‌‌ی اول توافق نهایی و موکول شدن وضعیت آن‌ها به بعد از اعتماد سازی، طی دو سال ابتدایی دارد؛ که ظاهراً تیم ایرانی نیز زیر بار این موضوع رفته است.

    آنچه باعث شگفتی است این است که این مسأله عملاً به معنی گذر از اصلی‌ترین خط قرمز مذاکرات برای طرف ایرانی است که اصل این مذاکرات را زیر سؤال می‌برد، چرا که عملاً مهم ترین دلیل برای وارد شدن ایران به این مذاکرات برداشته شدن تحریم‌ها است. اما به نظر می‌رسد تیم مذاکره کننده علی رغم ادعاهایی که پیش از این داشته است درباره این موضوع، چندان جدی نیست و اصل به توافق رسیدن با غرب را هدف قرار داده است. طرف غربی نیز حاضر نیست اهرم فشار خود را بردارد چرا که احساس می‌کند این فشارها نتیجه داده است و درصدد باج‌خواهی بیشتر برآمده است.

    پذیرفتن غنی سازی آزمایشگاهی: توقف غنی سازی بالای ۵ درصد/محدودیت شدید در تعداد سانتریفیوژها
    از آنجایی که همواره در بحث غنی سازی برآورده کردن نیاز عملی کشور به عنوان خط قرمز از سوی دولتمردان مطرح میشد، لازم است نگاهی بیندازیم به نیاز کشورمان در زمینه غنی سازی. مطابق مصوبه مجلس شورای اسلامی دولت موظف به تامین ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای (معادل ۲۰ برابر نیروگاه بوشهر) است که برای تامین سوخت این تعداد نیروگاه‌ نیاز به حدود یک میلیون دستگاه سانتریفیوژ می‌باشد. از طرف دیگر کشور ما برای برآورده کردن نیازهایی که همین امروز در زمینه صنعت هسته‌ای دارد، نیازمند ۱۹۰ هزار سو (swu) سانتریفیوژ است، که این عدد معادل ۹۰ تا ۱۰۰ هزار دستگاه سانتریفیوژ نسل اول است. همچنین برای تامین سوخت سالانه نیروگاه بوشهر (۳۰ تن اورانیوم غنی شده) به حدود ۵۴ هزار سانتریفیوژ نیاز است. تعداد سانتریفیوژهای نصب شده‌ی فعلی ایران حدود ۲۰ هزار تاست که نیمی از آنها فعال می‌باشد.

    از سوی دیگر از نظر سطح غنی سازی کشور ما نیازمند تولید اورانیوم ۲۰ درصد برای برآورده کردن نیازهای دارویی و تحقیقاتی خود در رآکتور تهران است. علاوه بر آن، نیاز کشور در زمینه غنی‌سازی‌های فراتر از ۲۰ درصد نیز وجود دارد؛ برای مثال درباره کشتی‌های نفت‌کش قاره پیما به غنی‌سازی‌های فراتر از ۲۰ درصد نیاز است. باید توجه داشت که علی رغم پذیرش تعلیق غنی سازی ۲۰ درصد برخلاف NPT در گام اول توافق ژنو، قرار بود سطح، ظرفیت و مکان غنی سازی در مرحله گام نهایی طبق نیازهای عملی ایران توسط طرفین، توافق شود، همچنین حق غنی‌سازی در معاهده NPT، دارای هیچ محدودیتی نبوده و هر کشوری حق دارد تحت نظارت آژانس حتی از میلیون‌ها سانتریفیوژ برای تأمین سوخت نیروگاه‌های خود برخوردار بشود. بنابراین پذیرش محدودیت برای سطح غنی‌سازی کمتر از ۲۰ درصد، نقض توافقنامه ژنو و نادیده گرفتن نیازهای عملی کشور آن هم بر خلاف NPT خواهد بود.

    متأسفانه مطابق اظهارات اخیر مذاکره کنندگان ایرانی، این تیم از هر دوی این خط قرمزها (تعداد سانتریفیوژها و سطح غنی سازی) برای رسیدن به توافق با غرب به مقدار بسیار زیادی فاصله گرفته است. محمد جواد ظریف در همین راستا اخیراً گفته است که ایران در بسته پیشنهادی‌اش به ۱+۵ پذیرفته است که غنی‌سازی بیش از ۵ درصد ننماید ([برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]).

    همچنین در مورد تعداد سانتریفیوژهای پیشنهادی، علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی، در [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] می‌گوید: «در زمینه غنی سازی پیشنهاد ما اجرای طرح پلکانی غنی سازی است که بر اساس آن ۴ تا ۵ سال تعداد دستگاه های سانتریفیوژ همین نسبت ۲۰ هزار دستگاه باشد» این پیشنهاد به این معنی است که ایران ملزم می‌شود که در شروع گام نهایی تعداد سانتریفیوژهای خود را از حدود ۸ یا ۱۰ هزار افزایش ندهد (که اکنون نیز همین تعداد سانتریفیوژ فعال در کشور وجود دارد) و در طی ۵ سال به تدریج اجازه پیدا خواهد کرد تعداد سانتریفیوژهای خود را تنها به حدود ۲۰ هزار عدد برساند، این در حالیست که هم اکنون برای تامین سوخت نیروگاه بوشهر نیاز به ۵۴ هزار سانتریفیوژ وجود دارد. در ادامه صالحی می‌گوید: «بعد از آن به صورت تدریجی تعداد سانتریفیوژها را افزایش می دهیم تا به ظرفیت تولید ۳۰ تن اورانیوم در سال برسیم» یعنی ایران در انتهای گام نهایی، که پیشنهاد طرف مقابل ۲۰ ساله بودن آن است، اجازه پیدا خواهد کرد تا تعداد سانتریفیوژهای خود را به تعداد لازم برای تولید ۳۰ تن اورانیوم غنی شده (۵۴ هزار سانتریفیوژ نسل اول) برساند. با این حساب می‌توان معنای صحبت دیپلمات‌ ایرانی در [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]که می گوید «ایران به ۵۰ هزار سانتریفیوژ نیاز دارد نه ۴۹ هزار و ۴۹۹تا» را درک کرد، در واقع تیم مذاکره کننده ۵۰ هزار سانتریفیوژ را به عنوان خواسته‌ی خود در انتهای گام نهایی مطرح کرده است که ایران را متعهد می‌کند به صورت پلکانی و با شیبی بسیار ملایم و در طی چندین سال به آن برسد. البته با توجه به روال دیپلماتیک و خوی استکباری طرف غربی قطعا این عدد در مذاکرات کاهش نیز پیدا می‌کند، کمااینکه در روزهای گذشته بعضی اخبار حاکی از کاهش تعداد پیشنهادی ایران بود ([برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]).

    در حالی این تعداد سانتریفیوژ به عنوان افق ما در پیشنهاد به ۱+۵ مطرح می‌شود که هم اکنون نیز برای تامین سوخت سالانه بوشهر نیاز به همین تعداد سانتریفیوژ وجود دارد و با توجه به مصوبه مجلس مبنی بر الزام دولت به ساخت نیروگاه های برق هسته‌ای برای تامین ۲۰ هزار مگاوات برق، قطعا با این پیشنهاد همواره کشور برای تامین سوخت نیازمند کشورهای خارجی باقی خواهد ماند. در واقع در این بسته پیشنهادی نه تنها نیاز بلند مدت و میان مدت ایران به سوخت هسته‌ای نادیده گرفته شده است بلکه حتی از نیاز کنونی کشور نیز صرفنظر شده است. همچنین خبرهای شنیده شده حکایت از مشروط شدن همین تعداد اندک سانتریفیوژ به تامین نشدن سوخت مورد نیاز کشور توسط طرف‌های خارجی مانند روسیه دارد که موجبات عقب ماندگی و وابستگی مضاعف را فراهم می‌آورد. در مجموع این سطح غنی سازی باعث وابستگی طولانی مدت کشور در حیاتی‌ترین نیازهایش به خارج شده و پیشنهاد ۸ یا ۱۰ هزار سانتریفیوژ حتی اگر پذیرفته بشود در عمل تفاوتی با تعطیلی غنی‌سازی صنعتی نداشته و عملاً چون نمی‌تواند سوخت واقعی برای یک رآکتور حقیقی را فراهم آورد، تنها هزینه‌بر بوده و در آینده به تعطیلی عملی این صنعت در داخل کشور منجر خواهد شد.

    تعطیلی عملی راکتور آب سنگین اراک
    راکتور آب سنگین اراک بحث مهم دیگری است که همواره در مذاکرات مطرح بوده است. تولید پولوتیونیم، تولید رادیو ایزوتوپ صنعتی و دارویی، تحقیقات در زمینه پولوتونیم و رادیوایزوتوپ ها و تولید برق، چهار عملی است که راکتور اراک انجام می‌دهد و اگر این امور توسط راکتور اراک صورت نگیرد یعنی عملاً این واحد تعطیل شده است. تیم مذاکره‌کننده ایرانی تغییر طراحی در راکتور اراک را به عنوان بخشی دیگر از پیشنهادش در مذاکرات با کشورهای ۱+۵ مطرح کرده است. اولاً با این پیشنهاد ابتدا به ساکن راکتور اراک تا زمان بازطراحی باید تعطیل شود، و از آن مهم تر اینکه چون این باز طراحی در دنیا جدید است معلوم نیست که چه زمانی به پایان برسد، کمااینکه پس از انقلاب با رها کردن طراحی و ساخت نیروگاه بوشهر توسط آلمان‌ها، تغییر طراحی آن توسط روس‌ها ۲۰ سال به طول انجامید.

    ثانیاً با فرض اینکه این بازطراحی با موفقیت انجام و راکتور راه اندازی شود، طبق پیشنهادی که ایران داده و رئیس سازمان انرژی اتمی آن را [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]، تولید پولوتونیم در این راکتور۸۰ درصد کاهش پیدا می‌کند و با توجه به اینکه بعضی رادیو ایزوتوپ ها تنها در اراک تولید می شود و در راکتور آب سبک امکان تولید ندارد، حدود نیمی از رادیوایزوتوپ‌ها نیز دیگر نمی‌تواند تولید شود.

    با این اوصاف به نظر می‌رسد پیشنهاد بازطراحی راکتور اراک به منظور حفظ این تاسیسات در ظاهر و تعطیل کردن آن در عمل باشد و اینکه عنوان این تاسیسات «آب سنگین» باشد یا «آب سبک» تفاوت چندانی ندارد، البته شنیده‌ها حاکیست طرف مقابل به این بازطراحی نیز رضایت ندارد و با استناد به متن توافق ژنو که در آن گفته شده در مرحله گام نهایی «نگرانی‌های مربوط به راکتور اراک به طور کامل برطرف شود» خواستار عقب نشینی‌های بیشتر در این مورد است.

    تبدیل فردو به یک سایت کوچک تحقیقاتی
    سایت نیمه صنعتی فردو از منظر فنی توانایی تبدیل شدن به یک سایت غنی‌سازی صنعتی برای تأمین یک نیروگاه هزار مگاواتی را دارد. این سایت بعد از نطنز دومین سایتی است که قابلیت انجام غنی‌سازی تا سطح ۲۰ درصد را دارد. همچنین از منظر امنیت در برابر حملات موشکی می‌تواند در برابر سخت‌ترین حملات مقاومت نماید و در واقع هدف اصلی از راه اندازی تاسیسات فردو این بود که با ایجاد یک پدآفند غیر عامل از حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران جلوگیری کند. به عبارت دیگر، به لحاظ نظامی- امنیتی، فرض بر این بود که تا زمانی که تاسیساتی در ایران وجود دارد که قابل بمباران نیست، دشمن به تاسیسات دیگر ایران هم حمله نخواهد کرد. از سوی دیگر زحمت بسیار زیادی جهت به سامان رسیدن این سایت تا کنون توسط کارکنان سازمان انرژی اتمی کشیده شده است و هزینه‌های زیادی برای آنصرف گردیده است.

    مجله اکونومیست چند روز پیش در خبری [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]: «ایران در موضوع تاسیسات غنی‌سازی فردو پیشنهاد کرده این مرکز به یک سایت تحقیق و توسعه کوچک تبدیل شود و سانتریفیوژهای این تاسیسات به نطنز منتقل شود». طبق نظر کارشناسان، تحقیقاتی شدن فردو، بسیار مضرتر از پلمپ شدن این سایت است، چرا که برای تحقیقاتی کردن سایت تمام طراحی های صورت گرفته اعم از طراحی‌های عمرانی باید از بین برود و از ابتدا سایت به سبک تحقیقاتی ساخته شود، و این کار بازگشت آینده ایران به یک سایت صنعتی را بسیار سخت تر خواهد کرد. از طرف دیگر تبدیل شدن به یک سایت تحقیق و توسعه «کوچک» یعنی پذیرفتن محدودیت در امر تحقیق و توسعه که پیش از این همواره به عنوان خط قرمز تیم مذاکره کننده مطرح می‌شد. همچنین این پیشنهاد به معنی برچیدن سانتریفیوژهای موجود در این سایت است که خلاف قول قبلی رئیس جمهور و تیم مذاکره کننده مبنی بر برچیده نشدنِ هیچ کدام از تأسیسات هسته‌ای کشور است ([برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]). در واقع این پیشنهاد نیز به معنی تعطیلی عملی سایت فردو است، همان چیزی که خواسته‌ی غربی‌هاست. در همین راستا محقق شورای روابط خارجی آمریکا [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]:«تاکید بر این است که مرکز زیرزمینی فردو بسته شود اما روش های دیگری نیز برای حل این مسئله وجود دارد. به عنوان مثال می توان این مرکز را به یک مرکز تحقیق و توسعه تبدیل کرد. می توان راه حل هایی ارائه کرد که مطلوب باشد اما صحبت از برچیدن در آن نباشد». تعطیلی سایت فردو که مهم‌ترین سایت غنی‌سازی کشور به حساب می‌آید می‌تواند نشانه‌ای آشکار از تسلیم ایران در برابر زورگویی‌ها به حساب بیاید که وجود دستاورد مشخص در ازای آن نیز به صورت جدی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. همچنان که در دور ابتدایی توافقنامه ژنو در ازای تعطیلی تقریباً کامل صنعت هسته‌ای، تقریباً دستاورد مشخصی برای کشور به ارمغان نیامد.

    هدف تیم ایرانی از مذاکراتِ در ابهام
    نباید فراموش کرد که ورود ایران به مذاکرات به منظور حفظ تمامی دستاوردهای هسته‌ای کشورمان (از جهت کیفی و کمی) و لغو یکجا و کامل تحریم‌های ظالمانه علیه ملت غیور ایران صورت گرفت. اکنون که گام اول توافق ژنو به پایان خط رسیده‌ است بار دیگر ثابت شد که نمی‌شود به مستکبرین عالم و در راس آنها آمریکا (شیطان بزرگ) اعتماد کرد. در مقابل تعطیلی و تعلیق گسترده صنعت هسته‌ای کشورمان در گام اول این توافق، دستاوردی تقریبا برابر با «هیچ» نصیب دولت شد و عملا نه ساختمان تحریم ترک برداشت و نه کاسه آن شکست ([برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] و [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]). حال بسته پیشنهادی ایران برای توافق نهایی نیز حکایت از عقب نشینی‌های گسترده و در واقع فراموشی اصل چرایی ورود به مذاکرات دارد و تقریبا تمام اجزای آن حقوق مصرح کشورمان طبق NPT را نقض می‌کند که به معنی نادیده گرفته‌شدن حقوق هسته‌ای ایران است و تیم مذاکره‌کننده اجازه ندارد بر سر حقوق مسلم ملت با طرف مقابل مذاکره کند. با توجه به خالی ماندن دست دولت در گام اول توافق ژنو انتظار می‌رفت دولت از آن درس بگیرد اما به نظر می‌رسد از آنجا که دولت حیثیت و آینده سیاسی خود را به رسیدن به توافق با غرب گره زده است تنها به دنبال رسیدن به آن به هر قیمتی است و در این حالت دیگر فرق چندانی ندارد که آن توافق دستاوردهایش چیست.

    به نظر می‌رسد با توجه به این شرایط لازم نیست منتظر انتشار نتیجه مذاکرات گام نهایی باشیم چرا که تیم مذاکره‌کننده ایرانی قصد دارد مجدداً در ازای دقیقاً «هیچ چیز» تمام فعالیت‌های هسته‌ای کشور را به حالت تعطیلی درآورد. شاید به این صورت، معنای حرف آقایِ ظریف از اینکه گفته بود «ما اهل زیاده‌خواهی نیستیم» مشخص بشود، عملاً منظور ایشان این است که ما تقاضای گرفتن حقوق مسلم خودمان را هم نداریم…



    موفق باشین.
    93/4/16
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]- [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

  7. #96
    حق آب و گل داره خادم اهلبیت آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2011
    محل سکونت
    خوزستان آوردگاه سرخ دلیران
    نوشته ها
    1,812
    تشکر
    1
    تشکر شده 1 بار در 1 ارسال

    پیش فرض

    سلام
    آقا حمید اگر کسی بخواهد برابر با ارزشهای انقلاب اوضاع را بسنجد مسلماً وفق مراد نیست . ولی اگر باید به آب و نان فکر کرد و سختهایی که پس از تشر رفتن بر دشمنان دین عایدمان خواهد شد این رفتارها دور از انتظار نیست .
    در تایپیکی که موضوعش « منکرات معروف شده و بالعکس » بود باید این یکی را از بزرگترین معروفاتی دانست که از بیم و هراس گرسنگی و تشنگی احتمالی به منکر تبدیل شده .
    اما حیف که « فهم پاسداشت ارزشها حتی به بهای نیستی و گرسنگی و دربدر ی» کم رنگ شده است و در مواجهه با این فرهنگ استهزاء و تمسخر شدید می بینی و نگرش امروز با آنچه برایش بهای سنگینی پرداخته شد صد و هشتاد درجه چرخیده است .
    اما .... این بدبختی را دست مایه کدام حرکتها و رفتارهای انحرافی بدانیم ؟
    و دیگر اینکه آیا میشود امید داشت تا تفکر انقلاب و انقلابیون دوباره به جای خود بازگردد ؟ مردان انقلابی و دلسوخته ی انقلاب بر مسند حکومت اسلامی و انقلابی بنشینند ؟ اگر این چنین بشود آنگاه همه ی رفتارهایمان حتی « مذاکرات با دشمنانمان » نیز رنگ و بوی همان ارزشهای انقلاب می دهد و لا غیر .
    حسین من انی سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم و ولی لمن والاکم و عدوا لمن عاداکم . الی یوم القیامه کانال شعر من در ایتا : شعر (اسرار درون )

  8. #97
    کاربر فعال بخش اسلام حبیب الله* آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Oct 2009
    محل سکونت
    اصفهان
    نوشته ها
    4,437
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    سلام آقا حمید ، به آخرین خبر توجه کنید :
    آسوشیتدپرس: ایران همچنان مقاومت می‌کند
    خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز به نقل از یک دیپلمات غربی گزارش داد مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ پیشرفت کمی داشته است و مسئله غنی‌سازی بزرگ‌ترین مشکل در این مذاکرات است.
    آسوشیتدپرس در گزارش خود از تداوم مقاومت ایران در گفت‌وگوهای هسته‌ای در برابر خواسته‌های غرب خبر داد. بر اساس این گزارش، دو دیپلمات مطلع اعلام کردند که توافق مقدماتی هنوز دارای فضاهای خالی زیادی است و این بیانگر عدم توافق است.
    واشنگتن‌پست نیز با اشاره به اظهارات «جان‌کری» در ارتباط با اینکه همه چیز در مذاکرات به انتخاب ایران بستگی دارد، نوشت: آمریکا هم باید در این زمینه تصمیمات سختی بگیرد و این موضوع تنها به ایران مربوط نمی‌شود.
    واشنگتن‌پست نوشت آمریکا نیز به اندازه ایران باید با واقعیت‌های موجود روبرو شود و الگوی خود را تغییر دهد و انتخاب کند که با ایران همچون یک همپیمان بالقوه در آینده خود رفتار کند یا اینکه بیش از این از این کشور دوری کند.
    بر اساس گزارش واشنگتن پست رخدادهای اخیر ایران و دیگر مکان‌های خاورمیانه نشان داد که منافع ملی آمریکا تنها در سایه دیپلماسی رودررو و دو جانبه با ایران تأمین می‌شود. هدف مشترک ایران و آمریکا باید به یک توافق بزرگ برسد، یک توافق ملموس و قابل اثبات که طی آن آمریکا و همپیمانان غربی آن در قبال اطمینان حاصل کردن از ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران، به تهران تضمین امنیتی دهند.
    این روزنامه آمریکایی در پایان گزارش خود نوشت؛ خوشایند است که کری در اظهارات خود از عبارت کلیشه‌ای «تمامی گزینه‌‌ها روی میز قرار دارد» اجتناب کرد و توصیه «توماس جفرسون» اولین وزیر خارجه آمریکا را دنبال می‌کند که گفته بود: امیدوارم عقل و خرد با قدرت ما رشد کند و به ما بیاموزد که هرچه از قدرت خود کمتر استفاده کنیم، قدرت ما بیشتر افزایش می‌یابد.

    بسیج شجره طیبه است


  9. #98
    کاربر کهنه کار گلنرگس آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2011
    محل سکونت
    تهران بود . دي
    نوشته ها
    9,150
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض بازتاب بیانات"هسته‌ای" مقام معظم رهبری

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] دور ششم مذاکرات ایران و گروه 1+5 ‌هم‌اکنون در وین پایتخت اتریش در جریان است و انتظار می‌رود تلاش‌های دیپلماتیک طرف‌های مذاکره‌کننده تا ضرب‌الاجل 20 ژوئیه به توافق جامع نهایی منجر شود.




    رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته در جمع مسئولان و کارگزاران نظام بیاناتی را ایراد و از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران دفاع کردند.این بیانات در رسانه‌های خارجی بازتاب گسترده‌ای داشت.

    خبرگزاری فرانسه ضمن پوشش بخش‌هایی از بیانات مقام معظم رهبری در روز دوشنبه گزارش داد: رهبر ایران گفت که تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران در مذاکره با قدرت‌های جهانی از حقوق ملت ایران دفاع می‌کند.

    این خبرگزاری همچنین آورده است که آیت‌الله علی خامنه‌ای یادآور شد: ما به تیم مذاکره‌کننده اعتماد داریم و مطمئنیم که آنها به هیچ کس اجازه دست‌اندازی به حقوق ملت را نخواهند داد.

    برخی گروه‌های تندرو در ایران اغلب تیم مذاکره هسته‌ای را مورد انتقاد قرار می‌دهند و معتقدند که آنها امتیازات زیادی به گروه 1+5 شامل آمریکا، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و‌ آلمان داده‌اند.

    دور ششم مذاکرات ایران و گروه 1+5 ‌هم‌اکنون در وین پایتخت اتریش در جریان است و انتظار می‌رود تلاش‌های دیپلماتیک طرف‌های مذاکره‌کننده تا ضرب‌الاجل 20 ژوئیه به توافق جامع نهایی منجر شود.

    همچنین خبرگزاری آسوشیتدپرس پس از سخنرانی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در جمع مسئولان و کارگزاران نظام در این باره نوشت: رهبر ایران در سخنانش این مساله که آمریکا و هم‌پیمانانش با تحت فشار قرار دادن ایران به دنبال گرفتن امتیاز از این کشور هستند را رد کرد و گفت که غرب می‌خواهد برنامه غنی‌سازی اورانیوم در ایران را تا حد زیادی محدود کند.

    آیت‌الله خامنه‌ای همچنین متذکر شد: کشور باید برای شرایطی که تحریم‌ها لغو نشدند برنامه داشته باشد بنابراین ایران در برابر تهدیدات خارجی مصون خواهد بود.

    روزنامه دیلی تلگراف نیز با اشاره به بخش‌هایی از بیانات مقام معظم رهبری نوشت: آیت‌الله خامنه‌ای در جمع مسئولان نظام گفت که دلیل عدم حمله اسرائیل به ایران این است که این کار برایشان هزینه دارد، نه اینکه آمریکا مانع از آنها می‌شود.

    رهبر ایران همچنین یادآور شد که آمریکا و اسرائیل نقش پلیس خوب پلیس بد را بازی می‌کنند تا با تحت فشار قرار دادن ایران از کشور امتیاز بگیرند.

    وی در این باره گفت: آنها قضیه را اینطور نشان می‌دهند که اسرائیل می‌خواهد حمله کند اما آمریکا آن را متوقف می‌کند.

    رهبر ایران افزود: اما من تاکید می‌کنم که حمله نکردن آنها به این دلیل است که این اقدام برای هیچ کس مقرون به صرفه نیست. دشمن هیچ گزینه دیگری ندارد اما تهدید می‌کند و تحریم اعمال می‌کند.

    به نوشته دیلی تلگراف، اسرائیل بارها تهدید کرده است که به ایران حمله خواهد کرد و نسبت به مذاکرات کنونی ایران و گروه 1+5 و توافق نهایی احتمالی بدبین است چون معتقد است که چنین توافقی به ایران اجازه می‌دهد علیرغم خلاصی از تحریم‌ها برنامه هسته‌ای‌اش را ادامه دهد.

    اما ایران همواره تاکید کرده است که برنامه هسته‌ای‌اش ماهیت کاملا صلح‌آمیز دارد و سلاح‌های هسته‌ای اسرائیل تهدید واقعی علیه منطقه و جهان است.

    علاوه بر این خبرگزاری صهیونیستی آروتزشوا با پوشش سخنان رهبر کبیر جمهوری اسلامی ایران گزارش داد: آیت‌الله خامنه‌ای رهبر ایران، اسرائیل و آمریکا را متهم کرد که نقش پلیس خوب پلیس بد را بازی می‌کنند.

    وی تشریح کرد که اسرائیل مرتب تهدید به حمله می‌کند و اینگونه تلقی می‌شود که آمریکا جلوی آن را می‌گیرد اما آنها به دلیل هزینه‌های این کار دست به حمله نمی‌زنند.

    رهبر ایران همچنین در سخنانش از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران حمایت کرد و گفت که آنها از حقوق ملت ایران دفاع می‌کنند.

    شبکه‌های خبری دیگری نیز شامل فاکس نیوز، ای‌بی‌سی نیوز و ... بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران را به طور گسترده پوشش دادند.

  10. #99
    حرفه ای farzad-a آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jun 2013
    محل سکونت
    جزیره کیش
    نوشته ها
    687
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    با سلام
    پیشنهاد میکنم این تحلیلها و آمارهای ذی قیمت را علاوه بر امت دلواپس به اطلاع رهبری نیز برسانید چرا که بیم آن میرود ایشان از جزئیات مذاکرات بیخبر بوده باشند و اینها را ندانند.
    چراکه همین دیروز(دوشنبه)و در خلال مذاکرات [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]:بنده دولت را تأیید و حمایت می کنم و از همه توانی که در اختیار دارم، برای حمایت از دولت استفاده خواهم کرد و به مسئولان بلندپایه دولت اعتماد دارم.

    با اینوصف خطاب به کسانی که نه از روی مصلحت و منافع باندی بلکه واقعا دلواپس هستند توضیحاتی میدهم.
    ا- همانطوری که قبلا در این تاپیک نوشته بودم:واقعیتی که شنیدنش چندان خوشایند نیست اینکه بدلیل تحریمها و محدودیتهای بین المللی دانشمندان ایرانی هر کاری که از دستشان برمی آمد انجام دادند تا چرخه سوخت را تکمیل کنند ولی امکانات ابتکاری آنها در بسیاری از موارد از تکنولوژی روز دنیا فاصله بسیاری دارد و عملا توجیه اقتصادی ندارند و مثلا سانتریفیوژهای ما بهتر است کنار گذاشته شوند.
    توجه کنید که اگر ما بخواهیم سوخت یک نیروگاه هسته ای(نظیر بوشهر)را تامین کنیم می بایست حدود 000 50 سانتریفیوژ بچرخد.(و برای 5 نیروگاه"بوشهر+4 واحد جدید" تعداد 250000 دستگاه مورد نیاز است)
    اما سانتریفیوژهای نسل دوم همین مقدار اورانیوم را با 000 20 سانتریفیوژ تامین میکنند و نسل سوم شاید با 000 10
    بنابراین سرمایه گذاری بر روی ساخت سانتریفیوژهای نسل اول توجیه فنی و اقتصادی ندارد و تا حالا هم که ساخته میشده دلائلی محکم و منطقی سیاسی داشته و ربط چندانی به سود و زیان اقتصادی نداشته است
    از سوی دیگربه گفته دکتر صالحی تکمیل پروژه سانتریفیوژهای نسل2 حداقل به سه سال زمان نیاز دارد.
    با توجه به واقعیتهای فوق هدفگذاریها بطور منطقی برای حداقل 3 تا 5 سال آینده خواهد بود و در این مدت می بایست عمدتا به تحقیق,ارتقاع کیفی سانتریفیوژها و تولید انبوه آنها بپردازیم
    2- با توضیحی که امروز از قول علی اکبر صالحی [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]: غنی‌سازی را بر اساس سو تعیین می‌کنیم نه تعداد یا نوع ماشین‌های سانتریفیوژ.
    وی گفت: در غنی‌سازی باید تعیین کنیم به چه میزان واحد غنی‌سازی نیازداریم و این‌که از چه تعداد ماشین و یا چه نسلی استفاده می‌کنیم بحثی جداگانه است.
    .........برای تأمین سوخت سالانه نیروگاه بوشهر به 190 هزار سو نیاز داریم یعنی اگر ماشین‌های ما توان‌شان 10 سو باشد به 19 هزار سانتریفیوژ نیاز است. در حال حاضر ایران سانتریفیوژهایی را در اختیار دارد که توانشان 24 "سو" است بنابراین اگر 190 هزار را تقسیم بر 24 کنیم به بیش از 7 هزار سانتریفیوژ نیاز داریم که بتواند سوخت یک سال نیروگاه بوشهر را تأمین کند.
    و در پایان گفته است:اگر نیروگاه‌های دیگری احداث کنیم بحث جداگانه‌ای است و طبیعی است کشور "سو"ی بیش‌تری نیاز دارد البته ما نمی‌خواهیم تمام غنی‌سازی‌مان را در کشور انجام دهیم، اما طرف‌های مقابل باید بدانند چنانچه روزی سوخت نیروگاه را به ما ندهند ایران توانایی تولید آن را دارد.
    3- اگر ایران از انزوا خارج شده و مثل سایر کشورها با ما رفتار شود ما نیز قادر خواهیم بود در وحله اول صرفه اقتصادی را در نظر گرفته و در مورد تولید و یا واردات مواد غنی شده تصمیم بگیریم(مثل بنزینی که الان وارد میکنیم و اگر به ما داده نشود حتی بدون توجیه اقتصادی مجبوریم تولید کنیم)و محض اطلاع [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]که در دنیا با توجه به تکنولوژی های بکار گرفته شده در غنی سازی سه گونه هزینه وجود دارد.
    یک چهارم غنی‌سازی بین‌المللی با هزینه اندک (کمتر از 60دلار)،‌یک چهارم با هزینه متوسط (بین 60 تا 100دلار) و نیمی از آن با هزینه بالا (بیش از 100دلار) صورت می‌گیرد.
    حال آنکه بین سال‌های1991 تا 2008، هزینه واقعی غنی‌سازی اورانیوم حتی به 160دلار نیز رسیده بود(قطعا با استفاده از سانتریفیوژهای نسل قبل در ایران نیز نمیتواند از این پائینتر تمام شده باشد)لذا خریداری مواد غنی شده در سالهای بعد نیز چندان دور از ذهن نیست.

    نکته دیگر اینکه با توجه به صرفه اقتصادی و سایر دلائل شرکت یورنکو (یکی از چهار شرکت اصلی عرضه کننده سوخت هسته ای در جهان)دارای کاخانجاتی دولتی در سه کشور آلمان,انگلستان و هلند است.(شاید صلاخ ما نیز مشارکت در کنسرسیومهایی با کشورهایی نظیر ژاپن,قزاقستان,برزیل و غیره باشد)و نخواهیم صفر تا صد سرمایه گذاری توسعه ای را خودمان انجام دهیم.

    مخلص کلام اینکه:وقتی شرایط طبیعی و غیر تحریمی باشد ممکن است سرمایه گذاری سنگین و بی ضابطه در عرصه هسته ای توجیه خود را از دست داده و اولویتهای دیگری نظیر تاسیسات نفتی,راه آهن , ارتقاء سیستم آبیاری مدرن و غیره بودجه مملکت را به خود اختصاص داده و تا وقتی خطری احساس نشود صرفه اقتصادی و ارتقای زیرساختهایی مهمتر از "تولید سوخت هسته ای" در اولویت کشور قرار گیرد.
    ما در کشوری زندگی میکنیم که سرمایه عظیمی از حوزه های مشترک نفتی و گازیمان در حال ضایع شدن است.
    پائین بودن بهره وری در کشاورزی تا 70 درصد آبهایمان را حدر میدهد و غیره و غیره
    لذا تغییر سیاستهای کلان را (اگر نیازی به تغییر وجود داشته باشد)مترادف با بی حرمتی به خون شهدای هسته ای و موضوعاتی از این دست در نظر نگیرید و نتیجه مساعی و از خودگذشتگی آنها بدانید.
    ویرایش توسط farzad-a : 08-07-2014 در ساعت 22:25

  11. #100
    حق آب و گل داره خادم اهلبیت آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2011
    محل سکونت
    خوزستان آوردگاه سرخ دلیران
    نوشته ها
    1,812
    تشکر
    1
    تشکر شده 1 بار در 1 ارسال

    پیش فرض

    سلام استاد فرزاد بزرگوار
    استناد به محاسبات دنیای لامذهب برای یک مملکت ارزشی صحیح نیست . البته کسانی به این واقعیت یقین دارند که ارزشها را مقدس بشمارند و اعتقاد به قدرت لایزول خداوند را باور داشته باشند .
    چیزی که ما به آن نیاز داریم محاسبه نظامهای سکولاری و ماتریالیستی برای شکل دادن نظام اقتصادی یک مملکت اسلامی نیست . بلکه خود باوری و بازگشت به خودی به رنگ تفکرات بدو انقلابمان است . که متأسفانه به دلائل منافقانه و سودجویانه برای نیل به قدرتها و توانائیهای شوم و کثیف برخی ، از اصل خویش دور شده ایم .
    وقتی رنگ و لعاب آن فرهنگ به تدریج از بین برود مسلماً باید نگاهمان به طرز محاسبات دیگران باشد . وقتی در مقابل آن همه فرمولهای اقتصادی که خود غربیها با وجود اینکه مکتشف و مخترع آنها هستند اینگونه در مقابل جوامع بحران زده ی خود سرافکنده اند سر تعظیم فرود می آوریم و از آنطرف مجالی برای عرض اندام مکتشفین و مخترعین سالهای دفاع مقدس و بدو انقلاب که توسط تجربیات خونین خود بدان رسیده اند ، نمی دهیم ، باید هم منتظر طرح معادلات و چاره جوئیهای به ظاهر زیبا و فریبنده باشیم .
    اقتصاد مقاومتی را هنوز نتوانستیم برای خود معنا کنیم و از آن سو بدون اندکی نظر انداختن به این اصل فراموش شده ( که مفهوم دیگرش بازگشت به فرهنگ خودی است ) برای دانستن اصول بیگانگان به زعم بدست آوردن چاره ای مناسب حیرانیم .
    مرا ببخش .
    حسین من انی سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم و ولی لمن والاکم و عدوا لمن عاداکم . الی یوم القیامه کانال شعر من در ایتا : شعر (اسرار درون )

صفحه 10 از 13 نخستنخست 12345678910111213 آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 2 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 2 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. زبان آمریکایی‌ها در یک سال گذشته؛ تکریم یا تهدید؟
    توسط محبّ الزهراء در انجمن اخبار سیاست داخلی ایران
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 04-04-2014, 09:29
  2. رحیم‌ پور ازغدی:اگر کوتاه بیائیم بابت انقلاب باید غرامت پرداخت کنیم
    توسط محبّ الزهراء در انجمن مباحث سیاست داخلی
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 09-02-2014, 11:50
  3. آیا اهداف انقلاب اسلامی تحقق یافته است؟
    توسط گلنرگس در انجمن اخبار سیاست داخلی ایران
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 02-02-2014, 22:12
  4. چرا خاتمی و احمدی‌نژاد می‌گفتند: نمی‌گذارند؟
    توسط محب المهدي (عج) در انجمن اخبار سیاست داخلی ایران
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 29-06-2013, 10:10
  5. رهبری که چشم جهان خیره به اوست
    توسط safaeei در انجمن رهبری
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 24-05-2013, 18:16

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه